Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Marika a farmon most nekem se jön be semmi, szerintem az aranyásók több aranyat találnak mint mi. Na de majd vége lesz, addig meg összeszedjük amit kapunk. Nagyon hideg van nálunk, ezért hoztam egy kis meleg kávét [​IMG] frissítőnek. További arany vadászatot kívánok mindenkinek.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt mindenkinek!
    Rozika, köszi a kávét! Én még hoztam egy kis forró gyümölcs teát, mert a -15 fokban kell egy kis melegítő...

Lujzi! Sejtettük, hogy nálatok is a gép adta meg magát.... Ilyen amikor azt hisszük, hogy a technika nem öregszik..... (én is ebben hitben éltem)

Én ültetek egy kis növényt, de csak lájtosan...

Majd kipróbálom...

Ma reggel kicsit mellbe vágott egy hír... Floridába azon a reptéren lövöldöztek ahol mi alig 1 hete szálltunk gépre.... még hideg is kiráz...ha belegondolok, mi lett volna ha akkor történik amikor mi vagyunk ott???

Mennyi őrült ember van mostanában.

Megyek befejezem az aratást és összekapom magam. Ma sütök egy kis palacsintát. A fiam ma indul vissza Németországba....

Kellemes napot mindenkinek. Jutus

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Köszi a kávét Rozika, kutya-hideg van. 7-kor az erkélyemen -17° volt. Délben meg majd mutatja (napsütés miatt) a +13°-ot.

Marika, ehhez az eventhez nem lesz paszuly, csak a bolti kínálatból választhatunk. Nem sok dolog lesz.
    Az ég derült, legyünk mi is azok. :)

U.i.
    Persze, ilyen hírek nem nagyon derítenek fel Jutus.
    Akartam kérdezni: ott is ugyanazokat a csillagképeket láttad (gondolom nézelődtetek az égen is), mint amit itthon látunk?

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

93 éve, 1924-ben George Gershwin megkomponálja a Rhapsody in Blue-t.
    George Gershwin oroszországi zsidó származású amerikai zeneszerző, zongorista.
    Érdeklődése a zene iránt véletlenszerűen derült ki. Nagyon komolyan vette a sportot és szinte semmi mással nem foglalkozott. Amikor 1910-ben vásároltak egy pianínót a bátyja, Ira részére, George egész nap mellette ült és improvizált. Zenei tanulmányokat csak alkalomszerűen végzett. Alig volt tizenhat éves, amikor a helyi kórus zongorakísérője lett.
    Fiatalon egy zenemű üzletben dolgozott New Yorkban, mint plugger. A plugger az üzletben az éppen aktuális slágert eljátszotta, esetleg el is énekelte a vásárlók számára. Gershwin így megismerte a slágergyártás csínját-bínját és a kor teljes repertoárját.
    1915-től Kilényi Edétől tanult kottaírást, zeneelméletet és hangszerelést, és megismerkedett Chopin, Liszt és Debussy műveivel is.
    1917-ben korrepetitorként helyezkedett el. Egyre többen figyeltek fel a tehetségére, és 1919-ben már zenés műsorokhoz írt dalokat.
    Első nagy sikere az 1919-ben írt Swanee című dal volt, amit kottaként és hanglemezen is kiadtak, és Gershwin egy csapásra ismert szerző lett.
    Első jelentős komolyzenei művét, a Bölcsődal című vonósnégyest ugyanebben az évben írta. Hamarosan a Broadway népszerű zeneszerzőjévé vált.
    Egyre inkább foglalkoztatta az amerikai dzsessz és a klasszikus zene egyesítésének a gondolata.
    1922-ben készült el Blue Monday Blues című dzsesszoperájával, s innen már csak egy lépés volt a Rhapsody in Blue (helytelen magyar fordításban Kék rapszódia). A mű eredetileg zongorára és dzsessz-együttesre íródott, a hangszerelést Ferde Grofé végezte el. A darabot 1924-ben hatalmas sikerrel mutatták be New Yorkban, Gershwinnel a zongoránál. A hallgatóság soraiban ott ült Rahmanyinov, Stravinsky, Stokowski, Heifetz, Elman, Kreisler és még sokan mások. A darab ma ismert nagyzenekari változata csak két év múlva készült el.
    A bemutató közönsége tomboló lelkesedéssel fogadta az újszerű zenét, amelyben az akkoriban éledő amerikai nemzettudat, a hazafias érzések zenei kifejeződését látták. A kritikusok többsége is lelkesen üdvözölte Gershwin alkotását, csak csekély számú fanyalgó írás jelent meg.
    Az 1924-es hangszerelés Whiteman zenekarának 23 tagja számára készült. A hangszerelés: fuvola, oboa, négy különböző hangolású klarinét, heckelfon, öt különböző hangolású szaxofon, két kürt, két trombita, két szárnykürt, eufónium, két harsona, basszus harsona, tuba, dobok, üstdob, dobfelszerelés, két zongora, cseleszta, tangóharmonika, bendzsó, hegedűk és mélyvonósok.
    A Rhapsody in Blue előadása hangversenyeken és hangfelvételeken mintegy 17 percig tart.

