Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Köszönöm Erzsike!!!! Te mindig tudsz nekem segíteni, megtaláltam, nem is tudtam, hogy nekem van ilyen.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A biztonságos internet világnapja van ma.

136 éve halt meg, 1881-ben Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író.
    A világirodalom és az orosz irodalom mindmáig legnevesebb képviselőinek egyike, a 19. századi orosz irodalom felemelkedésének kulcsfigurája, az ún. filozófiai-ideológiai regény vagy eszme-regény műfajának megalkotója, a lélektani regény mestere.
    Családja nemesség sorából való, Dosztojevo falu birtokosai voltak, kik később elszegényedtek.
    Apja fösvény és goromba katonaorvos volt, anyja romantikus ábrándozó nő, akit a férje állandó féltékenységgel üldözött. Szigorú családi légkör uralkodott a házban az apa miatt.
    1837-ben vesztette el anyját, és ekkor a család is széthullott.
    1837 májusában az apa úgy döntött, hogy két legidősebb fiát a Hadmérnöki Intézetbe küldi, így került Szentpétervárra. A szigorú katonai intézményben komor, zárkózott emberré vált, elhagyta régi jókedve.
    Az írót 1841. augusztus 5-én tisztté avatták. 1843-ban végre elvégezve az Intézetet mérnökhadnagy lett. Az iskolaévek alatt rengeteget tivornyázott, szórta a pénzt, kölcsönöket vett fel, a tékozló fiú életét élte.
    1844 június-júliusában megjelent Balzac Eugénie Grandet regénye Dosztojevszkij fordításában.
    Első munkája megjelenése után lemondott állásáról, és romantikus olvasmányai hatására írni kezdett. Állás és támogatás nélkül, szinte nyomorban tengődött első munkája, a Szegény emberek megírása közben, mely Belinszkijhez, a kor tekintélyes kritikusához eljutva sikert aratott.
    Hamarosan elkészült újabb regényével, A hasonmás-sal, melyet azonban már csalódottan, hűvösen fogadott a kritika.
    Csalódott az irodalomban, mint mesterségben, melyből meg kellett volna élnie, de valójában csak nyomor jutott neki osztályrészül. Ekkoriban jelentéktelenebb írásai születtek.
    Dosztojevszkijt anyagi és morális sorsa arra késztette, hogy alaposabban körülnézzen és politika-filozófiai gondolatait megfogalmazza.
    Az író a Petrasevszkij-kört látogatta, melyben a pétervári tisztikar és értelmiség csoportosodott, s melynek radikálisabb tagjai kisebb csoportot hoztak létre, hogy titkos nyomdát készítsenek tiltott politikai röpiratok terjesztésére. A terv nem valósult meg, mivel 1849 tavaszán a rendőrség – miután huzamosabb ideig figyelte a társaság tevékenységét – lecsapott a csoportra. Dosztojevszkijt is letartóztatták.
    December 22-én a főhadbíróság halálra ítélte, a kivégzésen oszlophoz kötötték, de négy év kényszermunkára változtatták büntetését.
    Az író a csodavárás izgalmával tekintett II. Sándor cár uralkodásának elébe. 1854. március 2-án besorozták közkatonának egy szemipalatyinszki erődbe. Ám vissza akart térni az irodalmi életbe, így nehezen viselte a katonaéletet. epilepsziája is egyre súlyosbodott.
    1858-ban visszakapta rangját és nemesi jogait, s kérte elbocsátását a seregből, majd 1859-ben végre visszatért Pétervárra.
    Az író a nagyvárosban újra bekerült az irodalmi- és közéletbe.
    1862-ben két és fél hónapos utat tett Nyugat-Európában. A Feljegyzések a holtak házából regénye elismerést szerzett, a baloldali lapok és az amúgy az íróért nem lelkesedő Tolsztoj is méltatták.
    1866-ban jelent meg másfél évtizedig érlelődött regénye, a Bűn és bűnhődés. A maga korában nem volt osztatlan sikere: bár az olvasók között hamar népszerű lett, a hivatalos kritika kedvetlenül fogadta, vagy éppen elutasította. A már negyvenöt éves író ezzel a művével új fejezetet nyitott a világirodalomban, a regény fejlődésében.
    Életének utolsó éveit kemény munkával töltötte, s közben külföldön is kezelték. Még több írásmű terve fogalmazódott meg benne s népszerűsége is ekkor nőtt meg igazán. Sokan keresték fel személyesen, s ő is sok fellépést, olvasóestet vállalt el.
    Az író 1881. január 28-án este súlyos tüdőtágulatban hunyt el, s Szentpéterváron az Alekszandr Nyevszkij-kolostor temetőjében helyezték örök nyugalomra. Temetése eseményszámba ment, rengetegen jelentek meg, hogy utolsó útjára elkísérjék. Sírkövén a Karamazov testvérekből vett sorok olvashatók: „ha a földbe esett mag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem.”

