Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Köszönöm Rozikának a tűzijátékot , a többieknek a gratulációt !! Végre elmondhatom , hogy Én is 100-as lettem !! Karácsonyra terveztem , de így még jobb !! Felénk szép napsütéses idő van , remélem marad egy ideig !! A Karácsony hangulat még várat magára , de már körvonalazódnak a dolgok !!

HUGI !! NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK ÉN IS !!

sutimami57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  2. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot mindenkinek.
    Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat.
    A mai nap olyan mint az életem. Reggel borult ködös, napsütés, szél, eső, újra napsütés és még kitudja milyen lesz az este.

Biborkának gratulálok a szintlépéshez. Innen már nagyon gyorsan lehet haladni.

[​IMG] [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Biborka,
    már akkor te is mondhatod, hogy biztos százas vagy.Látjátok, én majd csak valamikor jövőre, ha elérem.Bááár nem hiszem, hogy bármi is változna nálam, legfeljebb újabb növényeket lehet majd termeszteni.
    Hugi, próbáltam én vakargatni ezt a képernyőt, hátha egy kis süti morzsához hozzájutnék, ám nagyon meddő dolog volt.
    Hogy mi lesz este?Hugi én megmondom neked.Sötét!!

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

[​IMG]Sziasztok! Kedves Hugi! Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked, erőben, egészségben, örömökben!
    Befutottam...egész nap úton voltam, kisebb-nagyobb sikerrel vásároltam,a hangulatom még mindig sehol, de ma tudatosultam, mert hogy jövő héten Karácsony...hogy az a jeges fenyő tetején kalimpáló madárdalos zeneszó.....össze kell kapnom magamat. Pláne, hogy ma esőben jöttünk haza Ajkáról, szatyrokkal megpakolva, medve módra beőltözve.......atyaég, mi lesz ebből. Holnap is úton leszek, meg félen, vagy inkább útfélen..jaj nekem, szegény fejemnek........

A farmok is elhagyatva vannak, mint ahogyan az eszem is. Na, megyek is.......szép estét!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Jóóó reggelt![​IMG]

Jól elfelejtettem a Teliholdat, igaz az éjjel jutott eszembe, mert olyan világos volt a szobámban, mintha nappal lenne.Olyan szép telihold volt felénk.Ennek megfelelően igen keveset aludtam az éjjel, igy volt időm gondolkodni, és akkor ötlött az eszembe, mintha lett volna szó róla.Na igy jártam, szép dolog nem szép dolog ez van.
    Reggel aztán első utam oda isvezettt, szegény szentjánosbogarakat már az éhség kerülgette, amit egy pillanatig nem csodáltam.Igaz alig találtam meg őket a rejtekükben igy aztán csak beszórtam az ennivalót és tovább álltam .A polipokat gyorsan lekapkodtam az ágakról és a boszorkányalmákat is, majd főzök belőlük csoda főzetet és felhasználom mindenféle csoda dolgokra, ami igen csak rám fér.

Még nincs ám vége, mert újfent nemesitésre adtam a fejemet az árpát illetően.Mit mondjak, semmi dicsekvésre nincs okom, mert ad ez mindenfélét, csengőpengőt, tapasztalat pontot, án a lényeget azt valahogy úgy elkerüli, hogy még,.Igy aztán egyébb dolgom sincs, mint várni és várni.

Sütike, bizony bizony, jövőhéten már itt vannak az ünnepek, jó lesz a hangolást elvégezni és aztán mindent bele.Ám ahogy én téged ismerlek készen lesz ott minden, egy hiba sem lesz benne.

Most kapom a kapámat és elballagok a gazdaságba, mert igy nem lesz belőlem semmi, ha csak itt kalapálom a billentyűket.[​IMG]
    Vidámság és derű kisérje a napotokat.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van Luca napja. Rengeteg népszokás kapcsolódik ehhez a naphoz. A lányok ilyenkor tudhatják meg jövendőbelijük kilétét, illetve a Luca-szék készítését is ezen a napon kell elkezdeni, és Karácsonyra befejezni. A hiedelem szerint, aki rááll karácsonykor az éjféli misén pontban éjfélkor a maga által készített székre, az megláthatja, hogy kik a boszorkányok, mert ilyenkor azok szarvat viselnek. A néphagyomány szerint Luca napjától figyelték az időjárást. A karácsonyig eltelt 12 nap az elkövetkező év 12 hónapját jelölte. Eszerint minden hónap olyan lesz, mint a neki megfelelő nap a tizenkettőből. Ha esik, esős, ha száraz, akkor a hónap is száraznak várható.

