Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Sajnos én is elkaptam, ezt a fránya influenzát.. Alig birok még ülni is a gép előtt. Megyek és lefekszem, hátha javulok egy kicsit. További kellemes napot.

2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jobbulást nektek! Csak végigszalad mindenkin ez a fránya betegség. :(
    A piros kosárra kattints, meglátod. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a házasság világnapja.

144 éve halt meg, 1873-ban Vidróczki Márton mátrai betyár.
    Az életéről nem maradt fent semmi. Apja Vidrótzky András juhász volt. Azt, hogy miért választotta a szegénylegények hányatott életét, a néphagyomány sokféleképpen magyarázza. Egyes történetek szerint katonaszökevény volt, mások szerint bojtár korában kegyetlenül megverte a számadója, s ezért állt betyárnak, de romantikus szerelmi történetről, árva sorsról, törvénytelen származásról is szólnak mondák. Legvalószínűbbnek az első két verziót tartják a kutatók.
    A mondák szerint szép, derék ember volt, lobogós ujjú inget, bő gatyát viselt, pisztolyokkal, puskákkal bőven felszerelkezve járt. A hiedelem szerint nem fogta a golyó, kegyetlenül megbüntette ellenségeit, nagylelkűen meghálálta a segítséget. Csak a gazdagtól rabolt, a szegényt nem bántotta. Sok történet szól vakmerőségéről, féktelen természetéről, mulatozásairól. Mindezek miatt félelemmel vegyes tisztelet övezte nevét az emberek között.
    Egy ízben, Mikófalván tartott menyegzőre megjelent, amikor a pandúrok már országosan körözték, s egy nemes úr, akinek korábban megmentette az életét, juhásznak öltözve a subája alatt menekítette ki.
    A betyár haláláról szintén többféle verzió látott napvilágot. Egyes történetek szerint szeretője árulta el, többek szerint azonban egyik társa ölte meg. A korabeli sajtó közleménye is ezt igazolja. Ezek szerint Pintér Pista, egyik bandatársa végzett vele Mátraverebély határában. Örök álmát pedig Egerben, a Rókus temetőben alussza. Sírját kopjafa jelöli.

Életét és halálának körülményeit Kodály Zoltán Mátrai képek című művében idézi fel ezzel a két dallal: A Vidrócki híres nyája és a Már Vidrócki emelgeti a bankót.
    A Csernely község határában nyíló Betyárkút a szájhagyomány szerint róla kapta a nevét.
    Mátrakeresztesen és Miskolcon is található egy-egy barlang, amelyeket a búvóhelyének tartott a helyi lakosság (Vidróczki-barlang, Sólyom-kúti-sziklaüreg).

A pajtában az egyéb fül alatt találod meg.
    A január elején futó nublonos event-ben lehetett szerezni farmpengőt és a Farmárudában lehet vele vásárolni, ahol a jobb felső sarokban is láthatod, neked mennyi van belőle.

4. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Tegnap este belepett bennünket a hó !! Nagyon utálom , reggelre ráfagyott a teraszokra , így ismét fogságba kerültem !! Erzsike nagyon jó volt veled végigjárni ezt a csodálatos kirándulást !! Nagyon szép helyen voltatok ismét !! Rozika gyógyuljatok meg hamar !! Ti pedig úgy emlékszem kaptatok influenza elleni oltást ! Akkor ez nem lehet az !! Vica örülök , hogy Te is benéztél , de Lujzáékkal mi lehet !! Tudtok róla valamit ?

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  5. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Jobbulást kívánok Rozika

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Köszönöm szépen!!!Azt hiszem mi még nem találkoztunk itt. Az encike farm is az enyém azaz az unokámé, de sokszor teljesen rám marad.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!
    Rozika! Csak nem "nyugodtál" , hogy befekhess a Papa mellé!;)

Kúráljátok magatokat... gyógyuljatok..

Szia Vica! Rég jártál erre...
    Marika! Az új növényeket.. fogadd el.. rá se ránts! Szaporítsd, aztán majd csak jó lesz valamire...

Ha megnézed, hogy sok állatnak mennyi táp kell, és hány féle növény, gyümölcs.. akkor rájössz, hogy semmi nem elég...:)

Itt csak hidegebb lett... még hó nincs...