Ma reggel -16 fokot mutatott a teraszon a hőmérő. Azt hiszem, ez az évszaknak megfelelő... [​IMG]
    Összeszedtem a földekről az akkukat, sok mindenre nem volt elég, a farmpengőim száma sem növekedett egy darabbal sem. Pár óra múlva érnek még be fák egy-két átalakításra elég lesz, nagyon sok mindenre nem számítok belőle.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam egy kicsit. Az idő itt is katasztrófális, az biztos, hogy ki nem teszem a lábam a házból, max, ha kaput kell nyitni.....

Nyanyus Áginak gratulálok a szintlépéshez! Ágika, gyere be néha, és írjál, hogy vagy?

Köszi a meleget, a kávét, teát, és a híreket, okosságokat!

Jutus! El hiszem, hogy meg döbbentett a hír, én is csak néztem.....még jó, hogy nem akkor történt, amikor ott voltatok....te jó ég....azért nem semmi, hogy mennyi őrült él a földön.

Mimi! Nagyon jó a kérdésed, és várom Jutus válaszát!
    A farmon nálam is csendes termelés folyik, semmi érdekes. Ezek az űrbéliek nagyon nem izgatnak, nem tetszik ez az új módi. Jelentéktelen, szinte a semmiért pakolunk, mert az a pengő nem akar jönni.
    Erzsike! Gondoltam én, hogy volt tartalék akku nálatok, nekem 3 darab volt, akkor mindig be pakoltam, mert volt kis értelme, most nincs. De azért be rakom, amit találok, de nem sokat ad.
    Na, megyek is a dolgomra, szép napot!

mimi kedveli ezt.
  6. kpe59

Úgy emlékeztem, hogy én is mindig elhasználtam az akkukat, de valamiért mégis maradtak. Most azért jól jött, ezután nem lesz maradék, mert beváltják.
    Amennyi meg összeröpköd egy-egy alkalommal, szerintem simán el lehet használni és nem is kell sokat tölteni hozzá a tartályt.
    Figyelni kell arra, hogy mindig csak annyit töltsünk bele, amennyi akkunk van, mert amit nem használunk fel az ott marad, nem kapjuk vissza.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. András

András Kivételes tehetség

:):):)

Jó a kérdés és érdekes... Mimi! Rátapintottál az érzékeny pontomra..

Igen, mindig, mindenhol órákig csodálom a csillagokat... Az esthajnal csillag ott valahogy nagyon fényes volt... A Göncöl szekeret szoktam még megkeresni, de valahogy az más szögből volt látható.... Nagyon közel volt az égbolt.... de lehet, hogy csak én éreztem így.

Az esthajnal csillag mellett fürödtünk este Key Wesstben.... az világított, meg a fényesen ragyogó félhold...

Olyan érzés volt mintha kézzel megfoghattuk volna a csillagokat.... (bár ez badarság)
    A többit nem nagyon keresgéltem....

