Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Kukurikú! Már megint kidobott az negyed 7-kor..
    Hoztam a forró kávét, és egy kis márvány kalácsot...

Elvileg!Nem vészes az idő..Csak -10 van erre felé, szárazon.. Hó sehol....

A fiam tegnap hajnalban indult vissza Németországba és hatalmas a hó káosz Ausztriban és Németországban is. -19 fok, 30-40 cm hó...Rengeteg baleset..
    A 7 órás utat 17 óra alatt tette meg... Hegyeshalomban is 2 órát ácsorgott, Ausztirába a hó nem volt eltakarítva, egy sávon araszoltak, 3 baleset is volt... Németországban már javult a helyzet, de ott is sok volt a baleset....

Pedig arra felé tényleg felkészülnek a télre..

Lujzi! Megoldjuk az utazást... amúgy is most már van egy új bőröndünk, amit a széttőrt helyett kaptunk, és ez még nagyobb és "kényelmesebb" is a réginél.

Enci jobban van???

Igen talán az áfa csökkentés vonzotta az embereket? Bár én nem vettem észre, hogy kevesebbet fizettünk volna.... Az a mosogató szer amit én használok kb 10 éve, akkor 298.- Ft volt. Most 798.-Ft!!!!
    De lehet, hogy én láttam rosszul...

A többiek merre kószálnak? Hugi, Ági, Pjotr, Fatther....

Csak nem a sok havat lapátolják?

Kellemes napot mindenkinek. Jutus

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Engem is ki dobott az ágy, Be is futöttem hamar, mert kutya hideg van. Ma sem megyek sehova, el foglalom magam a házon belül. Le szedem a farmokat, aztán neki állok vasalni, az melegít is legalább.

Kellemes, szép napot kívánok!

mimi kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Tegnap egy érdekes találkozón voltam.Hivatalos voltam egy audenciára az Erzsébet királynővel.Igaz nem kellett azért a ködös Albionba utazni, csak ide a Váci utcába, ott is a Pesti szinházba.
    Erzsébet királynő hatvan éves uralkodásának egy kis morzsáit láttuk, amikor keddenként audencián fogadta a minisztereit, és elbeszélgetett velük, no nem órákat, szűkre szabott időkre volt korlátozva a látogatásuk. II. Erzsébet 1952-ben lépett trónra, és azóta heti rendszerességgel fogadja magánkihallgatáson a brit miniszterelnököket, hogy megbeszélje velük az elmúlt hét politikai eseményeit és a következő hét várható fejleményeit.
    Az iró Peter Morgan, nem sorban követi az eseményeket, hanem kötetlenül, még a gyermek Erzsébet életét is belevegyiti a történet szálai közé.
    Az első jelenet 1995-ben játszódik, és a királynő (Halász Judit) a Thatchert követő konzervatív miniszterelnökkel, John Majorrel (Fesztbaum Béla)beszélget.
    A második jelenet 1952-re ugrik vissza, az első audienciára, amikor az új királynő az öreg miniszterelnökkel, Churchill-lel (Lukács Sándor) találkozott.
    1964-ben) Harold Wilson (Hegedűs D. Géza) jelenik meg, aki először is elnézést kér, hogy munkáspártiként megnyerte a választásokat.
    A negyedik jelenetben 2009-ben járunk, amikor a királynő a Tony Blairt követő munkáspárti miniszterelnököt, Gordon Brownt (Kerekes József) fogadja. „Mi, politikusok mindig a túlélésre játszunk".
    A következő (1992-ben játszódó) jelenetben John Major, aki Károly trónörökös és Diana közötti sikertelen közvetítéséről számol be. Nemcsak az derült ki számára, hogy a trónörökös és feleségének házassága helyreállíthatatlan, hanem az is, hogy „a hercegné szerint a monarchia jelenlegi formájában elavult, egyenlőség-ellenes, és nem reprezentálja a modern Nagy-Britanniát."
    Major ebből kiindulva további reformokat és modernizációt sürget. Mert ahogy a közvélemény-kutatásokat idézi, minden második brit szerint a királyság felesleges luxus. Javasolja például, hogy az uralkodóház is fizessen adót. Ezt Erzsébet határozottan visszautasítja. „Ha a korona adót fizetne, akkor olyanok lennénk, mint mindenki más, és mi nem vagyunk olyanok. Ez a lényeg."

