Napi lelki cuki

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Bözse, témanyitás ideje: 2.2.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Bözse

Bözse Rutinos

Kedves Mindenki!

Örülök, hogy idetaláltatok a fórum eme új szegletébe! Ezt a zugot remélem, egyre többször látogatjátok majd és nem csak olvasás és nézelődés céljából, hanem mert Ti is találtok majd ide kívánkozó történeteket. Akár saját kútfőből, a Veletek megtörtént események leírásával, esetleg fotókkal, vagy videókkal megtámogatva. Akik ismernek, Azok tudják, hogy mennyire szeretem a léleksimogató sztorikat. Mert ezek az Élet apróbb-nagyobb viharai közepette irányt mutatnak és reményt adnak. És sajnos manapság az értelmes irány és a remény igazi hiánycikk lett. Nem kell ahhoz semmi eget rengető vészhelyzet, elég némi szél, eső és a napsütés téli hiánya, hogy lelkünk egy kis extra törődést igényeljen. Nem ígérem Nektek, hogy a történetek mindegyike csupa mosoly lesz. Ez a topic egy részről a könnyes hírek birodalma lesz, mert sok megható sztori a szipogás és/vagy bősz papírzsepi használat közepette melengeti majd meg a szíveket. Ez az ötlet, hogy megmutassam nem reménytelen az ember és vannak még EMBEREK (így csupa nagybetűvel), nem új keletű részemről. Egy másik fórumon már megvalósítottam, ugyanezen a néven. Mivel onnan eljöttem és nagyon hiányzott nekem, ezért itt kerestem és találtam neki helyet. Amit meg egyszer jól kitalál az ember lánya, gondolok itt pl az ütős névre, azon nem érdemes változtatni. Az előzményekből viszont egy komoly tanulságot kellett leszűrnöm. Egészen pontosan kell meghatároznom, hogy mi tartozik bele a „lelki cuki” kategóriába. Mivel a netet böngészve mindig belefutok ilyen hírekbe, amelyek szerintem megosztásra érdemesek, rögtön bele is vágok és szemléltetem, hogy mi is való ide. De előtte egy figyelmeztetés. Némelyik videó eléggé felkavaró, így a Ti döntésetekre bízom, megnézitek-e.

Olyan Emberi drámák, amelyekben megmutatkozik az a bizonyos emberi nagyság, mely még a halál árnyékában is nem Magára gondol, hanem Másoknak szeretne utat mutatni.

Holly története, szavai követendő példát mutatnak nekünk. Ő egy olyan hétköznapi Hős, Aki nem egy Embert, hanem Sokakat szeretne megmenteni. Egyike azon Keveseknek, Akikre felnézhetünk és nem csak azért, mert már fentről néz le ránk.
    Forrás: 24.hu

Ez a történet nagyon megmaradt bennem (pedig már 2 éves), itt éreztem először, hogy kell nekem egy hely, ahol az ehhez hasonló sztorikat Másoknak is megmutathatom, Akik esetleg nem botlottak bele a net dzsungelében.

Forrás: index.hu

Nagy kedvenceim az állatos videók, amelyekben Emberek segítik a sérült és/vagy bajba jutott állatokat.

Forrás: youtube.com

Ha szeretsz egy állatot, ő meghálálja ezt Neked. Akár azzal is, hogy hősként megmenti más állattól a Gazdit.

Van, hogy az állatok egymáson is igyekeznek segíteni és különös barátságok is születnek közöttük.

Merill & Taco
    Forrás: 24.hu

Vannak az állatok között is olyanok, akik a társaik életét is megmentik. És a videóból az is kiderül, hogy nem csak a fajtársaik életét.

Úgy gondolom a fentiekből már világos a topic koncepciója, de azért összefoglalom a szelektíven olvasóknak. Idevaló minden szívet melengető sztori, amelyben Emberek Embereknek, Emberek állatoknak, állatok Embereknek és nem utolsósorban állatok állatoknak segítenek. A lényeg a pozitív és követésre méltó üzenet. Ebből következik, hogy a neten talált cuki cicus/kutyus/jegesmaci és bármilyen nem pejoratív értelemben állatos képek nem igazán passzolnak a témához. Nem mondom, hogy nem cukik, de nem annyira lelki cukik, mint a fentebbi történetek. Ellenben, ha lefotózod otthon a macsekodat és a képe mellé leírod, hogy mondjuk egy kukából halásztad ki anno és többszöri mosással derült csak ki, hogy a kosz alatt egy ilyen kis szőrös, dorombolós csoda lapul és ez még fedi is a valóságot; nos akkor a cukiság faktor rögtön átcsap lelki cukiba. Szerintem vágjunk bele és menet közben szépen belejövünk, mint kis kakas a kukorékolásba.

