Nosztalgiatopik (Nézz be egy mosolyra!)

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Kata_rzis, témanyitás ideje: 10.1.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  Találtam pár "behind the scene" grafikát, imádom őket. :inlove: Ha jól saccolom, 2017-18-as eventekhez készültek. Nem képfeltöltőről vannak, hanem Marcela Versiani, concept artist honlapjáról. Tekintve, hogy rajta van a képeken a Farmerama logó, remélem, maradhatnak.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 2. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok! Jól elvagyok itt magamban... xD

  Emlékeztek az alábbira? Már nem is emlékszem, mikor készítettem, még a Jónás-érában, talán 2016-ban.

  A gangosok 6 pontja

  1. A gangos elkötelezett a fórum iránt: autodidakta módon hamar kitanulja a szelektív olvasás módszerét, külön like-feltételrendszere van és nem telhet el egy fórumlátogatása sem legalább egy hozzászólás nélkül.
  2. A gangos napjában többször emlegeti Jónást, mint az összes többi családtagját.
  3. A gangos nagy munkabírású, a rendszeres piacozás mellett sokszor vállal többlet feladatot: tökélyre fejlesztette nyelvtudását valamennyi Farmeramát játszó nemzet nyelvén, vagy Gugli a legjobb barátja.
  4. A gangos folyamatosan fejleszti magát gazdatársai jó tanácsai alapján: néhanapján megesik, hogy szolidaritásból maga is csatni nélkül arat le, vagy hogy a 412. birkagyapjút veszi, mert éppen a többiek is arra vannak rákattanva.
  5. A gangos kényszeres jegyzetelési mániában szenved: a szemben lévő papírbolt belőle él, esetleg már másodjára cseréli nagyobbra a külső drive-ját.
  6. A gangos igazi csapatjátékos: mindig tudja, kire kell hárítani a felelősséget, ha egy fórumtipp nem jön be.;)
   
  linzenpolc, genka53, Éva0315 és 21 más kedveli ezt.
 3. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Szia!
  Biztos maradhat, mivel a hölgy a Bigpoint vezető illusztrátora és koncepció művésze.
  Sok karaktert köszönhetünk neki a játékban.
  :)
  Hoztam pár képet, többek között tőle is:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok...

  S amikor újrakezdtem a farmot, valamikor 2013-ban....

  Képzeljétek, itt Alsódughagymafalva mellett, a Farmeráma nagybirtokosok lehetőséget adtak, hogy ilyen kis gazdálkodásra vágyók, mint én is, telket kanyarintsunk magunknak.Megmondom őszintén, azért olyan nagyon egyszerű nem volt a belépés, mert annyiféle adatot kellett vinni, hogy minden rendben legyen a tulajdoni lapon. De egy türelmes ember, az kivárja, hogy aztán a későbbiekben ne legyen probléma.Még a délelőtt folyamán el is tudtam a papírmunkát intézni, és most aztán már egy igazi, vagyis egy leendő gazda áll előttetek.
  Csak azért merem magamat, persze csak zárójelben gazdának nevezni, mert a Lidi barátnőm, már annyit mesélt nekem, erről a nagybirtokról, hogy remélem, hogy nem fogok akadályokba ütközni.Még csak annyit, persze, csak ha nem tartalak fel Benneteket, hogy még a havazás előtt kijártam a Bagoly mester kurzusát, és megtanított egy pár dologra is, sőőőőt, még képzeljétek egy pár úgynevezett aranytallérral , bocsánat, farmarannyal is megajándékozott.Jaj olyan kedves kis kendermagos tyúkocskát is kaptam, mindjárt megcirógattam és adtam neki enni, innivalót húztam a kútból, és megitattam.
  Kicsit megfájdult a derekam a sok hajlongástól, ami a saláta és a sárgarépa elvetése miatt keletkezett.
  Felénk már nagyon esik a hó, így aztán a mai farmi tevékenységemet kénytelen vagyok felfüggeszteni, mert csupa hó lett minden.

