Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek.

Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
    törd a jeget puszta kezeddel.
    Hahózz, énekelj, ha kell:
    törj utat torkod élivel.
    Lásd meg a halak csillagjegyét:
    halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
    kárászt, pisztrángot, kecsegét-
    halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
    lásd meg a halak csillagjegyét.
    Március. Dárius.
    Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.​

Az eventet 1982:1631 arányban befejeztem, s amit lehetett kiváltottam.
    A legrégebbi "szakácskönyvem" inkább füzetecskék (4 db), egyenként 113 db recepttel.
    Az áraik egyenként 60 Koronába kerültek, s "A jó házi konyha - Igy kell főzni" címmel kerültek forgalomba Singer és Wolfner kiadása "által".
    Sajnos semmi közelebbit nem találtam a kiadása évét illetően.

Mosolygós szép napot.

Mindenhol ott vannak

Leszáll az első Mars-expedíció, a két űrhajós kiszáll az űrhajóból. Azt mondja egyikük:
    - Hát nem felemelő érzés? Ott járunk, ahova ember még sosem tette a lábát, ezeket a köveket ember még sosem érintette! Sok millió kilométerre vagyunk minden emberi civilizációtól!
    Ahogy ott sétálgatnak, hirtelen megszólal a másik:
    - Hopp! Te is hallottad?
    A másik bologat, hogy ő is hallotta a furcsa zajt. Elkezdenek kutatni a hang forrása után. Kicsit később megszólal az első:
    - Szerinted merről jön?
    A másik tétován feleli:
    - Nem is tudom... Nekem úgy tűnik, mintha a kínai bolt mögül jönne...

-elzemari-, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Lujza, köszi, hogy láthattam, milyen jól éreztétek magatokat! :)
    Most kis búza és uborka termelés lesz. :)

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Felénk tegnap este óta ismét szakad az eső !! Végre eltűntek a varacskos disznók , de ami ezután lesz , az sem piskóta !! Lujza neked biztosan fog menni , mert csodaszép tortát sütöttetek a lányoddal !! Előre tudom , hogy a sütis evbent sem lesz a kedvencem !! A próbasütiket kipróbálom , ha nem megy nem is kezdek hozzá !! Termelem az olasz kölest , még elég sok kell a gazdakörbe !!

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Megérkeztem és találtam pár hivatalost, amit úgy látom még senki nem hozott ide...

Új vadaskert a láthatáron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Új-vadaskert-a-láthatáron.14806/

Kompenzációs csomag:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/kompenzáció-Üzenet-a-központból-az-elmúlt-napok-eseményeiről.14793/#post-655918

Új ólak a gazdaboltban:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Új-ólak-a-gazdaboltban.14798/

Gazdaraktár akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/gazdaraktár-akció.14799/

Boldog aratás nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/boldog-aratás-nap.14803/

Új vadaskert II küldetés:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/vadaskert-az-első-raktárház.14039/#post-655379

Megyek áttanulmányozom ezeket, meg a Sütis event-et is...[​IMG]

A 20912-es hozzászólásra gondolsz?
    Ott már nekem sem látszik sajnos. Hasonló képek voltak, mint a korábbiak, csak ezeket később kaptam meg.
    Beteszem újra hátha itt látod majd:
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=fea0c065d095fdaf93deecdbeeea6f1c&oe=58AF5B65
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=1b01f726c832837157b84b7094154878&oe=58AF2D22
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=b483cfe2bf6ac24c089f20f68584c521&oe=58AF5363
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=ac455b106fd1403583aa163bdea97e54&oe=58AF5049
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=1674fef9f1494b4aa852a4da254e37e8&oe=58AF1138

Utoljára szerkesztett: 21.2.17
  6. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Nálunk 7-ágra süt a napocska, nagyon szép idő van. Mivel a farmon el végeztem amit lehetett, hoztam nektek is egy kávét,[​IMG] hogy fel frissüljetek tőle. Most megyek mert délután sütkérezni fogok, és biztos fárasztó lesz . Addig is meg vívóm a harcomat a porcicákkal.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jóóó reggelt, igazán szép idő lett itt a Nagyfaluban is. :) Legyen az egész napotok vidám!
    Rozika, köszi a kávét!

