Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok...

Zelk Zoltán: Hóvirágok, ibolyák

Jó reggelt, Nap, ég, hegyek,
    aludtunk egy éven át.."
    Így köszönnek a kibújó
    hóvirágok, ibolyák.
    "Jó reggelt, szél, fellegek,
    jó reggelt, te szép világ!"
    Bólogat a kék ibolya,
    nevetgél a hóvirág.
    "Jó reggelt, fa, kis bogár,
    mikor hajt rügyet az ág?
    Mikor lesz az ágon levél,
    levelek közt száz virág?"
    "Jó reggelt, virágszedők,
    Örül, aki minket lát..."
    Jő a tavasz, hirdetik a
    Hóvirágok, ibolyák.

Derű és vidámság, tudjátok!!!

Jutus,
    mielőbbi gyógyulást kivánok!!

Utoljára szerkesztett: 1.3.17
    szlyák, jolanda1948, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép jó reggelt !

Nagyon szép napos idő van, a kedvem is vissza jött. A szentéllyel szépen haladok, sajnos a titok ólak most sem váltak be egy elefánt és 1 lajhár lett. A kávét meg hoztam [​IMG] egészségetekre. További szép napot, és jó játékot.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!!

Nagyon finom kávé illat lengte be a szobát.Az idő felénk is nagyon szép, jó kinézni a napocska által megvilágitott természetbe.
    Legyetek vidámak, megyek a szentélybe...

sutimami57, stadler42 és mimi kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Hiába erőlködött a hőmérő reggel, 0°alatt volt, de most már hétágra süt a nap, jó lesz kint szárítani a ruhát.

Eventtel haladok, nem változtattam a farmon, lesz ahogy lesz. Szépen rendbe tettem mindent, állatokat megetettem, amit kellett, behordtam a pajtába. Aztán bekukkantottam a városi malom különleges részlegébe, és megpörgettem a kereket, talán csak kapok egy szupertápot. Hát nem! A 100 %-os termésbónuszt csíptem meg. :D
    Készülök a vasárnapi vendégekhez, ritkán leszek.
    Jutus, gyógyulj meg hamar, nehogy a tavasz így találjon, ha jön. :)
    Boldog névnapot kívánok!

Utoljára szerkesztett: 2.3.17
    sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Lujza! [​IMG] Nagyon boldog névnapot kívánok! [​IMG]

199 éve, 1818-ban Giovanni Battista Belzoni olasz kalandor megtalálja a Hafré-piramis bejáratát, és bejut a sírkamrába.
    A Hafré-piramis a gízai piramismező G2 jelű piramisa Kairó közelében, Egyiptomban. A gízai piramisok közül látszólag ez a legmagasabb, annak ellenére, hogy valójában alacsonyabb az épület, mint Hnum-Hufu piramisa. Ez annak köszönhető, hogy a plató magasabb pontján építették meg. Építtetője az óbirodalmi IV. dinasztia uralkodója, Hafré. Anyaga helyben fejtett mészkő, burkolata kiváló minőségű turai mészkő. A burkolat legalsó során vagy sorain asszuáni rózsaszín gránitot alkalmaztak.

Giovanni Battista Belzoni kalandor, felfedező, kincsvadász, a 19. században, aki leginkább egyiptomi tevékenységével szerzett magának hírnevet.
    Giovanni Battista Belzoni, más néven a Nagy Belzoni az észak-itáliai, Padovában született, 1778 november 15-én, egy tizennégy gyermekes családban. 16 éves volt, amikor Rómába utazott hidraulikát tanulni. 1800 és 1803 között Hollandiába, majd innen Angliába ment. Itt ismerkedett meg feleségével, Sarah Bane-nel (vagy Banne), akivel csatlakozott egy utazó cirkuszhoz, amellyel 1812-ben bejárta Spanyolországot, Portugáliát és Szicíliát. 1815-ben Máltán Belzoni találkozott Ismael Gibraltárral, Muhammad Ali pasa küldöttével, aki részt vett egy a földterületek visszanyerését célzó öntözési programban. Belzoni meg akarta mutatni találmányát, egy hidraulikus szivattyút Mohammad Alinak, amely az öntözés fejlesztésében kaphatott volna fontos szerepet. Belzoni a feleségével együtt Egyiptomba utazott, de a bemutató a pasa udvarában tapasztalt korrupció és érdekellentétek miatt meghiúsult.
    A Benini királyságban, Gwatóban életét vesztette. dizentériában hunyt el, bár az ünnepelt utazó, Richard Francis Burton valószínűsíti, hogy rablógyilkosság áldozatául esett.