  Ha nem bánjátok, én most csak az én kis farmomról tudok egy két gondolatot irni. .
  Tegnap is, amikor végeztem a kinti munkákkal, átjött hozzám öreg barátnőm a Lidi, és a beszélgetésünk többek között a farmara is ráterelődött. Kérdezi, hogy miként boldogulok vele.
  Semmi probléma nincsen, és nagy örömmel újságoltam, hogy vettem egy pár kendermagos kis tyúkocskát. Persze ne szó szerint értsétek, mert volt az három pár is. Olyan szépek, kis kerek mellük van, mert azért én megnéztem, hogy nem ám valami vézna jószágot sóznak rám. Meg aztán volt egy olyan gondolatom is, hogy hátha Húsvét közeledtével talán még a piacon is lenne rá kereslet. Mert tudjátok, körülnéztem a városban is, és egyébként is a piacot azt nagyon kedvelem már elég rég óta.
  Azt mondja nekem a Lidi, hogy nem csak a piac van, hanem a Gazdakör is, és oda is érdemes benézni. Ha a Lidi tudta volna, hogy én a városnézés közben bizony oda is betekintettem, sőt, csak igy magunk között elmondom Nektek, hogy az egyik kiirásnak nagyon megörültem. Vegetáriánus étterem, volt kiirva és én bizony az össze bátorságomat össze szedtem és bementem. De jól tettem.
  Képzeljétek kétszáz salátáért kináltak tiz farmaranyat. Te jó ég, éppen akkor szedtem fel a földből a gyönyörű szép és garantáltan friss salátákat.
  Szépen bedobozoltam, szerencsére a múltkor hoztam el a bolt elől az üres dobozokat, hogy jó lesz az valamire még. Magamhoz vettem az üres permetezési igazolványomat, ezzel is igazolni akartam, hogy teljesen vegyszermentes.
  Mondanom sem kell, hogy az étterem vezetője maximálisan meg volt elégedve a friss árúval, és sebtiben a kezembe számolta a tiz farmaranyat.
  Gondolhatjátok, hogy mekkora volt az örömem, és miután nagyon megkért, hogy ne szakadjon meg a szállitási kapcsolatunk, vigyem csak szorgalmasan az előre kialkudott terményeket. Lesz abban, búza, további saláta, és még sárgarépa is. Sőőőőt, azt mondja, hogy nagyon szivesen küld még munkásokat is a földemre, ha esetleg nem birnám szusszal. Igy aztán délután vagy négyszáz répa lesz az adás vétel célja, és akkor jönnek a munkások is. Tyűha, de jó is lesz...
  Körülbelül ennyi a történet tegnapról, ha nem bánjátok, akkor majd a következő élményeimet is megosztom Veletek...

  S egy kedves vélemény...

  Olyan élménnyel mesélsz az új farmról, hogy szinte kedvet kap az ember, hogy nyisson egyet...

  __ … ne is nyissál, mert kettő az sok vesződséggel jár, s mivel a Ti témátokhoz nem tudok szólni, s Ti már ezeket biztosan elfelejtettétek, kicsit felelevenitem...
  Ma is, jöttek szomszédok, és hoztak magukkal vizes vödröket. Kicsit palástoltam az ijedségemet, mert komolyan mondom nem tudtam mire vélni.
  Már gondoltam arra is, hogy talán itt a nagy gazdaságban nem illik nylon vödrökkel locsolni és azért hozzák a lemez vödröt.
  Szerencsére, mint mindig jött ám segitségemre a Lidi barátnőm, és felvilágositott, hogy most van, a Víz Világnapja a Gazdakörben, és oda lehet vinni a vödröket, mert van egy irdatlan koszos malac,valami Röfi nevű, és az piszkitsa be a környezetet. Na de csak úgy odaviszem a vödröket és kész?kérdeztem az én barátnőmet, aki mindjárt készen volt a válasszal is.
  Dehogy is Te oktondi, kell még hozzá alma is, meg a vödör és kaphatsz ajándékot is.
  Gondoltam, ha ilyen lelkes, majd segit is nekem elvinni, innen Alsódughagymafalváról a városba. Igen segitett, a szövegével feltartani, míg én fényeztem a Marired almákat, mind a húszat, hogy szép
  mosolygósak legyenek, abban a szakajtóban.
  De a vödröket, hogy a csudába vigyem el? Ötöt, ötöt egybe tettem, és van egy nagy beliner kendőm, abba beletettem és rá a hátamra, elől meg megcsómóztam, kezembe a szakajtó az almákkal.
  Aztán a kiskaput csapd ám be Lidi, mondtam, mert a vonat meg már ott pöfögött a házvégiben, és nem nagyon szokott sokat állni.
  Sikeresen vettem a felszállási akadályokat és miután a Gazdakörben leadtam én is a vödröket és az almákat, meg is kaptam a megérdemelt dijazásomat. Tapasztalatpontokat, hogy emlékezzem, hogy sohasem késő elkezdeni, valamint csengő pengőket is, s még a három zsák szupertrágya sem maradt ki. Mondták is, hogy vigyek még, de én úgy elfáradtam ebben a havas időben, hogy bizony lemondtam róla.