Oktatási feladatok kezdőknek:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...i-feladatok-szalma-palival.14759/#post-648799

Fatther, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt...

Erre gondoltál?

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Csodás ködös reggel... tele bosszúsággal...

Tegnap még maradt pár állatom a földön, aminek a helyére fákat akartam -raktam-ki ...

De semmit nem szedtem le, hogy legyen elég repkedőm... erre mit csinált ez a drága aratómunkás, leszedte a beérett sárgabarackot és a szakurámat is ami beérett, amikor ráraktam az XXL -es méretet.... az új fákra... (persze csak az azonosakat) hűűűűűűűűűűűű

>:(>:(>:(>:(

Megyek is mert égnek áll a hajam, és most nem vagyok "szalon képes" J.:mad::mad::mad::mad:

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Látom, zajlik az élet....nálam is. Igaz, én reggel nagyon ügyesen gyalog jártam végig a farmot, nehogy le arassam a fákat.

Jutus, Marika el hozta a tejbedarát, jól néz ki, én nem szeretem, de a Papesz imádja. A facéról nem tudsz át hozni képet, csak ha fel teszed egy képmegosztó oldalra.
    Megint nagyon hideg van, és már borzalmasan elegem van a télből. Hugi, örülök, hogy látlak! Rozika, hogy vagytok? Marika, javul a kezed? Gyertek, ha tudtok, mondjátok el, mi a változás, javulás...hiányoztok.

Miki! Igazából csak a kis fejemből pattant egy gondolat a fával kapcsolatosan....ha nyerted, ahogy írtad, és a ládából, akkor az csak egy fatermés, nem fa.........
    Na. lépek is...ja, az event...hát, biztosan valameddig csinálom, de nem nagy reményekkel, mert iszonyatosan sok fatermés kell...persze, ha költünk rá csp-t, aztán váltunk szupertápot, megéri, de nálam csak mérsékelten lesz pakolás.......

Ahogy olvasom, iszonyat sok milliókat számoltak a csevegőben.
    Kellemes délutánt!

Fatther, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  6. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

A csodagyümölcs lesz a röppenő, nem? Azért én két napra kiraktam, de azokat inkább, amik kellenek.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Igen, az lesz és 400 csp-ért számolják be darabját a beadáskor.

sutimami57 kedveli ezt.
  9. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

????

Lehet, hogy dupla cavintont, és memória javítót is be kell vennem???
    Nem kellenek a fák? Nem abból repkednek a csodagyümölcsök???

Bár az 5 földről 43 jött! Teli gyümölcs fával minden... pár állatot és kb 120 föld darabot hagytam fent.:oops:

Süti! Hol van amit a Marcsi hozott??? (vagy már dupla szemüveg is kell)??? Ez nem az én napom ahogy látom...:cry:

Akkor még tanulom a képáthozást...;)

A Titokzatos csemete akciót elolvastam. Köszi Erzsike!

