Növénynemesítési tapasztalatok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Én még új bónusz rekeszt is vettem 200 FA-ért.:music: Nálam az articsókára viszonylag hamar megadta, az 0 perces is nálam, de a tököt, gyöngyvirágot felváltva nyomatom azóta és semmi.:cry: Ma költöttem még rá FA-at, szupertrágyát, de megbeszéltem magammal, hogy ez így nem mehet tovább, mert nem marad szupertrágyám a nublonokra.:D
    Úgyhogy lesz, ami lesz, ha a 0 perces articsóka ad fogaskereket jó, ha nem, akkor is jó.
    Minden vasat nem fogok elszórni majd, mert több nap mint kolbász, mondják nálunk.xDxD

Nagyon jó ez az összefoglaló.
    Ha szépen kérjük, egy moderátor nem tenné be a hozzászólás linkjét az első hozzászólásba?

Utoljára szerkesztett: 23.6.15
    sziszi1965, kekmaci75, Palacsintax és 9 más kedveli ezt.
  2. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Szia!

Köszönjük, ez tényleg hasznos munka volt a Részedről!

Amúgy, ha van szabad rekeszed, akkor a "Hozzáadás"-ból pásztázva látszanak a szinteden még nem elérhető növények bónuszai is (természetszerűleg szürkén), Te megadnak is megnézheted...

Egyébként viszont, nem sok midenről maradtál le - konkrétan kiegészítésképp:
    Kamilla: gyógyelixír 20x
    Gyöngyvessző: -
    Babérlevél: -
    Bűbájos boglárka: -

Viszont van ezeknél egy másik érdekes bónusz: 60%-kal nő a víz hatékonysága - ki kéne próbálni, hogyan működik, mert ha úgy, mint a szupertrágyás hatékonyságnövelők, akkor azzal kaptunk még vmi mást, ami - további érésidőcsökkentőkkel együtt - ugyancsak 0 perces (vagy majdnem 0 perces) és nem kell hozzá sz.trágya (persze ezek a növények alapból nem túl hoszzú érésidejűek, így egy kanyarból nyilván nem adnak olyan sok felröppenőt, mint egy komfort szegfű, de ha 0 percesek és úgyis aratógéppel dolgozunk, akkor kit érdekel...:music:).
    Ha esetleg vkinek van szabad rekesze és megvan ezekhez a növényekhez vmelyik 60%-os vízhatékonyság-növelő, esetleg kipróbálhatná, hogyan működik...;)

sziszi1965, kekmaci75, Palacsintax és 7 más kedveli ezt.
  3. AnkaFD

AnkaFD Fórumprofi

Nem értettem reggel miért volt szürke a pázsitviola a piacon. Most már tudom. ;)
    Növénynemesítési tapasztalataim 1. (mindenki azt von le belőle, amit akar :p)
    91-es farmon épp benne voltam a gyöngyvirágnemesítésben, mert a deszkámat megették a sárga denevérek xD, így amikor felreppent egy új bigyószükséglet, csak simán folytattam a nemesítgetést mindenféle gyorsítás nélkül. Na, de ez a bigyesz-bónusz máig elkerült, így elhatároztam, hogy begyorsítok, mert 601 db-bal labdába (halba) se rúgok. Szóval, 2 hiányzó bónuszra fel! Az első kicsi cserép gyorsítva azonnal megadta... a másikat. Ami ezután következett: 21 kicsi indításból 17x kaptam vissza 270 gyöngyvirágot (vagyis csak 3x17 szupitrágyát és 17 FA-t vesztettem), 2xkaptam 3 db szupertrágyát... A 9. cserepet naggyal indítottam (csak mert úgy volt kedvem), elsőre és másodikra 330 növényt kaptam, harmadikra 3025 Csp-t. A 21. :wuerg: lett a várva-várt bónusz.:oops::oops:
    A 95-ös farmon még küzdök... Szerintem, mire vége a pecás eventnek, kész leszek. xD:cry:

sziszi1965, _Cygnus_, macsek. és 5 más kedveli ezt.
  4. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

sziszi1965, kekmaci75 és _Cygnus_ kedveli ezt.
  5. macsek.