  Képzeljétek, ma kétszer is voltam dijátadáson. Egyszer reggel, akkor még a Burgonyabárói cimet kaptam. A ranggal együtt még a kacsatenyészetet is magamhoz vehettem. Nincs is ezzel semmi baj, csak arról feledkeztem el, hogy valahogy a csengőpengőim végesek.
  Hogy jártam, gyorsan elmondom.
  Összeszedtem a kendermagosokat, volt vagy húsz darab, és miután a Lidi hazament én is útra indultam velük a piacra. Hogy mit össze káráltak az úton, alig győztem őket csititgatni. A vonaton mindenki engem nézett, hogy hová a csodába viszem azt a sok tyúkot. Most mondtam volna nekik, hogy bizony fogytán van a bukszában a pengő és azt szeretném egy kicsit után töltetni?
  Meg is érkezett a vonat és miután lesegitettek a sok tyúkkal , indultam is a piacra. Nem is volt addig semmi baj, amig nem kérték tőlem a 10 % kezelési költséget. Csak nem akartam megérteni, hogy miért nem engedik nekem hogy a húsz tyúkomat eladjam. Egyfolytában azt üzengették nekem, hogy nincsen elég pénzem.
  Én nagyon elkezdtem neheztelni, mert mi a csudáért jöttem volna egyébként én Alsódughagymafalváról ide a városba, ha nem azért, mert kevés a pénzem. De miért kell ezt ország világnak tudni, hogy bizony nem vagyok jól eleresztve.
  Én meg csak alkudozom, hogy de nagyon szépek a tyúkok, és nem is öregek, és minden jót bevetettem, de csak azt mondja, hogy nincs elég pénzem. Nem tudom a 10%-ot kifizetni.
  Na, azért mire a mérgem elszállt, jöttem rá, hogy mi is itt a hiba. Hiszen a kezelési költséget nekem kell a Piacfelügyelőség felé kiegyenlitenem. Baromi nagy szerencsém volt, mert megláttam a Lidi urát a vevők között és gyorsan kértem tőle egy gyorssegély, amig ezt a kis gondot el tudom simitani.
  Tudjátok, nagyon hamar útrakél ez a kis csengő pengő, amivel egyenlőre rendelkezem, mert az igazat megvallva, a baromfiudvar is sok költséget emésztette fel, meg az egyéb kiadások.
  El is határoztam, hogy lassitani fogok, mert az iram kicsit gyors lett, pedig ne hajt senki sem.
  Időközben még egy ünnepségre kellett mennem, estefelé, akkor meg a bárói cimem már elavult, és kineveztek Komlókirálynak. Igen ám, de itt még egy érdekes eset is megesett, mert hazafelé látom ám, hogy az idáig csak a lécekből álló Fejlesztő műhelyt időközben befejezték, rákerült a szép zöld tetőzet is.
  Igaz, mondta is aki a cimemet adta, hogy majd eljárhatok a műhelybe és ha akarok Húsvétra saját tojást, akkor igyekezzek, és megvalósithatom azt is. Meg még tenyészthetek pulykát is. Sőt, ha akarok, akkor még komlót is ültethetek. Ejha, beütött a Kánaán!
  Ja a tojásról jut eszembe, a Lidi meg azt mondja, hogy Ő meg a fáról szedi a tojásokat. Mondom is Neki, hogy Te Lidi, mennyi tojáslikőrt csináltál megint, hogy ilyen zöldeket beszélsz. Fáról szedni a tojásokat. Akkor a tyúk meg almát tojik?
  Mindig mondom Neki, hogy kevesebb tojáslikőr kellene....
  Én ma jól elfáradva elmegyek, kivánok jó pihenést és heverjétek ki az én kezdődő gazdaságomat érintő szösszenetimet...
   
  Ria5805, brozsa, genka53 és 18 más kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ez valami csoda, ahogy mesélsz Marim! :inlove:
   
  genka53, Éva0315, MamaMeseKertje és 5 más kedveli ezt.
 6. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

 7. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Utoljára szerkesztett: 5.4.20
  linzenpolc, genka53, Éva0315 és 12 más kedveli ezt.
 8. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Korábbi húsvéti eventek

  2011 - Húsvét a Farmon 2011

  3 gazdaköri feladatból állt, amibe a pajta tartalma mellett hímes tojásokat kellett beadni, ez utóbbit a főfarmon kellett meghatározott időnként begyűjteni.

