Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Mimi! Te jól kikaptad az infulenziát!

Én már jól vagyok... Talán a gyömbéres, gépfruit cseppes tea használt...

A szememre is jó volt az aloés zselé meg a kamilla.

Marcsi! Valóban hihetetlen ahogy közlekedni kell az utcán.

Délelőtt voltunk pár dolgot venni és én is úgy mentem a jégen, mint aki be........

Szóval alig vártam, hogy hazaérjünk.

Biborka merre van???

Én Szulejmánnal hadi lábon állok. Én nem nézem. Csak időnként lapozás közben látom, hallom.... hú olyan pátoszos, csepegős. Egy olyan ember aki az elég világot leigázta... Nem tudom nézni az olyan filmeket, ahol felmagasztalnak olyan embert aki annyi borzalmat csinált a hatalma alatt...

Bocsi, csak ez az én véleményem...Nem akarok senkit megbántani aki nézi....Bocsi
    ...
    Megyek tovább... még főzöm a pörköltet, fő a húsleves...

2 féle süti már kész....

Szép estét.... Jutus

sutimami57 és jolanda1948 kedveli ezt.
  2. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Nem vesztem el én sem, csak már 4.-e óta dolgozom! Délutános, és éjjeles szakot váltogatom, így kevés időm marad!
    A betegeknek jobbulást kívánok!!!!!! Csúnya ez az influenza, kellemetlen magas lázzal jár.
    Köszönöm a névnapi jókívánságokat!
    Itt van a Lackó unokám, sajnos most vele vívok közelharcot a gépért, ezért jöttem csak későn!
    Neki is lett saját farmja, bár még olvasni nem tud, de ügyesen eligazodik a játékon!
    Igaz, ha jött, itt lógott mellettem , ha farmoztam!
    Hozok egy kis habos sütit, meg sósat, hogy tudjatok válogatni.
    http://images.imgsrv.donna.hu/userrecipes/3/8/8/6/6/1/bg_3886617257963813208.jpg
    http://www.nosalty.hu/files/imagecache/recept/recept_kepek/188431_178771_sajtos_rud1.jpg
    Még egy kis diétás husi, hogy senki ne maradjon éhes!
    http://www.nosalty.hu/files/imagecache/recept/recept_kepek/egybesult_karaj.jpg
    [​IMG] Jó éjszakát!

jolanda1948, Fatther, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.

Sajnos ez a fránya vírus engem is ledöntött a lábamról. Nagyon ritkán vagyok ilyen megfázásos beteg, de most telibe kaptam.
    Csak vetni és aratni járok a farmra, és irány vissza az ágy.
    Ágikáknak én is boldog névnapot kívánok.[​IMG]

Mindenkinek jó egészséget.

4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt mindenkinek!
    Na jó letámadt bennünket a vírus!

Hugi -és a többiek is-kúráljátok magatokat! Bár az sem baj, ha a dokinak megmutatjátok magatokat... Biztos van valami gyógyszer ami hat erre az erőszakos bacira..

Ági! Akkor most a szünet után bedobtak a mély vízbe! De már nem sok van hátra a nyugdíjig, ha jól emlékszem?
    A gyerekek hihetetlen, hogy ráéreznek a játékra... Szerintem ők már erre vannak kódólva!

Hoztam egy kis kávét, sütit ébresztőnek! Az enyémek nem olyan szépek mint Ágié, Rozi mamáé, de finomak lettek. András már a felét el is csemegézte.

Gyorsan összedobom a rántott csirkét, és még megsütöm Anyukám legendás sajtos rúdját.

Azért legendás -hogy eldicsekedjek vele- mert hajdanán amikor sok-sok rendezvényen vettünk rész akkor vittem belőle ezekre a partikra.

Itt volt akkor Klapka, Faragó Vera, Zana Jóska, Dobos Attila, Bodrogi, stb. és ők millió Kézcsókjukat küldték anyukámnak a finom sajtos rudakért... Klapka a tálca mellé ült és azt mondta, hogy Ő még ilyen finomat nem evett, pedig bejárta a világot...

Szóval ezt sütöm ma meg...

