Növénynemesítési tapasztalatok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Momsza

Momsza Fórumprofi

Szia, melyik másik kettőre gondolsz, mert a rózsának is 9 bónusza van? Tehát a KK-n kivül még 8 féle van.
    Szia, articsókára sem fogsz többet kapni reggelre, de ha 3 területet nézünk kb. 30-at ad a tök aratásonként. Articsóka úgytudom valamivel kevesebbet, nekem is reggel lesz meg, most kisérletezem vele. :)

-gyöngy-581, Baby72 és iboly54 kedveli ezt.
  2. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia! Gondolom, ha minden terület szabad lenne. akkor azért a kb 100 db összejött volna:music:bár az sem mindegy mikor aratunk, mert már észrevettem az sem mindegy, reggel v délután v este:) most például este jobban jöttek;) talán majd a komfort jobban adja, azt még nem próbáltam, lehet holnap megnézem:)

Kuzdern, g.bella, mamszi5107 és 2 más kedveli ezt.
  3. Momsza

Momsza Fórumprofi

Szia, én két kör tökkel tudok beszámolni ( 3 terület ) 29, 32 jött. Majd megfigyelem én is ezt, hogy a napszaknak mennyi köze van a felröpik mennyiségéhez. ;)Reggel meg jövök, hogy articsókára mennyit kaptam.:)

mamszi5107, -gyöngy-581 és Baby72 kedveli ezt.
  4. times84

times84 Törzsjátékos

Persze, hogy beraktam xD azt akartam írni, hogy amíg nemesítés nélkül ültettem a tököt 0 fogaskerék repült..na mondom ha 0-át fogja 550%-ban adni az egy nagy nulla lesz :)---persze nem annyi, de matematikailag az jönne ki.....

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  5. Coff66

Coff66 Fórum veteránja

Sziasztok!
    A gépalkatrészre az alábbi tapasztalataim vannak:
    Az articsókával komforton, vizezve, trágyázva, szupitrágyázva 42 kockán 18 db lett a fő farmon. (nem 0 perceztem)
    A tökkel komforton, vizezve, trágyázva, szupitrágyázva 42 kockán 17 db lett a fő farmon.

g.bella, Mag-Anya, mamszi5107 és 6 más kedveli ezt.
  6. szilvikeh97

szilvikeh97 Aktív író

7. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Nem tudsz aktiválni mindent és csak azok a bónuszok hatnak a növényekre, amit a nemesítésnél aktiválsz, összesen 4-et tudsz, csak azért kell elfogadni mindent amit ad, mert egyszer majd csak összejön az is amit szeretnél és akkor majd azt kell betenned a nemesített növények rekeszébe.

Más, az articsókánál simán vízzel, trágyával , 156 kiskockán ,gépalkatrészes bónusszal 16 ,12 gépalkatrészt adott fúll kupával 1 pannival
    sajna még a szupertrágya imádat most sem jött össze, de még a héten csak sikerül összevakarni, bár már csapkodok a kezemre és nem gyorsítom se szupertrágyával, se arannyal, rengeteg ment már el mindkettőből és még csak elfogadható bónuszt sem ad, csak tp, csp, csillagot növényt stb.

Utoljára szerkesztett: 23.6.15
    Baby72 és PocsékFarmer kedveli ezt.
  8. Momsza

Momsza Fórumprofi

Szilvikeh97,
    Nem duplán számolja, hanem 1,8 % az esélye, hogy 2 adag szupitrágyát használsz el. ( pl. 100 kockánál 2 -re dupla szupitrágyát dob, ha szupitrágyázod mindet.
    A Kacsa Katánál is igy kell szerintem értelmezni a 2 % bónuszt, csak ott 100 kockánál 2-re nem dob, tehát hú de jól jártál.:DxD
    Szerintem a rózsának pont ez a bónusza nem ér semmit. (jelenleg a játékban) Nekem nincs is meg, de ha meglenne sem raknám az amúgy is kevés rekesz egyikébe.;)

Utoljára szerkesztett: 23.6.15
    Baby72 és PocsékFarmer kedveli ezt.
  9. agi967

agi967 Fórum biztosa

Sikerült végre az articsókát kinemesítenem ,tegnap a szupertrágya imádatra,mivel nem volt már növényem belőle,ezért ma ki is használtam a 0 perces lehetőséget és láss csodát a gépalkatrész is összejött,amit holnap tudok aktiválni. Sajnos a gyöngyvirágnál még az a két nemesítés hiányzik(szupertrágya imádat meg a fogaskerekek) amire vágytam,de már nem gyorsítom a folyamatot,1 FA is FA. Azt hiszem nem hanyagolom el az üvegházat mostanában,még néhány hosszú érésű növénynél megpróbálom a szupertrágyagyorsítást és néhány barkácscuccost is megcsinálok,ki tudja a jövőben mi kell még.
    A rózsánál is úgy jártam,hogy utolsónak adta a hőn áhított bónuszt,a hagyma meglepően hamar sikerült az articsókánál 2 nemesített lehetőség maradt ki.
    Sok sikert és kitartást kívánok a nemesítéshez!