  Nyeremények: Húsvéti pipi, Tojásfestőgép, Húsvéti kosár, Húsvéti nyúl

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  A további hímes tojásokat a gazdaboltban költhettük el az alábbi dekorokra: Húsvéti nyuszi, Húsvéti tojás, Csibe, Aranyeső, Tejcsoki nyúl, Étcsoki nyúl, Fehércsoki nyúl

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  2012 - Húsvéti tojásvadászat

  Eventnövény: nárcisz
  Az eventnövény mellett húsvéti tojásokra is szükségünk volt, amiket a Városban kellett gyűjtenünk, 4 különböző méretben.
  [​IMG]
  Eventablak:
  [​IMG]

  Nyeremények: Húsvét 2012 felhősor (tematikus: Húsvéti csibe, Nárcisz, Csokinyuszi, Csokicsibe): - 5%-kal gyorsabb termelés az állatos ólaknál 10 órán keresztül, lezárási idő:16 óra

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Az egész event teljesítése után járó főnyeremény: Kócos fülű nyúl tojása

  [​IMG] [​IMG] (1 db méz / 16 óra)

  Emellett a Gazdaboltban megvehető volt a Húsvéti Shaun dekor:

  [​IMG]

  2013 - Húsvét a farmon

  [​IMG]

  Az event növénye: Százszorszép (normál és komfort)
  A jutalmak megszerzéséhez szükség volt Hímes tojásokra is, amelyeket a városban tudtunk összegyűjteni, 4 méretben.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Eventablak:
  [​IMG]

  Nyeremény: Húsvéti event felhősor (tematikus: Húsvéti ketyere, Tojásfürkész, Pszichonyuszi): 1500 TP / 24 óra

  [​IMG]


  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]

  2014 - Húsvéti készülődés

  [​IMG]
  Az event növénye: Lucerna
  Az eventhez tartozó felreppenők: Húsvéti tojás [​IMG] és Tojásfesték [​IMG](minden aratásból)
  Fentiek mellett nagy számba kellett beadni nyulat is (150 db).

  Eventablak:
  [​IMG]

  Nyeremények: 2 db TP-t adó dekor (Tojásvadászat, Húsvéti ünneplés)

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]

  2015 - Boldog nyulat!

  [​IMG]
  Az event növénye: Húsvéti liliom [​IMG]
  Az eventhez tartozó felreppenő: Csokortartó [​IMG] (minden aratásból)
  Az eventhez tartozó különleges tárgy: Húsvéti csokor (malomtermék, amibe az eventnövényen és felröppenőn kívül orchidea és tulipán is kellett)
  Ezeket a malomtermékeket a farmos területeken és a Baha szigeten megjelenő nyusziknak kellett odaadni ajándékokért cserébe. Az event teljesítéséhez minimum 100 csokrot kellett átadnunk.

  [​IMG]

  Nyeremény: Húsvét 2015 felhősor (tematikus: Gülütojás, Tavaszi nagytakarítás, Boldog nyuszi): 70x farm szint TP, 50x bahamarama szint TP, 5% érési idő csökkenés dekorációs elemeknél 1 órán át / 24 óra

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 5.4.20
  linzenpolc, Sali~*.*, ^^Ayumi^^ és 16 más kedveli ezt.
 9. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Húsvét II.

  2016 - Húsvéti tojáskörözés
  /Érdemes újra átfutni az eventismertető, -East17- egyik fergetegesre sikerült alkotása. xD/

  [​IMG]
  Az event növénye: Húsvéti liliom
  Az eventhez tartozó felreppenő: Metszőolló (mindenhonnan, mindenből)
  Az event kezelőfelülete "sétálós-barangolós" volt: az 1-es mezőnél kezdtünk, mindig csak a szomszédos mezőre lehetetett lépni, ha belső részt körbejártuk, az 5-ös kapunk kimehettünk a kerítésen kívüli részre. Az eventnövény és felröppenő mellett a pajtánk tartalmát sem kímélték.
  [​IMG]
  Nyeremény: Húsvéti tojáskörözés felhősor (tematikus: Fejbekólintojás, Rejttojás, Nyírttojás, Tojáságyú): 8.000 TP, 12.000 csp / 14 óra
  [​IMG]

  [​IMG]

  2017 - Tojásművészet

  [​IMG]

  Az event növénye: Déli borsófürtvirág [​IMG]
  Az eventhez tartozó felröppenő: Húsvéti függő [​IMG](mindenhonnan)

  Eventes felület:
  [​IMG]

  A bal oldali oszlopba faterméseket, a jobboldaliba első vetősoros növényeket kellett beadnunk (utóbbiakat nagy számban).

