Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt!

Valóbban nagyon szép így havasan a táj. Pjotr köszi a kávét nagyon finom volt.[​IMG] A farmon amit lehetett el végeztem, majd eventre jövök. Hugi és Jolanda reggel korán elutaztak, hogy utolsó útjára el kísérjék szamikát. Lélekben mi is velük leszünk, és fájó szível búcsúzunk farm társunktól.[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 8.12.16
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Pár falat reggelire?
    Erzsike, milyen jó lesz, amikor csak elő kell venni. :)
    A farmon eddig csak a város és a főfarm szokott havas lenni, most máshol is van, nekem is tetszik nagyon.
    Jutusról tudtok valamit? A fb-on se látom. :(

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Erzsike, vagy ahogy mi megismertünk Szamoca, [​IMG]

“Elfeledni téged nem lehet,
    Csak megtanulni élni nélküled”

Napsugár és csillagok világa
    Jó szívednek örök álmát őrzik,
    Tiszta lelked fönt a magas égben
    A síron túl is felettünk őrködik.

Ha majd egy órakkor a földbe helyezik a tested, mit elhagyott az élet, gondolunk rád mindnyájan, kik itt vagyunk a Nyugdijas házban.

Az idő jár, s az élet e hetekben megtelik tömény tartalommal. Más az emberek pillantása. Neszelnek valamit, az égre néznek csillogó szemekkel, aztán a földre, elborult pillantással. (...) Mi ez az érzés, ez a tömény, ez a sűrű, ez a fájdalmas és félelmes keresgélés és csodálkozás? Mi van a levegőben, az emberek szemében, a nők mosolyában? A búcsú. (Márai Sándor)

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

474 éve, 1542-ben született Stuart Mária Skócia királynője.
    I. Mária vagy Stuart Mária, Skócia királynője, Franciaország királynéja, angol trónkövetelő, I. Jakab angol király anyja.
    V. Jakab skót király és Lotaringiai Mária hercegnő leányaként született. Egyhetes sem volt, amikor apja 1542. december 14-én az angolokkal folytatott Solway Moss-i csatában elesett, s Mária a trónra került.
    Tizenhat éves korában, 1558-ban a később II. Ferenc néven király, az ugyancsak tizenhat esztendős trónörökös felesége lett, ezzel a Skócia és Franciaország közötti dinasztikus kapcsolat megköttetett.
    Férje korai halála után, 1561-ben Mária visszatért Skóciába.
    Stuart Mária első férje, Ferenc halála után sokat golfozott. Ő tekinthető az első ismert női golfjátékosnak.
    Hazájában nem fogadta béke, katolikus vallása miatt rendszeres támadásokat kellett elviselnie a skóciai protestánsok részéről, s a skót főurak egy bizonyos köre késznek mutatkozott a Mária-ellenes összeesküvésre.
    A nehézségeket tetézte, hogy Mária 1565-ben házasságra lépett egyik közeli rokonával, Darnley urával, azaz Stuart Henrikkel. A frigy azonban nem bizonyult tartósnak, Darnley ugyanis társuralkodó szeretett volna lenni, s céljai elérése érdekében 1566-ban megölette hitvese, a királynő titkárát, David Rizziót. 1567-ben, a február 10-ére virradó éjszaka Bothwell és Morton earljei meggyilkolták Darnleyt. A királynő nem vonta felelősségre a bűnösöket, ami népe szemében bűnössége beismerésével is felért. Áprilisban a hatalomra törekvő Bothwell elraboltatta Máriát és kényszerítette, hogy feleségül menjen hozzá. (Később, 1570-ben Mária kérésére a pápa érvénytelenítette ezt a házasságot.)
    Eddigre a skótok elégedetlensége forrpontra jutott. Polgárháború tört ki és 1567 júniusában Mária a felkelők kezére jutott, akik kényszerítették, hogy trónjáról lemondjon fia, a kiskorú Jakab javára.
    A következő évben, 1568-ban Angliába menekült és unokatestvérétől, I. Erzsébettől kért segítséget, egyúttal menedéket. Erzsébet azonban nemcsak hogy megtagadta a segítségét, de érdekből szigorú őrizet alatt tartotta Máriát a vidéki Fotheringay-kastélyban. Nem támogathatta Mária terveit, mert ezzel Skócia haragját váltotta volna ki; Franciaországba sem engedhette, mert akkor az esetleges francia segítség az angol trónt is fenyegette volna; ugyanakkor szabadságát is el kellett vennie, nehogy Erzsébet katolikus ellenzékének vezéralakja legyen.
    Mária igyekezett az egyre szigorodó fogságból kiszabadulni, s ennek érdekében két évtized alatt a legkülönfélébb – sikertelen – udvari összeesküvésekben vett részt. Az egyik titkos levele, amelyben elfogadta az Erzsébet meggyilkolásával végződő tervet, Erzsébet tudomására jutottak – többi, titkos leveleivel együtt –, s ennek következményeként Máriát elítélték és 1587. február 8-án fogsága színhelyén, a kastély egyik termében, háromszáz meghívott vendég jelenlétében lefejezték.

