Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sajnos az én őseim, mindent elherdáltak igy nekem már nem jutott semmi!!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szép napot az erre járóknak!
    Rozi mama megint finom ebédet találtatok mára.
    A kávé finom volt ,kiszolgáltam magam.
    Nálunk is süt a nap,de hideg van,nincs kedvem még az orromat se kidugni.
    Mindenkinek békés vasárnapot kivánok.

3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Felénk nagyon szép napsütéses az idő !! Pjotr gratulálok itt is a szintlépésedhez !! Rozika biztosan fogja hozni a tűzijátékot !! Rozika kiszolgáltam magam a kávéból , ebéd után jól is esett !! Hoztam egy kis édességet !!

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Rég ettem már töltött paprikát, a gyerekeim nem nagyon szeretik, egyszemélyes adagot meg nincs hangulatom csinálni.

Lehet, hogy nekem meg nem is voltak olyan őseim, akiknek lett volna nemesi birtoka...

Itt is szépen süt és ahova pont odatűz, még meleget is ad.

Ez a kis édesség hiányzott az ebédem után... Ráadásul diós is... [​IMG]

5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hahó !

Biborka nagyon guszta a diós süti, úgy bele haraptam volna. Pjotr gratulálok a szintlépésedhez, nagyon szépen haladsz. Az erkélyajtó mellett ülök, ide süt a nap és itt is érzem azt a kis meleget amit ad. A farmon csend van az állatok legelésznek, mert igen csak meg fogyatkoztak. Holnap telihold, még az a jó nem kel megint pakolni. Sajnálom azt az új kis területet el vették, pedig olyan aranyos volt, és tudtuk volna mire használni.

6. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Köszönöm a gratulációkat,de itt már tényleg könnyen lehet haladni!!Én pedig gratulálok Bíborkának a 100.szinthez!!!!Szép teljesítmény!!!!Rozimama majd hozza a jutalmadat.
    Az új fákból lett egy-egy,nagyon örültem neki.
    Holnaptól készülődés a karácsonyra mert nagyon le vagyok maradva.Ti hogy álltok vele?
    Békés vasárnapot kívánok!

Pepe101966, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kellemes vasárnap délutánt!

sutimami57 kedveli ezt.
  8. stadler42

Biborka gratulálok a 100-szinthez, itt bizony jár a tűzijáték mert itt nagyon meg kellett dolgozni, hogy el érd a bűvös 100-zat. Ahogy Pjotr írja utána már könnyebb lesz a haladás. Az új fákból nekem is lett egy, zúzmara jegenye fa nagyon örültem neki én is.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Szó szerint sehogy. [​IMG] Egyszerűen nincs karácsonyi hangulatom...

Bíborkának nagy-nagy [​IMG] !!!

Az adventi naptárban kapott három titokfából lett egy piros anjou körte, ilyen még nem volt, örültem is neki nagyon.

mimi kedveli ezt.
  10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszi a kávét, az okosságokat, meg minden olvasni valót! Gratulálok a szintlépésekhez, a jó fákhoz, az ünnepre való készülődéshez.....én igazán mindent meg teszek, hogy formába hozzam magam, de valahogy semmi karácsonyi hangulatom nem akar lenni, így aztán rendesen le vagyok én is maradva, de ma tudatosult bennem, hogy nagyon közelít.......Így hát reggel fel veszem a hétmérföldes ,hosszú csizmámat, a meleg kabátot, aztán útra kélek egyetlen barátnőmmel, aki még itthon tartózkodik, aztán irány Ajka város, botról-boltra...remélem, lesz valami a keresett dolgok közül. Ehhez sincs kedvem-....Nem is tudom, már mit csináljak magammal......

mimi, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  11. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Hoztam Nektek egy kis muzsikát,hallgassátok-talán beindítja a karácsonyi hangulatot ;)

12. -elzemari-

Pjotr,
    karácsonyi hangulatom nekem sincs igazából, az ajándékok zöme már meg van, próbálom magamat hangulatba hozni.

13. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szép estét Mindenkinek!Én el vagyok keseredve,hogy egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom,ami szerintem érthető,hisz 47 év után ez lesz az első karácsony a férjem nélkül.
    De ahogy olvasgatom Nektek sincs még karácsonyi hangulatotok.Hiába szedtem elő a karácsonyi dekorációt,akkor sem olyan már mint régen.Még reménykedek,hogy talán addig még változik valami.

