Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

[​IMG] Mindenkinek köszönöm az újévi jókívánságokat.
    Én is kívánom, hogy mindenkinek olyan legyen a 2017-es év, hogy egy év múlva visszagondolva rá, szép emlék legyen az egész év... [​IMG]

Most pedig megyek és learatom a felhőt, azzal lépek is egy szintet, így én új szinttel kezdem az évet.
    De előtte be kell kukucskálnom a sütőbe, mert bent pihen két szál almás rétes...

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Gratulálok az új szinthez, jól kezded az évet. Az almás rétest készítsd a tv-hez. Mert kezdődik a szilveszteri buli.

3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Örülök az újabb szintedhez Erzsike, köszönöm, hogy annyit törődsz velünk.
    Köszönöm, hogy közösségetekbe befogadtatok, és annyi szép gondolatot osztottatok meg velem is.
    Áldott és játékos kedvű 2017-es esztendőt kívánok. Egészségesek és derűsek legyünk.

4. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Boldog Új Évet [​IMG]
    Mindenkinek kívánok, jó egészséget, örömet, és sikeres gazdálkodást a farmon 2017-ben.

5. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

BOLDOG ÚJ ÉVET!
    Minden farmozó nyugistársnak békés,boldog és egészséges uj esztendőt kívánok.
    Örülök,hogy volt bátorságom irni nektek,amikor gondban voltam és Ti ugy érzem szeretettel befogadtatok.Nagyon köszönöm mindenkinek.
    Szeretettel ölelek mindenkit:Ildi

jolanda1948, sutimami57, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  6. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Raktam fel képeket akit érdekel a Facén megnézheti... Köszönöm, hogy érdekel benneteket az utazási élményünk....

Mindenkinek Köszönjük a sok jó kívánságot!

Mi is azt kívánjuk Mindenkinek, hogy Legyen Boldog, Vidám, Sikeres az Új év itt a játékban és a VALÓ életeben is!

Sok sok Szerencsét is küldök mindenkinek, hogy az se hiányozzon az Új évi tarisznyából!

Erzsike! Gratulálok a színt lépéshez!

Pjotrnak is hajrá bele! Jöhet Nekik a tűzijáték!

BUÉK Tatus -András, Jutus

jolanda1948, sutimami57, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  7. kpe59

Tényleg jó, [​IMG] hogy összeszedted a bátorságod az íráshoz, örülünk, ha jól érzed magad köztünk.

8. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok! :)

Gondolj az elmúlt 12 hónapra,
    Minden gondod múljon el holnapra,
    Nemsokára vége lesz az utolsó éjnek,
    Kívánok Nektek Boldog új évet!

jolanda1948, sutimami57, brasihugi és 3 más kedveli ezt.
  9. kpe59

[​IMG] Boldog új évet mindenkinek! [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 31.12.16
    sutimami57 és brasihugi kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Neked is Erzsike! 2017. És hányszor fogom rosszul írni! :D:D
    Ildi, neked is örülök, kívánom, hogy béke legyen szívedben! :inlove:

11. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

[​IMG]Mindenkinek nagyon boldog Új Évet.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Mindenkinek szép napot kívánok az év első napján !! A Szintlépőknek gratulálok !! Jutus láttam a fotókat és a videót a Facén !! Örülök ,hogy részese lehetek, ha csak virtuálisan is ennek a szuper utazásnak !! Erzsike , Hugi , Mimi Ti jól bírjátok az éjszakát !! Én már 10-órakor nyugovóra tértem , igaz párszor felébredtem a durrogtatásra !! A kandallóba befűtöttem , jó meleg vár benneteket !!

13. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK, erőben, egészségben, boldogságban Minden Kedves Játékostársamnak.

14. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] [​IMG]
    Ha már meleg is van, üljetek asztalhoz. :) Pihenős szép napot. (Olyan köd van, hogy a szomszéd házig se látok.)

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Nagyon Boldog Új évet kívánunk mindenkinek!

Hoztam egy kis frissítő kávét!

Mimi! Itt is nagy a köd, de amit láttam, zúzmarásak a fák, és így olyan érzésem van, mintha havas lenne... (Álom, álom édes álom)

Hugi! Köszi Neked is a pezsgőt, Mimi reggelije mellé jól is jön ilyen "hajnal tájt"! Így kell ezt kezdeni!

