Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. szlyák

szlyák Törekvő

==================================

én adogatom le a kért növényt,stb. a tanyaházban, nem baj ugye, tp-t ad, csp-t ad, és zöld fejecskét ad, itt legalább tp-t ad a haladási szinthez, de iszonyú messze van a következő szinten még.

piacra nem teszek semmit fel, olyan sok a csengőpengőm, 18 millió már, azzal sem tudok mit kezdeni.
    bájitalom sok van, és trágyát, na azt adok el, de minek a sok csengőpengőm,

üdv társaim, itt van a nagy cserenap, semmit nem tudok elcserélni, ami kellene az nincs, amit adnák azért meg nem az kell amit más adna nekem. Passz.
    hiányzanak a sok bahamarama állatólak, ami nincs senkinek sem.

üdv,
    segitsetek már nekem:
    valahol van itt, hogy ki mit cserélne, küldene most a csere event alatt, de nem találom azt az oldalt, hol lelem meg,
    köszike.

Összevontam az egymást követően írt hozzászólásaidat!/mamarygen

Moderátor által utoljára szerkesztve: 4.2.17
    mimi kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét mindenkinek.

Kérlek vond össze a hozzászólásaid, különben egy-két figyelmeztetés után már büntetés jár - tudomásom szerint -.
    Amennyiben cserélni akarsz, akkor keresd fel a csere topikot - bár ezt inkább nem ajánlom, még a "csibéimnek" sem - vagy a farmodon baloldalt nyisd meg az "Órás" ikont, ott látható egy buborékban amikor fölé helyezed az egér billentyűt, a keresett "helyre" - Üzlet és ajándék - kattintva megjelenik 3 ablak, Téged a középső, legalsó rész - Ajánlat keresése - fog érdekelni.
    Különféle "opciók" alapján keresgélhetsz, remélem erre gondoltál.

Sok sikert, korrekt cserepartnereket.

3. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Utoljára szerkesztett: 4.2.17
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

A neon óljaim sikerültek, hát én is nevetek a repülőn lévő cseréken. Akartam volna egy vízilovat, de nem nagy kedvem volt keresgélni. Sajna ajándék már csak a 100-szintig jár, utána már csak gratuláció. most ültettem az Olasz kölest és margarétát ezerrel. Nektek pedig jó éjszakát, és szép álmokat kívánok.

sutimami57, jolanda1948 és mimi kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak gyűjtögesd a csp-t, később nagy szükséged lesz rá. :D
    A tanyaházban igen sok mindent kérnek a vevők kevés pénzért, jobban jársz, ha a piacra felrakod.
    Megnézed, mennyi a legutolsó ár és az alá rakod. Csak ne 1 darabonként rakd ki. Majd írjál nekem, megérkeztek-e a szigetre az állatkák!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. szlyák

szlyák Törekvő

==============

köszi
    milyen állat érkezett a szigetre, mert most 4 db teve ólam van, és 2 volt
    1 vöröspanda jött még.
    nem tudom kitől.

akkor a tanyaházban ne adjak el semmit sem?
    mert adogarok ott el a dolgokat, de csak pici árakért, és a zöld fejek jönnek nekem ott.

jolanda1948 kedveli ezt.
  7. stadler42

Szép jó reggelt!

Nagyon nyálkás idő van, de azért csak hoztam nektek kávét. [​IMG] egészségetekre. Irány a konyha, később jövők.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszi a kávét, jó reggelt és szép napot kívánok én is.
    A zöld fejek adják a vásárló minősítését. A kép alatti zöld csíkon látod. Minél magasabb, annál többet kapsz a termékeidért.