Nyílt konfliktusokat alig ábrázol az Audiencia. Az egyik kivétel az 1986-ban zajló jelenet, amelyre dühösen, rezgő fejjel viharzik be Margaret Thatcher (Igó Éva). Miközben a királynő mindvégig tartoakkukat elverem, sajnos nagyon messze állok az ötven arany kiváltásástól.Sebaj, játszottam megint egyet!!tta magát ahhoz a kötelességéhez, hogy nyilvánosan nem nyilvánítja ki a politikai véleményét, most mégis „becsúszott valami gikszer". Ugyanis a Sunday Times cikket közölt, amely „példátlanul királynő közeli források" alapján nyilvánít véleményt Thatcherről, akit érzéketlennek, konfliktuskeresőnek és társadalmilag megosztónak nevez.
    Volt még az 1956-os szuezi válság és Irak 2003-as lerohanásának témája is.A darab záró perceiben az „uralkodástanról" beszélget II. Erzsébet a kislánykori énjével.

Halász Judit számára jubileumi ajándék ez a szerep (50 éve a Vígszínház tagja). De a jutalomjáték sikeréért sokat tesz Hegedűs D. Géza, Fesztbaum Béla, Igó Éva, Seress Zoltán és a többiek is.

Most kapom magamat és még a maradék akkumat elverem.Igaz nagyon távol maradtam a tervezett 50 arany kiváltásástól, de játszottam egyet!

Lujza örömmel olvasom , hogy a Tesód jobban van.

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

139 éve született, 1878-ban Rudnay Gyula festőművész.
    Rudnay Gyula Corvin-lánccal kitüntetett, Kossuth-díjas magyar festőművész, grafikus, iparművész, főiskolai tanár; a bajai művésztelep megalapítója és vezetője.
    Az alföldi iskola egyik jeles képviselője, aki Munkácsy Mihály realizmusát, a nagybányai iskola plein air stílusát vitte tovább egyesítve posztimpresszionista elemekkel. Talán egyik legjelesebb képviselője a posztnagybányai stílusnak.
    1893–1894-ben Budapesten az Iparművészeti Iskolában, majd 1895–1902-ig Münchenben tanult, Hollósy Simon szabad iskolájában, ami azt is jelentette, hogy a nyarakat a nagybányai művésztelepen töltötte.
    Eljutott Rómába, Párizsba. A magyar hagyomány élesztését tűzte ki célként, ezért Hódmezővásárhelyen élt és alkotott az 1900-as években, 1910-ben Pásztor János szobrász barátjával költözött fel Pestre, s mutatták be műveiket a közönségnek.
    Első sikerét az 1918-as kiállításán érte el. Külföldön is sok elismerést szerzett.
    1922-től tanára lett a budapesti Képzőművészeti Főiskolának.
    „Tájábrázolásomban a magyar történelem múltjának levegőjét akartam fölidézni” – írta. Képeiben Rugendas kuruckori képeinek hangulatát, Goyára utaló elemeket is találunk. Nagy szerepet játszik nála a fájdalmas nosztalgia. Eltűnt korok után tekint, amiben a Trianon utáni szétszakított ország fájdalma is benne volt. Ezt az érzést szilárd festői tudással, hangulatteremtő képzelettel, képeinek egyedi vonzerejével sikerült megformálni.
    Mint tanárt tisztelettel és szeretettel vették körül a tanítványai. Becsülték az őszinte, egyenes embert benne, amelyet önarcképén is keresetlen természetességgel ábrázolt.
    1947-ben megalapítója volt a bajai művésztelepnek.

Ma is az évszaknak megfelelő idő van, igaz most csak -10 fok, gyorsan be is gyújtottam a kazánba, tegye csak a dolgát.
    Követem Erika példáját és vasalok egy kicsit, főzni nem kell, van egy kis maradék, az pont elég lesz ebédre.
    Megnézem a nublonokat, ma adakozó hangulatban vannak-e.

Ez nagyon érdekes előadás lehetett és milyen jó nekünk, hogy egy kicsit mi is bepillanthattunk a színházba...

5. -elzemari-

Ó ma felénk a nublonok egyáltalán nem voltak adakozó hangulatban, igy aztán egy darab farmpengő nélkül maradtam.Kiváltottam 2 darab 3 órás farmunkás kupont és a szabad pörgetést.Itt a vége nálam!!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. kpe59

Két óra múlva aratok még egy terület hosszút, az onnan röpködő akkukat még beváltom, de sok farmpengőre nem számítok.
    Utána csinálok egy statisztikát, de már előre látom, hogy a Különleges ablakban lévő cuccok kiváltását meg sem közelítem, az Állandóból nem kell semmi, a Limitáltból a nagyobb csomag szupertápra pályázok, de valami csoda kellene ahhoz, hogy összejöjjön a 120 db farmpengő rá...