Munkásságának megítélése korunkban meglehetősen visszás, és Belzonit legalábbis megosztó személyiségnek szokták tartani, a maga idejében azonban legfeljebb állhatatossága és akadályokat nem ismerő hozzáállása számított kirívónak. Egyiptomi tevékenységét kívülállóként kezdte, és utazásai, munkálatai során apránként fejlesztette tudását olyan szintre, ami egyes egyiptológusok, így Howard Carter bizonyos fokú elismerését is kivívta. A sok jelentős felfedezés mellett ma már számos kétes értékű technikai bravúr is kötődik a nevéhez, például a Hafré-piramis megnyitása a hevítéses-repesztéses kőfejtő eljárással, I. Széthi sírjának felnyitása a Királyok Völgyében faltörő kossal. Belzoni kitartására jellemző volt, hogy amikor egy obeliszkje a hajóról a Nílusba zuhant, addig nem nyugodott, amíg ki nem emeltette.
    Megítélésekor mindenképpen figyelembe kell venni a kort, amelyben tevékenykedett. A későbbi kutatók, mint például Auguste Mariette vagy Vyse és Perring tevékenysége sem volt mentes a ma már elfogadhatatlanul durva módszerektől. Ugyanakkor az, hogy felismerte az állagmegóvás szükségességét, a környezeti hatások jelentette fenyegetést (pl. a Királyok völgyében), jelentősen ellensúlyozza a róla kialakult negatív képet.
    Belzoni egy utcai támadás során megsérült a lábán, és a pénze is elfogyott, ráadásul a felesége hátfájása is romlott, így Egyiptomban rekedt.
    Az event gazdaköri feladataihoz minden fatermést és állatot beadtam, amit kért. Már csak [​IMG]-ra várok, ha jól számoltam 290 db-ra. Ha az utolsó 60 db nem jönne össze az sem baj, mert az utolsó ablak már nem ad kulcsot.
    A termek bejárásánál megkezdtem a harmadik kört is, az eddig megszerzett titkosokat, (két ól és három fa) most tettem ki.

Változások, frissítések, javítások a játékban:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/változások-frissítések-javítások-a-játékban.14834/

Takarékoskodási akció:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/takarékoskodási-akció.14832/

Utoljára szerkesztett: 2.3.17
    sutimami57, stadler42 és mimi kedveli ezt.
  6. stadler42

Csak vissza szaladtam, hiszen Lujza névnapja van.

Lujza sok boldog névnapot kívánok. [​IMG]

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Még 305 majomérem kell, de ahogy Te írtad Erzsi, az a 60 nem fontos. :)

sutimami57, stadler42 és kovacstne kedveli ezt.
  8. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Lujza! Sok szeretettel kívánok nagyon boldog névnapot és főleg jobb egészséget!Ölellek:Ildi

sutimami57 kedveli ezt.
  9. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Az eső végre már elállt , de eszméletlenül fúj a szél !! Jutus mielőbbi gyógyulást !!
    LUJZA SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK !!

10. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Lujzi! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK András és Jutus

Köszönöm, de semmi változás... mondhatnám egyre rosszabb...