jolanda1948, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  9. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Napsugaras szép vasárnapot mindenkinek !! Felénk két napja szakad az eső , hideg nincsen !! Rozika jó ,hogy újra közöttünk vagy !! Nem maradtál le semmiről !! Ez a cserenapom nagyon jól sikerült !! Mindent tudtam szerezni ami nekem nem volt !! Ami hiányzik azt nem lehetett cserélni , de majd legközelebb sikerülni fog , ha addig nem jön össze !! Ezerrel termelem a kölest , de nagyon hosszú érésű !! Tudja már valaki , hogy mit ad az a felhősor amit ott meglehet szerezni ? Miket lehet rárakni ? Pjotr Te már biztosan megcsináltad , kérek egy kis felvilágosítást !! A teliholdas kitehetőit is megszereztem , szörnytraktor , és társai , de kár volt elkezdeni , mert nem sok tp ad !! Legközelebb a hollótenyésztést kell megszereznem , a denevérről is lemaradtam !! Lujzáékról tudtok valamit ? Marika nekem a bal kezem hüvelyk ujja vacakol és a jobb kezem mutató ujja !! Sokszor annyira rájön a nyavalya , hogy nem tudok vele se fogni , se szeletelni !!

10. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!!!

Rozimama,köszi kávét!!!
    Mimi,mi jót főzöl ma?
    Bíborka,a felhősor 10000TP-t és 10000BTP-t ad 11 óránként.Te döntöd el,mit raksz föl rá.....

Pihentető vasárnapot kívánok mindenkinek!!!!

11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok...

Gyönyörű az idő felénk.

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  12. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Kicsit elcsúsztam ma... Éjszaka 2 -ig tv-t néztem.Ez is szökőévenként fordul elő velem... De meg is volt a böjtje, mert 174/93-ra ment éjjel a vérnyomásom... gyógyszerek, kapszulák, és így feküdtem le...
    De reggel 10.00-kor ébredtem.. András jót kacarászott rajtam.. Végre nem keltél hajnalban! -mondta!

Nem "csúsztam" le semmiről.... Az ebéd kész van.. csak levest dobtam össze.

Én is köszönöm az ajándékokat.

Szly! A Csp mindig jól jön... Bármennyi is legyen...

A Tanyaház a pontok gyűjtéséhez praktikus.... én legalábbis ezért adok Nekik árút..

Néztem a Naptárt! Végre 3 napos a Teliholdas event.... termelhetek, és kiváltom a denevért tenyésztést, pókokat vásárolok....

Legalább meghozzák a szerencsémet....:)

Végre itt is világos van..látni az eget!

Nyugis békés vasárnapot! Jutus

jolanda1948, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Gratulálok a szintugróknak, Rozikát üdvözlöm itthon, és örömmel látom, hogy a betegek javulnak...:)
    A tenyésztést meg csináltam mind a két farmon, itt sem volt könnyű, mert a világért sem adott mást, csak a kötelező állatokat. Elég szomorú, mert nagyon sokat kellet be pakolni, hogy meg legyenek a szivecskés lakatok.
    Az ólak viszont nagyon szépek, így aztán érdemes volt meg csinálni.Pjotr, a szívemből szóltál!
    Az isten állatkertje a kedvenc mondásom, és itt a cseréknél nagyon helyen is van. Vivaldit is szeretem...:)
    Zavarodott hétvégém van,, de holnap pihenek.....

Ami szabad percem van, nézegetem a cseréket, akadt is pár, amit nem tudtam ott hagyni, de ha csak a normális cserék lennének ki rakva, fele ennyi sem lenne, könnyebb volna el igazodni rajta. Persze, kereséssel jobban megy. Én is csak lesek időnként..

Kellemes délutánt, jó pihenést kívánok!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  14. stadler42

Sziasztok!

Nagy meglepetés ért ma, a vízilovamnak lett párja Hugi jóvoltából. Köszönöm neki már többször ki segített önzetlenül, nagyon segítőkész mindenkivel. Ma sütöttem egy kis habos túrosat, nagyon finomra sikeredett. Nektek is

hoztam belőle [​IMG] egészségetekre.

15. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Hola! [​IMG]

Megérkeztünk, össze kell még szednem magam, mert egyelőre nincs egyetlen összeszedett gondolatom sem, de igyekszem.
    Mióta leszálltunk délben, azóta keresem a színeket...
    Közben bepakolom az állatokat a tenyészházba, a csere nem nagyon fogott meg már a múltkor sem, azért majd megnézem mit cserélnének méltányosan... [​IMG]

16. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

A technika csodákra képes! Fél óráig nem volt Internettünk! Ez olyan furcsa, mert a TV ment, telefon szólt, csak a gép "Nincs kapcsolat"!

