Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Szép napot!

A napokban kissé eltűntem,de sűrű volt a program.Az eventtel szépen haladok.Majd kész lesz....A Bahán ma a 324. szintre léptem :)

Ádott,Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!!!!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 24.12.16
  2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt!

Meghatódva olvastam a kedves verseket!

Köszi!

Marcsi! Én hoztam egy fenyőfát -bár az enyém bevette a láthatatlan kapszulát-, hogy a csillogó fák körébe ünnepeljen a nyugis csapat.

Lujzi! Örülök, hogy jól sikerült a regenerálás! Afelől kétségem sem volt, hogy Tapolcán minden ember kedvét visszahoztátok! Ennyi vidámság, jókedv, derű kevés emberben van mint bennetek! Örülök, hogy ilyen barátaim vannak!

Fiúk! Ti meg hozzátok a Fényt az éjszakában! Pjotr is biztos ideér és felteszi a csillagot is a Fára! (ha csak a cicusa el nem szalad vele);)

Hugi! Látod ezért "irigykedem" az unokára! Öröm, boldogság, és még segítség is amikor munka van!:):):)

Erzsike, Hugi és Többiek! Biztos Ti jól csináljátok ezt a szelektálást...de nekem ehhez most türelmem sincs.

Köszi Marcsi... Igen nagyon spiccre terveztem a napokat, hogy mára kész legyek... de sikerült...

Mi több, még a piacra is kell ugranunk, hogy megvegyük a kocsonya húst, mert a fiam és a barátai a két ünnep között utaznak ki Olaszországba, és rendelésük a kocsonya!!!

Viszik ki a hazait!:D:D:D

Remélem jövőre már megtanulok fényképet feltenni, és akkor én is szép képekkel
    köszönthetlek benneteket.

Süti! Remélem már Te is a végén jársz a készülődésnek?

Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés, Vidám karácsonyt Kívánunk! Jutus András

Az Ajándékokat Ne felejtsétek kinyitni!!! Csodás a meglepetés!

:D:D:D:D:D:D

sutimami57, -elzemari-, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Áldott, békés boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!
    Fát vágtam, beraktam a kandalló mellé:D!
    Az üvegek feltöltve várakoznak a betérőkre!
    Egészségetekre!:music::music::music:

Borostyán, Villő, Brigesz, Dezső.

A hozzászólásodat az idézett játékos mondandójába írtad, kiemeltem onnan, így nem kell nyomozni az írásod tartalma után!/mamarygen

Moderátor által utoljára szerkesztve: 24.12.16
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek !

Könnyű reggelit hoztam, a vacsora úgyis kiadós lesz.
    Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok: Lujza

sutimami57, -elzemari-, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van karácsony előestéje, szenteste, Ádám és Éva, az ábrahámi vallások szerinti első emberpár emléknapja.

145 éve,1871-ben volt Giuseppe Verdi: "Aida" c. operájának bemutatója.
    Giuseppe Fortunino Francesco Verdi a 19. század olasz zeneszerzője volt, az opera műfajának kimagasló egyénisége.
    Az Aida Giuseppe Verdi négyfelvonásos operája. Szövegét Auguste Mariette régész története alapján Antonio Ghislanzoni írta. 1871. december 24-én mutatták be a kairói operaházban.
    A széles körben elterjedt nézettel szemben az Aida nem a Szuezi-csatorna megnyitójára készült. Egyiptom uralkodója, Iszmáil pasa az új operaház megnyitójára rendelt egy darabot Verditől, de ő ezt visszautasította, így a nyitóelőadás 1869 novemberében a Rigoletto volt. Később a szervezők újra megkeresték Verdit, most már kifejezetten operát kérve, de a mester megint nemet mondott. Figyelmeztették, hogy akkor Charles Gounod-t kérik fel, majd mikor végül azzal fenyegették, hogy Richard Wagnert bízzák meg, Verdi aláírta a 150 000 frankos szerződést. Az opera bemutatóját a porosz–francia háború is késleltette.
    Verdi megbízása Egyiptomból érkezett, 1869-ben. Az alkirály színházat szándékozott nyitni a Szuezi-csatorna megnyitásának megünneplésére és mivel nagy rajongója volt a zeneszerzőnek, felkérte a nyitódarab megírására. Verdi először elhárította a felkérést, és csak azután kezdett komolyan foglalkozni az ötlettel, miután elolvasta Auguste Mariette francia egyiptológus és Camille du Locle levelét, amely szerint ha őt nem érdekelné a dolog, talán majd Gounod-t vagy Wagnert érdekelni fogja. Mivel Verdi mindkét zeneszerzőt riválisának tekintette, inkább aláírta a szerződést. A történetet Auguste Mariette írta, majd Antonio Ghislanzoni dolgozta át verses szövegkönyvvé. Du Locle mindvégig közvetített. A szereposztás előkészületei 1870 őszén kezdődtek. A politikai események azonban meghiúsították a terv kivitelezését: Franciaország hadat üzent Poroszországnak és váratlan vereséget szenvedett. Novemberben a francia főváros, benne az Aida jelmezeivel és díszleteivel ostrom alatt állt. Ezt az időt Verdi a darab csiszolására és finomítására használta fel, többek közt ekkor írta hozzá az O patria mia című Radames-románcot is.