macsek. Törekvő

Én mióta bevezették az üvegházat a farmon azóta folyamatosan nemesítek - ezért most nem ért váratlanul a gépalkatrész "gyártása" sem :D-, mert korábban is hasznos dolognak tartottam. Amikor még nem volt lehetőség a 0 perces növényekre, akkor nekem jó szolgálatot tettek a felröppenő növelésében, hogy éjszakára mindig hosszú érésű növényt ültettem koránérő bónusszal csökkentve az érésidőt - mivel eventek alkalmával igen megugrott a trágya ára a piacon - így event végére bőven maradt felesleges felröppenőm és az eventet se utolsó nap sikerült befejeznem. ;) Ezért az összes hosszú érésű növénynek megvan az érésidő csökkentő bónusza, mellékesen még azok a bónuszok, amiket kaptam míg ezeket sikerült elérnem. Ezért nagyon sok bónuszt sikerült már megszereznem a spárgától kezdődően felfelé, plusz alacsonyabból a tök, mert ezt is hasznosnak véltem. Bizony az én farmom se tartozik a "szerencsések" közé és - azért ültettem folyamatosan a növényeket, hogy legyen az üvegházba mit beadnom - bizony sokszor előfordult, hogy 1-1 bónuszra várva hónapok és rengeteg növényem ment el, mire sikerült megszereznem, de így utólag azt mondhatom megérte és még folytatom a nemesítést az alacsonyabb szintű növényekből, amíg a többi lényeges meg nem lesz :)

mamszi5107, kekmaci75, _Cygnus_ és 5 más kedveli ezt.
  6. Lizikertje

Lizikertje Fórumelemző

Szia, nagyon szépen köszönöm, nagy segítség ez számunkra :)
    Kedves modik legyetek szívesek ezt a szépen kigyűjtött listát a 2.sz.hsz-utánra áttenni, hogy könnyen vissza tudjuk nézni.

sziszi1965, kekmaci75, _Cygnus_ és 3 más kedveli ezt.
  7. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Alapvetően én is a teljességre hajtok egy ideje - egészen eddig értelem nélkül, de úgy tűnik, most megtérül a befektetés (bár azt sajnálattal tapasztaltam időközben, hogy rosszul emlékeztem, mert bár 3 növénynél is megvan a gépalkatrészes bónusz, de ezek közül egyikkel sem tudok 0 percezni (ez a kisebbik baj, mert nem is akartam), ill. mindhárom hosszú érésű (brokkoli, articsóka, rozs) - ez már nagyobb "baj", mert így nem tudom váltogatni, hanem napközben is hosszú érésűek mennek ebben a néhány napban)...
    Mindenesetre folytatom, amíg csak ki nem végzem mindet - "szerencsére" a leghaszontalanabb bónuszok, mint a salátánál, a búzánál és a répánál a "hosszú frissesség" (a gazosodást késlelteti 30%-kal) már megvannak: képzelhetitek, ha a végére ezek maradnának, és erre kéne beáldozni többezer növényt a végén...:eek::wuerg::cry:xD Azért van humora a fejlesztőknek: úgy próbálom magam elé képzelni, hogy mikor jöhet még jól egyszer, hogy a salátám ne 24/48, hanem 31,2/62,4 óra alatt gazosodjon el...:music:

8. Böbi49

Böbi49 Fórumlakó

Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni, most végeztem a tök nemesítéssel, de nem jelenik meg az ablakban, a rózsa bónuszai ott vannak és van 2 db megvásárolható hely. Mit tegyek, hogy a tök bónuszait is lássam?
    Segítségeteket előre is megköszönöm.
    Üdv: Böbi49

Utoljára szerkesztett: 23.6.15
    _Cygnus_ kedveli ezt.
  9. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia. Ha tele van a 4 ingyenes rekeszed és nem akarod megvenni a 2 FA-s rekeszt, akkor valahonnan ki kell venned az egyik rekeszből valamit és oda berakni a tököt. Ha kiveszel valamit ,24 óra múlva tudod csak berakni.

