Neonfényes ólak event csevegője

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Laboviti, témanyitás ideje: 17.8.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. ulmo12

ulmo12 Fórum ezredese

Nem rossz ötlet, ha van pl. 5.400 db tyúkod. :) Már valaki kiszámolta fentebb, hogy alapállatokból mennyi kell.
    Ui: + még 2493 kecske, 2250 nyúl.

Kukori.és.Kotkoda, Gio, csio70 és 7 más kedveli ezt.
  2. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Ne hibáztasd magadat mert az én írásomra indult el a lavina, Te csak arra reagáltál. East tőlem is töröljél ki légyszi minden félreérthetőt. Köszönöm.

Kukori.és.Kotkoda, Coff66, Gio és 7 más kedveli ezt.
  3. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Ne bomolj már:) El van feledve már rég:)

4. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Köszönöm, Kukori :inlove: Szerintem tőlem indult :cry:

Coff66, kukori80, Dyny és 3 más kedveli ezt.
  5. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

Először is nagyon tetszik az event: újszerű (logikájú) (és látványos megjelenítésű) a feladatsor, a jutalmak is tetszetősek és hasznosak, és tulajdonképpen még szupertáp nélkül is megoldható (az alapállat-beadás lehetősége miatt még jobban, mint bármilyen korábbi tenyésztős event - persze nem kalkulálva a "megérősséggel", az más kérdés...).:D

Tetszettek a számolgatások is, hogy hogy éri meg jobban CSP-ben, hogy éri meg jobban szupertápban.:)

Egyelőre csak annyira jutott időm, hogy hirtelenjében rákukkantsak a pajtára, és meg lehetett állapítsam, hogy a kecskék és a tyúkok tekintetében csak az lesz a kérdés, mennyit piacolok össze a fölöslegből.:p A nyulak terén viszont sajnos más a helyzet, oda - ha nem is sokat, de valamennyit - kell még vásárolnom (a pletykák megjelenésekor már eleve magas volt az állatok ára, így sokat fölhalmozni már nem akartam, amíg nem tudtam, pontosan miből menni fog kelleni...). Persze mindez nem jelenti azt, hogy mondjuk szerda délután 3 körülre ne lennék majd kész (valszeg a vásárlásokat érdemes még eventkezdet előtt vagy pedig már csak boom 2. napján megejteni;))...

Így én a nyulakat adogattam most egyelőre össze, a jelenlegi piaci árak alapján kalkulálva (bár tenyészthetnék is, de azt csak boom alatt szoktam, a hosszúhétvégén viszont bizonytalan lesz a hozzáférésem, ha meg mindenképp vásárolni akarok, akkor meg ezúttal, esetleges hozzáférési akadályoztatásra tekintettel pláne nem várom meg a boomot, legyen meg minél előbb a felhő meg az egyebek - a feladat elég szépen visszaoszt CSP-ben is...). Nem volt elsődleges szempont, hogy a pajtaértékek maradék nélkül jöjjenek ki, mert olykor egy kis "túlfizetéssel" együtt is még mindig olcsóbban jön ki az ember.

Tehát a nyulak (pajtaérték/piaci ár) - puha nyuszikkal sehol nem számolok, mert ott kb. 20x-os a szorzója a piaci árnak a pajtaértékhez képest; a legjobb (kb. 6x-os-7x-es) szorzója a gyáva nyúlnak van, de abból max. 4 adható be komoly veszteséget jelentő maradék nélkül (a 4-6. feladatrészbe):

1. 6 barna bak (6x900/6x13000) + 9 nyúl (9x72/9x1500) = 6048/91500 CSP VAGY 7 barna bak = 6300/91000 CSP
    2. 1 hamis tapsifüles (8300/80000) + 4 barna bak (4x900/4x13000) + 2 nyúl (2x72/2x1500) = 12044/135000 CSP
    3. 2 hamis tapsifüles (2x8300/2x80000) + 1 barna bak (900/13000) + 7 nyúl (7x72/7x1500) = 18004/183500 CSP
    4. 1 gyáva nyúl (26000/175000) + 4 barna bak (4x900/4x13000) + 6 nyúl (6x72/6x1500) = 30032/236000 CSP
    5. 1 gyáva nyúl (26000/175000) + 2 hamis tapsifüles (2x8300/2x80000) = 42600/335000 CSP
    6. 2 gyáva nyúl (2x26000/2x175000) + 2 barna bak (2x900/2x13000) + 3 nyúl (3x72/3x1500) = 54016/380500 CSP

Összesen kell tehát hozzá: 4 gyáva nyúl, 5 hamis tapsifüles, 17 vagy 18 barna bak, 27 vagy 18 nyúl.

