Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Ildi gratulálok az unokáid sikereihez, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattál volna.

mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ildikó,
    fogadd őszinte elismerésemet a remek unokáidhoz!
    Mimi kérem, ez a sajtos süti is ki lesz próbálva, mert a sárgarépa torta még mindig a kedvencek listáján van.

Öllek benneteket ,s szép estét kivánok!

sutimami57, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Ugyan még egy kicsit korán van, de az aratásokat, az etetéseket és az ajándékokat Megszereztem, illetve elvégeztem.

Tegnap nagyon hideg volt a piacon. Kockára fagytam. Itthon meleg vizes fürdőt vettem, aztán be az ágyba. Még ott is idő kellett, hogy elmúljon a remegésem. Ezek után a mellőzve lett a háztartás.

Erzsike még nem próbáltam a citromot, de ezentúl nem marad el. Eddig nem mertem 1-2 db-nál többet venni, mert ha nem fogyott el beszáradt, vagy megpenészesedett.
    Mimi remek receptet hoztál, ma neki is állok. A sárgarépa tortát valami oknál fogva nem írtam le, de biztos az is finom, mert Marikáéknál sláger lett.

Ildi gratulálok az unokáidhoz. Ilyen szép ajándék ritkán adódik.
    Rozika a papa egy kincs, vigyázni kell rá.
    Sütike elveszett a sok futásba, remélem karácsonyra hazatalál.
    Lujzáék is behavazhattak a munkával. Remélem nem fekve, fájdalommal töltik a napokat.
    Jutus is vissza találhatna.
    Bíborka is régen volt.
    Szerintem olvasni bejárnak, csak idő, és mondanivaló híján nem írnak.

Na megszólalt az ébresztő illene elkezdeni a napot.
    Vigyázzatok magatokra.

sutimami57, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

168 éve, 1848-ban halt meg Emily Brontë angol írónő.
    Emily Jane Brontë angol költőnő és regényíró, a Brontë nővérek három tagja közül a második. Egyetlen regénye, az Üvöltő szelek, az angol irodalom egyik klasszikusa. Írói álneve Ellis Bell volt.
    Emily a yorkshire-i Thorntonban született Patrick Brontë és Maria Branwell ötödik gyermekeként (a hat közül).
    1820-ban a család Haworth-ba költözött, ahol édesapja káplán lett. Ebben a környezetben mutatkozott meg igazán tehetsége az irodalomhoz. Gyermekkorában, édesanyja halála után, a három nővér – Charlotte, Emily, Anne – és fiútestvérük, Branwell képzeletbeli birodalmakat találtak ki (Angria, Gondal, Gaaldine) és történeteket írtak hozzájuk.
    1837 októberében Emily nevelőnőként kezdett dolgozni Miss Patchett női akadémián Law Hill Hall-ban, Halifax közelében. 1842 februárjától Charlotte-tal egy magániskolába járt Brüsszelbe, majd iskolát nyitottak az otthonukban, ám nem voltak tanulóik.
    Miután nővére, Charlotte felfedezte, hogy Emily költői tehetség, nővérével és húgával 1846-ban elhatározták, hogy a költeményeikből kiadnak egy gyűjteményt. Hogy elkerüljék a női írók elleni kortárs előítéleteket, írói álneveket vettek fel.
    Emily 1847-ben publikálta egyetlen regényét, az Üvöltő szeleket három kötetben. Innovatív szerkezete meglepte a kritikusokat, emiatt vegyes fogadtatása volt, mikor először megjelent. Később az angol irodalmi egyik klasszikusává vált. 1850-ben Charlotte önálló regényként újra kiadatta, Emily igazi nevével.
    Mint a nővérei, ő is elég sokat betegeskedett a sanyarú otthoni és iskolai viszonyok miatt. Szeptemberben, a bátyja temetése alatt megfázott, ám minden orvosi kezelést elutasított. Így halt meg tuberkulózisban 1848. december 19-én.

Nekem is ez volt a problémám, azért próbálkoztam a fagyasztással és bejött.

Minden reggel egyre hidegebbet érzek, pedig csak a szokásos mínusz 5-6 fok van.
    Megyek is gyorsan és bekukkantok a kazánba, mert ilyenkor még szokott parázs lenni, csak aprófát kell rá tenni és kész is a begyújtás.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!