Ja és még valami! Itt is természetesen érvényesek a fórum szabályai. Az egyik az, hogy nem lehet külső linkeket behozni. Ezt Képmetszővel (minden Windows széria tartozéka) meg lehet oldani és forrásként megjelölni azt az oldalt, ahol a hírt találtad. A képek feltöltésére a kephost.com ajánlott. Lehet a már meglévő történeteket véleményezni is, de csak és kizárólag a netikett iránymutatásai alapján. Kéretik a klaviatúra harcosok távolmaradása! Ha valami kérdés felmerülne Bennetek, melyben nem láttok tisztán, kérlek, bagolyban tegyétek fel és én igyekszem záros határidőn belül megválaszolni Nektek.

Millió puszka és ölelés Bözse/Bori

Utoljára szerkesztett: 3.2.18
    Samborg, Kergekacsa, Pharmer500#2 és 19 más kedveli ezt.
  2. wiktorka17

wiktorka17 Fórum hercege

Sziasztok!
    Elsőre pont olyan cuki képeknek tűnnek amiket Bözse nem szeretne. De jobban megnézve mindegyiken kapcsolatok vannak.
    Ember-ember, ember-állat, állat-állat között.
    Szólnak a szeretetről, szerelemről, kitartásról, hűségről, feltétel nélküli elfogadásról.

Forrás: youtube. Köszönet a készítőnek!

Kergekacsa, Sali~*.*, -Csiki- és 15 más kedveli ezt.
  3. apa0710

apa0710 Fórumlakó

Sok sikert a topikhoz :) Remélem rajtam kívül még sok ember fogja örömét lelni ezen a helyen ;)

Kergekacsa, -Csiki-, Rebcsok és 8 más kedveli ezt.
  4. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Sziasztok!

Amikor a kreativitás mozgásra készteti az embereket. ;)

Régi felvétel, de nagyon díjazom az ilyen emberbarát ötleteket.

Egy másik klasszikus.
    Ugye ismeritek?
    Van kedvetek nevetni? :D:D

Kergekacsa, Rebcsok, fénylő. és 18 más kedveli ezt.
  5. -kertilányka-

-kertilányka- Járnitanuló

Egy kéz nélküli lány, és egy láb nélküli fiú.

Utoljára szerkesztett: 26.2.18
    Rebcsok, Violka611, nyific és 3 más kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Sziasztok !

A YouTube-ról hozott videó "magáért beszél":

Kergekacsa, Sali~*.*, Rebcsok és 5 más kedveli ezt.
  7. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Figyelem !!!!
    Veszély , óvatosság , ébrenlét és önuralom !!
    Az ajándékok listája nem teljes a vörös gyémánt eventben
    Tovább haladás előtt érdemes a hátteret végig kattogni apránként
    És csak utána tenni venni intézkedni

Itt az aktuális eventcsevegő
    A gyapotfát meg kitenni , mert az kell a következő eventbe !

Kergekacsa és Imi* kedveli ezt.
  8. Bözse

Bözse Rutinos

Sziasztok!
    Már egy ideje nem jártam a fórumon, pedig találtam idevaló híreket, csak valahogy nem volt időm idehozni. Így most kettőt felrakok, amit ma talátam:

