Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Jajjj már ;) Persze, hogy nem csak azt, de azt ki kellett emelnem a többi közül, mert nagyon tetszik, hogy hozod a névnapok mellé az adott nap nevezetes eseményeit is ;):)

Most már látszik és nagyon szép is :) Ilyen pici bokor és hány féle színben pompázik. Csuda :)

2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt gazdák4

Azért mindenki igyekszik be lépni a nyugiházba, ki ezt hoz ki azt. Biborka köszi a kávét [​IMG] nagyon finom volt. Lujza nagyon guszta a reggeli felhozatalod, meg is kóstoltam. Gyöngy és Marika képei valóban ide varázsolta az ősz minden szépségét. Szia Ema olyan aranyos vagy hogy ide látogatsz, és mindenkihez van egy kedves szavad. Erzsike és Hugi ti meg gyertek velem ezen a gyönyörü sétányon sétáljunk együtt.

http://www.erdekesvilag.hu/kepek/termeszetfotok/tajkep-4.jpg

Utoljára szerkesztett: 7.10.14
    gyongyvergazda kedveli ezt.
  3. .Emama.

Ő pumi vagy puli? Nagyon aranyos :) Nekünk pumi kutyáink voltak régebben és tenyésztettük is őket. Nagyon szeretem a pumikat :)

Szia Rozimama! :) Nagyon szép képet hoztál te is. Pár lépést én is besétáltam az útra;), csak éppen annyit, hogy a finom friss őszi levegőt megszimatoljam, aztán jöttem vissza a dolgomra[​IMG] :)

4. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Hiába az ősz színeiben csodálatos .

Rozika öröm veletek itt sétálni.

Puli a lelkem.

Szeretem a különleges fényeket,a természetben.

5. .Emama.

Sejtettem, hogy puli, mert még hosszabb a szeme előtt a szőr, mint a mieinknek volt :)

sutimami57 kedveli ezt.
  6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

sutimami57 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  7. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Sziasztok Mindenkinek szép napot kívánok!

Nagyon szép képet hoztatok az ősz csodálatos színeivel.

Marika ez egy nagyon szép és érdekes kép, egy tündérekkel kapcsolatos szép mesét biztos köré lehetne keríteni.

Mindenki teljes gőzzel készülődik az eventre?

sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Látom, mozgalmas volt a reggel! nagyon köszi a kávét, a reggelit, a szép képeket, az okos gondolatokat, öröm olvasni őket! nagyon szép képeket hoztatok, a kutyus is nagyon aranyos.
    Koppi! Sajnálom, hogy mérgelődésed adódott..mindig van min, de valóban, Te egy vidám, jó fej fickó vagy, nem ilyen morcos...EZT ÉN TANÚSÍTOM!! :D :D :D Gyere gyakrabban, mert Te is hiányzol!!!

Ma úton voltam, el intéztem a dolgaimat,aztán meg látogattam egy barátomat, akinek szeptembert igértem, de kicsit elhúzódott, nem is tette szóvá, annyira örült, hogy végre odaértem hozzá...segítettem neki a gépen, az új program kezelésében, rendbe tettem a laptopját, kiokosítottam, amennyire tudtam, ittunk egy kávét, aztán irány haza..mivel ma nincs munka a farmon, így okoskodtam, hogy ráérek.....nem is bántam meg.

Tegnap este kitenyésztettem a nyuszikat, ma meg eladtam....b..kulcs, 31 ezer felett elvitték egy másodperc alatt őket...most aztán rakhatom le a házikókat, mert ennyiért biztosan nem veszem meg..:D :D :D

Más újság nincs.......meggondoltam a dolgokat, ahogy olvastalak Benneteket, okos érvek, meg minden...a kicsi farmon is el kezdem az eventet, és megpróbálok a felhősorig eljutni, a többi maradhat...remélem, sikerül, mert azért tényleg jó lenne....

Kellemes napot, szép délutánt!!!

gyongyvergazda kedveli ezt.
  9. nyanyus32

nyanyus32 Járnitanuló

Szép napot Kedveskéim!

Finom reggeli, illatos kávé, kell ennél több? Köszönöm, végigkóstoltam a kinálatot.

A képek csodálatosak, ha egy festő kenné fel a vásznára, azt mondanák, hogy giccses. A természet tud csak ilyen szineket és ilyen sokfélét kikeverni, pedig nincs sem ecsetje, sem semmiféle festéke sem.
    Reggel gyorsan megfőztem a borsólevest és kikevertem a palacsintát, közben mint a mérgezett egér rohangáltam hol az egyik, hol a másik piacra, hogy haza tudjak hajtani pár magyar tarkát és néhány barna bakot. A tyúkok ott káricálnak a ketrecben a pajtában sorsukra várva, de a tehénkének és a nyúlnak hiján voltam. Közben tenyésztettem is pár darabot és lássatok csudát, kétszer adott ikreket.
    Már csak ide kell pár nyulam-bulam, a marharépára meg néhány tehén és jöhet a hajrá.
    Ezen a piacon majd kétszerese az állatoknak az ára, mint a szomszédban, de volt már példa a forditottjára is.

