Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

1. Látom, a nagy pénzeső el tévedt a viharban. Hozzám se ért ide.....Lujza, sajnálom Encit, és javulást, gyógyulást kívánok neki, Neked meg kitartást, aztán tényleg beszéljetek egy jó dokival, mert ez már nem játék. Nagyon vigyázzatok Magatokra, és egymásra!
    2. Azt ne tudom, mik ezek a számok.......megyek is olvasni, szép álmokat, jó éjszakát!

lujza5353 és mimi kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Az üzenet ablaknál rákattintottál a 11. ikonra. [​IMG]

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jobbulást a testvérednek!
    Ma olyan mértékben lusta voltam, hogy valamikor 5-kor kezdtem a főzéshez. Délben volt zöldborsóleves még tegnapról, csináltam sajtos rántottát jó sok sajttal. Holnap pirított baconon dinsztelt zöldség és pirított hagymás darálthús lesz krumpli ágyon leöntve tojásos, fűszeres tejföllel, megszórva sajttal. :) Meggyleves lesz elé.

Mára elköszönök, aludjatok jól, remélem szél már nem bánt minket. :)

sutimami57, lujza5353 és Fatther kedveli ezt.
  4. kpe59

Ez nagyon jól hangzik, nálam rántott hús lesz rizi-bizivel, krumplisalátával és csontleves. A desszert pedig boszorkány máglya.

sutimami57, mimi és lujza5353 kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez nekem most meg jobban tetszik, mint az enyém. :) Főleg a vége.

sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

Sziasztok! Esik a hó, és hideg van. Korán ébredtem, mint általában, aztán le gyalogoltam a farmokat, befűtöttem, kell a meleg.

A farmon nyugis termelés, semmi extra nincs. Ma talán nyugis napom lesz. Kellemes, szép vasárnapot!

7. András

András Kivételes tehetség

Szép jó reggelt mindenkinek! Hoztam egy kis ébresztős kávét...

Lujzi! Encit vedd kezelésbe...egyre többször kerül ilyen állapotba.... Van rá megoldás?
    Jobbulást Neki!

Olvasás! Az a legjobb dolog! Főleg amikor ekkora hideg ért ide... bebújni egy kis zúgba és élvezni az olvasás örömét. Most
    "csak" - 15 fok van... A konyhában a falak "sütnek" a hidegtől... Azért ilyen is régen volt.

Erzsike! Csuda jól néz ki a Boszorkány máglyád!
    Mimi! Te is finomat főzöl!
    Biborka! a hó nem ért ide, de ami késik az nem múlik..

Tegnap este hiányérzetem támadt... visszalapoztam és rájöttem, hogy kihagytam egy szigetet..

Az Első sziget Haiti volt!

Bár itt nem az a városnézős, kirándulós...

Gondolom mindannyian tudjátok, hogy Haitin folyamatos a Hurrikánok pusztítása, amit sajnos az itteni kormány nem is old meg. Hiába a rengeteg segély, az "eltűnik", mire kiosztásra kerülne, vagy az emberek segítségére lehetne.

A 2010-es pusztítás nyomai még mindig megvannak.. Semmit nem építettek újjá...

Nagy mértékben a bűnözés is elszaporodott..Emberrablás, gyilkosság, rablás... fosztogatás, ami ellen a kormány alig tesz valamit...
    Fertőzések, tejednek, mert az orvosi ellátás, higénia a nullával egyenlő.

Szóval mi itt is megálltunk, DE Nem azon a részen ahol a fenti borzalmak vannak.

Bár nagyon érdekes, hogy amikor kikötöttünk, most nem tolongott több ezer ember a kijáratnál, mint szokott...
    Mi is nagyon megfontoltan indultunk el...

Aztán menet közben felszedett információk szerint Ez a rész Labodi, a sziget legészakibb területén van. A hegyekkel körül vett több ezer hektáros terület drót kerítéssel van lekerítve, fegyveres őrők vigyázzák a területet.. Ide csak olyan árusok jöhetnek be, akiknek több szűrön is át kell esni... Egészségügyi, "politikai", megbízhatósági....stb
    Ez a hatalmas terület A Royal Carrabien Társaság tulajdona.. (bérleménye)

Ez itt csak napozós, fürdős, és egyéb szórakozós terület..... Itt is a hajón lévő ételeket, italokat, telepítették le, - tehát teljesen biztonságos volt minden... és a hajós személyzet szolgált ki bennünket.