A Naplementét is sokszor néztük -lehet, hogy tettem is fel képet róla- csodás látvány volt ahogy "belebújt" a tengerbe.... ragyogó arany hidat húzva a látóhatár és a hajó-part közé..

Igen, hátborzongató volt olvasni...főleg, hogy irtó szigorú ellenőrzéseken mentünk keresztül... Furcsa volt olvasni, hogy Ő a felszállásnál már szólt, hogy a kézipoggyászában fegyver van!!!!!!!!!!!!!!!!! (egy manikűr ollót:wuerg:>:(>:(, egy dezodort sem lehetett a kézibe felvinni!!!!!!!!!!!!!!!!)

Na kérdezzetek még, ha eszetekbe jut valami.

Süti! Én is csak szellőztettem, de nem dugom ki az orrom sem....

Tatus

sutimami57 kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

De jó, hogy figyelmeztetsz, köszi.

Én csak most fogok szellőztetni, bár hajnalban szoktam. De azért most barátságosabb a levegő. :D

sutimami57 kedveli ezt.
  9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Nálunk is olyan hideg van, hogy még a jegesmedve is fázna, ha erre járkálna.
    A tegnap este....:cry: Nagy örömködés a gépnél, aztán elment a net....:mad::mad::mad:
    A szélvihar elvitt valami vezetéket.
    Erzsike ! A régi gépet beadta a vőm, így némi árengedményhez jutott.Majd jövő héten veszek még egy monitort hozzá.
    Jutus! Bennem is megállt az ütő, most, hogy olvastam a floridai "akcióról" Hála isten, hogy te már itthon vagy
    Én ma nem dugom ki az orromat se, mert tegnap a férjem halálának évfordulója miatt kimentem a temetőbe, mire hazafelé indultam, már egy jégkockába voltam beágyazva.
    Ez az event nem a szívem csücske,de még csinálom egy keveset
    Legyen szép napotok: Lujza

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. kpe59

Így érthető, [​IMG] hogy az a megoldás nem jutott eszetekbe...

11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Kész a palacsinta....
    Nagyon szeretjük, de az egész lakásban olajszag van ilyenkor...még ebben a hidegben is nehezen megy ki....

Igen, Lujzi...Mimi... nehéz belegondolni..., hogy ott ahol nem rég jártunk ilyen borzalmak történnek..

A múlt évben, Alaszkában hidroplánoztunk... Amikor hazaértünk, akkor is 1 hétre rá, egy ugyanilyen hajós csoport 8 tagja zuhant le, mert egy hatalmas hegynek ütközött...brrrrrrrrrrrrr

Brüsszelbe is ott volt a balhé a reptéren ahol szintén többször is átszálltunk.....

Kísérteties.... nem is megyek most sehova...... jobb az óvatosság..

Na jó elég a rémségekből.... még mindig várom a havat a hideg mellé....Jutus

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Túléltem a boltba való lemenetelemet.Kutya hideg volt, mit ne mondjak.A Papa amikor hazaérkezetta sétából, mondta is, hogy túl volt a hőmérséklet a tiz fokon, mert össze ragadt az orra.Nekünk ez a fokmérő, mert minusz tizfoknál már ez az érzet működik.
    Sebaj, most már gyönyörűen süt a napocska, és a hőérzet is másképpen alakul már, persze annak aki kint van!!!!

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Halihóóóó..itt sincs hó, csak erős fagy van. Ohhh, de nagyon nem szeretem.