A lábam már egész tűrhető, igy körül néztem az udvaron. Hát én attól dobtam majdnem egy hátast, mert a diófák is kezdik ledobni leveleiket és az avar bokáig ér. Még jó, hogy nem egyszerre vetkőznek, igy talán megbirkózok majd a zsákolással. Sajnos a nyakigláb gárda ahányan vannak, annyi felé gyűjtik az okosságot aranyos kis fejükbe, igy a levélgyűjtés ránk marad. De okosodjanak is, az a dolguk, a levelek meg majdcsak eltűnnek az udvarról, mire jön értük a kukás autó.

Most el is ballagok és kisütöm a nyári konyhámban a palacsintát, addig is levegőn leszek, aztán jöhetnek az erős paprikák. Remélem én erősebb leszek náluk és be tudom gyűjteni a szükséges mennyiséget.

Az idő elég borongós, pedig a jósok igértek egy kis őszi napsütést is. Az igéret azonban nem realizálódott, de azért legyen szép a délutánotok. Ági

10. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Látom, Marikánk is előkerült, de nem mondott semmit, hogy tegnap hol volt. (Kérdem én, aki sokkal hosszabb időre tűnt el.)
    Az ősz valóban nagyon sok szép színt tud varázsolni, de én akkor is jobban szeretem a tavaszt! Számomra nincs annál szebb látvány mikor a természet ébred. Az ősz nekem az elmúlást jelenti, bármilyen pompában is mutatkozik. Valamikor, ifjú lánykaként nagyon szerettem én is rugdalni az avart, annak illatát, szedtük a gesztenyét és leadtuk, abból mentünk tavasszal kirándulni az osztállyal. Készítettünk gesztenye emberkéket, bútorokat, kartondobozból házat és órákig, napokig eljátszottunk vele. És jobban élveztük mint a mai gyerekek a kimondhatatlan nevű babáikkal, csodás meseházaikkal.
    ----------------------------

Brasihugi! A kutyusod gyönyörű és biztos nagyon szeretitek. Egyszerűen nem lehet az ilyen aranyos jószágokat nem szeretni. Teljen sok örömötök benne!

M tart.- Ági!
    Örülök, hogy már jobban vagy, de azért még módjával avval a munkával. Talán hétvégén hazamennek a gyerekek és segítenek egy kicsit. Ha meg nem, majdcsak sikerül megbirkóznotok azzal a sok levéllel. Nagyon finom a dió és a lombja nyáron jó hűst ad, de sok is vele a munka. Nálunk is van az udvarban két nagyon öreg diófa. Szerencsére Laci bácsi még jó erőben van és eltakarítja a leveleket. A termést sajnos nem tudom hasznosítani, mert mint már írtam, páncélozott a héja, nem lehet szépen feltörni. Ha ráütök elpattan, ha meg nagyot ütök széttöröm a belét is. De ha sikerül is rendesen feltörni némelyiket, egyszerűen annyira ragaszkodik a belsejéhez, hogy csak késsel lehet kifaragni. Így nem lesz szép a dióbél, de ha csak ez lenne a gond. Sajnos túl sok héj is kerül bele, apró, de a darálót igencsak megviseli, nem beszélve a fogainkról amikor esszük. Így én már feladtam a vele való harcot. Még jó, hogy a lányomnál is van diófa, most is kaptam két zsákocskával. Azt könnyű megtörni. Így azért nekünk is lesz karácsonykor kalácsba való!
    --------------------------
    Megyek is mert talán már elkezdődött az event. Sok sikert azoknak akik belevágnak!

sutimami57 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  11. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Most nem nagyon van időm sétálgatni, azért egyszer végig mentem és rugdostam kicsit az avart...

Vasárnap délután is így rugdosva sétáltunk a lányommal... Nem kicsi tóról van szó, (75 hektár területű) másfél-két óra kellett körbeérni. Elfelejtettem időt nézni...

Másfél óra múlva jövök aratni, 129 db ecettel indítottam.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. stadler42

Az eventet 119 ecettel kezdtem, nem soká aratok és még egy kört csinálok sz táppal, és akkor elég lesz a kicsi földekben. Örülök Eszter hogy be tartottad a szavadat, s megint jössz közénk, meg látod itt sokkal jobban telik az idő köztünk. Hugi az a puli nagyon aranyos, majd a kirándulásra öt is hozd el.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Nálam is beindult az event, de egy kicsi lassulás várható, mert a mamutfáimat beérlelem, nincs szívem addig leszedni őket
    Terveim szerint vasárnapra így is meg lesz a gaz.Hát, hogy állataim hogyan lesznek, az még kétséges, de majd csak megoldom valahogy. Nálunk délben kisütött a nap. Nagy meleg nincs, igazi őszi, kellemes délután van. A körülöttünk levő erdőbe még nem érkeztek meg a festőművészek. Fáradt színnel, de még a zöld dominál.
    Azért én is úgy vagyok az ősszel, mint Eszter. A tavaszt azért sokkal jobban szeretem.
    legyen kellemes délutánotok, és sok sikert az eventhez: Lujza

