Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam hamar olvasni, és sajnálom, hogy Jutus nem ír többet....jó volt, érdekes, és tényleg, a képekkel együtt érdemes volt együtt utazni. Én is köszönöm, hogy ennyi időt szántál ránk.

Ez az átalakító változás nem nyerte el a tetszésemet. Ahogy olvastama csevegőben. ott sem igazán.
    Mindegy, ez van. Se ajándék, se semmi. Úgyis a kalapokat, meg a csp-ket fogja adni. Azért meg nem ürítek raktárt.
    Nem volt jó napom, délig úton voltam, jól meg fagytam, délután a dolgaimat csináltam. Holnap is mennem kell. nagyon hideg van.....

Lassan megyek is le feküdni, jó éjszakát, szép álmokat!

Szép jó reggelt! Olyan szél fúj, hogy még engem is fel borít, ha nem vigyázok. Fel veszem a leg vastagabb kabátomat, meg mackó módra be öltözök. Jaj nekem mikor lesz már tavasz!
    Az ólakat le szedtem, meg a házakat is, annyit nem ér ez az event, hogy ott álljanak délutánig. A gazakat hagyom, amit ad, azt ad. Amennyi aksi lesz, azt be rakom, de nem reménykedek, ismervén a szerencsémet.Kellemes, szép napot, jó játékot, és meleget kívánok!

Utoljára szerkesztett: 6.1.17
    mebajah és -elzemari- kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Vízkereszt napja van ma. Ráerősítő a téljóslásban ha ezen a napon az eresz csurog (olvad), akkor hosszú lesz a tél, ám, ha a hó esik, akkor korán kitavaszodik. Sokára jön viszont el a tavasz, ha Vízkeresztkor fagy. E nap száraz időjárása azt ígéri: zivataros lesz a nyár. Az eső ellenben azt jelzi: csapadékos lesz a tavasz is. Régen leginkább annak örültek, ha Vízkereszt napján fújt a szél, az jó termőidőt, szerencsés évet jövendölt.
    A karácsonytól vízkereszt napjáig tartó 12 szent nap - illetve az ezoterikus kereszténységben a december 24-étől tartó 13 szent éjszaka - zárónapja, a farsang kezdete. A nyugati kereszténységben ekkor ünneplik a napkeleti bölcsek („háromkirályok”) látogatását a kis Jézusnál. Egyes országokban ma is élő szokás, hogy megajándékozzák a gyerekeket az éjjel az ajtó elé vagy ablakba tett csizmájukba rejtett édességekkel, amit a „háromkirályok” hoz nekik. A keleti keresztény egyházakban a vízkereszt Jézus megkeresztelésének, Krisztussá válásának ünnepe.
    A magyarság körében régen általános szokás volt, hogy a papok a házakat meghintették szenteltvízzel (házszentelés). Ezenkívül elterjedt népszokás volt a „csillagozás”, amikor gyerekek jártak körbe a faluban csillaggal a kezükben és a kis Jézusról szóló énekeket énekeltek. Ez egyes magyarlakta vidékeken még a mai napig is létező szokás.