De volna egy megjegyzésem...

Az Akácia fa, nem egy szárazság tűrő!
    Mi 2 x is ültettünk, de egyik sem maradt meg....

Meleget szereti, és a PÁRÁS levegőt....

Itthon csak szélvédett helyen, jól betakarva vészeli át az ilyen hideget mint a mostani...

Ahol decemberben jártunk, csodálatos nagyok, terebélyesek voltak!

Ott nincsenek mínuszok, meleg és pára van...

Biztos Te is láttál most Erzsike?

Na megyek... ahol több sikerem van;)

Kész a tyúkhúsleves, madártej , csirkecombok, oldalas bepácolva.

Most jöhet az Amerikai fahéjas süti, banán karamellezés,csokiba forgatás...

Joghurtos saláta összedobás...:):)

Holnap vendégeim lesznek...nehogy már éhezzünk?

Most kaptam "engedély" a sütésre!:D

Remény teli napot Nektek! Jutus

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

A fákból repkednek a csodagyümölcsök, de mint azt te is tapasztaltad, olyan kevés, hogy szinte semmire sem elég.
    Ez a gyümölcspiac a pajtánk tartalmára pályázik...
    Én ezért nem foglalkozom a felreppenőkkel.

A tejbegrízről a képet a 20946-os hozzászólásban találod meg a zöld írásra kattintva.

jolanda1948, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  11. András

András Kivételes tehetség

Köszi Marika! Megtaláltam!

Nem lapoztam vissza, azért nem láttam!
    Süti! Neked is köszönöm, hogy szóltál!

Pjotr! Nem futottam össze a "kedvvel"... szerintem, hagy egy kicsit kószálni!
    Ha hideg lesz majd visszatalál!;):)

Én elég lájtos zenéket hallgatok: attól függ, hogy mit csinálok?

Richard Clayderman ---vagy 5 CD-je van nekem
    Julio Igasias, Demis Roussos, Roy Orbison, pánsípos zenék, Greese, Ricky Martin... szóval ilyeneket...

:D

Lujziékat keresi FBI-a! Azt mondták, hogy kifogyott a benzinjük és lefagyott a .......ük és most pihennek... de "rajta vannak" az ügyön...:D:D:D:D

Megvárják a Balatoni olvadást! Ilyet Amerikában úgy sem látnak! (órabérben dolgoznak;);):p)

Most már tényleg megyek, mert csak dől belőlem a blődség .

Tatus

jolanda1948, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Sütike,
    aranyos vagy, hogy érdeklődtél, javulgat a kezemen az újj, mert kimélve van.A fogorvosnál szerencsére minden oké, már jövő héten készen is van a fogam.Egy gonddal kevesebb van már legalább.

Voltam a gyümölcspiacon, beadtam egy csomót, 150 farmpengőt szedtem össze, majd legközelebb beváltom valami nagyobb értékre.Csak lesz máskor is, és akkor lehet hogy jobban járok.

További szép estét kivánok!

A facéról úgy hoztam át a képet,hogy rákattintok a képre, akkor lesz egy önálló kép belőle.Akkor rákattontok újra és a jobb egérrel a "képcim másolása"-ra kattintok, s már át is hoztam ide..Próbálkozzatok csak fog az menni...

13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Az 50 aranyat ki tudtam váltani, most leállok. Ha lesz még olyan csodamicsoda, akkor még beszerzek valamennyi farmpengőt, de azt már megtartom a következő alkalomra. :)

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Igen ez az igazi, ha nem költöttem volna el a múlt alkalommal, én is erre pályáztam volna.Ez az, ha az a volna nem lett volna...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

A 60 db-os szupertápra pályáztam a múltkor is, de nem volt elég a pengőm, most viszont kiváltottam, hogy a következő hónapban ismét ki lehessen. A pengő meg van rá, még egy kicsit több is.