Nálam most pont itt volt és alig akarta abbahagyni a vetítést.
    Ha félbehagyom sose [​IMG] leszek kész vele...

Ez már nem az a mennyiség, amit én használok el. Persze jó, hogy nem kell minden alkalommal diót törni, ha sütni akarok, de elég rabszolga munka ez.

Engem zavart a nagy fehérség és az este kikapcsoltam.
    Egy órakor gondolunk a búcsúzókra...

Mega tp nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14582/

Titokzatos csemete akció:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...landó-gazdaköri-küldetés-2016-december.14581/

Küldetések a gazdakörben:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/küldetések-a-gazdakörben.6870/page-5

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. -elzemari-

[​IMG] "Nincsen szavunk, amit kimondhatnánk"
    /József Attila/

6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nyugodjon békében!

7. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Event elkezdve , gyűjtögetem a sapikat !! ÉN is gyújtottam szamócáért gyertyát !! Ő már az angyalok közül figyel bennünket !! Tiszta szívből sajnálom !! Jutus tényleg nagyon elveszett , remélem csak a karácsonyi készülődés miatt , vagy elutazott !! Felénk vacak borús az idő , nagyon nem szeretem !!

8. szlyák

szlyák Törekvő

Üdv!
    szeretnék megkérdezni valamit:
    van nekem a raktáromban: 1 db lelkes zsűri, 1 elragadtatott zsűri,
    és elfogadott zsűri -m 1x2 terület
    amióta ezek meg vannak, nem tudom sohasem kirakni a földekre,
    sem a kerge kertbe. Vajon miért? köszönöm Marika mama.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! A mai napom teljes munkával telt, közben az órát lesegettem.....1 órakor gyertyát gyújtottam..kettőkor siettem a farmra....

Szamóca, kedves barátunk, nyugodj békében! Nem fogunk el felejteni Téged! :(

Marika, nagyon szép gondolatokat hoztál, köszi szépen! Az okosságokat, a reggelit, és mindent, így vacsora körül.
    Event be van indítva, mind a két farmon, kicsi földben, így aztán végre rá érek. Nagyjából. Mivel laza eventnek gondoltam, el kezdtem a kis farmon is. Annyit dolgoztam, hogy el sem hiszem. Holnap jönnek a gyermekeim. Na, meg a Kicsikincsem!

Csapongok itt össze-vissza, azt sem tudom, mit akarok mondani. Erzsike, pucolgassad csak azt a diót! El hiszem, hogy unod, de milyen jó lesz elő venni. Na, nekem van még bőven......menyem mondja a tavasszal, hogy a szomszéd nénije, akivel nagyon jól el vannak, kérdezte, hogy nem kell-e esetleg dióbél, mert neki az előző évről van pár kiló, igaz, be rakta a fagyasztóba, de lesz idén is, és kellene a hely. Erre fel hív a menyem, hogy kell-e dió, mert a néninél van éppen. Mennyiért adja? Hát, amikor meg mondta ez a lány, mondtam neki, hogy hozza el mindet, amennyi van....:D 7 kiló volt összesen, mindet meg is vettük, 600 forintért adta oda a néni. Na. Így aztán még az idei beiglibe is abból adok a menyemnek, mert amit ő vett, az már el fogyott. Nekem még van valamennyi.