Már nyelni is alig tudok, és hőemelkedésem is van. Pedig nem csinálok mást csak fekszem, alszom, szunyókálok, iszom a sokféle gyógyteát, gőzölök, már a hajszárítót is bevettem, és azzal melegítem a fejem.... na nem is sorolom. Ti már túl vagytok rajta. Pfffűűű

Szóval pró- kontra.. van még 10 napom, hogy rendbe jöjjek... (ennyit adtam a vírúsnak, hogy kivándoroljon belőlem)
    :):D

Várom a repkedőket..... de nehezen találnak rám... talán félnek a vírustól..... :p

Sok szerencsét mindenkinek.... és végre jó időt.... Tatus

11. -elzemari-

Lujza,
    Sok szeretettel köszöntelek neved napja alkalmából.

12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat. Nálunk szomorú események zajlanak, amint tudok jövök : Lujza

13. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Jutus!
    Nagyon vigyázz magadra,mert nagyon makacsok ezek a virusok.Én még mindig nem vagyok teljesen jól,pedig már több tucat antibiotikumot is beszedettek velem.Állitólag a tüdőm tiszta ,ennek ellenére majd megszakadok ha elkap a köhögés.
    Nagyon elhuzódó dolog,azt mondta a doki,na de már január közepétől tart.
    Hát magamról ennyit,a felröpik engem sem kényeztetnek,de jutok amire jutok.
    Mielőbbi gyógyulást!

14. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Kedves betegek, mielőbbi gyógyulást kivánok.Ti vagytok az erősebbek!!
    A felröppenők már engem hidegen hagynak, sajnos!!

Jó játékot kivánok!

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

138 éve halt meg, 1879-ben Paál László magyar festőművész.
    Paál László a barbizoni iskola, a plein airtájképfestészet sajátos egyénisége, Munkácsy Mihály közeli barátja volt. Elsősorban erdőrészleteket ábrázoló, mély intuícióval, lírai realizmussal festett olajképei jelentősek. Paál neve és művészete csak az 1902-ben, a Nemzeti Szalonban megrendezett életmű-kiállításával lett ismert a magyarországi nagyközönség előtt.
    Paál László székely származású, a 19. századra elpolgárosodott nemesi családban született a Hunyad vármegyei Zámon.
    A rajzolás és festés iránti érdeklődése már egészen fiatal korában megmutatkozott.
    1862-ben ismerkedett meg későbbi barátjával, élete tanújával, a nála két évvel idősebb Munkácsyval. Paál középiskolai tanulmányai alatt, az 1860-as évek első felében, Erdély több vidékét bejárva, számos romantikus tájképet készített.
    Apja kívánságára, érettségi után, 1864-ben jogi tanulmányokba kezdett Bécsben. A száraz paragrafusok helyett azonban inkább a Bécsi Képzőművészeti Akadémia előkészítő osztályát látogatta, s 1866-ban felvételt is nyert az intézménybe.
    1869-ben és 1870-ben már két-két képét is kiállították a pesti őszi tárlatokon.
    1871 tavaszán J. S. Forbes angol műkereskedő ellátogatott a városba, hogy Munkácsytól munkát rendeljen, egyúttal megvásárolta Paál egyik tájképét. Rövid tanulmányútra is meghívta őket Londonba, ahonnan visszatérve Paál folyamatosan küldte tájképeit Forbesnak.
    Munkácsy 1872 januárjában Franciaországba költözött, de levélben és személyesen is kitartóan kérlelte barátját, hogy kövesse. 1872 májusára a könnyelmű életet élő Paál rendezte düsseldorfi adósságait, és Munkácsy után utazott. A nyarat a luxemburgi Colpachon töltötték, s Paál itt fejezte be Erdei út című képét, amellyel az 1873-as bécsi világkiállításon érmet is nyert.
    1874-ben Munkácsy megházasodott, s a barátok kapcsolata némileg meglazult. A következő évben Paálnak édesanyja, 1876-ban pedig édesapja halálhírét kellett feldolgoznia. Emellett bár festőtársai elismerték, néhány képét Párizsban is kiállították, a nagyközönség elismerése és az anyagi megbecsülés még váratott magára. Paál egészsége megroppant, tüdőbetegsége mellett egy 1877 nyarán megesett házi baleset következtében agysérülést szenvedett. 1878-ban a charenton-le-pont-i szanatóriumban helyezték el, de állapota folyamatosan romlott, s 1879. március 3-án, a késő esti órákban halt meg, életének harmincharmadik évében.
    Paál Lászlót Charenton-le-Pont-ban temették el, emlékét barbizoni lakóházán ma is emléktábla őrzi.