jolanda1948, nemethnagyi és sutimami57 kedveli ezt.
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek ! Erzsike, megnéztem a képeket, csodás helyen jártál .
    Nálunk randa "nyákos " idő van, nagyon nem szeretem.Talán majd kialakul valami napsütés is.
    Megnéztem az eventet, nem igazán nyerte meg a tetszésemet. Azért persze elkezdem, dehogy a malomtermék 3 órás attól nem olvadtam el.
    Legyen szép napotok:Lujza

9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    A cserkészet világnapja - a cserkészet alapításának napja lord Baden-Powell - Bi-Pi által (1907)
    Bűncselekmény áldozatainak napja. 1990. február 22-én tette közzé az Európai Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, és ez a nap azóta a kontinens számos országában az áldozatok napja. Magyarországon a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület kezdeményezésére 1993 óta tartják.

142 éve halt meg, 1875-ben Jean-Baptiste Camille Corot francia tájképfestő.
    Gyerekkorát szüleitől távol töltötte, négyéves koráig dajka nevelte, vidéken. Miután visszatért Párizsba pár év múlva egy internátus hallgatója lett, gyengén tanult, ezért átíratták egy másik iskolába.
    1807-ben ösztöndíjat kapott, hogy tanulmányait tudja folytatni, a roueni gimnáziumban, de ott sem teljesített jól. Ismét másik iskolába küldték, 1812–1814 közt egy Párizs melletti internátusba került.
    1815-ben posztókereskedő tanoncnak állt, de már ekkor is inkább a rajz és festés érdekelte, tanulmányozta a színeket, amiket a posztókészítésnél maguk állítottak elő.
    1822-ben befejezte posztókereskedői tanulmányait, és apja tiltakozása ellenére beiratkozott Achille-Etny Michallon festő műtermébe. Ott más mesterek munkáit másolta. Hamarosan új festő-mesterhez került, ahol főleg a modell után való rajzolást sajátította el. Valamint elhatározta, hogy tájképfestő lesz, Rómába utazott 1825-ben. 1826-ban eltávozott Rómából és falusi tájképeket festett. A képeket elküldte a francia Szalonba ahol kiállították.
    1827-től hosszabb utazásokat tett, járt Tivoliban, Nápolyban, Velencében, majd hazatért Franciaországba, miközben megállás nélkül festett, rajzolt. Többször járt Barbizonban is, 1834-től kezdve rengeteget utazott, újra visszatért Olaszországba. Ekkor már ismert festő volt.
    Egyre gyakrabban jelentek meg képei a hivatalos Szalonban. Új utakat is keresett a tájképfestészeten kívül, kipróbálta tehetségét a vallásos tárgyú képek világában is.
    1853-tól újra nagy utazásokat tett, járt Hollandiában, Belgiumban. Ekkor már a legsikeresebb festők közé tartozott, három műterme volt, vidéken is volt egy. Állami megrendeléseket kapott. 1856-1857-ben Barthélemy Menn genfi festővel a Gruyères-i kastély dekorációján dolgozott. Templomoknak is festett, sok segéddel dolgozott, akiknek megengedte, hogy képeit másolják. 1867-ben, a világkiállításon megkapta a másodosztályú érmet. Még ebben az évben a Becsületrend tisztje kitüntetést is megkapta.
    Corot a tájképfestészet egyik legnagyobb mestere volt, stílusa költői, képei lírai hangulatúak. Az ő korában bontakoztak ki az új irányzatok, amelyeket nem tudott ugyan elfogadni, de művészetével mégis új utakat mutatott az utána következő nemzedéknek. Nagy szerepe volt abban, hogy a tájképfestészetet kiszabadította a klasszicista kötöttségekből. Gyakran nevezték az impresszionizmus előfutárának is.
    Tájképeire a nyugodt tárgyilagosság jellemző, Corot festményei a realizmus kitűnő példái. Tehetsége, a formák egyszerűségében, a színek és árnyalatok erőteljes alkalmazásában rejlik, ugyanakkor, mégis harmóniát sugároznak. Gyakran festett kőépítményeket, mértani formákat. Képeiről sugárzik a fény, szinte látszik a levegő vibrálása.