A téli táj nagyon tetszik, az egyetlen, amit szeretek a télben, a hóesés. Mindig meg hagyom a játékban, és amikor el megy, olyan fura, csupasz minden. Szeretem. Mozi nálam volt ma folyamatosan, igaz, nagyon ritkán nézek be, mert soha nincs film.

A sapik szépen jöttek, meg vagyok velük elégedve, nem lesz itt semmi hiba.
    Jutusról nem tudok...........

-Katicabogár64- és mimi kedveli ezt.
  10. kpe59

Ezek egymás fejlesztései. Egymásra kell tenni őket egyesével. Ha törlöd a területről, akkor már nem esnek szét, utána bármikor kiteheted.
    Ezt a kitehetőt keresd meg [​IMG], ez a Szakács zsűri. Erre teheted rá a Lelkes zsűrit [​IMG], majd utána az Elragadtatott zsűrit[​IMG].

sutimami57, mimi és szlyák kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt, töltekezzetek nyugodtan, ki mit kíván.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a korrupcióellenes világnap (az ENSZ Korrupció Elleni Egyezményének 2005. decemberi hatályba lépése emlékére).

375 éve, 1641-ben halt meg Sir Anthony Van Dyck flamand festő.
    Sir Anthony van Dyck Peter Paul Rubens tanítványa és segítőtársa, majd udvari portréfestő I. Károly angol király udvarában.
    Van Dyck Antwerpenben született, jómódú családban. Tehetsége korán megmutatkozott, és 1609-re már Hendrick van Balennél tanult festészetet 1615 körül vált független festővé, és közös műhelyt állított fel a még nálánál is fiatalabb ifj. Jan Brueghellel. Tizenöt éves korára már magasan kvalifikált rutinos művész volt, amit 1613-14 közt datált önarcképe is mutat. Felvették szabad mesternek az antwerpeni Szent Lukács festőcéhbe 1618 februárjában. Néhány év múlva már Antwerpen és egész Észak-Európa fő segéde volt. Így Peter Paul Rubensé is, aki sokszor alkalmazott művészeket alvállalkozónak óriási műhelyében. Roppant nagy hatással volt a fiatal művészre. Rubens így hivatkozott a tizenkilenc éves fiatal művészre: „embereim legjobbja.” Kapcsolatuk eredete és igazi mivolta nem tisztázott.
    1620-ban Buckingham hercege öccsének buzdítására utazott Van Dyck első alkalommal Angliába, I. Jakab angol király udvarába.
    Úgy négy hónap múlva visszatért Flandriába, de 1621-ben tovább is utazott Itália földjére. Hat évig maradt, hogy az itáliai mestereket tanulmányozza, és megkezdje karrierjét sikeres portréfestőként.
    Főleg Genovában tartózkodott, bár átutazott távoli városokba, így töltött némi időt a szicíliai Palermóban is.
    I. Károly volt a legszenvedélyesebb és legnagylelkűbb műgyűjtő az angol uralkodók között, és a művészetet úgy tekintette, mint a monarchia grandiózus szemléletének egy kifejezőeszközét. 1628-ban a mantovai Gonzágák erőszakolására mesés gyűjteményt volt képes összevásárolni, és 1625-ös trónra lépésétől fogva azon volt, hogy vezető külföldi festőket hozzon Angliába.
    Van Dyck kapcsolatban maradt az angol udvarral, és segített Károly ügynökeinek a képek utáni kutatásban. Saját munkát is küldött, beleértve saját portréját Endymion Porterrel (1623), egy mitológiai jelenetet (Rinaldo és Armida, 1629, jelenleg a Baltimoore Művészeti Múzeumban látható), és vallásos témájú munkákat a királynő számára.
    Angliában gyors karriert futott be. Mindjárt az elején nagy számú portét festett a király, Henrietta Maria királynő és gyermekei számára.
    Van Dyck "honosodott külföldi", gyakorlatilag angol polgár lett 1638-ban, és elvette Maryt, Lord Ruthven lányát, egy ladyt 1639-40 közt. A király is szorgalmazta ezt a házasságot, hogy megkísérelje Angliában tartani a művészt. 1634-es év nagy részét Antwerpenben töltötte. A következő évben visszatért, majd az 1640-41-es évet is Flandriában és Franciaországban töltötte. 1641-ben újra elutazott, de Párizsban súlyosan megbetegedett és sietve visszatért Londonba, ahol röviddel ezután elhunyt blackfriarsi házában. Két lánya maradt árván feleségétől, fiatalabbik lánya mindössze 10 naposan. Mindkettőről gondoskodott, és mindkettő Flandriában élt tovább.
    A Szt. Pál-katedrálisban temették el, ahol a király szobrot emelt tiszteletére.