sutimami57 kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szia Rozika !! Én is elkezdtem az eventet , nekem csak 32-felröppenőt adott , pedig karalábé volt ültetve , sőt az állatokat is fent hagytam , csak amikor elindult az event akkor szedtem le !! Valamit biztosan nem jól csinálok !!
    Lujza !! Látom csipikénél neked sincs kint az avatár !! Te sem tudod kitenni ? Én már napok óta próbálom lecserélni , az avatár szerkesztésnél beteszi az újat , de a fórumon a régit mutatja !!
    Sütikének is nehezen sikerült a csere , de neki végül összejött !! Felénk nagyon vacak idő van !! Itt már járnak a festőművészek , színpompásak a levelek !! Én is a Tavaszra szavazok !! Imádom a tavaszi virágokat !!

sutimami57 kedveli ezt.
  15. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Valóban szépek az őszi fák, de akkor sem szeretem...:( Nekem is az elmúlást idézi....imádom a tavaszt, és a nyarat.....:)
    Föleg, ha mindig esik az eső..attól depis leszek..:D :D Meg kellene tanulni az esőben táncolni...D

Eszter, igazad van, a mi időnkben más volt a gyerekkor, mint ma. Szabadok voltunk, és élveztük a természet adta játékokat, lehetőségeket.
    Ági! Nagyon jót nevettem a délelőtti tevékenységeden...Hahaha :D :D A piacjárás haláli...:D
    Én is futkozok egyébként...gazak nőnek, aztán majd meglátjuk, hogy haladunk.....

Bíborka! Valóban, sokáig kinlódtam az avatarokkal,mire megjelentek, de már legalább nem kell egy darabig cserélni, remélem, mire a téli képek jönnek, addigra csak meg javítják...:)

16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Judit, látom a Te gondolatod is arra felé jár, amerre az enyém.Igaz a tündérek már messze járnak, és a meséket is kinőttük, pedig de jó is elmerengeni, és képzelődni, eljárni, és kigondolni, olyan dolgokat, ami sajnos csak a mesében valósulhat meg.
    Most is itt van ez a hires Gaston Bouillon mesterszakács, aki elhatározta, hogy jó csipős , sőőőt, csilis napokat szervez nekünk.Amint mondja, meg is valósitja.A lehellete, mint a tűz, egy pici sóhaj és már ég is a grill alatt a fekete faszén.Talán csak nem grill parti készül??Nem tudom, hogy Ti hallottok e már a sárkánytűzszószról??Állitólag nagyon passzol az ördögi káposztaleveshez. Hogy ebből mi fog kialakulni.Persze én azért biztonságkedvéért fel is irtam a receptet, hátha egyszer még én is ráfanyarodom, ..Ecet, répa foghagyma.Csak az az ecet ne lenne.remélem nem fogja megkeseriteni az életemet és a konyha kedvemet...

Szervusztok...
    kedves gyongyvergazda, igazad van, a mesét meg találja az ember, ha akarja. Jó sok mese hangzott itt el a korábbi időkben, ma már ez a múlté.Engem is megragadott a kép nagyon és sok sok gondolat el is indult az elmémben, de......

georga06, sutimami57 és juditka53 kedveli ezt.
  17. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Időnként amikor a vv-ben sok kellemetlen, idegesítő dolog történik az emberrel, nem rossz egy kicsit a mesevilágba elvonulni.
    Én azt hiszem, hogy a sárkánytűzszószt kihagyom, mert ha "többször" is csíp azt nem szeressem.xD
    Eventtel hogy állsz? Nekem nem igen adakozott felröppenőkkel, pedig spenót és nőszirom volt beültetve.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Azt mondják, hogy az erős étel egy bizonyos fokig egészséges, mert az emésztés elősegitését célozza meg.Azt is mondják, hogy a megfázásnál is kitűnően lehet használni, mert jól megizzasztja az embert....Ez igaz is, mert mint Te is emlited azért is nem szereted .
    Én az ecetre most nem panaszkodhatom, mert 128 darabot tudtam összegyűjteni, ugyan is tegnap elültettem a Tönkölybúzát, és ez lett az eredménye..Én azért azt mondom, ugorj neki a kihivásnak, hiszen azért játszunk!!

sutimami57 kedveli ezt.
  19. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Kedves Elzemari ( ne haragudj , hogy így szólítalak meg, de még mindig nem jöttem rá a nevedre :music:, az én nevem: Rózsa )!

Ha a húgomtól befejezetlen sms-t kapok, azonnal veszem a telefont és hívom fel... nem sugall sem kellemeset, sem jót... főleg, ha DE szócskával kezdődik :(.

Kívánom, hogy most is találd meg a mesédet :)!
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/20207_357635764333380_1981369703_n.jpg

.Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  20. stadler42

Biborka ! Ahóz hogy ennyi felröppenőd legyen, a leghosszabb érésütt kell ültetni. És csak az event előtt szabad mindent leszedni. Akkor neked is lesz ennyi, én szegfűt ültettem.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.