Köszi a sok érdekes olvasni valót, elég sokára értem a végére, mert én is be havazódtam a hétvégén.
    Gratulálok Ildikónak a remek unokákhoz, és további sikereket kívánok a gyerekeknek, sok örömet a szülőknek, és a maminak! Tényleg szép ajándék a siker. :)

Jó ötleteket is hoztatok. A sütiket, tortákat én is le szoktam fagyasztani, mindig szépen el áll, semmi bajuk nem lesz. Még egész krémes tortát is raktam el. Amikor kell, ki rakom a konyhába a dobozt, és ott szépen fel olvad, és olyan, mint új korában. A citromot is el raktam egy időben, de aztán feledésbe merült, jó lesz fel újítani.
    A karácsonyi hangulat már meg van nálam is, a hétvégén sokat dolgoztam a díszítésekkel, már csak a nagy fenyőfát kell feldíszíteni, a többi minden kész. Szombaton is, meg vasárnap is mézes kalácsot sütöttem, fenyőfákat állítottam össze, nagyon jók lettek, meg egy jó adag puszedlit csináltam, de fogyott is szépen, meg 2 adag vajkaramellát, Hát, az is el fogyott.
    Krémes sütit nem csinálok, azt a lányom vállalta, a menyem meg a beiglit, így aztán a sütést le tudtam.

Ma mennem kell még ajándékokat venni, nem sokat, meg postára, boltba, stb. Aztán még be csomagolom az utolsó dobozokat, és rakom a többi közé a szekrénybe, mert szerdán jönnek a lányok.
    Holnapra is lesz egy csomó dolgom, meg aztán minden napra...jajajj....futok is ezerrel, kellemes, szép napot, vidám hetet, jó készülődést!

Fatther, mimi, Pepe101966 és még 1 ember kedveli ezt.
  6. sutimami57

Szép jó reggelt, sziasztok!

Köszi a sok érdekes olvasni valót, elég sokára értem a végére, mert én is be havazódtam a hétvégén.
    Gratulálok Ildikónak a remek unokákhoz, és további sikereket kívánok a gyerekeknek, sok örömet a szülőknek, és a maminak! Tényleg szép ajándék a siker. :)

Jó ötleteket is hoztatok. A sütiket, tortákat én is le szoktam fagyasztani, mindig szépen el áll, semmi bajuk nem lesz. Még egész krémes tortát is raktam el. Amikor kell, ki rakom a konyhába a dobozt, és ott szépen fel olvad, és olyan, mint új korában. A citromot is el raktam egy időben, de aztán feledésbe merült, jó lesz fel újítani.
    A karácsonyi hangulat már meg van nálam is, a hétvégén sokat dolgoztam a díszítésekkel, már csak a nagy fenyőfát kell feldíszíteni, a többi minden kész. Szombaton is, meg vasárnap is mézes kalácsot sütöttem, fenyőfákat állítottam össze, nagyon jók lettek, meg egy jó adag puszedlit csináltam, de fogyott is szépen, meg 2 adag vajkaramellát, Hát, az is el fogyott.
    Krémes sütit nem csinálok, azt a lányom vállalta, a menyem meg a beiglit, így aztán a sütést le tudtam.

Ma mennem kell még ajándékokat venni, nem sokat, meg postára, boltba, stb. Aztán még be csomagolom az utolsó dobozokat, és rakom a többi közé a szekrénybe, mert szerdán jönnek a lányok.
    Holnapra is lesz egy csomó dolgom, meg aztán minden napra...jajajj....futok is ezerrel, kellemes, szép napot, vidám hetet, jó készülődést!

7. stadler42

[​IMG] Szép napot!

Amint olvasom igen csak sokan el kezdték már a sütkérezést, nálunk majd csak holnap kezdődik. Addig még pihenés van, remélem hugi te is ki engedtél már, és kezdheted a mai munkádat. Sütike te is jó előre ki dolgoztad már magad, de jön a felmentő csapat, és hozza a finom sütiket. Erzsike te mikkor kezded el a sütkérezést? Megyek szét nézek a gazdaságban. Remélem a régi játszótársak is be köszönnek.

8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Épp csak olvasni volt időm, csütörtökre el kéne készüljek, kicsit lassan megy. A kezem nem akar engedelmeskedni, nevetséges, amennyi idő alatt apróra vágom a hagymát, zöldséget. Marim kölcsönadta Sopánkánét, de ahelyett hogy segítene, csak lehangol.
    Menős dolgom is van mára.

jolanda1948, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  9. kpe59

Ma elmentem egy karácsonyi bevásárló körútra, gondoltam ma nem lesznek sokan a boltokban. Ez így is volt, nem volt tömeg, sikerült is megvennem a még eddig elmaradt ajándékokat. Úgy gondolom, hogy már mindent megvettem karácsonyra is, illetve a fát még nem, de azt nem is szoktam sokkal előbb megvenni. Meg még halat kell beszereznem.
    Sütni valószínű csak pénteken fogok, a lányom szerint nem is kell semmi, de azért valami édes és valami sós is lesz. Mindig megígérem, hogy nem viszem túlzásba, de nem mindig (sose!) sikerül betartani. Ebben az a jó, hogy marad annyi, hogy szilveszterre csak rétest szoktam sütni, mellé egy gyümölcssalátát dobok össze és kész.