Elnézést a dicsekvésért, bár ez nem az én érdemem, hanem az Anyué..

Én is termelgetek...tenyésztek... de az állataim nehezen szaporodnak lehet, hogy fáznak,?

Pjotr! Csuda jópofa a majmocskád! Bár én egy jóképű pasira emlékszem veled kapcsolatban!;):)

Fatther! A forralt borocska jól esett... a sütik mellé elkortyoltam én is..:D

Kellemes vasárnapot!

Gyógyulást a betegeknek! Jutus

5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép napot !

Randa ködös idő van, ki se szeretek nézni. A csapatból elég sokan betegek, mindenkinek mi előbbi gyógyulást kívánok. Nagyon remélem nem fogom el kapni, mert ha még az is az már sokk lenne. Irány a konyha, és a papával főzőcskézünk.

sutimami57 kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nem igazán válogat ez a vírus. :(
    Csak egy nappal később ocsúdok, mégis szeretettel köszöntöm Ágijainkat. Isten éltesse az összes Ágit, kerülje őket a baj!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  7. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép vasárnapot mindenkinek !! A betegeinknek mielőbbi gyógyulást kívánok !! Felénk is vacak ködös az idő !! A vírus eddig elkerült bennünket . Megtalált viszont a kék halál nevű vírus , a számítógépemet kapta el !! Nélkülöznöm kellett pár napig a gépet , mert az unokám dolgozott , tegnap jött a gépért , az előbb hozta haza !! Van ugyan egy laptopom , de olyan lassú mint a csiga , szerencse, hogy nem volt event !!
    Az Ágneseknek Én is Kívánok boldog névnapot !!

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok Mindenkinek!!

Megyek tovább, lesek csodát....

jolanda1948, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A szőlősgazdák egyik védőszentjének napja van. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince” illetve „Hogyha fénylik Vince, megtelik a pince” – ha meg nem csepereg, nem lesz elég bor. A hagyomány szerint ezen a napon “Vince-vesszőt” metszenek, és nótaszóval vonulnak haza a dombról. A szőlővesszőket a meleg szobába öblös szájú üvegbe helyezik. Ha ezek kihajtanak, akkor nem fognak elfagyni a szőlőszemek. Vince időjárását mindenütt figyelemmel kísérték a szőlősgazdák.

A magyar kultúra napja van ma annak emlékére, hogy 1823-ban ezen a napon írta meg Kölcsey a Himnuszt.