Nem adta fel, hogy valóra váljon az álma és kosárlabdázhasson. Igazi hős lett belőle.
    Minden héten, mikor kiment a parkba Jamarion Styles, hogy kosárlabdázhasson a többi gyerekkel, a többiek nem engedték. Amikor kiválasztották a csapatokat, én voltam az egyetlen, akit senki sem választott. Aztán azt mondták nekem, hogy menjek haza – mesélte Jamairon. Azért nem választotta senki, mert mindkét kézfejét és a karja nagy részét elvesztette egy ritka bakteriális fertőzés következtében. De nem adta fel, tovább próbálkozott a kosarazással. A CBS riportere meg is kérdezte tőle, miért nem választotta, akkor már inkább a focit? Azt gondolnád, hogy jó vagyok a fociban, de nem vagyok. Borzalmasan játszom – válaszolta nevetve a 14 éves fiú.
    A 8. osztály első napján aztán Jamarion odament a kosárlabdaedzőhöz, és azt mondta neki, a csapat tagja akar lenni. Darian Williams, pedig azt válaszolta, „gyere, próbáljuk meg!” De azt is gondolta: Ennek a fiúnak nincsenek karjai, hogy fog így kosárlabdázni? De Jamarion azt mondta nekem: »Mr. Williams, sose voltam egy csapat tagja sem korábban. Ha nem is játszok, csak a csapat tagja szeretnék lenni.« Erre hogy mondhattam volna nemet? – mesélte Williams. Így lett Jamarion iskolája kosárcsapatának kettesszámú játékosa. Ő volt az első a teremben és ő is hagyta el utoljára általában
    – folytatta a történetet az edző. Jamarion a bajnokság nagy részét a padon ülte végig, de aztán egy nap az edző hat perccel a meccs vége előtt beküldte játszani. A pálya szélén kapta meg a labdát, és mindenki azt ordította: „Dobjad! Dobjad!”És el is lőtte, így dobott be egy hárompontost. Aztán még egyszer megkapta a labdát, csak most a másik oldalon állt, a kijelzőn megint három ponttal lett több a csapatának.
    Mára Jamarion a helyiek hőse lett, a középiskola csapatába is bekerült és arra törekszik, hogy egyszer majd egy egyetemi csapat tagja is lehessen. De a legjobbnak mégis azt tartja, hogy ma, ha lemegy a parkba, már nem küldik haza, hanem ő is játszhat a többiekkel.
    A riporter arra is rákérdezett, szeretné-e ha visszakaphatná a kezeit? Mire azt felelte mosolyogva: Nincsen rájuk szükségem.

Sztár lett az új barátokra vágyó elkóborolt póni

Több mint tíz kilométerre bandukolt el otthonától a múlt héten Taxi, a zákányszéki póni. Annak ellenére, hogy a ló kecskékkel, birkákkal és baromfikkal osztozik a hatalmas birtokon, úgy tűnik senki sem kárpótolja egykori barátját, egy szamarat. Amióta az nincs, nem talál igazi társat.
    A zákányszéki birtokot körülvevő kerítést valószínűleg egy kecske meghúzta, most ott jutott ki Taxi. Keresésére a Facebookon tettek közzé felhívást, és ott igazi sztár lett a póni. Sokan reagáltak a felhívásra, és kiderült, hogy Taxi járt szőlőültetvényben, máshol répával vendégelték meg, de senki nem fogta be. Végül kiderült, hogy ismét egy lovasbirtokon húzta meg magát, és a szelíd állatot a gazda befogadta 12 kilométernyire a tanyától, ahonnan elindult.
    Taxi ma már újra a megszokott környezetében legelészik, és néhány héten belül Németországból hat ló érkezik a tanyára, így újra lesz társasága. A alábbi képen Taxi és tettestársa látható:

Forrás: mindkét hír esetében 24.hu

Samborg, -Csiki-, Rebcsok és 5 más kedveli ezt.
  9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Sziasztok.

Talán még belefér a névadó topikba:

Lilieth, Gio, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  10. -Csiki-

-Csiki- Törzsjátékos

Sziasztok:inlove:

Vasárnap délelőtt láttam Anamét aki elmondta kerekesszékből járni segítette a program.
    Bátorkodom hozni nektek köszönetképpen aki gondolt rám viszont segítve azokat akiknek kívül / belül fáj.
    Mert szeretlek benneteket:inlove:

Utoljára szerkesztett: 19.4.18
    linzenpolc, Rebcsok, Gio és 5 más kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ma ezt találtam:

111 év született Dsida Jenő:
    Kéne valaki
    Kéne valaki, sokszor kéne:
    fiatal hugocska, vagy öreg néne.
    Tenne nyakamba talizmán-láncot,
    simítana el minden ráncot.
    Este, ha némán ágyamba fekszem,
    beszélne róla, ki a kereszten
    függ, a falon és haldokolva
    irgalmat dobál paplanomra.
    Irna levelet, meghívót, sürgönyt,
    huzná be tétován a csipke-függönyt,
    melyen a holdfény suhogva járkál:
    ennél a békés, esti homálynál
    ne legyen Mindenség, rohanó fáklya,
    se kérdés, mely a szíveket rágja,
    csak gyermekkor, hova visszamennék,
    csak kisszoba, álom, emlék,
    s mikor kitör a panaszom sírva,
    mondaná: mindez meg volt írva, -
    s mikor vad kínnal jajdul az elme,
    - tenne úgy, mintha figyelne.
    1929

Amira09, Samborg, Fatther és 10 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Helló, helló,

Fatther, brozsa, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tényleg gyöngyöző kacaj jutott eszembe. :D

Fatther, ursa11, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  14. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Igen méltányos és igazságos dolog, hogy míg a betegségek és a bánat fertőző, semmi sem terjed olyan járványszerű gyorsasággal, mint a nevetés és a jókedv.
    Charles Dickens

Kis és nagymacskák a dobozok bűvöletében.
    A macskás gazdiknak nem újdonság, hogy a szűk helyek mágnesként vonzzák a cicákat. Nem csoda, hogy az internetet elárasztják a dobozokba, edényekbe vagy épp fiókokba bepréselődött macskákról készült fotók. Ezt a viselkedést nemcsak a házi macskáknál, de az állatkertekben élő nagymacskáknál is már többször megfigyelték gondozóik.
    A dobozok szigetelő, megnyugtató búvóhelyek, melyek ráadásul még jó szórakozást is nyújtanak, így nem meglepő, hogy a cicák miért is élnek a dobozok bűvöletében.

S vannak pillanatok, amikor az állatokat sem mindig a legelőnyösebb pillanataiban örökitik meg.
    Mint tették azt korábban már oly sokszor, az állatok most ismét bebizonyítják, hogy ők a világ legszórakoztatóbb fotóalanyai. Nem csak az emberekkel, hanem az állatokkal is megesik olykor, hogy nem túl előnyös, ám annál mulatságosabb képek születnek róluk. Lássuk hát, hogy festenek ezek a máskor fenséges, kecses és elbűvölő állatokat, amikor épp egy nem túl előnyös pillanatban örökítik meg őket.

További szép estét kivánok!

Utoljára szerkesztett: 2.6.18
    mebajah, Fatther, ursa11 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. Bözse

Bözse Rutinos

Egy kedves Szomszim hívta fel a figyelmemet erre a hírre:
    Megható: utolsó óráján első osztálya búcsúztatta a nyugdíjba vonuló tanárnőt

Megható ötlettel búcsúztatták el az egyik székesfehérvári iskola nyugdíjba vonuló tanárnőjét: utolsó óráján első osztálya lepte meg őt. A tanárnő – aki mit sem sejtett az egészből – azonnal könnyekben tört ki. A nem mindennapi meglepetésről a Fehérvár TV készített riportot.

Forrás: nlcafe.hu és facebook.com/fehervartv

ursa11, mebajah, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek.

Ilyen a modern "madártánc"

mebajah és Imi* kedveli ezt.
  17. fabatka

fabatka Fórum hercege

Kedves Lelkizők ! Sokat hezitáltam, hogy írjak e ide, de szerintem megbocsátotok, ha rájöttök, miért zavarlak Benneteket !
    Szeretettel küldöm Nektek az aláírásomban szereplő ötletet, amivel a pörgetéseket tudjátok lerövidíteni !
    Használjátok egészséggel! A lelkivilágom 80 %-ot javult, mióta ezzel oldom meg a pörgetéseket !

franyo121 és HéricsBáró kedveli ezt.
  18. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Kedves Bözse! Topiklakók, olvasók!

A topik elhagyatott, ezért bezárása kerül!

Köszönjük az eddigi írásokat.

Mondanivalótokat mindig szívesen látjuk, olvassuk a fórumon. Legyetek aktív tagjai továbbra is a Farmerama közösségének!

Sikeres játékot és további jó csevegést kívánunk!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.