536 éve, 1481-ben az Arany Horda serege vereséget szenved valahol az orosz sztyeppéken a szibériai tatároktól, s a kán is elesik.
    Az Arany Horda mongol állam volt a mai Délnyugat-Oroszország, Ukrajna és Kazahsztán területén, mint a Mongol Birodalom részbirodalma, majd egyik utódállama. Korabeli neve Dzsocsi Ulusza volt. 1236-ot tekinthetjük születési évének, amikor területének, mint atyai örökségének meghódításába Batu kán belefogott a mongolok nagy nyugati hadjárata (tatárjárás) során. Az 1400-as évek elején szétesett, és részállamai az idők folyamán fokozatosan beolvadtak Oroszország területébe.
    A kortárs iszlám és orosz források az országot Dzsocsi uluszának azaz Dzsocsi országának nevezték, bár ő soha nem birtokolta, csak fiának, Batu kánnak sikerült meghódítania.
    A horda, mongolul orda a török ordu/orda szó átvétele volt és mindkét nyelvben az uralkodó lakhelyét, szállásterületét, táborát vagy palotáját jelentette. Az arany jelző pedig kezdetben kizárólag a nagykán szálláshelyét illette. Rasíd-ad Dín Dzsingisz kán szálláshelyét nagy arany ordának hívta.
    Ahmat kán az Arany Horda kánja 1465-től haláláig.
    Kend Akhamat kán fiaként született, s apja halála után lépett trónra. Mindjárt uralkodása elején háborúba keveredett a krími kánsággal, amely önállósulni akart az Arany Hordától. Mivel a háborút elvesztette, a testvére Mahmud kazanyi kán egy időre letette az uralkodói székből, amelyre csak 1468-ban ülhetett vissza.
    Uralkodása alatt törekedett a hanyatló Arany Horda belső szervezetének megerősítésére és a szakadozó részkánságok feletti hatalom megszilárdítására.
    1469-ben eredményes háborút folytatott a szibériai, kazanyi és nogaji kánsággal szövetségben az üzbég fejedelem ellen.
    1470-ben hadjáratot vezett Moldva ellen, de III. István vajdától vereséget szenvedett a lipniți-i csatában.
    Oroszországgal szemben sem tudott döntést kicsikarni, mert III. Iván orosz cár végleg lerázta a tatár igát, noha Akhmat csapatai nem egyszer komoly pusztítást vittek végbe az országban.
    1472-ben betört Oroszországba, de a moszkvai sereg visszavonulásra késztette hadait. A következő években diplomáciai úton próbálta rábírni az oroszokat, hogy újból fizessenek adót a Hordának, válaszul a cár a kán követeinek szeme láttára tépte szét levelét. A vita újból háborút eredményezett a két állam között, de Ahmed ebből sem tudott döntést kihozni, mert a cár ágyúkkal felszerelt seregével nem mert nyílt csatába bocsátkozni és a lengyelek sem támadtak Moszkvára.
    Élete végén háborúba keveredett a szibériai kánsággal és az egyik csatában megölték. Halála után alig másfél évtizeddel az Arany Horda is szétesett.

Nem arattam le csak a kütyüket, kíváncsi leszek mennyire röpködnek majd az akkuk. Ami most a pajtában van, az jó lesz arra, hogy meglássam érdemes-e beáldozni a pajta tartalmából valamennyit. Nem várok nagy durranást ettől a Nublon seregtől most. Aztán lehet, hogy pozitívan csalódom, bár a csevegőt olvasva erre nem sok esély van.
    Mindegy amennyi érmét össze tudok szedni, abból gazdálkodom...

sutimami57, mebajah és mimi kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Erzsike, az a szeles jövendölés akár meg is valósulhatna. :) Szél aztán van rendesen!
    Milyen érdekes, hogy a magyar nyelvben a "horda" szót igazából a mongol seregre értjük. Olvastam több könyvet, láttam filmet, mégsem tudtam a Horda igazi jelentését. Köszi, most már tudom. :)

Szegény az eklézsia, ezért épp csak "valamit" fogok tudni megszerezni. Pajtában nem sok érem van, meglátom érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele.

sutimami57 és mebajah kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    de jó, hogy ezt megtaláltad, nem is gondoltam volna, hogy egy állammal is lehet társitani a horda szót, mint Arany Horda.
    Teljesen tanácstalan vagyok a mai eventet illetően.Szépen le is arattam, úgy hogy a felröppenö az egyenlő a nullával.Van ilsen biciglii.

Ám azért a kedélyetek legyen vidám, hiszen a napocska szépen süt és a sugaraival bearanyozza a szobánkat.Tele van fényességgel ahogy a függönyön keresztűl végig pásztáz minden kis zugot.

sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  5. kpe59

Nálunk az éjjel esett a hó, reggel fagy volt, (nem is kicsi) most ahova odasüt a nap, ott olvad, egyelőre szél nincs. Ebből akármire lehet következtetni...
    A pajtában nublion akku van az előző event-ből nem érme, biztos csak elírtad. Valamennyit biztos érdemes lesz gyűjteni, de egyelőre úgy tűnik tényleg sok kell mindenhez és nem adják olcsón a farmpengőket. Egyre kíváncsibb [​IMG] vagyok, hogy mennyit tudok begyűjteni...