439 éve, 1577-ben Sir Francis Drake kapitány elindul 5 hajóval Plymouthból, hogy megkerülje a Földet.
    Sir Francis Drake helyettes admirális, angol tengerész, navigátor, felfedező és privatér rablóhajó parancsnok, politikus I. Erzsébet angol királynő idejében.
    Az általa vezetett flotta másodikként kerülte meg a Földet és ő volt az első kapitány, aki élve hazajutott erről a vállalkozásról. Érdemeiért Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte. Később 1588-ban jelentős szerepet játszott a spanyol Győzhetetlen Armada visszaverésében. 1595-ben egy San Juan (ma Puerto Rico) elleni sikertelen támadás után vérhasban halt meg Portobelo településen, Panamában.
    Legendás hősiessége meglehetősen ellentmondásos. Az angolok szemében nemzeti hős volt, a spanyolok számára szimplán kalóz. A spanyolok úgy emlegették, mint „El Draque”, melynek jelentése sárkánykígyó. II. Fülöp spanyol király 20 000 dukát (ma kb. 4 millió £ vagy 8 millió $) vérdíjat tűzött ki a fejére.
    1577-ben Drake amerikai expedícióra indult a spanyol hajók fosztogatására, sok történész szerint Erzsébet királynő tudtával és jóváhagyásával. November 15-én felszedte a horgonyait és elhagyta Plymouth-t. A viharos óceán azonban nagy károkat okozott flottájában, ezért kénytelen volt Falmouthnál (Cornwall) kikötni, s később visszahajózni Plymouth-ig, hogy a vihar okozta károkat kijavíttassa. December 13-án a Pelican fedélzetén és másik 4 hajóval 162 emberrel ismét elhagyta a kikötőt. Afrika partjainál zsákmányolt egy portugál kereskedőhajót is, a Mary-t (korábbi nevén Santa Maria-t). A hajó kapitánya, Nuno de Silva, akinek komoly tapasztalatai voltak a dél-amerikai vizekről, szintén Drake szolgálatába állt.
    A mai Argentína területén, San Julien-nél kötöttek ki június 20-án. Mire Amerikába ért, Drake flottája nagyon megviselt volt. Le kellett mondania két hajójáról, a Christopherről és a kétárbócos Swan-ről is, mivel sok embert veszített az óceán áthajózása közben. Drake felfedezte azt is, hogy a vezérhajója rohad, így kénytelen volt elégetni. Drake elhatározta, hogy a tél folyamán San Julian-ban marad, s csak azután kísérli meg az áthajózást a Magellán-szoroson.
    Három megmaradt hajójával megérkezett a Magellán-szoroshoz, Dél-Amerika csücskéhez. A szorost a portugál navigátorról, felfedezőről nevezték el, aki 1521-ben elsőként körülhajózta a Földet. Ezt az átjárót Drake-átjárónak nevezték el, de a déli átjárót Tierra del Fuego-nál a Cape Horn körül csak 1616-ban fedezték fel. Drake felismerte, hogy Tierra del Fuego nem része a kontinensnek, mint korábban azt feltételezték. Őt tekintik az Antarktisz első felfedezőjének. Ennél délebbre csak később hajóztak, mégpedig James Cook 1733-ban. Néhány héttel később egy vad tengeri vihar megsemmisítette egyik hajóját, így ismét kénytelen volt visszatérni Angliába. Vezérhajóját átkeresztelte Golden Hind-nek Sir Christopher Hatton tiszteletére.

Nekem meg este nem jutott eszembe, hogy a teliholdast is kell művelni, így éjszakára szerencsésen egy órás gaz maradt benne, amit még valamikor nyolc óra tájban beleszórtam.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok!

Ez a telihold nekem is ki megy a fejemből, mert nem is szeretem csinálni. A feladatokkal készen vagyok,egy pár darab Szent János bogár kell még. Marika én is nemesitek, Erzsike javasolta a szögletes gabonát. De a boga istenért nem akar sikerülni, pedig már csak 1-kell hozzá. Pont a koránérő 20-% de mindent ad csak azt nem. De most már ki böjtölöm, majd csak meg adja.