16. András

Sziasztok! Megint egy kis szünetet tartok...

Pjotr! Már helyesen sem tudok írni!!! Hagyd!!! (kószálni)

Marcsi! Jól elhúzódik ez a fogászat! Micsoda türelmed van! Akkor szerencse, hogy javul a kezed... Jön a tavasz, lassan már a kertben is tudsz majd dolgozni...

Én tegnap megvettem a dughagymát...szép egészséges volt... jó kemények...

Köszi Marcsi! Rozikával karöltve, mindig megmentetek.
    Erzsike! Köszi, hogy figyelsz rám.....

Most Tatusnál adogattam be gyümölcsöket... Írtó sokat kérnek..., ha végig csinálom nem marad semmi......:p;):)
    Mimi! Te csináltad jól!

Holnap úgysem érek rá, maradnak a fák... (úgy is fogyóban volt minden)

Aztán majd meglátom.....

A gyárak, tápok is annyit kérnek, hogy nem győzöm termelni...Bár ezzel ti is így lehettek....

Lányok ez az Amerikai süti csuda finom lett..

Majd teszek fel képet.... (holnap, mert a lányoknak is meglepetés)
    Kicsit átalakítottam az alap receptet, szokás szerint...

Most balra el........ mert van még egy kis dolog.....(munkaidő nem járt le.... remélem kapok túlóra pénzt??):D:D:D:D

Tatus

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Halihóóóóóó.....Nincsen hó, csak hideg.....

Marika, örülök, hogy javult a kezed, és a fogászat is szépen halad. Ezek jó hírek.....Jutus! Én is megyek hozzád vendégségbe!!!! A kilóknak éppen ez kellene...így is harcoskodok velük eleget.
    Be pakoltam a gyümölcsöket a piacra, amennyit ésszerúnek tartottam, nem többet,nem érdemes ki üríteni a raktárt. Semmit nem veszek, csak gyűjtögetek. Majd jó lesz egyszer az a pengő.
    Na, megyek is a kisfarmra, ott is pakolok egy kicsit...szép estét!

Fatther és mimi kedveli ezt.
  18. kpe59

19. András

Erzsike! Köszi, hogy hoztad a híreket a belépésről!
    Mivel NEM engedett be...el Sem tudtam olvasni az értesítés!

Beléptem----és kiléptetett!!

Na jó túl vagyunk rajta... Úgyis fák vannak kint!

Süti! Gyere! A kedvenced lesz.. Tyúkhúsleves, sült csirke comb, pirított gombával, mézes-fűszeres oldalas , krumpli püré, kapros -joghurtos-zöldsaláta fetával, dióval, madártej -(barna cukorral-laktóz mentes tejjel) karmelles-csokis banán csíkokkal -csoki öntettel locsolva, és Amerikai almás-fahéjas -citrom mázas süti... KÁVÉ!!!!!!!

Tudom, hogy azt is szereted....

Minden úgy készült, hogy a tejérzékenyek, cukrosak is ehetik, ..

András amikor megjött, már enni is akarta a levest, sütit...

A sütiből kapott kóstolót.

Most megyek...mert későre jár...holnap vidám napra ébredek!:)

Jönnek a barátaim. Tatus

20. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt! Hoztam a második kávét!

Hajnali negyed 3-kor kidobott az ágy....

Most végeztem...már csak a csirkecombok sülnek...

Beleolvastam a Titok fákba. Meglep, hogy a Piros Anjou körte most lesz utoljára!

Nem régen jött be!!!! Tatának és nekem is alig van pár darab.....

És az új játékosok??? Ők nem jutnak hozzá???? Nem értem....

Aztán meg a sok új fa! Már talpalatnyi hely sincs, hogy mindent termeljünk....

Most tele van a földem fákkal de még korántsem az egész....

Na ja, lehet, hogy lassu vagyok......

Kellemes napot.... Én ma nem biztos, hogy már leszek.... Jutus

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.