Növénynemesítési tapasztalatok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ildikó061957

Ildikó061957 Junior szaki

Nagyon szépen köszönöm! Köszönöm a biztatást is! Új reményt ad!
    Jó játékot!
    Ildikó

csio70 kedveli ezt.
  2. missuzy_53

missuzy_53 Fórum admirálisa

Sziasztok! Vegre ma sikerult a rozsanal is megszereznem a 20% bonuszt :) igy az osszes megvan mert csak az hianyzott. Kicsit nehezkesen adta meg ,talan 5 honapomba is belekerult a top elott mar nem csinaltam szoval 1 honap kiesett :( ugyan ez a helyzet a szegfuvel is mar csak ez az egy hianyzik , de nem adom fel csinalom szorgalmasan egyszer majd sikerul :)

-Mayacska85-, hóóvirág, csio70 és 4 más kedveli ezt.
  3. margit5

margit5 Járnitanuló

Sziasztok!Régi farmos vagyok,de régen abba hagytam a nemesítést .Most újra kezdtem,olvasva a 0 perces termelést.Sikeres volt a rózsa nemesítésem.Egy a gondom,nem tudom hogy kell felhasználni a bónuszokato_O

4. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!
    Összegyűjtöttem a felhasználáshoz a lépéseket. ;)
    A „0-perces” rózsa nemesítésének feltételei:
    - kinemesítjük a Szupertrágya-imádat bónuszt - lényeges eleme: 20%-kal nő a szupertrágya hatékonysága;
    - kinemesítjük az Ökotrágya-imádat bónuszt – lényeges eleme: 9%-kal nő a szupertrágya hatékonysága;
    - behelyezzük a felhasználáshoz a nemesített növények rekeszeibe az üvegházban -mindkét bónuszt használnunk kell;

- aktív legyen a tölgyön a rúna (Nő, mint a bolondgomba - a szupertrágya 60%-kal (50% helyett), a normál trágya pedig 10%-kal (5% helyett) gyorsítja meg a termesztést);

- felhősor aktiválása: Gesztenyés felhősor neve: Szüret 2014

- elfogyasztandó termékek a pajta éléskamrájából:
    - karácsonyi süti (a szupertrágya hatékonysága 5%-kal növekszik, 24 órán keresztül);
    - fehér ártatlanság virágkötészeti termék(még hatékonyabb szupertrágya. Bónusz: 10% Idő: 12 óra);

Adott farmterületen a hatékonyság érdekében komfort talajt terítünk, helyezünk ki, ültetjük a rózsát, megszórjuk szupertrágyával, és „várjuk a csodás látványt”, az azonnali beérést. A készleteink függvényében néhányszor megismételhetjük a vetést, aratást. A felröppenők érkezése is követhető, de nem biztos, hogy a 44 területre 44db röpi érkezik, ezt kalkuláljuk hozzá.

Lindus1226 és csio70 kedveli ezt.
  5. margit5

margit5 Járnitanuló

Kedves mamarygen!Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat!!!:)

csio70 kedveli ezt.
  6. -gadget-

-gadget- Fórumfelvigyázó

93.szint - Karalábé nemesítés 19 folyamatos próbálkozás 1200db (3 rekeszes - nem kihagyva napokat a próbálkozások között)

Össz.beadott: 22800 db
    (3x1kuka)+(2x2kuka): 3600 db

Ikon helyetti "vigaszdíj":
    3x13200csp: 39600 csp
    3x17xszupertrágya: 51 db
    5x8800TP: 44000 TP
    Össz +karalábé: 11160 db

3+360 karalábé: 1080 db
    (11x2)x360 karalábé: 7920 db
    (3x2)x360 karalábé: 2160 db

Nettó karalábé: 11640 db

Ez ugyan nem tűnik soknak, de a karalábé alap érésideje 14:30 vízzel valamivel kevesebb mint 12:00 amivel napi max. 2 aratás csatnival 3 farmterületen (nettó) (1764db/aratás) 1764x2=3528db

22800/1764=6,46 ~ 6,5 nap és 7 csatni.

Az érésidő és a mennyiség fordított arányban áll - minél rövidebb az alap érésidő annál több kell belőle dbszámban a teljes kinemesítéshez.
    Répából 55500db kellett ami 10 perces alap érésidejű.
    Növénynemesítési tapasztalatok

Gio, missuzy_53, csio70 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. margit5

margit5 Járnitanuló

behelyezzük a felhasználáshoz a nemesített növények rekeszeibe az üvegházban -mindkét bónuszt használnunk kell;//Ezt nem értem benne!!//Tehát ha elvetem a rózsát,amihez sikerült kitenyésztenem, a leírt dolgokat.Akkor automatikusan hatnak??

8. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!
    A kérdésedhez visszamegyek a nemesítési részhez. :)
    Legelőször a nemesítési utat kell végigjárni. Íme két kép, mi az alap, amit meg kell szereznünk a rózsa nemesítésében:

[​IMG] a megszerzést a két zöld pipa jelzi;

[​IMG] a két fontos bónusz számunkra lényeges hatása keretezve.