Mindenkinek köszönöm az ünnephez kapcsolódó jókívánságait.
    [​IMG] Én is kívánok minden ide betérő farmos gazdának kellemes karácsonyi ünnepeket! [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 24.12.16
  6. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

http://utoskutyak.eu/mennybol-az-an...ap-az-egerrel-jatszhatsz-a-kis-harangokon-is/[​IMG]Boldog Békés Szeretetteljes Karácsonyt kívánok

Látom
    az ünnepek ide csalogattak ritka vendégeket is.Ebből is látszik,hogy azért nem felejtettük el a nyugiházat .
    Lujzi kár, hogy nem látom a képeket.
    Pjotr Az a kép amit fölraktál,az egy harangjáték ugye?????
    Mindenkit köszöntök.Lehet,hogy még ma benézek

sutimami57, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  7. kpe59

Utoljára szerkesztett: 24.12.16
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  8. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szeretettel kívánok Mindenkinek áldott,békés karácsonyi ünnepeket!Ildi

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

10. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!

11. xBabax64

xBabax64 Fórum-zöldfülű

Szép jó estét Mindenkinek!!!

Békés-boldog szeretetben teljes Karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!!!

Üdv:Kata.:D

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  12. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

A Nyugiház minden kedves Lakójának és a néha betérőknek is békés, boldog karácsonyi ünnepeket kivánok Ági

13. kpe59

14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Békés , Örömökben Gazdag Áldott Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép nap ez a mai. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  16. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

[​IMG] Áldott Ünnepeket.

17. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Jó reggelt, és Áldott Karácsonyt!

Hoztam a forró kávét!
    Aki útra készül, az vigyázzon nagyon magára! A Dunántúl jó részén ónos eső esett, és csúszósak, jegesek az utak!
    A kandallóba begyújtottam,kellemes meleg várja a betérőket!
    Legyen nagyon szép a napotok!

18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok![​IMG]

Olyan jó volt betérni, teljesen átitatott a Karácsony ünnepe.Köszönöm szépen azt a sok jó kivánságot, amiket szeretettel elhoztatok nekünk!!!Nagy öröm volt nekem látni, hogy régen látott kedves gazdák is eljöttek és velünk együtt töltöttek egy röpke kis időt.Nagyon jó érzés, hogy ez az ajtó még mindig nyitva van és bátran lehet jönni, mert mindig valakik őrzik a szeretet lángját és nem hagyják, hogy ez a kis közösség szét essen.
    Kivánom, hogy a továbbiakban is érezzétek jól magatokat,és a játék öröme is tartson itt minket később is.

19. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt! Boldog, Békés ünnepeket!

Köszi Ági az infót! Sajnos itt is esik az eső, a hó helyett....
    Mi is megyünk..... Remélem nem fagy le ez a sok eső?

Köszi a kávét...Rám is fér egy jó kis fekete.... ettem hozzá egy szelet kuglófot amit, a fia kedvéért sütöttem! Küldök egy szeletet Neked is...

Ma reggel pörgettem, pörgettem.... de Tatusnál még mindig hiányzik 1 a régiből.... 78 pörgetésből még mindig semmi.... :oops::oops:

Szép napot! Jutus

sutimami57, Pepe101966 és mimi kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt, további békés ünneplést kívánok! :)
    Ági, köszi a kávét, Jutusnak meg a szelet kuglófot. Ma igazi ünnepi pihenőnap lesz.

Jól megáztam, amíg este felmásztam a felhőre, de le is jöttem gyorsan, ne a szél fújjon le. :)

sutimami57, -elzemari- és Pepe101966 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.