Ma nagyon nehezen tudtam választani, mert nem nagyon volt miből, de ha már ketten is találtatok benne új ismereteket, akkor nem is volt olyan rossz választás.
    Igen itt is süt a nap és szépen rá is világít a porcicákra... [​IMG]

Mega tp nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14653/

Utoljára szerkesztett: 6.1.17
    sutimami57 kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Persze, elírtam, illetve annyit olvastam éremről (a farmpengősről), hogy rögtön azt írtam.
    A porcicákat meg úgyis csak te tudod elzavarni, ha majd nem süt oda a nap, el is tűnnek. :D:D

sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

Ha nem is tűnnek el, de legalább nem látszanak... [​IMG]

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Megjöttem de ez az event nekem se tetszik, mert ha csináljuk a nublonok nem csak a terményeinket, de képesek lesznek még minket is be szippantani a nagy semmiért.

********************[​IMG] Úgy hogy jobb lesz oda figyelni. Erzsike én ma letörölgettem, de mivel a nap süt ugyan úgy elő jöttek. De nem izgatom rajta magam, inkább süssön a nap had táncoljanak a porcicák kedvükre. Ezért ki is tettem a ház elé egy dobozban őket. Event kezdésre itt vagyok

9. -elzemari-

Halihóóó,

megérkeztek a földönkivüliek
    Hááát, de majd meglátjuk.

sutimami57 kedveli ezt.
  10. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Rozika Gratulálok a szintlépésedhez !! Nagyon ügyes vagy !! Robotot 2x feltöltöttem 99-farmpengőt gyűjtöttem , +161 500 baha tp + 191 500 tp 151500 csp !! Akku elfogytak , várom , hogy gyűljenek !! Úgy döntöttem 1x még megtöltöm a tartályt , papagáj tollal , és befejezem !! Event gazt nem termelek !! Sok felröpit mindenkinek !!

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  11. kpe59

Én meg úgy döntöttem, hogy csukott szemmel járok, míg süt a nap...

Én már megláttam és nem tetszett, amit láttam.
    Igaz az L-es nyolcadikra, az M-es tizedikre ide adta az egyszer kapható legnagyobb csomag érmét, az L-esnél többször kaptam érmét, mint az M-esnél. Eddig 10-10-szer váltottam és van 77 farmpengőm, de elfogyott az [​IMG], így estig nincs mit váltani.

Két feltöltésnél járok én is, de a másodiknak a fele még a tartályban vár az akkukra. Egy feltöltésre papagájtollat tettem bele 536-ot és szögletes gabonát 11-et.
    Eszembe sem jutott, hogy eventgazt termeljek, de úgy látom neked sem. A felreppenőkből a megszokott átlagos mennyiség repül.
    Úgy döntöttem, hogy S-est nem indítok egyet sem. Az eddigi statisztikám azt mutatja, hogy az L-es többször adja az farmpengőt, még akkor is jobb, ha csak a kevesebbet kapom.

12. -elzemari-

Nahááát, én balga, már megint nem irtam fel, hogy miként is állok!Egyenlőre van 80 farmpengőm.Remélem, hogy mire vége lesz addigra az aranyat sikerül megszereznem.Én a szegfűvel inditottam, mert abból volt elég sok.Igy is még jut is meg marad is.Most a felröpire várok, majd jönnek szépen egymás után.

13. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Én is úgy döntöttem , hogy csak az L-esbe pakolok !! Ott jött legjobban a farmpengő !!

14. -elzemari-

Sajnos nekem most nem jött be, mert jöttek a tépék, no meg egy kis csengőpengő is, bááár most jobban örültem volna ennek az új valutának.Igaz, idő azért van még!

15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!
    Megjött a gépem a dokitól....Nincs semmi baj.... csak azért lassú......mert "öreg"...