8. kpe59

A nemesítés bizony nem egy gyors munka és eléggé próbára teszi az ember türelmét, de szerintem megéri. A szögletes gabonára most legutóbb is területenként húsz körüli felreppenőt kaptam és naponta háromszor lehet aratni. Az egy nap 160-180 felreppenő a három területről.
    Nagyon remélem, hogy nálad is hasonlóak lesznek az eredmények.
    Nálam a piaci ára is most 250 csp körül van.

Aranybanán akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/aranybanán-akció.14592/

A púpon túl event ismertetője:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-púpon-túl.14579/

Szupertáp akció és Baby boom:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertáp-akció-és-baby-boom.14593/

Turbómalom előfizetés:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/turbómalom-akció.14594/

Utoljára szerkesztett: 13.12.16
  9. -elzemari-

Halihóóó.

Hó hahó, ennyi tennivaló.Unatkozni nem lehet,nem lesz gond ha mindet teljesitetted.

sutimami57, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  10. stadler42

[​IMG] Hahó !

Munkánk az lesz, de remélem meg is éri. Erzsike remélem ki bírom várni mire meg lesz a nemesítés, de akkor valóban nagyon meg éri. Azért 20-% érés csökkentő nem semmi. Na nyugovóra teszem mára a kapát, elég volt a munkából. Én is vízszintesre teszem magam és tv-zek., várom a holnapi tenyészetet. Jó éjszakát.

11. kpe59

Már az én tevéim is bent vannak a tenyészlakban, event kezdés után jöhetnek csak ki. Addig rájuk zártam az ajtót.

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Kellemes, szép estét, jó pihenést kívánok!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  13. szlyák

szlyák Törekvő

Üdv Kedves Farmozók!
    érdeklődni szeretnék: A váza ikon alatt, a dekorációs tárgyak között van nekem Paradicsom vetőmag-om, melyből Bioparadicsom lesz,
    jelen pillanatban a tárgy át van húzva, nem rakható sehová sem ki.
    Mire jó ez, mikor , hová lehet felhasználni?
    Köszönettel: Marika mama

mimi kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    Marika,
    ez a kitehető a Malala eventnél volt használatban, amikor adott bióparadicsom magot.

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a hűség napja, az 1921-es népszavazás évfordulóján, mely eldöntötte, hogy Sopron és környéke a trianoni Magyarország része marad.

