Mutasd a Birtokod

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Galadriel, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. **jeje**

**jeje** Fórum bárója

Szép estét!

Pár órája szavaztam. :D

Csak közbe több mint két órán át videochateltem szüleimmel. :inlove:
    -
    Norbi Boldog Évfordulót! :)
    -
    Ma én is ráálltam az eventnövény termesztésre, majd lassan a felröpire kell gyúrni, hogy tudjak kártyapaklikat előállítani a malomban. :)

Utoljára szerkesztett: 10.1.25
    cili53, jófarmerlány, Galadriel és 5 más kedveli ezt.
  2. pénzváltóné_kasszás_

pénzváltóné_kasszás_ Utánpótlás-írogató

reggelt!
    Írja már meg valaki légyszííí, hogy három hét várakozás után, oda ért valakihez a Mikulás? :D ;)

Utoljára szerkesztett: 11.1.25
  3. Fätum

Fätum Fórumőrült

Szia :) Miért? Hozzád nem ért oda? Ajjaj, hát ez biztos azért lehet, mert nálam olyan jól érezte magát, hogy úgy döntött nem megy sehová. xD:p

Megyek szavazni

cili53, jófarmerlány, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
  4. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Szép napot
    Napsütéses szép nap van. Ma a lánykáméknál ebédelek, majd holnap főzök valamit. Felporszívóztam, rendetraktam, házimunka kész van. Megint fejfájós napom van, lehet mégiscsak lesz valami időjárásváltozás.

Megyek szavazni.

Zene

Volt egy ajándékcsomag mindenfélével a Hírek oldalon. Erre gondolsz?

cili53, kmandy, -Anyu- és 7 más kedveli ezt.
  5. szellorozsa

szellorozsa Fórum császára

Nem nemxD.... Pénzváltóné Kasszás Erzsók arra gondol hogy a Mikulás ott nálla átváltotta...xD úgy lett üres a puttyony...azé nem jött;)xD

6. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Igazi Mikulásra gondolt. Tegnap délután kérdezte tőlem is az árkád parkolóban. :D :p

szellorozsa, cili53, -Anyu- és 6 más kedveli ezt.
  7. Fätum

Fätum Fórumőrült

De jó :) Hozzánk a lánykámék jönnek holnap, szóval lesz sütés főzés :D Szülinapot is ünneplünk. 43 éves lesz a kis apróságom 14-én :D A pite tészta már a hűtőben szunyókál, és várja, hogy holnap kisüssem

8. zsani_apja

Szia!
    Nálunk most lesz palacsinta, hirtelen ötlet. Amire felkel a tésztád, ennek hűlt helye lesz. :D

szellorozsa, cili53, -Anyu- és 7 más kedveli ezt.
  9. Fätum

Fätum Fórumőrült

Hát igen, a palacsinta az gyorsan fogy nálunk is. Kb. ahogy sül úgy fogy. Mint a tócsni. Azt se sikerült még pár percnél tovább tányéron látni xD

10. zsani_apja

Remélem bevezetik játékba a kerékpaárt. :D

szellorozsa, cili53, Galadriel és 6 más kedveli ezt.
  11. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!

Nem tudom az én szavam mérvadó-e itt, de nekem tetszik az ötlet. Azt nem ígérem, hogy mindegyiken részt veszek, de ha a téma tetszik, vagy jön egy jópofa egaz amiért érdemes a dekorokat felszednem, akkor csinálom :)
    Viszont ha tehetek egy halk megjegyzést én a kalap helyett ajánlom a véletlen sorrendgenerátort.

https://www.random.org/lists/

Nincs vele sok munka, csak meg kell adni a neveke, indítani a generálást és akit kihoz elsőre ő lehet a győztes. A lista teljesen menthető, másolható. Én szívesen használom ilyen célokra a csapatomnál.
    Kedves Erika!
    Mi az a tócsni? Még soha sem hallottam róla :(
    Apjok!
    Hová szeretnél kerékpaározni a játékba? xD:cry:xD
    A malomtól a tanyaházig? Esetleg területváltások is beférnek a kerékpár túrába? Ha a bahára mennél vele feladod azt is a hajóra poggyászként?

szellorozsa, cili53, Galadriel és 5 más kedveli ezt.
  12. zsani_apja

Gondolom már rákerestél! :) Anno mama és fater is szokott csinálni. Nekem nem kedvencem, nincs benne darált hús. :D

szellorozsa, cili53, Galadriel és 7 más kedveli ezt.
  13. Fätum

Fätum Fórumőrült

Szia Gyöngy. Neeem? Hát, feltétlenül pótolnod kell. A tócsni (más nevein gaspi, bandurák, bere, beré, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, ekcer, görhöny, hadi rántotta, harula, huláble, kugli, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, picskedli, plácki, prósza, ragujla, recsege, rösztike, siligó, taccs, tócsi, toksa) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel.
    Recept:

Én annyit változtattam rajta azért, hogy ne kerüljön bele sok liszt, a reszelt krumplit én besózom, és hagyom állni, 15-20 percet, aztán jó alaposan kinyomkodom, hogy ne maradjon benne a krumpli leve, és a keményítő. A keményítő miatt lesz fekete, de a só ezt szépen kioldja, szép fehér marad. Amúgy pont úgy csinálom mint a videón.

szellorozsa, cili53, Galadriel és 8 más kedveli ezt.
  14. zsani_apja

Remélem nem teszik be a pék műhelybe, mert egy év lesz, mire kitalálják, hogy melyik nevet kapja. :D

szellorozsa, cili53, Galadriel és 7 más kedveli ezt.
  15. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Köszönöm a receptet, még nem ettem ilyent, de a prószát igen ez a mi nyugati vidékünk népi étele, és nem egészen így készül.
    Az alapanyaga szintén nyerskrumpli, de teszek bele tejfölt vagy valamilyen savanyított tejterméket is. Tojást viszont nem. Az elkészült étel hasonlít a palacsintára, ugyanúgy fel lehet tekerni, mint azt. A tócsninál látottnál sokkal apróbbra kell reszelni a burgonyát. Sóval és borssal ízesítjuk sütés előtt lehet hozzátenni reszelt vöröshagymát is, ízlés szerint. Ugyanúgy bánunk vele egyébként a sütéskor, mint a palacsintatésztával. Tehát sokkal kevesebb olajba kell kisütni, de lehet sütőbe is tenni tepsiben.

szellorozsa, cili53, Galadriel és 8 más kedveli ezt.
  16. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Sziasztok!
    Szavaztam.:)
    Szép álmokat mindenkinek!

szellorozsa, cili53, Galadriel és 3 más kedveli ezt.
  17. zsani_apja

reggelt!
    Mutasd a birtokot, birtokos jelző. o_O
    Jól feladtam magamnak a leckét mára. :D

szellorozsa, cili53, Galadriel és 4 más kedveli ezt.
  18. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

Jóreggelt!
    [​IMG] Jövök szavazni... Nagyon hideg van, kora reggel -8 fok volt, most már 0 fok van...
    Melegszünk...:wuerg:o_O
    Anikám! Nagyon szép lett a Téli képed! És a többieké is, bátran cseréljétek, nem kell törölni a régit, módosítani kell.;)
    Eventet ma letudom, már nem kell sokkkk növény.:oops::D

Utoljára szerkesztett: 12.1.25
    Fätum, szellorozsa, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
  19. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Szép napot
    Ragyogó napsütés ébresztett. Kicsit cidri van, de ki lehet birni. Főzős napom van, karalábé leves lesz, meg kelbimbó főzelek, tüktojjal. A hússal még mindig bajom van. az eventet már befejeztem. Nem lesz kedvenc. Ilyen mennyiségben uncsi ez a játék. Az a palacsinta..... hm..... lehet én is összedobok egy csöppet....

Szavaztam. Jól megnéztem a szép új képeket, de azért van ott még egy pár őszi, sőt több éves kép is. Jó lenne, ha helyettük is készítene a gazdájuk újakat.

**jeje** Arra gondoltam, hogy lehetne a szépségoldalt használni a nevezésre, ha a képeken szerepel a gazda neve (képernyőmentés), és a kép címében a készítés dátuma. Nyilván csak a témábavágó képek játszanának. A topikban minden nevező jelezné az indulását, és elhozná a képe linkjét.

Nnnnna, ezt jól nem értem...:wuerg:o_O
    Köszönjük a kávét, és a jótanácsot is. Meggyógyultál?

koko.54, tina07141983, szellorozsa és 5 más kedveli ezt.
  20. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

Event kész...
    Meg drágasszág.:inlove: 1 hét kényszerpihenő után ma már séta, edzés, sütés-főzés takarítás...:p
    Holnap vásárlás, anyut viszem vérvételre, aztán vasalok mert az uramnak nincs 1 rongya se...:wuerg:xD
    Megyek megnézem mennyi az annyi...:wuerg:xDxDxD

Fätum, koko.54, cili53 és 8 más kedveli ezt.