Amúgy, ami a neon ólakat illeti: a tyúkól nagyon hasznos lesz (sokkal kényelmesebb az érésidő, a másfélórásat úgysem lehet kihasználni, így meg legalább több TP és felröppenő is jár), a kecskének meg nem számoltam utána, de a nyulak tekintetében leginkább csak az állat/táp arány miatt éri meg kinntartani, idő szerint nézve a szaporulatot nem annyira, hisz pl. a rózsaszín nyulat be lehet gyűjteni napi 3-szor (=9 nyúl), míg ezt csak napi 2-szer (=8 nyúl)... Szóval ennek inkább csak az ára, nem annyira az értéke lesz nagy az én szememben...-.-:music:

ÜDV Mindenkinek!

Ui.: Azt szerintem senki ne sajnálja, hogy nem lehet megoldani szakaszolás nélkül, vagyis egy magas szintű tenyészállat bedobásával az egészet - így nemcsak szórakoztatóbb, de ha utánaszámolunk, megérősebb is (legalábbis a 4. szint fölötti állatokban már annyi sz.táp benne van meg olyan jó árúak a piacon, hogy kár belőlük nem ólat építeni vagy nem nagyobb haszonnal túladni rajtuk; arról meg nem is beszélek, ha még vki gazdakörizik is velük...;))...

kekmaci75, nemzsu, icus08 és 19 más kedveli ezt.
  6. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Gio, csio70, PalMa és 3 más kedveli ezt.
  7. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

több is van a pajtámban , pontosan ezért gondolkodóba estem . Egyedül a nyúlból van kevés , mert azt ugye az előző eventnél eladtam sajnos belőle .

8. Pierrot20

Pierrot20 Járnitanuló

Sziasztok!
    Végigolvastam, de pár dolgot nem értek... Ha nem pajtából akarom megoldani (mert idáig nem nagyon tenyésztettem) DE csak az ólakig mennék mindhárom állatnál - akkor jól számolom-e, hogy 43 db barna tyúk, 40 db barna bak, 47 db magyar parlagi?
    Kérdésem az az, hogy szerintetek pajtakészlet nélkül van-e a felhősor olyan értékes, hogy megérné küzdeni érte? Mert szerintem az ólak okék, de a felhősor nem falnakmenős... Vélemények?

Csacskamacska kedveli ezt.
  9. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Nálam a felhő, a kell kategóriába tartozik, ha megéri, ha nem! Mindenképpen helyet takarítok meg vele és egy kattintás az egy kattintás lesz, még egy darabig legalábbis:)

10. achmed1122

achmed1122 Fórum félistene

jók ezek a neonólak:)

Gio, csio70, _Cygnus_ és 2 más kedveli ezt.
  11. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

A gyereknek is mindig mondom: olvasni, értelmezni!!! ;) Engem pl. nem vezettetek félre, mert elolvastam az ismertetőt:D csodálkoztam is, hogy mit akartok az aranyállatokkalxD
    Az első ijedtség után most majd elkezdek számolgatni én is, a gyerek pajtáját még át se néztem, de nála biztos, hogy csak a 3 ólig megyünk el, ezért a felhősorért nem fosztanám ki állat-ügyileg. A kitehetők édesek, de a felhősor annyira nem fogott meg engem sem, minden áron nem megyek rá. A végén majd kiderül, meddig jutok.

Pharmer500#2, Gio, hóóvirág és 4 más kedveli ezt.
  12. ulmo12

ulmo12 Fórum ezredese

Szuper, irigyellek, hogy ennyi állatod van (jó értelemben persze) :)
    Kecskéből nagyok jól állok, 605.656 CSP érték van, nagyon jó elosztásban, parlagi, fekete gödölye, havasi és van egy mini gidám is.
    Nyúlból középvacakul állok: 104.392 CSP értékkel, itt kell egy kicsit tenyésztenem.
    Tyúkból 31.300 CSP értékem van - ehhez kommentárt sem fűznék. xDxD (Van mondjuk hippi tyúkom, 5 tarka tyúkom 63.000 CSP/tarka tyúk, de hát azzal erősen túltolnám a dolgot.)