A parton és az egész területen folyamatosan járkáltak a biztonsági emberek, akik figyeltek, ellenőriztek mindent. Olyan volt mint amikor a sok "menő, gazdag" embereket őrzik!

Sétáltunk a sziklás parton, élveztük a meleget, szűrcsöltük az ananászos itókát..

Letelepedtünk a fehér homokos parton, és többször megmártóztunk, a 27-28 fokos vízbe.

A mosdók ragyogó tiszták voltak. Egy benszülött hölgy folyamatosan letakarította az ülőkéket, ahogy valaki kijött a fülkéből! (Németországban láttam ilyet utoljára)
    Hát itt nem sajnáltam a kezébe dugni az 1 dollárost... (mint a kéregető hordárnál)

A Bazáros rész..... mosolygós, barátságos helyi emberek, festő, kézműves, árulta a szegényes portékáját... itt még alkudni sem volt szívünk....
    Engem eléggé nyomasztott ahogy láttam rajtuk a mesterséges vidámságot. A szemükbe a fájdalom, elesettség tükröződött....

Itt napoztunk, fürödtünk, végre arról is szólt ez a nap, hogy pihenünk, és gyűjtünk egy kis déli D vitamint...

Olyan volt mint egy lakatlan sziget, ahol csak mi voltunk a hajóról, és ha felszedi a horgonyt a Navigátor akkor megint csend, nyugalom béke honol ezen részen....

Bocs, ha még mindig én "folyok a csapból", de így kerek a beszámoló...

Valamiért ez kimaradt... (teszek fel képeket is a facén)

Kellemes meleg napot Nektek Tatus

brozsa, Fatther, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó hogy leírtad Jutus. Mennyire hálásak lehetünk, hogy nekünk nem így kell élni.

Utoljára szerkesztett: 8.1.17
    Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    Lujza, mielőbbi gyógyulást kivánok a tesódnak.

sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

720 éve, 1297-ben volt Monaco függetlenségének kikiáltása.
    Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Egyedül Franciaországgal határos. Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ legsűrűbben lakott országa. Monaco adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. 1292 óta a Grimaldi-ház uralkodik a hercegségben. A jelenlegi uralkodó II. Albert.
    A Vatikán után Monaco a második legkisebb állam a világon.
    A várost genovai kolóniaként alapították 1215-ben.
    1297 óta a Grimaldi-ház uralma alatt áll, amikor François Grimaldi és katonái ferences szerzetesnek álcázva elfoglalták Monaco erődjét.
    Monaco hercege az 1911-es alkotmányig abszolút uralkodó volt. A versailles-i békeszerződés kiegészítéseként a franciák védnökséget vállaltak Monaco felett.
    III. Rainier herceg, Monaco előző uralkodója 1949-ben lépett trónra apja, II. Lajos után. Az 1962-es alkotmány eltörölte a halálbüntetést, szavazati jogot biztosít a nőknek, és létrejött az alapvető szabadságjogokat biztosító Legfelső Bíróság. 1993-ban Monaco az ENSZ teljes jogú tagja lett. 2005. április 6-án meghalt III. Rainier. Grace Kelly amerikai filmszínésznőtől 1958-ban született fia, Albert herceg követte a trónon, II. Albert néven.
    Egy 2002-es francia-monacói szerződés szerint, ha a monacói trónnak nincs örököse, a hercegség önálló állam marad, és nem válik Franciaország részévé (ahogy az a korábbi szerződésekben volt).
    Monaco egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus, a turistákat főleg a klíma és a kaszinó vonzza.
    Az életszínvonal rendkívül magas. Az 5000 monacói őslakos a világ legelkényeztetettebb etnikai csoportja: nem fizetnek adót, nagylelkű állami támogatásokat kapnak, mert a kormányzati épületekben a lakbéreket mesterségesen alacsony szinten tartják. A monacóiak elsőbbséget élveznek az alkalmazás területén, 1997-ben összesen 35 munkanélküli volt az országban.
    Monaco nem tagja az Európai Uniónak.