Nálam is elég gyatra a felreppenő felhozatal, de van még több mint négy nap, szerintem meg lesz addig mind. Ez most tényleg türelemjáték... [​IMG]

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  16. stadler42

Szép napot !

Engem se kényeztet el a felröppenő, de még van idő meg lesz az. Csak türelemmel ki kell várni, mint ahogy Erzsike mondja. Nagyon szép idő van, ezért a mosógépnek adtam egy kis munkát. Még ma be is szárad, és vasalhatok bár azt nem igen szerettek. További kellemes napot, és jó játékot.

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép napot, türelmes felröpi-gyűjtést kívánok. Már csak a közepe hiányzik néhány szintnek, ahhoz kell a reggeli aratás is meg a két esti. :)

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  18. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!
    Pepe! Rátok gondoltam, amikor kiszabtam a vírus határidejét.:D
    Több ideje nincs, mert itt a tavasz...és nem fekhetek állandóan... (bár még mindig sokat szunyókálok, talán ez jelenti, hogy nem vagyok jól)

Most nem vagyok hajlandó semmit csinálni! Meg kell gyógyulni....

Lujzi! Ne rémissz meg bennünket....

Mimi! Jók a kismadaraid!

Majd én is keresek a fotóm helyett másikat, mert egy kedves barátom ajánlotta, hogy jó lenne lecserélni!;););):)

Na majd, ha jobban leszek.....

Várom a repkedőket.... talán erre téved a maradék...

Marcsi! Nagyon szűkszavú mostanában!

Sütit sem látom!

Fatther??? Lehet, hogy egy kis pálinka jó jönne a gyógyuláshoz..;):p:p Jutus

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jövök le jelentkezni, mert Jutus hiányolt!

Lujzának boldog névnapot, Jutusnak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Nem vesztem el, csak-Pjotr után szabadon- be szippantott a VV. Zajlik az élet, szokás szerint, unalomra semmi ok.
    Ünneplés nem volt nálunk, majd akkor, ha haza jön a lányom, akkor lesz a családi nap...:D :D Menyem, és Domika itt volt két napot, minden hamar be gyorsult.
    Hétfőn jött a futár, két fickó, és hoztak nekem egy gyönyörű szép Indesit mosógépet, az a szülinapi ajándékom. Aztán a menyem hozott egy táska pacsulit...:D amit csak tőle kaptam. Parfümök, arckrémek, szemránc, tusoló, stb. Ezzel aztán le lehet venni a lábamról...tudják a lányok nagyon. Szóval, két napig unokáztam, közben szaladgáltam, ki pakoltam a fürdőt, mert be kell tenni az új gépet....a fél ház fel fordult, alig volt kis időm Domikára, meg a többi munka....
    Aztán meg jött a jó idő is, ki kellett mennem az udvarra dolgozni, nem normális módon, tegnap is reggeltől estig, közben jöttek, mentek, meg hívtak, meg minden volt...meg történt az első pánik rohamom is,hála az udvari munkának...alig hogy túl éltem, meg csípett egy méhe, marha jó helyen...Ági néni éppen jött, ki kellett vetkőznöm magamból, és be kente a kínos helyen kövirózsával. Na, nem panaszkodhatok, hogy unalmas az életem......Még sok minden volt, aztán ma meg egész nap a házat takarítottam, mert botrányosan nézett ki. Ma már pihenek, és a hátvégére is lazább napokat terveztem, de ez , ugye, változhat....
    Na, de ennyi elég is belőlem.
    Lujza, mi történt, mi a rossz hír?
    Közben az eventeket is csinálom, ahogy tudom, lassan, de haladok.
    Kellemes pihenést, jó játékot!

jolanda1948, mimi és Fatther kedveli ezt.
  20. kpe59

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.