  Nyeremény: Tojásművészet felhősor (tematikus: Aprólékos munka, Megbízható forrás, Pocokpocak): szint x 200 TP, szint x 200 BTP, 1 szépséges láda / 12 óra
  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Fentiek mellett kaptunk egy új elemet az Édes meglepetés felhősorra: Csokitojás meglepetés
  [​IMG]

  [​IMG]

  2018 - Húsvéti fesztivál

  [​IMG]

  Az event helye: eventes terület
  Az event jellege: növénytermesztős, felröppenős, malomban keverős
  Az event növénye: Színes tojásfa [​IMG]
  Az eventhez tartozó felröppenő: egyszerű fészek [​IMG]
  Az event malomterméke: húsvéti fészek [​IMG] (= 65 db Színes tojásfa, 10 db Egyszerű fészek)
  A felhősor és a rávalók megszerzéséhez 40 malomtermékre volt szükség.

  [​IMG]

  Lehetőség volt az eventnövény nemesítésére is:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Nyeremény: Húsvét 2018 felhősor (részben tematikus: Csokiszökőkút, Tojásfejek munkában, Csokitojás-tolvaj + 1 db tetszőleges 1x2-es dekor): farm szint x 110TP, 10.000 BTP, 1 db Felszereléses láda II. / 40 óra
  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]

  2019 - Hímes tojás festő event

  [​IMG]

  Az event jellege: növénytermesztős, felröppenős, malomban előállítós, minijátékos (tojásfestés)
  Az event növénye: Színes ecset [​IMG]
  Az event felröppenője: Festékkészlet [​IMG]
  Az event malomterméke: Tojásfestő készlet[​IMG] (= 485 Színes ecset, 43 Festékkészlet) és Tojásfőző-időzítő bónusz

  Eventablak:
  [​IMG]

  Először Színes ecset eventnövényt kellett ültetni és Festékkészlet felröppenőt gyűjteni. Ezekből a malomban elő kellett állítani a minijátékhoz szükséges Tojásfestő készletet. A malomban Tojásfőzés-időzítő bónusz előállítására is lehetőségünk volt, ami a minijátékra fordítható idő növelésére szolgált. A minijáték során el kellett készíteni Szilvia, a nyúl által kért tojás hasonmását. A felhőig 70 minijátékra volt szükség.

  [​IMG]

  Nyeremény: Hímes tojás festő felhősor (tematikus: Festőkészülék, Festett termék, Átszínezőgép):farm szint x 750 TP, farm szint x 125 csp, 10%-kal gyorsabb termelés a dekorokra 2 órán keresztül / 23 óra

  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  A Húsvéti boltból csillagos érmért sok mindent kiválthattunk, többek között az alábbi két dekort is: Váratlan meglepi, Cseles tojás:)
  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]
   
  linzenpolc, Sali~*.*, genka53 és 16 más kedveli ezt.
 10. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szia kedves Kata_rzis![​IMG]

  Élvezet végignézni a sok sok emléket amiket már megéltünk egyszer.Nekem akár újra el is kezdhetnék előlről, mert bizony sokra már nem emlékszem.Sok munkád van benne, hogy felidézed nekünk, amit én nagyon köszönök neked!!
   
  genka53, Éva0315, Rebcsok és 10 más kedveli ezt.
 11. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Ha jól emlékszem, még nem volt itt kép arról a bizonyos farmaranyfáról. Jópár gazdának van, de a legtöbbünk csak áhítozik utána. Ha minden igaz, valamikor az "ősidőkben" titokfából fejlődhetett ki - de köszönöm, ha ezt pontosítja az, aki biztosan tudja.

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  Sali~*.*, genka53, Éva0315 és 21 más kedveli ezt.
 12. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szia Kata! :)

  Sziasztok Nosztalgiázók! :)

  Összeszedtük a tudnivalókat erről a különlegességről. Hivatalos hirdetmények részletei:

  A 2012. 04. 14-én kezdődő csemete napok különlegessége:

  A Farmaranyfa tulajdonságai:

  Naponta 1 Farmaranyat terem, de csak ha belépünk aznap, szüreteljük.
  A Prémium gazdák automata szürete nem szedi le.
  A fa sem gyorsabb növekedésre, sem nagyobb termésre nem ösztönözhető.
  A fa csak ezen a hétvégén, csak ebben az akcióban megszerezhető, sem a szerencsekeréken, sem más csemete napokon nem lesz játékban!
  A fa nem lesz eladható sem elajándékozható-cserélhető.
  Bármelyik földterületen elhelyezhető.
  Bár nem igazi fa, mert ajándékot ad nem pedig termést, a növekedési szakaszai láthatóak.
  Érési ideje: 24 óra


  [​IMG]

  A Farmarany fa besorolása megváltozott! Mostantól dekorációs elemnek számít, tehát kivágás után a Váza ikon alatt keressétek!