14. kpe59

Malala event-ért köszönet:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...alala-jótékonysági-eventje.14514/#post-622233

Most az első karácsonyon csinálj mindent úgy, ahogy Ő szerette, aztán a következőknél mindig változtass valamit és lassan kialakul a megváltozott életed szerinti ünneplés...

sutimami57, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

A Szél úrfi egész éjjel felénk járt.Morgott, zörgött, suhogott.Pedig ma újra útra kelek, és próbálok nem felkapaszkodni vele.Elballagtam a hajnali matinéra is, szerencsére sikerült egy jó filmet kikapnom.Még fizettek is érte 15 pontot.Igy volt nekem dupla élvezet.
    Na de dologra fel, nem csak is szószátyárkodni.

Juj juj, jut is eszembe, ma van a Huginak a szülinapja.Kis székre állok onnét egy nagyot kiáltok, boldog születésnapot kivánok!

Tudjátok a mosoly az arcotokon!!

16. stadler42

Szép jó reggelt !

Nálunk is el ment a napocska, utána csak borús ködös időt hagyott. De reménykedek hátha ki süt még a napocska ma, és fény áradatba ünnepelheti Hugi a születésnapját.

17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Geminidák csillaghullás maximuma december 12-14.-e közötti időszakra esik. Ritkán és nehezen megfigyelhető az ilyenkor jellemzőbb felhős, ködös égbolt miatt.

115 éve, 1901-ben Guglielmo Marconi olasz fizikus először létesít sikeres rádiókapcsolatot Európa és Amerika között.
    Guglielmo Marconi olasz fizikus és mérnök, a drótnélküli távíró feltalálója. 1909-ben megkapta a fizikai Nobel-díjat Karl Ferdinand Braunnal együtt.
    Bologna közelében született Giuseppe Marconi olasz földbirtokos, és ír felesége, Annie Jameson (a Jameson Whiskey szeszfőzde alapítójának unokája) második fiaként. Marconi Bolognában, Firenzében, és később Livornóban tanult.
    Marconit lenyűgözték Heinrich Hertz elektromágneséggel kapcsolatos munkái. Azok alapján látott a „drót nélküli távíró” kidolgozásához. Az adást, és vételt nagy méretű antennákkal, a demodulálást kohérerrel oldotta meg.
    1899-ben a La Manche csatornán át táviratozott, majd 1901-ben megvalósította az első transzatlanti rádió-összeköttetést. Munkáját a haditengerészet támogatta. A Titanic rádiósai a Marconi társaság alkalmazásában voltak, nem a hajótársaságéban.
    Marconi élete folyamán tovább tökéletesítette rádiótechnikai találmányait, amelyet 1908-ban Nobel-díjjal ismertek el.
    Marconi Nikola Tesla asszisztense volt Amerikában, ahol láthatta kutatásait és annak eredményeit. Marconi 1901-ben sikeresen bemutatta a rádióhullámok vezeték nélküli sugárzását. A rádió feltalálásáért 1909-ben fizikai Nobel-díjat kapott.
    Tesla beperelte, azzal a váddal, hogy Marconi ellopta a találmányát. A tárgyalások többször megszakadtak és elhúzódtak, végül 1943-ban (Tesla 1943. január 7-én bekövetkezett halála után) az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hivatalosan is Teslának tulajdonította a rádió feltalálását.
    A jelentés alapján Tesla szabadalmát már 1896-ban (tehát 4 évvel Marconi előtt) bemutatta. Továbbá a rádió más feltalálók eredményeit is tartalmazza. Marconitól ezért megvonták a rádió feltalálásának elsőségét.
    Tudjuk azt is, hogy 1896. március 24-én Alekszandr Sztyepanovics Popov orosz fizikus is sikeres kísérletet hajtott végre, mely során rádiójeleket küldött a pétervári egyetem egyik épületéből a másikba. Ő maga soha nem küzdött a rádió szabadalmáért, de sikeres kísérletei és publikációi kétségkívül útmutatást nyújtottak tudóstársainak.
    Máig feloldatlan vita, hogy valójában ki is találta fel a rádiót. Többnyire Nikola Teslának tulajdonítják. Mindenesetre elmondható, hogy Nikola Tesla és asszisztense, Guglielmo Marconi, illetve Alekszandr Popov egyaránt fontos eredményeket értek el a rádiózás hajnalán.
    Brasihugi! Nagyon boldog születésnapot! [​IMG]

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Még a naptárba is beírtam a csillaghullást, reggel még reménykedtem felhőtlen égre, de mostanra beborult, sötét lett.

Hugi, Isten éltessen sokáig! [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  19. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Hugi!Boldog szülinapot!

sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Tillárom haj,.[​IMG]

Olyan szépen süt a napocska, hogy jókedve deritett nagyon.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.