Sopánkánét már ismerjük, neki tényleg az a tulajdonsága, hogy nem segíteni érkezik. Ha nem foglalkozol vele, akkor gyorsan tovább áll...

Jó így együtt ötletelni, mindig előkerül valami régen feledésbe merült praktika.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sziasztok.

Olyan sötét barátságtalan az idő, hogy nyugodtan gondolhatom azt, hogy már este van.

Sütni kék, gondolom,
    sütni kék,
    kéznek és gondolatnak
    nyílni kék!

Sütni, de - sütni,
    de -sütni kék!
    Edzem én is
    magamat még.

Vidámság és derű kisérje anapotokat.

Fatther, jolanda1948, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  11. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Kicsit elhavazódtam.A karácsonyi hangulat még mindig nem talált meg.Se ajándék,se étel alapanyag :oops:
    Össze kellene kapnom magam,azt hiszem :eek:
    A farmon csendes termelés zajlik,semmi extra.A csibéimre nincs panasz,a négyből kettő ír és küld pontot!!!A mozigépészt már rég nem láttam,hosszú szabira mehetett......
    Kellemes estét mindenkinek!

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Hatott a biztatásotok, a sajtos tekercs a fagyasztóban van. Kész lett a pörkölt, amit tarhonyával ettem, még holnap is az lesz. Paradicsom levessel.
    Voltam a bankban, telefonon akartak valamit, de inkább személyesen szeretem meghallgatni.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Sziasztok! Befutottam...örömmel láttam a ritkábban betérő társakat, Mimi, Pjotr, örülök Nektek! Persze, meg Mindenkinek!

Eredményes a mai napom, mindent el intéztem, bevásároltam, csomagoltam, már nem megyek boltba, minden meg van. Nyugodtan dolgozhatnék, ha nem jönne közbe semmi, de jön. Holnap ovis karácsonyra megyek, szerdán jönnek a lányok, na, meg a kicsi fiú..:)
    Közben még a mosás, takarítás vár rám, hiába csinálom folyton, ez a fűtési szezon őrület. Meg még át is kell pakolnom a házat. Szóval, ajajaj.........Ági nénit is meg látogattam, vittem neki kis fenyőfát, sütit, nagyon örült neki, én meg annak, hogy sikerült rábeszélnem, és ki is díszítette a házat. Jól van ez így...előbb-utóbb a karácsonyi hangulat is meg érkezik ám, még ha lassan is.

Lujza, Jutus, merre vagytok? Rég láttalak Benneteket! Remélem, semmi baj nincs. Buktácska is készülődik biztosan, Hugi, és akik nem voltak mostanában. Gyertek be egy kis csevejre!

A farmon nálam is csak a hamar gyorsan munka van, keveset vagyok itt. Nincs is, ami fel dobna...az utolsó két titok ól is vacak lett, sárga műhely, narancs tyúk. Fúrót már jó régen nem láttam.......
    Az egyetlen sikerem annyi, hogy a madaras felhőre meg lett végre az utolsó előtti házikó, amire pörgettem egy csomót, de nem sikerült, aztán most mégis csak meg van. Na, megyek is tovább...szép estét!

mimi és jolanda1948 kedveli ezt.
  14. kpe59

A barátságtalan idő arra való, hogy süssünk valami finomat...

Már rendesen szorít az idő, tényleg időszerű elővadászni a karácsonyra hangolódást valahonnan a szekrény mélyéről.

Sok mindent elintéztél ma, Sopánkáné sem hátráltatott sokáig.

Látom te is úgy szereted, ha az utolsó nap már nem kell a boltokkal tölteni az időt.
    Az jó, hogy meg lett a madárlak, mert nyakunkon az utolsó házikó is, aztán működhet a felhősor.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  15. sutimami57

Tényleg nem szeretem az utolsó napokra hagyni a dolgokat. Ma éppen meg emlegettem egyik kedves kis barátnőmet, aki előző karácsonykor 24.-én délelőtt ugrott be hozzám egy kávéra, és közben boldog karácsonyt kívánt..csomagokkal a kezében..:D
    Meg aztán nekem az utolsó két nap már a főzés, készülődés jegyében zajlik, mert mindennek meg kell lennie időben. Meg is lesz ám..::D :D

mimi és jolanda1948 kedveli ezt.
  16. stadler42

Jó reggelt!