  Ezt az akciót egyszeri alkalomnak hirdették!


  A játékosok kérésére 2012. májusában (május 24 - május 26 között) felkerült a farmaranyfa megszerezhetősége a Kerekkerékre.

  Az információk összegyűjtése kollektív munka volt a moderátori csapatban.
  Köszönjük mindenki nevében a korrekt adatok megosztását!

   
  genka53, Éva0315, Rebcsok és 22 más kedveli ezt.
 13. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  Habár egyelőre még nem tudjuk, hogyan kapcsolódik a Trims'N'Roses a mostani 24 órás gazdakörös eventhez (talán a gazdakör meséje szól majd róluk), ideje feleleveníteni, hogy a híres zenekar 2013-ban egyszer már főszereplője volt egy eventnek, ami a FARMSZIGET 2013 nevet viselte. Az eventben kemény spárgát ültettünk és fánk felröppenőt gyűjtöttünk.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Az eventben egy 3 részből álló dekort szerezhettünk meg (elemei: Trims'N'Roses, Dobverő szétcsapó, Tömegszörfözés), ami ha "felhúztuk" mozogni kezdett és egy zeneszámot is játszott. Ki-ki kedve szerint pakolhatta össze a 3 elemet:

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG][​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 16.4.20
  genka53, Éva0315, ildiko44 és 17 más kedveli ezt.
 14. kukac421

  kukac421 Fórumlakó

  Sziasztok:)
  Egy réges-régi kis szösszenet!
  Bim Bó Úrasszony
  tőgyügyi előadó
  Tejmennyiség-fejlesztési Minisztérium
  Farmerama
  Tárgy: tőgy-ürítés elősegítése
  Tisztelt Tőgyügyi Előadó Asszony!
  Alulírott Ötujjas Etelka a Farmeramán élő elhanyagolt tehén azzal a kéréssel fordulok a Tisztelt Tőgyügyi Előadó asszonyhoz, hogy alábbi panaszomat kivizsgálni szíveskedjen.
  Az elmúlt évben a Farmeramán az összes működő farmot a kisbocik természetes szoptatását ellenzők elárasztották tejfákkal. Ennek következménye, hogy az összes tejüzemet lebontották. Egy bizonyos ideig örültünk ennek a helyzetnek, mivel így több tej jutott a következő tehén nemzedéknek. Ám a tejfák megjelenése után fél évvel a kis bocik természtes szoptatását ellenzők tábora elérte, hogy a kisborjak fejére akváriumot húzzanak – lásd: „zűrtehenek”. Így a kisborjak már nem tudnak szopni. Tőgyünk dagad a sok tejtől, és múúúú – múúúúlhatalan fájdalmat okoz nekünk. Nem tudunk már figyelni semmire és senkire, ezért a szilaj bikák is elkerülnek bennünket. Ez veszélyezteti a tehénállomány további bővülését. Kérem hathatós közreműködését a tejfák azonnali kivágását, valamint a kis bocik fejéről az akváriumok eltávolítását illetően.
  Ezen beadványomat a Farmerámán élő összes tisztes tehén és anyakecske nevében írtam. Az anyakecskék rettenetesen aggódnak, hogy hamarosan megjelenik a kecsketejfa is a farmon. Ön, mint a tőgy-ügyek első számú szakértője reméljük átérzi fájdalmunkat, megérti aggodalmunkat és segítségünkre lesz fent ecsetelt problémánk megoldásában.
  Farmerama, Kukacfarm, 2012 movember 09.
  Üdvözlettel:
  Ötujjas Etelka
   
  breki072, linzenpolc, BriGitta75 és 20 más kedveli ezt.
 15. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Szia! Ez zseniális, hozzál még bátran ide régebbi szösszeneteket - emlékszem, hogy sok hasonlóval csaltál mosolyt az arcunkra.:D

  Én ezt a korábbi írást találtam a gépemen. Ez is valami régi Bahás fórumjátékra készült. Talán a régiek még emlékeznek Krucifix-re is, akit szintén megörökítettem benne Csocsó mellett. :D
  Több hasonló Bahás "mese" is rémlik, de sajnos nem találtam a Fórum archívumában. Ha valaki megtalálja, kérem, jelezze, vagy hozza ide a többit is. Vigyázat, masszív BP-promó! xD