513 éve született, 1503-ban Nostradamus újkori orvos, látnok.
    Michel de Nostredame, vagy latinosított nevén Nostradamus, a francia reneszánsz neves alakja; IX. Károly francia király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus, misztikusjós (látnok),(gyógyszerész). Kortársai körében nemcsak pestisdoktorként, hanem látnokként is ismert volt, utóbbi tevékenysége alapozta meg máig tartó hírnevét. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatai, melyeket A próféciák (más néven (A) Centuriák) c. könyvében hozott nyilvánosságra, sokak szerint ugyanis teljesültek, illetve teljesülnek.
    1503-ban született a franciaországi Provence tartományban, Saint-Rémy-de-Provence-ban. Avignonban filozófiát tanult, majd Montpellier város orvosi egyetemén végzett 1529-ben, utána közel harminc évig praktizált orvosként. Mint pestisdoktor, részt vett két nagy pestisjárvány elleni küzdelemben. Miután 1547-ben megnősült, feleségével az Aix közelében fekvő Salonban telepedett le, ahol haláláig dolgozott eredeti szakmájában. 1556-tól II. Henrik francia király és felesége, Medici Katalin pártfogoltja, 1564-től IX. Károly udvari tanácsosa volt. Saloni tartózkodásától kezdve foglalkozott jóslással is. Rímekbe szedett profetikus könyvének, A próféciák első változata 1555-ben jelent meg Lyonban.
    Nostradamusnak hat gyermeke született második feleségétől (Caesar, André, Charles, Madelaine, Anne, Diana). Későbbi közlések egy Michel nevű fiúról is beszélnek, de ezeknek nem sok alapjuk található.
    Nostradamus 1566. június 17-én, 62 évesen végrendelkezett Joseph Roche közjegyzőnél „öreg korára és bizonyos testi betegségeire való tekintettel”. Egészsége valóban megromlott, különösen ízületi bántalmai és köszvénye keserítette meg életét. Ekkor már messze földekről zarándokoltak hozzá gazdag, tudós, tekintélyes, híres-neves emberek, hogy tanácsokat kérjenek tőle, vagy csak egyszerűen láthassák. Tekintélyét mégsem használta meggazdagodásra, mert bár nem volt vagyontalan, (amint ezt végrendeletéből tudjuk) az általa szétosztott örökség összege nem mondható extrémnek.
    1566. július 1-jén éjjel vagy másnap hajnalban halhatott meg, holttestét másnap reggel fedezték fel. Chavigny szerint, aki aznap késő este búcsúzott el tőle, Nostradamus a következő szavakkal köszönt el tőle: „Nem fog látni életben hajnalkor”. Már egy évvel korábban megírta saját halálának körülményeit.
    A salomi ferences templomban temették el, ezt azonban 1791 nyarán a francia forradalom alatt feldúlták, a csontokat szétszórták. A felháborodott lakosság kérésére a forradalmi hatóságok urnába gyűjtötték a maradványokat, és a Szent Lőrinc templom negyedik (Mária-) oldalkápolnájában helyezték el. A forradalmi idők vége után a hatóságok által felrakott sírfeliratot eltávolították, és visszahelyezték az eredetit, melyet maga Nostradamus özvegye készített.
    Az utókor által Nostradamusról kialakított vélemények széles skálán mozognak. Az spektrum egyik végén az olyan radikális álláspontok vannak, mint amilyen Jacques Halbronn-é, aki szerint a Nostradamus Próféciái utólagos hamisítványok, melyek csak később, politikai motivációk alapján születtek. Bár Halbronn rendkívül jól ismeri az eredeti szövegeket és a kapcsolódó dokumentumokat (többet ő maga segített felkutatni és feldolgozni), a terület legtöbb szakértője elveti az álláspontját.
    A spektrum másik végén számos, közelmúltban publikált népszerű könyv és több ezer internetes oldal található, melyek szerint A próféciák nemcsak, hogy eredetiek, de Nostradamus ténylegesen próféta is volt.
    Bár sok jóslat értelmezésében eltérnek, de általában egyetértenek abban, hogy megjósolta a francia forradalmat, Napóleon és Hitler fellépését; mindkét világháborút, ezen kívül többnyire olyan események előremondásában is egyetértenek, mint a német V1 szárnyas robotbomba felfedezése, a Hirosima és Nagaszaki elleni atomtámadások, avagy Louis Pasteur működése. Ezen művekre szintén jellemző, hogy a legtöbb ilyen könyv nagyjából egybehangzóan állítja, hogy Nostradamus megjósolta az adott könyv megjelenésének idején történt fontosabb aktuális eseményeket, mint például a holdra szállást, Diana hercegnő halálát, a Challenger-katasztrófát.

A tevék már nagyon ugrálnak a tenyészlakban, a bahán [​IMG] már a tető is majdnem lerepül a házról. Hiába türelmetlenkednek, akkor is meg kell várniuk a boom kezdetét...

16. stadler42

[​IMG] Szép napot kívánok !

Ma is borús nyálkás idő van, az emberek az utcán sietősre fogták a menésüket. A busz megálóban az emberek toporogva várják az érkező buszokat. Hiába tudomásul kell vennünk, hogy tél van. Én most már elkezdek, idebent tevékenykedni, és várom a tenyésztést. De azért hoztam egy kis forró kávét,[​IMG] aki még nem ivott kávézzon velem.[​IMG]

17. -elzemari-

Halihóóó.

Végre kiszabadultak a tevéim és vigan hancúroznak a tenyésztésnél.Azt gondolta, hogy húúú majd mekkora ugrásom is lesz, de sajnos csak a szigorúan következő szintű tenyésztett teve lépett elő.Sebaj, csak birjam szupertáppal, pedig készültem rá rendesen.

Mosolyt, tudjátok ne feledjétek!!

18. kpe59

Én sem vagyok elájulva az ugrálásaiktól... Eddig nekem is csak egy szintet hagytak ki, nagyobbat nem mernek ugrani. Még nincs is meg az összes beadni való, így pakolok még be valamennyit, aztán az is lehet, hogy az utolsó ablakot kihagyom. Pedig a party pörgetés és az aranybanán nagy kincs...

Alapból lett egy sivatag hajója, [​IMG] egy szavam sem lehet...
    Ezzel csak az a probléma, [​IMG] hogy nem lehet a feladatba beadni, mert túl sokat ér. [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 14.12.16
  19. szlyák

szlyák Törekvő

==========================================================
    köszönöm, de: most nem tudom kirakni?
    valamikor ki fog ez nyílni?
    vagy marad a raktárban?
    Üdv: M

mimi kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Látod, van amikor az értékesebb is gond!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.