486 éve halt meg, 1531-ben Andrea del Sarto firenzei reneszánsz festő.
    Angelo di Francesco szabó (olaszul: sarto) fiaként született. Eleinte egy ötvös műhelyében dolgozott, csakhamar Piero di Cosimo vezetése alá került. Mesterénél nagyobb hatást gyakorolt fejlődésére Leonardo da Vinci és Michelangelo híres kartonjainak a tanulmányozása, főleg azonban Fra Bartolomeo hatalmas festői művészete. 1508-ban a firenzei festő céh tagja lett.
    1513-ban vette feleségül Lucrezia della Fedét. 1518-ban I. Ferenc francia király meghívására Franciaországba ment, de a következő évben már hazatért, és azt a pénzt, melyet a francia király Sarto visszatérése céljából adott elköltötte feleségére és barátaira, már annyi pénze sem maradt, hogy visszatérjen a királyhoz. I. Ferenc igen meg is haragudott rá. Olyan jó ellátása sehol máshol nem volt, mint a francia királynál, otthon Firenzében kevés pénzért dolgozott, s nagyon sokat. Termékeny alkotó volt, de egyetlen munkáját sem nagyolta el, mindig azon igyekezett, hogy a legjobb, leggondosabb freskók és képek kerüljenek ki keze alól.
    Firenze ostroma alkalmából megbetegedett, Vasari szerint nem valószínű, hogy a pestist kapta el, inkább attól lett beteg, hogy sokáig nem evett, utána meg túl sokat evett. Senki nem ápolta, felesége messze elkerülte ragályos betegségtől tartva. Egyedül halt meg, a háza melletti szervita templomba temették el.
    A budapesti Szépművészeti Múzeumban is található képe: a Madonnát a kisded Jézussal és Jánossal ábrázoló finom, ezüstös színezésű képe és egy nagyobb, a trónon ülő Madonnát ábrázoló képe, ez a híradás 1935-ből. Utána a század második felében azt olvassuk, hogy nálunk csupán csak Sarto követőitől vannak képek.
    Firenzében festett freskóképei a 16. századbeli firenzei reneszánsz freskófestés legérettebb korszakában (cinquecento) keletkeztek.
    Nagy időközökben, körülbelül 1511-1526 között készült a Compagnia dello Scalzo épületének udvarában egyforma, barna színnel festett tíz freskóképe Keresztelő Szent János életéből és a hasonló technikával festett, a fő erényeket ábrázoló négy képe, melyek éppen színtelenségüknél fogva formaérzékének és elrendezési tehetségének folytonos fejlődését mutatják.
    Ezekkel ellentétben, főleg színezés dolgában kitűnő a Firenze közelében levő Salvi kolostor ebédlőjében 1526-1527 között festett, az utolsó vacsora témáját ábrázoló híres nagy falfestménye.
    Függőképei közül a legkitűnőbbek: Angyali üdvözlet (1511); Szentek vitatkozása a Szentháromság fölött (1517); Szent család (1521); Krisztus siratása stb.
    Életteljes arcképei közül kitűnnek felesége, Lucrezia del Fede arcképei. Ifjú képmása (Pitti-palota) és A szobrász (londoni Nemzeti Galéria).
    Korának egyik legnagyobb koloristája. Kedvenc színe a vörös volt, képei ennek különböző változataiban izzanak, majd az ellentétes színek, a kék és a sárga és a mély lila és a meleg narancsvörös változatain ezüstös harmóniába olvadnak. Témáiban új területeket nem hódított meg, de a vonalak és a színek kifejező erejét fokozta és a festészet technikai eszközeit finomította.

Igaz még reggel elkezdtem a hozzászólást megírni, de csak most jutottam el odáig, hogy be is fejezzem.

Közben meg volt az ebéd is. Rizses hús volt káposztasalátával és egy kis maradék leves. A desszert elmaradt, mert a fiam későn szólt, hogy mégis csak jön és egyébként sem kér semmi édességet.

Utoljára szerkesztett: 22.1.17
    HéricsBáró, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  10. borievike

borievike Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Sehol senki? Mindenki ebéd után sziesztázik? Kellemes délutánt kívánok! :p:p

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ha kicsit késve is, de nagyon boldog névnapot kívánok az Ági nevű kedves társainknak, szeretettel! A betegeknek gyógyulást, Mindenkinek kellemes pihenést, szép vasárnapot!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  12. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Évi! Süti! Igen, igen,,nagyon vasárnap van! Na meg hideg...

Sok a betegünk is.. Remélem most kúrálják magukat.. és javulnak?

Ma nekem is 4--kor "lejárt" a munkaidőm..

Kész a Mama sütije, rántott csirke, és a hajfestés is... A terv teljesítve...

A hátra lévő idő a pihenésé...

Rozika! Vigyázz magadra... Most még a szmog is rá tett egyet a lapáttal, a bacik mellé..

Majd csak véget ér már ez sok baj...

Szegény gyerekeket nagyon sajnálom....tragédia ami történt.... :oops::oops::oops::oops::oops::oops:

Nem térek magamhoz...

Békés estét Tatus

13. borievike

borievike Utánpótlás-írogató

Jó estét! Csak gyorsan beugrottam körül nézni. Tegnap a Tescoban vásárolni voltunk, kiizzadtam és kicsit meghűltem. Most köhécselek, kapar a torkom. Már csak ez hiányzott. Holnap utazok haza az unokáktól, lesz időm kúrálni magam. Mindenkinek jó éjt!:sleepy:

14. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt!
    Azért ez nem semmi! Én vagyok az első?
    Csak nem hullámzott tovább ez a fránya vírus????:sleepy:

Marcsi! Te mikor mész a dokihoz?