Az event gaz estére kész lesz mind. Úgy látom, hogy minden [​IMG] is összegyűlik addig. Akkor egyszerre beadok mindent és megnyugodva hátradőlhetek.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Ma azt mondták szép napsütéses idő lesz, de eböl már úgy látszik semmi nem lesz. Az utolsó gazok a földben, utána még egy pár sapka és készen leszek. Erzsike te is hamar lezavarod ezt a mikulás eventet, mint remélhetőleg mindenki. Mimi nagyon guszta reggelit hoztál, meg is kóstoltam de hagytam másnak is belőle. Na megyek körbe nézzek a gazdaságba.

14. -elzemari-

Sziasztok,
    én is úgy itélem meg, illetve nekem is ma készen lesznek a cukorrudak a mikulás sapka is holnapra rendelkezésemre fog állni.

Rozika, sajnálom, hogy nélkülözitek ezt a szép napsütést, ami felénk van.Igaz reggel amikor mentünk a piacra egyel melegebb kabátot vettem fel, mert hűvösnek, , ó de finoman fogalmaztam, hidegnek találtam az időt.Ám már amikor jöttünk haza felé, már nem volt olyan foga a hidegnek.Nem bánom, hogy hideg van, hiszen valahol itt van az ideje.

Vidám és derűs legyen a napotok.

15. kpe59

Tényleg nagyon jó ez a laza event, nem is kell mindig az a nagyon agyalós, nagyon munkás, mert besokall az ember tőle.

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Legyen a délutánotok nyugodt, békés!
    Ma még kétszer aratok, akkor lesznek készen a cukrok, de a sapihoz szerintem még a reggeli is kell. Holnap én is be tudom adni. Kivételesen megvárom, míg minden összejön. :)

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  17. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.
    Tegnap Katával és Jolandával elmentünk Mályiba, hogy magunk és farmtársaink nevébe lerójuk végtiszteletünket Szami hamvai előtt. Nagyon szép és megható búcsúzás volt. Csodálatos családot hagyott maga után. A szomorúságot még tetézte, hogy Szami édesanyja a temetés előtt pár órával lánya után ment az égiekhez. https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...g3x1DtSWDbtvwFfcC0x6ouN4dZF60nUh4PdY39wv_Okem

A farmon még egy kis munkám akad, de holnapra én is készen leszek az eventtel.
    Ma kellemes idő van. Csak -1 fokot mutat a hőmérő. A napocska bújócskázik a felhők felett.
    Mindenkinek szép napot.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  18. kpe59

mimi, -Katicabogár64- és sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Hugi, köszönjük, hogy ott voltatok.

mimi, -Katicabogár64- és sutimami57 kedveli ezt.
  20. -Katicabogár64-

-Katicabogár64- Járnitanuló

Utoljára szerkesztett: 9.12.16
    -elzemari-, Pepe101966, Zsoka7510 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.