Rozika! Bocs, de vettem a sütidből... finom!
    Én "el vagyok tiltva", a sütéstől!

Le kell adnunk 2 kg mert nem férünk bele a ruhánkba.;):)

Süti! Ügyes légy az alkudozásnál! Te az ilyenben profi vagy!

T.

17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szia Erzsike! Üdv itthon! Pihegd ki magad, aztán mesélhetsz.... ;)

mimi kedveli ezt.
  18. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Azt hiszem a mesélés holnapra marad, megelőlegezek egy fotót, ehhez nem kell kommentár...

19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Maradt tegnapról chili, az volt az ebéd. Holnapra rántott húst ennék, de majd kiderül, lesz-e hozzá holnap is kedvem. :)
    Tényleg pihentető volt. Nem tudom, mi volt ma, de egész délutánt átaludtam. Remélem, nem az éjszaka kárára.
    Húúú ezt most a valóságban is megenném, csodás!
    Méltányosat nem nagyon találtam, talán neked sikerül. Isten hozott itthon, majd - reméljük - olvashatunk beszámolót. :) A tenger csábító.

jolanda1948, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  20. Okkkay

Okkkay Fórum ismerője

Kedves nyugdíjas Farmosok! Nem-nyugdíjasként szeretném a segítségeteket kérni azoktól, akik tudnak egy nyugdíjas eszével gondolkodni, és gyanítom nálam jobban ismeritek a közösségi oldalakat. Vigyázat, személyes és valószínűleg nézeteket ütköztető vitatéma indul. De mit javasoltok?

Édesanyám 2012-ben, 55 évesen szembesült vele, hogy őt örökbe fogadták. Azóta annyit sikerült megtudni hogy az ő édese 1935-ben született, a nevét, és hogy 2012-ben a Népességnyilvántartó szerint Budapesten élt. Akkor anyám írt a N.ny-n keresztül egy levelet, amiről annyit tudunk hogy valaki átvette (lehetett akár a vér szerinti nagyim gyereke, gondozója, stb is) de azóta sem keresett minket. Szerintetek mennyire lenne fair / jogos / védhető, ha valakit a Face-n kezdenék keresni? Arra tippelek, van neki "megtartott" gyereke a fiatalkori örökbeadott "botlása" után, aki talán ráismerne, ugyanakkor mégsem tehetem meg hogy egy most 82 éves nőre nyilvánosan rámutatok, hogy van egy törvénytelen gyereke.

Saját profillal, amennyire láttam, nincsen fent Face-n, de ugye én csak a leánykori nevét tudom, a férjezettet nem. Viszont arra gondoltam, hogy indítok egy olyan "továbbküldőst" hogy "Keresem családegyesítés céljából XY-t, aki 1935-ban született". Minimális az esély, hogy ő maga spontán megtalálná ezt az üzenetet, viszont lehet, hogy van gyereke, unokája, aki megtalálná és a leírásból ráismerne. Kérdés, hogy ez akkor rá nézve mennyire lenne kínos.

A 2012-es megkeresést anyám szándékosan úgy fogalmazta meg, hogy ha kívülálló olvassa el a levelet, abból nem jön le egyértelműen, hogy itt egy örökbeadott gyerek keresi az anyját.

Irattárral sajnos nem jutottunk sokra, a siklósi szülészet azóta megszűnt, a Népességnyilvántartót említettem már. A Történeti Levéltárnak írtam, hátha volt valaki "megfigyelő" ávós a család közelében aki esetleg tett bármi utalást egy jelentésében, de visszaírtak, hogy a jelenlegi feldolgozottság mellett ilyen náluk nincs.
    Szóval a hivatalos dokumentumok kilőve.

Szerintetek fair lenne indítani a továbbosztóst?

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.