Utoljára szerkesztett: 9.1.17
  7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Hideg van és a nap se süt. A farm pengőimmel én se tudok mit kezdeni, olyan kevés de elteszem és hátha gyűlik még valamikor hozzá. A farmon csendes termelés folyik, mát nem igen lesz ma már felröpim. Be kell érnem 98-farmpengővel. Majd máskor több lesz.

8. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Jutus, Sütike ! az ágytokban levő kidobó rugót kölcsönadhatnátok nekem, hátha engem is előbb kidobna az ágyam. Mostanában nagyon el vagyok szemtelenedve, kb 10 órakor ébredek, akkor is csak arra, hogy hív a természet.A tesóm, aki már biztosan megmarad azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nem fordítva történik.:D:D
    Event lezárva, silány eredménnyel, de igaza van Marikának, legalább játszottam egyet
    Legyen szép napotok: Lujza

9. kpe59

Meg van az utolsó átalakításom is...
    M-est indítottam 10-szer, tizedikre adta a 12 db-os érme csomagot, így nem kellett több belőle.
    L-est indítottam 30-szor, itt már a nyolcadikra megadta a 28 db érme csomagot, de az első 10-10 átváltásból láttam, hogy ezt érdemes nyomkodni, mert itt ad a legtöbbet mindenből.
    S-est egyet indítottam a végén, mert már csak arra volt akkum, erre az egy nyomásra rögtön adta a legtöbb, 4 db érmét.
    Maradt beváltásra 4 db akkum.
    Összesen 3.520.000 csp értéket használtam el, mindig pontosan annyit dobtam a tartályba, amennyi egy-egy nyomáshoz kellett, egy csp-vel sem többet.
    Az elhasznált akkuim száma 1310 db, ebből régről volt 417 db.
    Mindezért összesen 95 db farmpengőt kaptam. Nem váltok ki semmit, nem jött össze a 60 szupertápra való.
    Az még az érdekes, hogy az első tíz átalakításnál ötször adott érmét, a későbbi húsznál pedig csak kétszer. Ebből azt a tanulságot vontam le, hogy legközelebb csak akkor kezdem az átalakítást, ha lesz annyi akku, amennyi a teljesen feltöltött tartályhoz elég, mert most mindig elhasználtam, ha volt egy-két indításhoz való akkum.
    Az lett a megállapításom, amit előzetesen is írtam, ez ugyanolyan eleme lesz számomra a játéknak, mint Valdemár. Van, ha jön csinálom, de különösebben nem sok vizet zavar...

Majdnem lemaradt a nyereménylistából:
    1.107.250 Tp
    932.150 Csp
    638.000 Btp

Utoljára szerkesztett: 9.1.17
  10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

:D:D:D:DLujzi! Jó nevettem a tesód megjegyzésén!! ("fordítva" lenne)

Lujzi! Én meg időnként cserélnék veled! Szívesen aludnék már én is egyszer 10-ig!!

Minden este úgy fekszem le, hogy na most aztán 8-nál előbb nem kelek fel!!!
    De mint egy beállított csörgő óra, fél 6-6 körül kipattan a szemem és mint egy rugó fel is kelek...:(

Marcsi! Biztos érdekes volt a darab..... Jók a szereplők is!
    Én 21-én megyek a Bűn és bűnhődést megnézni... a Vígszínházba.... (ez megint egy átdolgozás)

Rozika, Erzsike! Alaposan figyeltétek a felhozatalt az UFÓknál... Én ültettem, aratta, benéztem, aztán, ha volt 180-200 darab, "lövöldöztem"

Nagyon nem izgat,,,, nem is tudom mire is költsem???? arany banán, ???

Jutusnál a fát venném meg, ha összejönne 500 pengő... mert abból hiányom van.... de ez álom, álom édes álom...

Kellemes vasalást....én megyek teregetni... T.

11. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Lujza örülök , hogy a tesód már jól van hála Istennek !! Olyan jó ,hogy együtt vagytok , tudjátok egymást támogatni !! Sajnos már nekem mid a két testvérem itt hagyott bennünket !! A papának egy testvére volt , de Ő sincs már velünk !! Én négyszer töltöttem fel a robotot papagáj tollal !! 179 farmpengőm lett , kiváltottam a 60 szuper tápot az 59 megmaradt pengőt tartalékolom !! Mindég akkor adtam be amikor az egész tartályra való akku összejött !! Így nagyon sokszor adott pengőt , de akkor sem lesz ez a kedvencem !! Titokólat nem vettem , de amint olvasom nagyon sokan voltak így vele !! Aki vett annak sem volt jó tapasztalata !! Marika jó volt olvasni a színházi élménybeszámolódat !! Régen Mi is sokat jártunk , bérletünk volt . Végre ma már nem volt annyira hideg !!