A kirándulásról a beszámolót is olvastad, vagy csak ezeket az utolsó képeket láttad?
    Ha megnéznéd azt is akkor ideírom a hozzászólások számát, sajnos a saját képek már ott nem látszanak, de a Google-ból kölcsönzöttek igen.
    20817 (1041. oldal) az indulás előtti nap. Hazaérkezés után pedig: 1045. oldal, 20887-től a 20899-ig szakaszosan olvasható.

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.14801/

Utoljára szerkesztett: 22.2.17
    nemethnagyi, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Erzsike ! Nagyon köszönöm, hogy megnézhettem én is ,hogy milyen gyönyörű helyeken jártatok.. Ilyenkor egy kicsit szomorú vagyok, hogy én ilyen helyekre nem jutok el, hisz a sok menés főleg felfelé nekem eleve kizáró ok.
    Annál jobban tudok örülni az ilyen beszámolóknak, hisz ilyenkor egy picit én is ott vagyok....

sutimami57, jolanda1948, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  11. kpe59

Lépcsőből, emelkedőkből és gyaloglásból nem volt hiány. A végén nekünk is csak kellett pihenni...

12. nemethnagyi

nemethnagyi Haladó

Szép napot kedves Mindenki!
    Azt hiszem ez a tortasütés nem igen a fogamra való. Az én tortáim igen finomak de szépnek -nem igen mondhatok.Hol a máz folyik el,
    hol a dísz csúszik el de még a gyertyák sem állnak úgy ahogy kéne.Azért így is egy szempillantás alatt elfogy.Remélem itt ügyesebb
    leszek.Jó torta sütést mindenkinek:

13. kpe59

Itt a szépséggel nem [​IMG] lesz probléma, csak azzal, hogy nem lehet megenni.
    Egyébként az igazi tortába ha szíved-lelked beletetted, akkor mindegy hogyan néz ki, a célszemély örül neki és ez a lényeg...

mimi, sutimami57 és jolanda1948 kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Végre ma szép napsütéses idő van !! Ez az event is jól kezdődik !! Természetesen most sem indul zökkenőmentesen !! Én balga nem néztem meg , hogy rendben elindult-e az event , learattam !! Nagyon gondolkodom , hogy hagyom a fenébe az egészet !! Remélem Ti figyelmesebbek voltatok !! Kész káosz ez az egész !! Nagyon pipa vagyok !!

mimi, sutimami57, jolanda1948 és 2 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Sziasztok,,

Biborka,
    ha esetleg valamit vigasztal, nem vagy egyedül, mert én is learattam.Pöff neki.

16. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

nem sokat veszítettetek vele, úgyis csak a malmos bónusszal érdemes játszani, a sima az igen gyors, főleg amikor már 2 tortát mutat.

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Igen a két tortástól az agyamat dobom el....

Süti ide, süti oda én csak enni szeretem..

Utoljára szerkesztett: 22.2.17
  18. kpe59

Sziasztok!

Szeretnénk benneteket tájékoztatni, hogy az event indulása késett, ezért az event végét kitolták.
    Az event vége várhatóan: 2017. február 28. (kedd) 15:00

Elnézést a késést miatt.
    a Farmerama csapat

mimi, sutimami57 és jolanda1948 kedveli ezt.
  19. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Szép estét mindenkinek.
    Beállok én is a korai aratók sorába.Láttam,hogy lehet keverni a malomba akkor biztos elkezdődött,le is arattam szerencsére a kisebbel
    kezdtem,a jolandát már bérmunkába szedték le.
    Erzsike köszönöm a képeket csodásak.
    Lujzi szeretek én is ilyen élménybeszámolót olvasni.mert egy kicsit én is ott vagyok.
    Az eventet meg úgy csinálom,hogy lefényképezem az okostelefonnal,és onnan nézem,hogy milyen kell[​IMG]
    Egy kis vidámság

Két öregasszony eteti a galambokat. Az egyik megszólal:
    - Te, ezek a galambok olyanok, mint a politikusok.
    - Miért?
    - Hát, amíg lent vannak a földön, addig a kezünkből esznek, de ahogy felkerülnek, csak szarnak a fejünkre!

Jó éjszakát

mimi, Fatther, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  20. kpe59

Nekem a felírásos módszer jött be. A 610 pontos ajándékok már meg vannak, kicsit tovább is haladtam, majd holnap folytatom. Eddig csak két torta nem sikerült, mert elnéztem a színét...

mimi, jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.