Süti! Ma Te is tett magad mellé a Duracellt, hogy nyugisabb napjaid legyenek az évben.

Pihenős napot mindenkinek...Jutus

16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK !!!!!!

17. kpe59

[​IMG] Üdv mindenkinek! [​IMG]

Január az év első hónapja. Ősi magyar nevén Fergeteg hava, illetve mai népi elnevezése Boldogasszony hava. Nevét Janus isten után nyerte, akit a szerencsés kezdet, illetve a kapuk és átjárók isteneként is tiszteltek az ókori Rómában.
    Az éghajlati statisztikák szerint a jellemző minimum hőmérséklet -5 / -2 °C, míg a jellemző maximum hőmérséklet 0 / 3 °C, 19-38 mm csapadék hullik és a napsütéses órák száma 50-68 óra körül van összesen a hónap folyamán. Már hosszabbodnak a nappalok és ez látható a napsütéses órák számában is, igaz, gyakran fordul elő még a decemberre is oly jellemző párás, szürke, ködfelhős idő és a napi középhőmérséklet ebben a hónapban a legalacsonyabb.

Ma van a béke világnapja.

44 éve, 1973-ban a Magyar Posta bevezeti az irányítószámok használatát.
    Az irányítószám a postai küldemények rendeltetési hely szerinti csoportosítását segítő azonosító kód, amely állhat tisztán számokból vagy betűkből és számokból. Az országok túlnyomó többsége használ irányítószámokat, de vannak kivételek is, például Írország és Panama.
    Magyarországon négyjegyű és számokból áll, 1973. január 1-jén vezették be.
    Bevezetésekor elengedhetetlen követelmény volt a nagyobb feldolgozóhelyeken a gépesítés, valamint a szabványméretű borítékok bevezetése.
    Magyarországon az irányítószámok első számjegye által jelölt gócterületek közül az 1-es Budapestet, a 2-es Budapest környékét jelöli, a továbbiak pedig az óramutató járásával megegyező sorrendben körbejárják az országot; a második számjegy általában Budapesttől távolodva növekszik (pl. 3000 Hatvan, 3100 Salgótarján, 3200 Gyöngyös, 3300 Eger, 3400 Mezőkövesd, 3500 Miskolc).
    A teljes irányítószám meghatározza a postai kézbesítési körzetet, ahol a cím található. Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged több körzetre oszlanak, Budapesten a második és harmadik számjegy megjelöli a közigazgatási kerületet is. A kisebb településeknek általában saját irányítószámuk van, de esetenként előfordul, hogy önálló postahivatal nélküli települések közös irányítószámon osztoznak.

Háromig néztem a tv-t, aztán meg alig tudtam elaludni. Persze a szokásos időben, hét óra előtt már felébredtem.

A felreppenők 69%-a, a gazak 68%-a van meg. Szépen egyenletesen, egyformán haladnak.
    Főzni nem kell, van maradék mindenből.

Utoljára szerkesztett: 1.1.17
    jolanda1948, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Megint csak köszönöm Mindenkinek a sok köszöntést, és remélem, jó lesz az új év. Igazából az előzőre sem panaszkodom, de talán egy kicsit jobban reménykedünk. Aranyosak voltatok, ahogy írtátok a kis csapatunkhoz való csatlakozást, Mimi, Ildikó, és számunkra öröm, hogy ide találtatok, és maradtatok is velünk! Gyertek ezután is, hiszen szorosabbá válik a barátság, ha gyakrabban találkozunk, beszélünk. Vica, Téged is várunk szeretettel!
    A hírek, okosságok, reggeli, meleg, minden van itt, így aztán van ok arra, hogy be nézzünk.
    Hajnali 3-körül feküdtem le, de én is időben ébredtem. Jó kis éjszaka volt, minden volt benne, ami ilyenkor kell, Domika volt a fő attrakció...:D
    Ma nekem sem kell semmit csinálni, csak mosogatni..rengeteg finomság van, sütik, minden, majd csak fogyogat.
    Nagyon kellemes, szép napot, új évet, sikeres játékot kívánok! Nekem is szépen halad az event, még a gazakat termelem, meg gyűjtögetek, aztán pakolok.