csio70, dereret, Baby72 és még 1 ember kedveli ezt.
  10. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Ne add fel! Pihentesd egy kör erejéig a tököt, de aztán hajrá csak azért is!
    Sikerülni fog:)

dereret, Baby72 és Coff66 kedveli ezt.
  11. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ma olyat tettem, ami ellenkezik az elveimmelxD és elkezdtem tököt nemesíteni. Sikerült is 4. körre a gépalkatrészre nemesítés, némi FA befektetésével:).
    Kérdésem lenne: 3 fakkban a rózsa nemesítései vannak, a 4. fakkba tehetem a tökös bónuszt minden további nélkül vagy összevesznek?:D;)

g.bella, kekmaci75, GA-BI-O-Farm és 6 más kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Berakhatod, ha gondolod nem zavarják egymást :), a nemesítések jó szomszédai egymásnak..:)
    Szia!
    A kisfarmomon az articsóka 2*2-esen KK-val teljes területen reggel 16 fogaskereket adott, a másik területen 1*1-en 12-t (a kupák félig vannak)
    Kíváncsian várom, hogy Nálad mi lesz az eredmény (a kicsin most a karfiollal próbálkozom, mert a tököt nem adta, pedig elég kitartóan csináltam, ezért otthagytam a nemesítését):)

g.bella, HéricsBáró, dereret és 2 más kedveli ezt.
  13. Palacsintax

Palacsintax Fórumszaki

Tudomásom szerint nem vesznek össze. Akár mindegyikben lehet más növényre ható bónusz.
    Látom közben Gyöngy is válaszolt :)

A tök nemesítését én is tegnap fejeztem be, csak pont a gépalkatrész hiányzott korábbról. kb. 40 kör nemesítés ment rá mire meglett.

g.bella, dereret és Baby72 kedveli ezt.
  14. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Köszönöm, bebiggyesztettem. Holnap fogok egy próbát tenni vele, ma már megetettem az állatokat.:)

Palacsintax, iboly54, Coff66 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. Momsza

Momsza Fórumprofi

Szia,
    articsóka adott nekem 3 terület kiskocka, víz, trágya, 16, 13, 9, összesen 37db alkatrészt reggelre.
    Tököt eddig 2x arattam ugyanekkora területen, 29, 32-t adott.
    Eventig megy napi 3 kör tök, éjjelre articsóka.
    Event indulása után meg majd bevettem a szupitrágyát is articsókára, addig spórolok vele.;)
    ( Tényleg most jut eszembe, azért azokat a mamutokat visszarakom. )
    Kk-át miért szórtál rá, csak a plusz termésért, vagy több gépalkatrészt igér akkor?

Gio, -gyöngy-581, Coff66 és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -gyöngy-581

Azért szórtam meg KK-val, mert kíváncsi voltam rá, hogy úgy több alkatrészt kapok-e (nem éri meg, de ezt is ki szerettem volna próbálni) Ezen a farmon (pár hónapos) nincs mamut, csak annyi szupi van amit a gkörből kiveszek és a Rackótól kapok stb. Reménykedtem benne, hogy a KK esetleg segít. A tök jobb, mint az articsóka, mert gyorsabban érik be, de még a gyöngyvirágot is próbálni kéne, ha sikerül kinemesíteni (jelenleg többfrontos harcot vívok az üvegházban a tökkel és a gyöngyvirággal a kicsin:)) A nagyfarmon az articsóka fog 0 perccel működni, amíg a gesztenyés hatása tart, de közel 2000 fogaskerekem van jelenleg, így ott nem aggódom túlzottan.:)

HéricsBáró és Momsza kedveli ezt.
  17. pilcsi64

pilcsi64 Fórum ismerője

sziasztok !
    mivel új vagyok a nemesítésben ezért segítséget kérnék :)
    milyen bónuszok kellenek , hogy a rózsát a leggyorsabban tudjam termeszteni ?

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  18. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Kinemesítettem a pázsitviola tollgyűjtő robotkezes bónuszát. Jó sokat kinlódtam vele, de kész van. Igaz rengeteg a negatív tulajdonság is, de ha a kézre gyúrok csak, akkor megérte:)

19. pilcsi64

pilcsi64 Fórum ismerője

lenne még kérdésem ( hiába na , a zöldfülűek már csak ilyenek :) ) milyen méretű edénnyel érdemes nekivágni a nemesítésnek ? én már mind a három lehetőséget kipróbáltam . ha több edénnyel indulok és elsőre valamit sikerül kinemesíteni akkor vagy elfogadom vagy nem . ha elfogadom akkor a második ( harmadik ) edény tartalma megy a levesbe , legalábbis új nemesítésre tesz ajánlatot , a darabszámokat nem ellenőriztem a raktárban . ha nem fogadom el és folytatom a nemesítést akkor másodjára ( harmadjára ) is megkaphatom ugyanazt a bónuszt :)

g.bella és kukac42 kedveli ezt.
  20. -gyöngy-581

biotrágya-imádat és szupertrágya-imádat ezzel a kettővel lesz + az érésgyorsító termékekkel: fehér ártatlanság, karácsonyi süti a leggyorsabb a rózsa
    Soha se utasítsad vissza a kinemesített bónuszt, mert addig újra és újra kínálja a rendszer amíg nem fogadod el. Ha elfogadod, legközelebb már kevesebből választhatja ki, hogy milyen bónuszt adjon így nagyobb lesz az esélyed arra, hogy a kívántat kapd. Az edény méretét neked kell eldöntened, nem tudok hozzászólni, attól függ, hogy mennyire érsz rá, és mennyi növényed van...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.