A csillagokat nagyon szeretem, ezt az eventet nem...aztán.....na, a mai napom jól ide kötött a géphez, Így a melengető vasalás el maradt. Le töltöttem egy csomó könyvet, amit most találtam egy e-book csoportban, nagy örömömre. Be raktam a könyvtáramba, mert a régi el veszett, aztán mára terveztem, hogy rá töltöm az olvasómra, aztán jöhetnek a hajnalig tartó olvasások. Aztán ki derült, hogy nem jó a formátum..mindet ki kellett törölnöm, megtalálni a jó formátumot, ami nem volt egyszerű, mert a könyvtár szoftverem is új, aztán csak angolul beszél. Ez sem baj, de együtt minden...na, mire meg találtam, mit akarok, és hogyan, addigra el ment a fél napom. Át konvertáltam két oldal könyvet, aztán újra le töltöttem, aztán a frász kerülgetett, mert ha megint nem lesz jó, akkor ki akadok. Jó lett.
    A farmon már nem volt ilyen sikerem. Meg pakoltam a tartályt, és el használtam az összes aksit, mi volt a mai napon. Itt a farmon egyszer adott pengőt, a kis farmon egyszer sem, csak kalapokat.

Na, megyek még egy kicsit a konyhába, aztán mára be fejeztem. Szép délutánt!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Felénk is kutya hideg van !! Itt van hó is , de nem szeretem , mert csak baj van vele !! Az utcán is takarítani kell , mert járdás oldalon lakunk , vagy 30 - méter hosszú + a garázs előtt , az udvaron , a galambólaknál , a teraszokról nem is beszélve . Ráfagy a teraszra , csúszik mint a nyavalya !! Jutus küldöm felétek a havat !! Tényleg szerencsések vagytok , hogy nem most voltatok a repülőtéren !! Már többször végignéztem a facén a képeket , nagyon nagy élményben volt részetek !!

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

halihóóó.
    Az egész napos farmpengő szerzeményem 14 darab.eEzzel mehetek a Sóhivatalba, ha egyáltalán beengednek vele.

Sütike, ügyes vagy, végül is sikerrel zárult a munkád, mert meg lett a könyv, már csak az olvasás hiányzik!!Jó szórakozást hozzá.

16. sutimami57

Köszi szépen! Olyan 40-60 könyv került a bookomra, el leszek vele egy darabig. :) :)

mimi kedveli ezt.
  17. kpe59

Nekem meg 7 db a mai szerzeményem, nem [​IMG] lehet ezzel sem nagyon dicsekedni.

18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hát ennyi a farm arannyal, nem leszünk gazdagok. Szorgalmasan gyűjtögettem de nem szaporodik, de még az a jó hogy ez csak játék. Nagyon hideg van, érdekes mintha a lábam ki cserélték volna, nem gondoltam volna ennyire idő függő legyen. Éppen csak tipegni tudok, de még ez is jobb mintha ezt se tudnám. Még 9-kor szedem le a fákat, akkor még lesz ma egy pár fel repim, utána várhattok reggelig az után pótlásra. Sütike többet ér ha olvasol, biztos elég lesz egy darabig az sok könyv, és még örömöd is telik benne. Megyek

mindenkinek jó éjszakát [​IMG]

19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

A tesóm összeomlott délután a fájdalomtól, de olyan szinten, hogy zavart is lett tőle.Ebből kifolyólag jó fél órámba telt, mire meggyőztem, hogy be kell menni a sürgősségire. A lánya éppen dolgozott, ott ő már gondjaiba vette. Most lefolyt neki egy infuzió, itthon még lemegy egy, meg holnap is, aztán majd meglátjuk. Azt mondta a doktornő, aki ügyelt, hogy ha visszatér ez az elviselhetetlen fájdalom, akkor beszéljünk a neurologussal. ( ma nem akartunk, mert aki ma ügyel, azt inkább ne)
    Szóval ezzel telt a délutánom.
    Sütike jó olvasást. Én is vágyom egy ilyen kütyüre, de még nem jött össze (vagy nem akartam eléggé)
    Szép álmokat mindenkinek, mindjárt meghozzák a tesómat én meg felcsapok háziápolónak, pszihológusnak, és egyéb eü személyzetnek.
    Holnap érkezem: Lujza

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

Jobbulást a tesódnak és legyél határozott ápoló [​IMG], az legyen amit te akarsz, ne az amit a kedves beteg... Bár gondolom ilyenkor azért ő is jobban hallgat az okos szóra.

mimi, lujza5353 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.