19. András

András Kivételes tehetség

Már 44 éve van irányító szám? Hogy rohan az idő? Köszi az értékes infót.

Én meg hozom a folytatást:

7-én reggel 9-kor jött értünk a panorámás busz, amivel elvittek bennünket a várva-várt Evergladesi Nemzeti Parkba. (több szálloda előtt fel érdeklődőket)

A park 40 km-re van Miamitól. Az egyik keresztbe-kasul kanyargós felüljárós úton mentünk. Közben néztük a hatalmas méretű házakat, parkokat, nyüzsgő várost...
    Elég hamar kiértünk.

Nagyon precízen minden meg volt szervezve. Kaptunk egy kerek matricát, amit a ruhánkra kellett ragasztani. Ez ennek az utazási irodának volt a jele. Egy tavirózsákkal teli öblön keresztül vezettek bennünket a hatalmas rocsókhoz. A tavirózsák között felfedeztünk egy hegyes orrú teknőst, amit végül sikerült is lefotózni.

Fiatal jóképű férfiak- a park dolgozói- a kezünkbe nyomott egy kis zacskót, amibe füldugó volt. Mindenkinek használni kellett, mert igencsak hangos volt a 2 propeller amikor neki indult. A gyerekek még mentő mellényt is kaptak.
    Kb. 40-50 személyes volt.

A Park több ezer négyzet kilométeren terül el... persze, ezt lehetetlen végig járni..itt nagy területen hatalmas mangrove erdők is vannak...

Végre elindultunk.. lassan... sütött a nap, kicsit feszülten, izgalommal vártuk, hogy hol merre bukkannak fel krokodilok, aligátorok, pitonok, vagy bármi ami itt a mocsárvilágban él..

Száguldoztunk a szél fújta a hajunkat, tekergettük a fejünket, de sehol semmi.. többen már fel is álltunk úgy kémleltük a közeli,-messzi tájat ami félelmetesen csodás volt...

Aztán egyszer csak lassítani kezdet a vezető és bekanyarodott egy "járatlanabb" ösvényre... na itt végre megláttuk az első fekete állatot... fejét felszegte, békésen pózolt! Persze, mindenki kattogtatta a gépet, pergett a videó....

Itt nyíló, bibós tavirózsák, mindenféle kusza növények madarak, voltak...

Tovább száguldoztunk.... éles kanyarok...fröcskölő vízpermet, körülöttünk vad természet..de pár kócsagon, vagy más repkedő madáron kívül nem volt semmi ... egyre többen álltunk és élveztük a szemünkbe fújó szelet miközben egyre türelmetlenebbül kutattuk a látóhatárt egy újabb aligátor, vagy kígyó után...

A vezetőnk megint lassított, tolatott... akkor már sejtettük, hogy Ő odafentről már lát valamit.... Na végre megint egy!!! Ez is a parton..szárazon sütkérezett... felénk nézett...de aztán ennyi....

Még pár percig siklottunk aztán megérkeztünk a kiindulási helyre....

Innen egy bemutatóra vittek ahol szunyókáló, jó lakott aligátorok, feküdtek, és itt etette, "játszott" vele a vadőr... aztán kihozott a karján egy kis krokit, meg egy bébi pitont....
    A pitonok itt nem voltak őshonosak... a 80-as években kerültek a mocsárba...valószínű, hogy egy terrárium tulajdonos akart szabadulni tőlük....és ide engedte be őket... Már nagyon elszaporodtak. Oly annyira, hogy most már veszélyezteti az itt élő élővilágot is.

Az itteni vadászok (vagy hogy hívják az ilyen állatokat befogókat), sorban gyűjtik be ezt a veszélyes hüllőt.

A bemutató után, egy bekötött szájú aligátort, meg lehetett fogni! De utólag közölték, hogy 4 dollár! András és a barátnőm volt olyan hős, hogy dédelgették a kezükbe!

Még egy séta a kijelölt úton, ahol békésen szunyókáló aligátorok voltak, halak úszkáltak a patakba, banán, kókuszfák, és megint számomra ismeretlen csodás pálmák és egyéb növények...