Jók ezek a betyárok!:D Rúzsa Sándor... és a többiek....

Szép napot !

Lujziék merre járnak? Jutus

8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Itt is szürkeség van,várom a tavaszt!Ahogy látom,várat még magára..... Ma már a harmadik kávénál tartok,de így is majd leragad a szemem.Szóval,nyűgös nap lesz ez.
    A farmon lassú pajtatöltés zajlik,állatok és növények vegyesen.Pár fa a széleken.Volt két nagyon jó csibém,így elértem az 5. mentorszintet.Ennek nagyon örültem.
    Kpe,nagyon klassz helyen jártatok!Köszi a beszámolót!!
    Rozimama,gyógyuljatok hamar!!

Szép napot mindenkinek!!!!

9. kpe59

10. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok...

Nem vagyok, mert kúrálom az újjamat, s a fogászat is lekötötte az időmet.Jó játékot kivánok!

Rozika, mielőbbi gyógyulást kivánok!!

jolanda1948, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jobbulást minden betegnek!

Pjotr! Én most tettem rendbe a hűtőt, a konyhaszekrényt, hogy el ne aludjak.... közben megy a zene, hogy ébren tartson!

Sétálj egyet a levegőn!

sziasztok Jutus

jolanda1948, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  12. pjotrovov

Üdv!
    Köszi a hírt!
    Gyógyuljon az ujjad!A fogászat nem olyan rossz,ha jó dokid van.....
    Szerencsére ezek a dolgok nem az én reszortjaim ;) A zene jóóóóóó!!!!Miket hallgatsz?
    A munkakedvem is elment valahová,ha valaki találkozna vele-kérem küldje vissza hozzám!xD A farmot befásítottam,majd meglátom mennyire jut a termésekből........
    Egy kis múzika,szeretem nagyon:

bündihugi, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Én is csak hamar be futok. Köszi a híreket, okosságokat, Erzsikének a képeket, nagyon tetszenek! Arra a fára én is fel mennék, imádom a mandarint! Nagyon szép ott minden...:) :)
    Pjotr, köszi a zenét! Adele nekem is kedvencem, szeretem nagyon a dalait. A betegeknek jobbulást, gyógyulást kívánok, Marika, sikeres
    javulgatást Neked is! Na, futok a farmra, kicsit termelem ezt az egy percest.....na, nem novellát.....:D

Kellemes estét!

pjotrovov és mimi kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Biztos az enyémmel csavarog valahol. Szóljunk az fbi-nak. :D

-elzemari-, sutimami57 és pjotrovov kedveli ezt.
  15. pjotrovov

A tiéd is ma reggelre tűnt el????Gondoltam az FBI-ra,de közben ezt a képet is megláttam:

Most akkor nem tudom,mitévők legyünk??????!!!!!! xD;)

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  16. mikikovacs30

mikikovacs30 Utánpótlás-írogató

Szép jó estét Mindennkinek , csak be ugrotam egy két szora. Nem vagyok a saját gépemen , igy , hát... röviden, Itt az idö megint télies, érzem is, ...jo gyogyulást a betegeknek., és jo farmozást. Volma egy kérdésem, eltümt a LILA AKÁCOM AMIT NYERTEM, ,be akartam tenni a FÜVÉSZKERTBE DE , NEM VOLT MIT. EZ VOLT AZ EGYETLEN VAN REMÉNY?

sutimami57 kedveli ezt.
  17. kpe59

Az egyik segítségkérő topic-ba kellene ez ügyben írnod, ott a moderátorok meg tudják nézni neked, hogy mi történt vele.
    Most volt cserenap, nem cserélted el véletlenül?

sutimami57 kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Úgy emlékszem, nem lehetett cserélni. Barátnőm akart küldeni, nem sikerült neki. Jobb, ha a modik keresik. :)

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  19. kpe59

Akkor viszont meg kell lennie valahol. (Most egyáltalán nem foglalkoztam a cserenappal, így csak egy kósza gondolat volt, hogy talán elcserélhette.)

20. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jajj próbáltam hozni egy képet a Féról.

A tejbe grizemet amit készítettem... de nem sikerü:sleepy:l...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.