12. -elzemari-

Lujzaaaa,
    húúú de jó alvókád van.Én már ör órakkor menetrend szerint felébredek, bármikor fekszem le.Na ne gondoljátok, hogy már kilenckor alszom, na jó néha bóbiskolom egy picikét, de hamar felnézek, hogy nem maradtam e le valamiről.

Erzsike, fantasztikus a statisztikád, hiába aki tud az tud.Valahogy engem nem dobott fel, sokszor gondolkodtam már, hogy vajon vannek e földön kivüliek.Ám miért ne lehetnének, de nekem akkor sem szimpatikusak.Valószinűleg az én életemben nem is fog erre fény derülni!!!!!!!!!!!

13. kpe59

Ezek az összegzések arra is jók, hogy meglássam a hibákat, mint ahogy most is és ha legközelebb ilyen event lesz, akkor más taktikát kövessek, mert ez most nagyon nem jött be.

14. -elzemari-

Igen jó a statisztika, de ha a farmpengő nem akarja magát megadni, akkor hogy tudsz majd legközelebb másfajta taktikát választani??????

15. kpe59

Most az nem jött be, hogy amint volt 35 vagy többszöröse akku, akkor tettem a tartályba annyi cuccot és indítottam egyet, vagy ahányra volt akku. Legközelebb összevárok egy tartályra valót és egyszerre nyomom el. Nem aprózom el a dolgokat, mert amikor egyszerre nyomtam el a tíz lehetőséget, akkor ötször érmét adott. Utána dupla annyi átalakításból csak kétszer, ebből azért már lehet következtetni...

16. András

András Kivételes tehetség

Hahahahhaahha, na lehet rajtam nevetni!!!!!!!!!!!!!!!!4:D:D:D:D

Most jöttem be aratni.... kész az aratás..... megyek a fő térre...dobáló:eek::eek:zni!

Hát elrepültek az UFÓK! Most néztem az órát, hogy fél 4 van.!!!!!!!!!!! JJJJaaaajjj akkor vége az akciónak... na így jártam....

Bár nálam sem volt nyerő, de el voltam vele....

Biborka! Sajnos lassan elfogyunk.... és ez nem is baj, mert ez az élet rendje....a baj csak az, hogy sokat fiatalon hagynak itt bennünket... És ez a baj......

Valami nem jól van elrendezve....

Na megyek kacagni egyet a Jutusnál is...:):);););) Tatus

17. kpe59

Tetszik a hozzáállás... [​IMG] Elfelejtetted, hogy ez most nem egyhetes event?

18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jutus ! A tesóm éppen így járt. Fél négykor odatelepedett kényelmesen a gép elé, és fel volt háborodva, hogy elrepültek az ufók.
    Persze ki volt a hibás, mint én, mert nem szóltam neki 2 óra előtt.
    Mert elfelejtettem, mert szenilis vagyok, mondta ő. (nem is tudom, kinek a farmjáról van szó) Végül azt találtam neki mondani, hogy: ÓÓÓ hogy vittek volna magukkal az ufók. Erre a lányom roppant tudományosan közölte a családdal, hogy az ufók még az első féreglyukig sem értek volna el vele, amikor ész nélkül, fénysebességgel hozták volna vissza. Itt rezegtetnék a csápjaikat, hogy vegyük vissza a Mamust:D:D:D:D Hát persze hogy kitört nálunk is a röhögés

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Békés estét!
    Annyira belemerültem a karácsonyfa leszedésébe, hogy egész nap csak épp arattam-vetettem. Pont 35 db nublon-akkum maradt, de én is túlléptem az időt, elrepültek. Pedig összejött a szupertápra való. Nem baj, megmaradt a pénzem. :)

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Halihó !

Aki nem vette észre hogy az ufók el mentek, ne bánkódjon majd legközelebb elkölti a farmpengőt. Lujza zajlik nálatok az élet, mindig a jó kedv uralkodik. Erzsike ! én is így vissza gondolva, a leadásba a játék második felébe jöttem rá. Lehet akkor se lett volna jobb de meg próbáltam volna. A farmon rend és csend uralkodik. megyek tv-ni. Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát, és szép álmokat.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.