Az ajándékboltba igencsak húzós áron vettünk mágnest..... de mást nem.....

Irány vissza ....indulás...

A busz kirakott bennünket egy csodálatos kikötőbe.... itt volt még egy 2 órás program
    Egy katamarános hajó elvitt bennünket egy séta útra, ahol végig mutatták a parti hírességek házait.....Al Capone, .......régi építésű , ujjak, ....de minden villa előtt ott állt 1-2 jaht!

Számomra ez olyan látvány volt mint egy kirakat... élettelen.... de jót hajókáztunk...

Aztán még volt idő a busz érkezéséig.... addig volt időnk sétálni, nézelődni....a "bazár" soron és a menő üzletekben...

A bazárosra jellemző: ár nincs semmire kiírva.... "ránézésre" mondanak árat...

A menő üzletekben meg valódi elegancia, csillagászati árak...nagy biztonság...

Mi úgy jártunk, hogy vettünk a fiunknak egy pólót, és végül alig akarták engedni, hogy kifizessük... mert nem értették, hogy mit akarunk....

De végül eszembe jutott, hogy talán a tanult spanyolomat -amit már tudok- megértik.. és siker!!! (angolul nem tudunk, németet nem értették)

Kellően elfáradva értünk haza...

De mint a "hősök" , még betértünk vacsorázni egy kubai étterembe.... ahol egy kedves idős kubai menekült -1950-ben a szüleik szöktek ide, ők velük jöttek- házaspár megint leszólított bennünket. Mint kiderült már jártak Magyarországon.

Vacsora után még sétáltunk, nézelődtünk... láttunk 5 literes Wisskyt! és mindenféle különleges itókát, szép képeket... na és a közértbe különleges zöldségeket....

Jöhetett a pihenés....

Másnap napozás volt tervezve...de elmosta az eső.... (erről már tettem fel képeket) így csak az eső szünetekbe a közeli helyekre tudtunk elmenni, hogy legalább vacsoránk legyen...

9-én Már Hajóra szálltunk...és jött a nagy utazás...... és ESKÜVŐ !

Na akkor majd innen folytatom...

jolanda1948, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  20. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok!

Nagyon gyorsan elment mellettem ez a 44 év, nem is hiszem el, hogy már ilyen régen volt, mintha tegnap lett volna.Alig birtam megvárni az éjfélt, de utána azt a sok durrogtatást ami felénk volt.Még fél egykor is szóltak a petárdák, igy nem volt gond, hogy felébredjek kellően.Hogy mikor aludtam el, az már történelem, de reggel fél ötkor már a pillák fel, és kezdődhetett az új év első napja.Délelőtt egy jó kiadós sétát tettünk a deres fák, bokrok között.Nagyon szép látvány volt mindenfelé.Érdekes a hideget nem is éreztem, pedig a lehelet igen csak meglátszott.
    Jutus,
    tengernyi élmény, és nagyon rendes vagy, hogy ilyen szépen jegyzeteltél, hogy mi is bepillanthassunk az utatok néhány percébe.
    Sütike,
    de édes vagy, még hogy ma nem kell csinálni semmit.Ha egyszer ezt meg is fogadnád!!Szerintem új év, új kezdet, tegyél egy próbát, hogy fog e menni??
    Vicám,
    nagyon örülök, hogy a dzsipieszed jó ide navigált téged is, ha lehet az idén azért gyere gyakrabban te is.

Dezsőőőő,
    jó lenne, ha te is gyakrabban néznél be, bááár most nagyon aranyos voltál, hogy nem maradtunk finom borocska nélkül, hiszen te mindig gondoskodsz róla, hogy legyen a kredencen egy kis üvegben.Ám mi kiváncsi vagyunk a kicsi lányod eredményeire is, kérlek ne fosszál meg minket tőle.

Most aztán elő a kapát, mert szerencsére már az egyik virág elkészült, de a másiknál még a mostanin kivül van még egy ültetés.Igaz csak majd holnap lesz készen a tavalyi feladat.Sebaj, azt gondolom, a játék a fontos!!

Tudjátok az idei évre is igaz a mosoly, hogy ne feledjétek el...

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.