Pharmer500#2, Gio, hóóvirág és 6 más kedveli ezt.
  13. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Jujjjj, de igazad volt:oops: fordítva kellett volna cselekednem, a piacon már csak nézni lehet, venni nem érdemes:wuerg:inkább kitermelemxD az a baj,hogy apánk nagyon szűk szavú volt és nem tudtam időben bevásárolni:music:vagy csak én voltam nagyon elvarázsolva a híreket olvasvaxD akkor B terv:pxD Neked oké minden....2 perc és kész?xD

Coff66, Gio, hóóvirág és 6 más kedveli ezt.
  14. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

kekmaci75, Fuhur, Pharmer500#2 és 5 más kedveli ezt.
  15. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Jaj, ne vedd annyira a lelkedre.:D Azért vagyunk itt, hogy kijavítsuk, ha valamelyikőnk téved.
    Mindnyájan mondunk/írunk le badarságot. Még most is kuncogok azon, hogy nem tudtam kiszámolni, mennyi kecskét kell beadni az első feladatba.

Az erdőt járók lepték el ezt a topicot is.:D

Majd megvédünk, ha valaki emiatt akarja fejedet venni.:) Nem olvashatod Te el senki helyett az ismertetőt.

kekmaci75, nemethpgabi, nemzsu és 12 más kedveli ezt.
  16. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Szia!

Erre mindenképpen reagálnék annyit, hogy abban maximálisan igazad van, hogy keveseknek vannak rózsa óljaik, pláne nem az összes..viszont! Maga a problémafelvetésednek nincsen alapja olyan szinten, hogy most ugyanúgy nem fogod kirakni, mert nincs hely. Magyarán a neonól nem foglal több helyet, mint a rózsaól, viszont többet hoz. Tehát, nem hogy helyproblémát okozna, sokkal inkább 1 db állattal még segít is. Cserenapkor azért nem számítok hatalmas igényű ajánlatokra, mert ahogy olvastam később ezek bekerülnek a játékba, de akkor már neked kell megépíteni a szükséges állatokkal (ami még nincs pontosan tisztázva miből mennyi). Tehát mindenki hozzájuthat, max idő kérdése..a farmhoz nekem meg dögivel van.;)

nemethpgabi, Coff66, Gio és 7 más kedveli ezt.
  17. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Mit Te csinálsz itt....feszkótxD:p:inlove: ajjjjjaaaj:inlove: sebaj, East szétválogatja Neked:inlove:xD
    Én is így jártam, de ne aggódj lesz idő kitermelni a szükséges jószágokat:music: csak szupitáp kérdése;) lesz majd hozzá akció, no meg a boom és kész is mindenxD:p

Coff66, hóóvirág, benedekbobe63 és 5 más kedveli ezt.
  18. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Tisztázva van az event ismertető utolsó hozzászólásában:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?posts/318065/

nemethpgabi, Gio, hóóvirág és 5 más kedveli ezt.
  19. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Te voltál elvarázsolt. Egy párszor említettem az érték szerinti bedobást és azt is mondtam, hogy Jónás beintett dereretnek, hogy nem kell 5 szintű tenyészállat.

20. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Én is be tudnám rakni alapállatokból, de azokat inkább eladom, kérlek nézd az alapállatok árát magad is rájöhetsz az okára. Lehet, hogy az elgondolásom nem illik a tiédbe, de én sokat tenyésztek tenyészállatom van elegendő ( igaz alapállat is a tyúk kivételével, mert annak csak a 3/4-e van meg:))
    Megjöttem erdőjárónak én is, ha befogadtok..:);)
    Szerintem is jók a felhők, ha nem volnának akkor a dekorok nagy része a raktárban lenne, annak meg mi értelme van? Minden egyes eventnél örülök a felhőknek így legalább látom a dekorokat is amikor aratom a felhőket, ami a raktárban porosodóról nem mondható el. :)
    Nem csak Te, amikor Jónás betette a fészekbe a képet azonnal átvittem a gangra és írtam, hogy érték szerinti lesz szerintem, kaptam is rá apótól egy "tetsziket":);)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.