  Kata_rzis: Gondolatok a Tiki Bárból

  Drága Barátaim! Köszönöm, hogy ennyien eljöttetek ide a Tiki bárba abból az alkalomból, hogy ma este hirdetjük ki a Bahamarama sziget utolsó 10 - tehát a 991. és 1000. közötti - szintjének elnevezésére kiírt pályázatunk eredményét. Számos szellemes strucc… khm… bocsánat, szellemes ötlet érkezett a pályázatra. De nem is húzom tovább a szót. Az első 10 helyezett tehát a Banán Pépesítő, a Bot Pergető, a Bromélia Permetező, a Bólé Pancsoló, a Barracuda Pácoló, a Boldogan Pepecselő, a Bábáskodó Pártfogó, a Bennfentes Piacbefolyásoló, a Békés Polihisztor és a Bahamarama Polgármester elnevezés lett. Még mielőtt bárki felemlegetné, hogy "minden szentnek maga felé hajlik a keze", jelzem, van két különdíjasunk is: a Melák Ruciárus és a Lecso Csomagoló. A nyertes elnevezéseket beküldő gazdák Kalóz Röfi barátom jóvoltából fejenként kapnak 125 fakerítést szorozva a szintjükkel, valamint 1, azaz egy darab budoárt. (Mostanában – mióta véget ért a tábortűz-szezon – Röfi zseniális üzleti érzékkel ugyanis az eladatlan kerítésekből mutatós budoárokat készít.) Gratulálunk a nyerteseknek!

  Mint bizonyára Ti is tudjátok, az eleddig nyugodt környékünkön támadt egy kis zŰr! Tehén koma ugyanis nyitott egy tejturmix-bárt itt a szomszédban. Én meg, ismertek, elég rosszul viselem a konkurenciát! Vagy a kritikát? Na mindegy! Lényeg a lényeg: a cégünk is kénytelen újítani a Tiki bár kínálatán. S mivel Ti örömmel veszitek a kiívásokat, már ki is találtuk a következő pályázat témáját. Ütős koktélneveket várunk mindenkitől szombat estig a bárpulton lévő ládikóba. Mivel őrületes nyeremények várnak rátok (szó szerint meg fogtok tőlük őrülni:p), érdemes törni a kobakotokat. Én biztosra megyek! Itt előttetek fel is vésem erre a papírra, hogy „Biña Polada”, és így ni, be is dobom ide a ládikóba. A másik ötletemen, „Pigs on the Beach”, még csiszolnom kell egy kicsit…
  No de nem is szaporítom itt tovább az eventnövényt… (Bekiabálás: Azt holnap kell!) …khm… bocsánat, a szót. Köszönöm a figyelmet! És akkor most: Barátaim, Piáljunk!
   
  linzenpolc, BriGitta75, Éva0315 és 10 más kedveli ezt.
 16. kukac421

  kukac421 Fórumlakó

  Ezt is megtaláltam:)
  A tisztaság fél egészség!

  Amikor szolgáltató elfelejt értesíteni arról, hogy elzárja a vizet akkor jön egy más életérzés. Ott állsz hajadon a balzsammal, szőrtelenítőkrémmel itt-ott és nem jön a víz. A szempillád egyszerre lesz sokkal hosszabb és sűrűbb. Ásványvíz az persze nincs, boltba így nem mehetsz. Elő a jéghideg narancslével!
  Ez igen, ez egy sokkal tisztább és szárazabb érzés. A hidegtől a bőröd összeugrik, te is ugrasz vele együtt. Ragadsz, mint a nyavalya és imáidba foglalod a szolgáltatók mindenható anyját!
  A fel -és lemenőit semmiképpen ne felejtsd ki! Szóval ott áll az ember nyakig narancslésen és jön a" mit vegyek fel?"
  Mi a nyavalyát kenjek össze a narancslével, magamon kívül ugye?
  Döntés születik, úgyis egyedül vagyok, marad ahogy megszülettem bőrben tetőtől talpig. Várok arra a tiszta vízre. Idő megy, víz nem jön, de jön a gyerkőc haza! Lyukas órája van, hogy a nyavalya törné ki ezeket is. Miért vannak ezek iskolában, ha folyton haza jönnek közben? Kulcs zörög a zárban hova bújjak? Hoppá gyorsan letép az ember a mikulásvirágról egy levelet, úgyis odaragad ahova kell a narancslétől, a többire elég a két kezem és sprint a szobámba. Na persze félúton valahol elhagytam a levelem. Végre elmegy a gyerkőc irány vissza a fürdőbe egy próba tekerésre a csapon. Okos ember az nem áll ilyenkor a zuhany alá, de én igen. Jön az áldás felülről, de olyan erővel, hogy majd kiviszem a zuhany ajtót az ütéstől. Nem baj végre van víz. Az ember élvezi a tisztaságot, amikor megint elzárják Most itt állok nyakig barnán, mert rozsdás víz folyott a zuhanyból és egyszerűen nem hiszem el!
  Ilyen nincs, hát minek kellett nekem ma fürdeni? És még azt mondják, a tisztaság fél egészség!
  Na én ebbe belebetegszem kérem!
   