Évike! Jó utat neked hazafelé.. Vigyázz a jeges úton.

Hoztam egy kis kávét, teát-gyógyteát is-, sajtos rudakat, édes sütit reggeli előtt.

Itt úgy látom esik, szitál valami, mert a kocsikat beborítja valami fehér réteg. Nem dér..
    Sötét ronda az idő.

Betegek! Jobban vagytok?

Sajnos terjed a vírus ahogy a hírekben olvastam...

Gyógyuljatok, vigy:):):):)ázzatok magatokra... Jutus

jolanda1948, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok,

Még mindig csak megyek, de nem érek sehová sem....

16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

57 éve, 1960-ban Jacques Piccard francia tudós, mélytengeri búvárhajóval, 11 034 méter mélyre ereszkedik, a Csendes-óceáni Mariana-árokban, a világ legmélyebb pontján.
    Jacques Piccard és Don Walsh a Trieste fedélzetén érték el először a máig fennálló 11 034 méteres rekordmélységet.
    A Mariana-árok a Csendes-óceán délnyugati medencéjének peremén, Japán közelében, Tokiótól mintegy 2400 kilométerre, az azonos nevű Mariana-szigetcsoporttól keletre található. A Mariana-árok 2542 km hosszú és 10 994 méter mély (más mérések szerint 11 034, 11 022, vagy 10 911 m). Az árok legmélyebb pontja a Challenger (Kihívás) szakadék. Nevét Jacques Piccard svájci tudós kutatólaboratóriummá alakított halászhajója után kapta.
    Jacques Ernest-Jean Piccard svájci tengerkutató. Tanulmányait a genfi egyetemen végezte.
    1946–48 között a közgazdasági tanszéken dolgozott, mint tanársegéd, valamint a mélytengeri kutatásokkal foglalkozó amerikai szervezetek konzultánsa volt.
    1948. november 3-án a világon elsőként hajtott végre mélytengeri merülést, mellyel „a mélység Kolumbusza” lett.
    Ennek folytatásaként Trieste nevű batiszkáfjával 1960. január 23-án Don Walsh-sal lemerültek a Mariana-árok legmélyebb pontjára, a Challenger szakadékba.
    Ezt a műveletet a 2012 márciusáig nem ismételte meg senki.
    2012. március 26-án a Deepsea Challenger nevű, 7 méteres kapszulában James Cameron kutató-filmrendező ereszkedett a Mariana-árok mélyére, így több mint fél évszázad után ő az első ember, aki járt ott. A merülés helyszínére elkísérte Don Walsh is. A lent töltött - a tervezett 6 óránál kevesebb - 3 órányi idő alatt felvételeket készített, mintákat azonban a hidraulika meghibásodása miatt nem tudott a felszínre hozni. További merülésekre is készül.

Belegondoltatok már abba, hogy a világ legmélyebb pontja és a legmagasabb között majdnem 20 kilométer van? (Mariana-árok és a Csomolungma)

Ma is az évszaknak megfelelő hideg idő van, de már haladunk azért kifelé a télből.
    Várom már a holnapi event kiírását, mert már időszerű lenne átvariálni a farmot.

Utoljára szerkesztett: 23.1.17
    HéricsBáró, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Én is várom a kiírást. Kellemes hétfőt, vidám hetet kívánok, a betegeknek gyógyulást!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Nagyon ködös, sötét hideg van felénk. Nincs is kedvem semmihez, remélem a betegeknek közzel már a gyógyulás. Én is várom az event kiírást, remélem jó kis event lesz. Kellemes hetet kívánok mindenkinek, és jó játékot.

19. kpe59

HéricsBáró, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Remélem a betegeink gyógyulgatnak !! Végre kisütött a nap a reggeli köd után !! A várva várt szülinapi event megérkezett !! Az az igazság nem vagyok elájulva tőle !! Nagyon gondolkodom , hogy talán nem is kellene elkezdeni , na majd eldöntöm holnapig van idő !!
    12250 - gaz kell
    1420 - felröpi
    38- olló
    12 - szülinapi gyöngy
    Nem Én számoltam ki , loptam a szomszédoktól !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.