Rendes fagy van, most aztán megfagynak a különböző bogarak azt hiszem.
    A farmon a szokásos mesterségek völgyébe termelés van, már nem szolgálom ki a tanyaházi rablókat sem, esetleg azt, amelyik 20 ezer tp körül ad.
    A Nublonok ma reggel különösen zsugoriak voltak, nem adtak farmpengőt egyet sem...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

Ejha, Jutus, jól tetted, hogy meg leptél minket.....Nagyon örültem, hogy megint kirándulunk, ilyen hidegben jól is esett a homokos tengerparton napozni. Különben is, csak gyere szépen, mert jó ideig hiányoltunk! :)
    A nublonok nálam is fukarok nagyon.
    Így aztán nem is hajtok semmit az akkuért, csak a normális termelés van, semmi több. Amit ad, azt bedobom, ennyi. Jó itt a kandalló mellett üldögélni........

-elzemari-, mimi és Fatther kedveli ezt.
  12. kpe59

Biztos azért maradt ki ez a sziget, mert itt nem a látványosságoké volt a főszerep, hanem a pihenésé.

13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot kívánok !

Nálunk elég hideg van 23- fok, de a napocska azért szépen süt. Lujza nagyon sajnálom a tesódat és jobbulást kívánok neki. Nálunk ma húsleves és rántott csirke lesz az ebéd, és a karácsonnyi bejgli. A farmon a szokásos munka folyik, és a farmpengő keresés nagyítóval. De néha azért csak be üt egy kevés, további kellemes játékot.

14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! ma későn keltem mivel éjjel fél 3-kor folyt le az utolsó infúzió. Ma már jobban van a tesóm, most éppen a fájdalom csillapító infúzió folyik. aztán majd meglátjuk....
    Éjjel leesett a hó, úgy kb tíz cm. Rozikáékhoz képest nálunk trópusi a hőség -4 fokkal.;)
    Az ifjuság fát rendez, én vagyok a konyhatündér. Húsleves , körömpörkölt, nokedli savanyú paprika a menü. Ha az eventgaz beérik, akkor én is átállok a normál termelésre, aztán amit ad, azt bedobom, holnap meg elköltöm a boltba az a kevés pénzecskét
    Megyek, megetetem a mosogatógépet, meg még teszek veszek valamit. Legyen szép nyugodt vasárnapotok: Lujza

sutimami57, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

16. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!
    >:(>:(>:(>:(Kicsit pipa lettem amikor délután írni kezdtem...
    Egy jó pár sort már leírtam, amikor mindent kitörölt nekem...

Lujzi vigyázz a tesóra, jobbulást Neki. Biztos már nagy a hó felétek?

Rozika! Igen csak hideg lehet felétek...

Erzsike! Látod Monaco még az egyik titkos vágyam, hogy arra is körül nézzek.

Igaz, nagyon drága mert minden luxus, de egy 1 napos nézelődést megérne....

Süti! Ebben hidegben nekem is jólesett, "napozni" , sétálni a napfényben...

Mi is kimerészkedtünk ma. Nem is volt vészes... Csak -7 fok volt, és ragyogóan sütött a nap... A boltokban az emberek úgy vásároltak, mintha a világ vége jönne.
    10 kg cukor több kiló liszt, karton számra a tej...... üresek voltak a polcok a WC papíroknál is....
    Talán lemaradtam valamiről???

Remélem nem .....

Kellemes pihenést Jutus/Tatus

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jutus,ha legközelebb indulsz valamerre, én egy kicsit nagyobbacska kofferbe beleférek;););)
    A vásárlással igazad van, tegnap mi is voltunk a TESCO-ban és üres polcok, púposra rakott szekerek..... De én sem hallottam semmit.

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  18. kpe59

Az év végi ünnepek alatt ezek fogytak legjobban minden háztartásban. Szerintem az emberek most kapták meg a januári fizetést és igyekeztek pótolni a készleteket.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

Szép estét! Lujza, jó hallani, hogy Enci jobban van!! A legjobb kezekben...:)

Hideg van. Pénteken voltam vásárolni, itt is diliház volt. Valahogy nem jut eszembe semmi értelmes gondolat.....
    Talán annyi, hogy szép álmokat, jó éjszakát!

mimi kedveli ezt.
  20. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

lLehet, hogy neked van igazad. Csak már minden mögött valami turpisságot keresünk - vajon miért???????

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.