De ez ellen most semmit nem tudok csinálni.....A technika fejlődik, az én gépem meg már nem tud hozzá felnőni!;)

Rozika! Gratulálok én is a színt lépéshez! A tűzi játék Neked is jár!!!

Köszönöm lányok! Örülök, hogy Ti is élveztétek egy kicsit ezt a hosszú túrát....remélem egy kicsit átadtam Nektek a sok élményből?

Én most merültem bele a Nublonokba.... még magamhoz sem tértem.... de ahogy olvaslak benneteket, nem lesz népszerű.

Itt is hideg van.... csak hó nincs.... én már azt várom nagyon...

Süti! Jön majd a tavasz! bár lehet, hogy kimarad és egyből a nyár jön!

Kellemes estét..... Jutus

16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok nyugisok! Az történt, hogy meghalt a laptom-om. A vőm elrohant és hazaállított egy asztali géppel. amit állítólag meg lehet osztani, így egy gépről tudunk játszani a tesómmal. Persze semmi sem tökéletes... kérdem tőle, hogy egy monitorral ez hogyan fog menni. Fejéhez kap "bassssszusssskulcs azt meg elfelejtettemm pedig olyan büszke voltam magamra":D:D:D
    Gyotsan megnyugtattam, hogy mi így is büszkék vagyunk rá-ettől megnyugodott.
    Megpróbálok egy kicsit utána nézni az irásaitoknak, mert úgy nézem, hogy érdekes utazásról maradtam le.
    A nublonoknál próbálkozom egy kicsit, aztán majd meglátom. Legyen békés estétek: Lujza

17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Rozika, Gratulálok!

Köszi az okosságokat, élvezettel olvastam mindent, és örülök, hogy Lujza is meg került!!!!

Azon viszont csak pislogtam, hogy mennyi farmpénzt szedtetek össze. Én is be pakoltam a gépbe, el használtam az összes aksit, aztán egyszer kaptam 14 pénzt, semmi többet. Ezen csak azért nem csodálkozom, mert biztos voltam benne, hogy a kalapokat, meg a csp-szórja. Amúgy sem tetszik ez az újítás. Sokkal jobb volt, mikor ajándékokat adott. Na, mindegy, ez is szerencse, vagy szerverfüggő, szerencsére nem nagyon estem kétségbe.
    A boltba nem kell mennem pár évig, az biztos. Na, megyek a piacra....Szép estét!

mimi kedveli ezt.
  18. kpe59

A laptop kijelzőjét nem lehet ideiglenesen monitornak használni? Nem lehet összekötni a géppel, vagy annyira tropa, hogy be sem lehet kapcsolni?

Azért kaptunk ám ennyi farmpengőt, mert régről maradt akkunk, amit elhasználtunk a most felreppenttel együtt.
    Ezután már mi is kevesebbet kapunk, mert nem lesz akkunk, amit beadjunk.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  19. szlyák

szlyák Törekvő

==============

üdv.
    én is szegfüt ültettem el, ez többet ér beadáskor, mint az event növény.
    de nagyon sok kell, 1.000.000 értékben leadni növény.
    én is megpróbálom csinálni az eventet valameddig,
    jó lenne a paszulyfát megszerezni.
    de még a paszulyfán nincs kint az event ága.
    üdv: Marika mama
    ==============================

20. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Sajnos ezek az idegenek nem lettek a kedvenceim.Reggelre sikerült 120 felröppenő akkuval gazdagodni, s mit ad nekem ez a csoda masina átalakitó???Egyetlen farm pengőt, mert a többi tépé volt.Na mármost a hatvanegy millió valahány hiányzó mellett,ki veszi észre, hogy az mennyi.Sebaj, azt hiszem nem fogom bánni, ha mielőbb vége van.
    A talányos tenyészet is hidegen hagy, úgy hogy most nincsen izgalom a feladatok terén az én gazdaságomban.

Tegnap annyit hallottam a hideg bejöveteléről, hogy kiváncsi vagyok, ha majd a boltba lemegyek, hogy vajon megfagyok e vagy sem.Majd tudósitalak benneteket róla.

Ezzel együtt, kivánok mindenkinek derűs szép napot és jó játékot.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.