  breki072, BriGitta75, brozsa és 10 más kedveli ezt.
 17. ildiko44

  ildiko44 Fórumfelvigyázó

  Most keveredtem erre az oldalra és csodálom a "termést" szuperk vagytok, az oldalam már fáj a nevetéstől. Gratulálok kedves társaim!!
   
  BriGitta75, Éva0315, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 18. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!
  Hoztam én is egy képet a ma záruló event cuki főszereplőiről, hogy megmaradjon az utókornak, mert holnap már ez is történelem lesz. :D:inlove::inlove:

  [​IMG]
   
 19. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok.

  Ha nem bánjátok, még egy picit rabolom az időtöket, mert nagyon tetszett nekem ez a divatbemutató.A szereplők kiválogatása kiválóra sikeredett.Mindenki a legjobb formáját hozta.Záras Márk volt a divat és stilus tervezője a modelleknek.
  A cicamodell egy sikkes valamivel térd alatti nadrágot viselt padlizsánlila szinben.Derékban két gombbal rögzitva.A nadrág felett kámzsás nyakú felső , a kámzsa és az újjvégek kék szinben pompáztak.Maga a felső eperszinű volt.A szemüveg a nadrág szinével harmonizált, ami nagyon jól kiemelte a cica nagy szemeit.A bal kezén a két karkötő is harmonizált a ruhák szineivel igy aztán az összhatás kiválóra sikeredett.A közönség soraiban egy kandúr nagy epekedő szemekkel nézte a cica modellt amit meg is tudok érteni.

  Következett a bari modell, elől két pánttal átkötött ruhában.A mellrész redőkkel kiválóan kiemelte az amúgy nem nagy mellekkel megáldott felsőrészét. Derékban húzott ruhája térd felett végződött, enyhe hullámokban redőzötten.Szine, a friss húshoz hasonlitott.Patái felett egy arasszal, a szemei szinével megegyező szép kék maslikkal diszitették.Mondjuk, ez inkább alkalmi viseletre vonatkozott nem a mezei használatra.Jobb patájánál a szalag szinével egyező karkötő diszelgett.

  A tehén modell gördült be a kifutóra következőnek.A vakú csak úgy kattogott a sok kép készitése közben.Minden a helyén volt.A tengerészkék bőrszoknya felett lehelet vékony fehér nyersselyem blúz,melynek a nyakkivágásában paprika piros háromszögletű kendő volt kötve.A fehér nyerselyem blúz felett egy vagány rövid bőrzeke kapott helyet.Az újjrészen három diszvarrással.Na és a Hugó Boci márkájú napszemüveg kiváló kiegészitője volt a boci modellnek.Kiegészitőként egy szép aranygyűrű az újján és egy arany medál volt a nyakában a hosszú láncon.A háta mögött a szomszéd tehén, ámulva nézte a káprázatos bemutatót.

  Utolsónak a nyuszi modell érkezett, bevallom, kicsit csalódott voltam ezen a hevenyészett sportos összeállitáson.Jó jó a sportoson volt a hangsúly, de azért egy kicsit lehetett volna fantázia dúsabb is a felhozatala.A bébi rózsaszin felsőt ellensúlyozta a szokványos kék oldalt két csikkal diszitett jogging .Talán egy pozitivum azért akadt, hogy az órájának a szijja megegyezett a jogging csikjának a szinével.A füleit ötvöskarikák diszitették, a jobb fülén kettő a másikon pedig egy karika.

  Összességében kiváló volt a Záras Márk munkája, dicséret illeti a jól összeválogatott ruhákért.Én is nagyon jól éreztem magamat a divatbemutatón.
   
  Li27, linzenpolc, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
 20. Éva0315

  Éva0315 Fórum veteránja

  Élvezet volt elolvasni!
   
  BriGitta75, ildiko44 és zsani_apja kedveli ezt.