Hoztam egy kis kávét, [​IMG] hogy frissebbek legyetek. Szép napot.

17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van az emberi szolidaritás nemzetközi napja.

464 éve halt meg, 1552-ben Katharina von Bora (Bóra Katalin) német egyházi személy, Luther felesége és hat gyermekük anyja.
    Azt tartják, hogy anyja Anna Haugwitz volt. Von Bora 1504-től egy bencés kolostoriskolában tanult Brehnában.
    1508-tól lakott a Grimma melletti nimbscheni kolostorban, ahol 1515-ben fogadalmat tett.
    Miután Luther irataiból megtudta, hogy nincs kötelezve kedve ellenére apácának maradni, Luther közbenjárásával és a helyi plébános segítségével 8 másik apácával együtt 1523. április 4-én megszökött a kolostorból. Miután sikerült kijutnia János szász választófejedelem területéről Wittenbergben Luther házában helyezték el. Luther segített kiházasítani a szökött apácákat, de ő maga nem akart megházasodni.
    Katalin kérőjét hazahívták, ő pedig kijelentette, hogy Lutherhez kíván feleségül menni. Végül Luther elvette feleségül a nála 17 évvel fiatalabb Katharinát. 1525. június 13-án kötött házasságuk általános meglepetést keltett. Luther barátai helytelenítették a házasságot, köztük Melanchthon is, aki „szerencsétlen cselekedetként” értékelte ezt a lépést.
    Magát a menyegzőt 1525. június 27-én tartották. Az esküvőn id. Lucas Cranach festő volt az egyik tanú és első gyermeküknek, Johannesnek a keresztapja is. Von Bora Luthertől nászajándékul megkapta a volt Ágoston-rendi kolostor irányítását. Katharina rendbehozta a családi kasszát, megélhetésként sört főzött, földet bérelt és kosztosokat fogadott.
    Bár Luther nem értett mindenben egyet Katharinával, házasságában nem volt boldogtalan, ezt az is bizonyítja, hogy végrendeletében feleségét összes vagyona egyedüli örökösévé tette. Luther halála (1546. február 18.) után, amikor V. Károly császár elfoglalta Wittemberget, von Bora elhagyta a várost, de már 1548-ban visszatért és bár megélhetése nehéznek bizonyult, ott is maradt, míg 1552 nyarán egy pestisszerű betegség arra nem kényszerítette, hogy gyermekeivel együtt Torgauba meneküljön. Itt élt haláláig.

[​IMG] Meg van a fenyőfa is, amiből a díszítés után lesz majd karácsonyfa...
    Keresek magamnak valami hasznos elfoglaltságot.

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Mosolyos készülődést! Sopánkánét megkértem, menjen ki a piacra és ott keressen barátnőt magának, nekem nincs már szükségem rá. :D
    Ma felkerült az ablakra a díszítés és a lámpa, talán mégis betér a hangulat is. :)

Nagyon jó, hogy a farmon ilyen békés a munka, így jut idő másra is. :) Még tejet, sajtot hoznom kell, mert a sajtos húsra nem maradt. A tekercsek hűtőben vannak. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  19. kpe59

A farm ilyenkor egyébként is takarékon működik nálam, de tényleg jó, hogy nem kell kapkodni még ide is.
    Egyelőre a takarítással foglalatoskodom, az ablakba nem kerül azt hiszem semmi, mert az az égősor nem működik, amit oda szoktam tenni. Az egyéb díszeket meg a nappali és a folyosó közti átjáró ajtóra és a bejárati ajtóra tettem, mert ott legalább látom is.
    Megyek is, [​IMG] mert várnak a takarító eszközök...

20. -elzemari-

Szép jó napot kivánok!

Húúú de hideg volt ma odakinn.Nem irigylem azokat az eladókat, akik most a szabad ég alatt kell hogy áruljanak.
    Ma én is kiugrottam a piacra, mert még a gyümölcs és a kenyér hiányzott, a konyháról, és hazafelé a kezem majd elfagyott.A szürkeség változatlanul nem akar elhagyni minket, úgy rátelepedett a tájra, hogy nagyon jól érzi magát és nem távozik.

Ti már megkaptátok az apanázst az Erzsébetéktől?Felénk még nem járt a postás, igy aztán mindig valakinek itthon kell lenni, hogy ne kelljen utána a Postára menni sorban állni.Én biztosan egyszerűbben oldottam volna meg, na de ez van.

Tudtok valamit a karácsonyi eventről?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.