sziszi1965, kekmaci75, _Cygnus_ és 3 más kedveli ezt.
  10. B.Bea1968

B.Bea1968 Törekvő

Sziasztok !
    Hála az égnek , túljutottam a nemesítés rögös útján . Végre meglett a articsóka és a gyöngyvirág után a tök is .
    Most végeztem a gyöngyvirág első próbájával . Virágos felhővel + víz+ trágya az érésidő 2:56 .
    100 db 1x1-es mező 8 db cakkozott vasat adott . Nem is tudom... még gondolkodom , hogy ez jó e ?!

_Cygnus_, -gyöngy-581 és kukac42 kedveli ezt.
  11. kukori80

Szia. Szerintem nem túl jó, de most nekem is rosszul adott. Az előbb 176 1x1 kockára kaptam 26-t, most meg 18-t. Remélem V. nem elaludt és rákönyökölt véletlenül a "visszaveszek a gépalkatrész nevű gombra"xD

sziszi1965, Momsza, B.Bea1968 és 4 más kedveli ezt.
  12. Böbi49

Böbi49 Fórumlakó

Köszönöm a gyors segítséget, nem 2 Fa-ért lehet kiváltani a rekeszt hanem 100 Fa-t ír.
    Most ha a rózsa egyik rekeszét kiveszem akkor oda betehetem a tök egyik rekeszét stb... és ha majd újra a rózsánál szeretném hasznosítani a rekeszt vissza tehetem?
    Ne haragudj,de nekem ez nagyon új dolog és nem vagyok már fiatal(nehéz a felfogásom).
    Olvastalak benneteket a Pletyi gangon és ezen felbuzdulva fogtam neki a nemesítésnek.
    Üdv: Böbi49

13. kukori80

Nem 2 FA-ért lehet kiváltani hanem 2 FA-s rekesz van. A két legutolsó. Igen, bármikor váltogathatod csak 24 órát kell várni amíg az újat berakhatod.

Gio, B.Bea1968, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  14. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Egy terület 1x1 gyöngyvirág 17 gépalkatrész:) Fog ez menni:)

kekmaci75, Gio, B.Bea1968 és 3 más kedveli ezt.
  15. kukori80

Fog ez menni, gratula. Csak kérdés hogy ez mire lesz elégxD Egy kósza kukacra talán elég lesz xD

Gio, B.Bea1968, _Cygnus_ és 2 más kedveli ezt.
  16. Böbi49

Böbi49 Fórumlakó

Nagyon köszönöm, hogy segítettél.

B.Bea1968 és _Cygnus_ kedveli ezt.
  17. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Hip hip hurrá! Megvan a gyöngyvirágra a vas!xDxD
    A tök megint nem adott semmit, aztán gyorsan lezavartam FA-nyal 2 kör gyöngyvirágot. A második FA-ra megadta.
    Azért nem volt ez ennyire egyszerű, azóta kínlódok vele, mióta Jónás szóba hozta a fogaskerekeket.:)
    Már csak azt nem tudom, hova tegyem.:( A gyöngyvirágra a fa is megvan, igaz csak 10%.

AnkaFD, kekmaci75, Gio és 5 más kedveli ezt.
  18. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia, Gratulálok - nálam van hely, küldheted. Én még mindig küzdök, nem adja se a tök, se a gyvirág, pedig folyamatosan megy a nemesítés.

19. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Jó van na! De az én kukacom az nem olyan ám, mint a mások kukaca:) Meg a raktárban azért ott figyel már 2200 gépalkatrész ez a biztonságért megy már:)

AnkaFD, kekmaci75, Gio és 4 más kedveli ezt.
  20. kukori80

Nem tudom megérsz-e nekem 24 alkatrészt xD Ahhoz valami extrát kell hogy adjál xD

macsek., sziszi1965, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.