Ha ezzel a két bónusszal rendelkezünk, akkor behelyezzük az üvegház ablakaiba:
    [​IMG] így már használhatjuk amikor szeretnénk, vagyis amikor a "0 perces" rózsa érési hatását kívánjuk kiaknázni.

Nem szabad elfelejteni, hogy csak a termékekkel és a nevezetes felhősorral, továbbá szupertrágyával lesz működőképes a "0 perc" elérése az elvetett rózsáknál. (ezek a bónuszok a szupertrágya használatával fejtik ki csak jótékonyságukat!)

Ha akkor szeretnénk használni a rózsa szupertrágyás termelését, amikor a szüret2015.- felhősor nem aktiválható, de minden egyéb feltétel a rendelkezésünkre áll, akkor nem azonnal érik be a rózsánk, hanem más időpontot jelez az infósáv.

Utoljára szerkesztett: 4.12.15
    missuzy_53 és margit5 kedveli ezt.
  9. margit5

margit5 Járnitanuló

Nagyon szépen köszönöm,már értem.Elnézést,hogy kissé nehezen fogtam fel.

missuzy_53 kedveli ezt.
  10. farmisto

farmisto Aktív író

Sziasztok ! A növénynemesítéssel ismerkedem. Nem tagadom a szupertrágya-imádatra hajtok :) Kisebb bónuszok összejöttek, de mostanában rendszeresen beadom az 1800 szegfűmet, de mindhárom fázisnál vagy visszaad 3*540 szegfűt vagy esetleg csak tapasztalatpontot kapok. Szó szerinti bónusz nem jön elégéggé régóta :( Ez természetes folyamat ? Létezik ebben szabályosság vagy csupán a véletlen műve ?

Várom válaszotokat ! Üdv.: farmisto

-Mayacska85- kedveli ezt.
  11. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Szia!

Ez is olyan, mint a lotto... Én is a szegfűvel küzdök épp.
    Sokaknak a rózsa is hónapokba telt, viszont nekem az 2 hét alatt összejött...
    Szóval ne add fel! ;)

csio70 és missuzy_53 kedveli ezt.
  12. missuzy_53

Szia! Nekem is a szegfu ami nem akar ossze jonni mar csak az az egy bonuszom hianyzik :( A rozsat sem adta konnyen , de azt csinalom, hogy szuneteltetem a szegfut , mas novenyt nemesitek es majd vissza terek a szegfuhoz kb 1 honap mulva , hatha akkor megadja . A hagymam viszont nagyon hamar meglett :)

csio70 és -Mayacska85- kedveli ezt.
  13. Nahla83

Nahla83 Utánpótlás-írogató

Nekem sajnos nincs szüreti felhősorom :( érdemes így nemesíteni vagy csak keveset kell várni az érésre?(órák helyett percek?)

vje0315 kedveli ezt.
  14. csio70

csio70 Fórumlakó

szia,szerintem még igy is érdemes,lerövidül az érésidő,a 8 perces rózsa elég barátságos szerintem!:)

MajorIbolya, vje0315 és LBetti kedveli ezt.
  15. missuzy_53

Sziasztok!
    Jottem megosztani a szegfus oromomet , igen ma vegre sikerult az utolso bonuszt is megkapnom persze ez volt a 25% megno a szupitragya hatekonysaga :D Megerte szuneteltetni, november ota kinlodtam vele es mar csak ez a bonusz hianyzott . Most sem pihenek most a porehagymat kezdtem el , remelem hamar meglesz.
    Sok sikert nektek is a nemesitesben ;)

csio70, hóóvirág, SzilvaG és 3 más kedveli ezt.
  16. padamak

padamak Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Fel szeretném szaporítani az eperkészletemet, ennek érdekében bekapcsoltam az Üvegház/Nemesített növények-nél az eper érésgyorsítóit (Vízimádat 35%, Trágyaimádat 15% és Koránérő termés 2,5%). Nos, ez utóbbi nem csinál semmit... Tehát ha elvetem az epret, ami 3órás érésidejű, akkor nem vonja le azt a 2,5% = 4,5percet. Tudom, nem a világ, csak ha nem aktivizálódik, akkor minek fogja helyet az Üvegházban o_O:sleepy:
    Tudnátok segíteni? Köszönettel veszem!
    (farm: padamak, ID: 2677458)

17. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Kérlek ne feledd, a Vízimádat bónusz negatív tulajdonságokkal is rendelkezik az eper esetében.
    Nézd át azokat is.

18. padamak

Köszönöm szépen a gyors választ!
    Igazad van, valószínűleg amiatt nem mozdul sehová az érésidő. Bááááár... ahogy megnéztem a képet8), rosszul van írva, és megtévesztő/lelkesítő, hiszen a valóságban nem "nő", hanem "csökken" az érésidő - ezt javítani kéne -.-

19. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Az érési idő növekszik, mint negatív hatás.

Agnesasszony kedveli ezt.
  20. padamak

Nabumm! Puff... Leesett :eek: Oké, minden a helyén - csak tudni kell a helyén kezelni ;)
    Köszönöm türelmes és hozzáértő válaszaidat! :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.