Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napsütéses napot kívánok mindenkinek !! Erzsike köszönöm a felvilágosítást , kiraktam a könyvjelzőbe így nem lesz vele gondom !! Jó ,hogy Te mindenre figyelsz , mert Én bizony türelmetlen vagyok !! Jutus gyógyulj meg hamar , mert kell az erő ha mentek a tanyára !! Hoztam a forró kávét , egészségetekre !! 1 darab tápom maradt , ismét kever a malom éjjel , nappal !!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Jean-Marais "alias" Fantomas, nagyon hasonlít az egyik barátomra.
    Szerettem a filmjeit és úgy gondolom, hogy filmes "stílusában" talán Jean-Paul Belmondo-hoz hasonlít. akinek a filmjeit szintén imádom a mai napig.
    http://static.femina.hu/vilagsztar/...ul-belmondo-velencei-filmfesztival-2016-3.jpg
    Amint a képen is látszik, az "elhagyhatatlan" nyakkendőben még 83 évesen is tökéletes úriember.

Hoztam pár falatot https://urban-eve.hu/wp-content/uploads/2010/10/reggeli14.jpg.

Talán valamilyen fóliával ki kellene bélelni, s lehet, akkor tovább bírná ?.....

Mosolygós szép napot !

brozsa és sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Március 10.-e időjárás mutató nap. Azt állítják az időjárást figyelő földművesek és pásztorok, hogy e nap időjárása 40 napig tart. Különösen az e napi hideg, fagy okoz gondot, mert ha fagy 40 vértanú napján, még 40 napig várhatjuk a zord időt.

Nagyon boldog névnapot kívánok! [​IMG]

53 éve halt meg, 1964-ben Dallos Sándor József Attila-díjas magyar író, újságíró, forgatókönyvíró.
    Iskoláit Komáromban és Győrben végezte.
    1925-től a Magyarság és az Új Magyarság című lapok újságírójaként dolgozott a fővárosban.
    1926-1932 között a Napkelet folyóirat munkatársa. Az 1930-as években tűnt fel szépirodalmi műveivel. 1945-1949 között a Hírlapnál dolgozott. 1949-1953 között a Magyar Nemzet, 1952-1955 között a Hunnia Filmgyár munkatársa volt.
    Legnagyobb élménye a szegénység. Elbeszélései, regényei gyakran viszik az olvasót a munkanélküliek, a csavargók világába. Stílusa szuggesztív, bár művészete nem mindig mentes a naturalizmustól és a misztikától.
    Regényeken és elbeszéléseken kívül számos filmforgatókönyvet is írt. Legfontosabb alkotása e műfajban a Szabó Pál regényéből készült Talpalatnyi föld, valamint a Semmelweis című film, amelyért József Attila-díjat kapott.
    Munkácsy Mihály kétkötetes, regényes életrajza (A nap szerelmese, Aranyecset) első ízben 1957–1958-ban jelent meg. Ez a regény egyszersmind Dallos Sándor legnépszerűbb és legjelentősebb alkotása.

Belmondo nekem is nagy kedvencem. Tőle ezek a filmek a kedvenceim: Félelem a város felett, Szabadlábon Velencében és a Zsaru vagy csirkefogó?...
    A konzervdobozokat egy belső festés is védené egy ideig.

Fatther, brozsa, Pepe101966 és 2 más kedveli ezt.
  4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt!

Köszi a kávét, reggelit!

Erzsike! Én is elolvastam a jelenlegi életrajzát... Abban tengerész.. ????

Hát, igen, mindent meg lehet változtatni.. Kár, hogy a régi újságaimat kiselejteztem, mert nagyon sokáig őriztem az ilyen hírekkel.

Belmondó! Igen őt kedvelem. Készült vele egy Nyomorultak c. modern változatú film, ami a II. világháború idején játszódik.. Nem régen játszották a TVben. Nagyon jó.

Szakadó esőre ébredtem..... Nem örülök....

Vidám napot mindenkinek... Én megyek túrbózni magam, mert a jövő héten még a fiam is jön haza.... Nem lehetek beteg....

Jutus

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Ez nekem is nagy csalódás volt. A púpos, vagy A királyasszony lovagja... Mindig magamnál volt a képe.... Aztán már nem. ;)
    Delon is nagy kedvenc volt, főleg A fekete tulipán c. filmben, Belmondo pedig a Cartouche-ban. A Cartouche-t legalább 30-szor láttam, vagy többször.

Bíborka! Köszi a kávét, Fatthernek a reggelit. :)
    Ildikó! Isten éltessen, legyél mindig mosolyos!

Azért szomorú lesz, ha 40 napig ez a sötétszürke, esős idő lesz.

6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek !!! Bocsi az eltünésért, de ekkora kő ült rajtunk, ami most leesett.Igazából a lányom volt veszélyben.Őneki 12 éve volt egy hasüregi terhessége, amire hajszál híján ráment, mert nem vették észre az orvosok.Most az első terhességi jelnél mentünk orvoshoz ( a megye legjobbikához) aki a terhességet meg tudta állapítani, de a helyét nem. Én is láttam az ultrahang vizsgálatot, terhességnek sehol nem volt nyoma sem a méhben, sem a hasüregben. Jó esély volt arra, hogy a hasi fő ütőéren tapadt meg, de olyan elenyésző volt még a mérete,hogy ott nem volt kimutatható. Végül a sorozatos hormonszint ellenőrzések során kiderült, hogy elhalt valószínüleg valahol a hasüregben. Most viszont felmerül a kérdés, hogy hogyan tovább.Mivel a szervezetnek pihenni kell , mert vetélésnek minősül.27-én megyünk ehhez az orvoshoz megbeszélni a továbbiakat. Valamit kell tenni, mert így a lány egy időzített bomba.
    De a fenyegető veszély elmúlt, úgyhogy már magunkhoz tértünk. Szegény lányomat is nagyon megviselte az eset.
    Most viszont már vagyok, nagyon aranyosak vagytok, és igen jólestek az aggódó szavaitok. Komolyan mondom életem egyik legjobb döntése volt, hogy a nyugiházba jöttem.
    Most már vagyok, leszek később még jeletkezem: Lujza

mimi, Fatther, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Sziasztok ! Nálunk reggel óta esik az eső, én pedig erre nagyon allergiás vagyok. De a papa [​IMG] azért csak el ment a csarnokba savanyú káposztáért, mert hétvégén azt akarunk főzni. Lujza nagyon sajnálom a lányod, de remélem orvosi segítséggel szerencsésen túl jut a bajokon. Biborka köszi a kávét és fahtter neked meg a reggelit. Jutus most már azért gyógyuljál meg, mert jön a fiad haza és birtokban kell a konyhát venned. További kellemes napot, és jó játékot kívánok.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  8. kisabonyi49

kisabonyi49 Fórum-zöldfülű

Sziasztok én még nem voltam itt,bár elég régen játszom,de most megpróbálom

mimi, brozsa és sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Utoljára szerkesztett: 10.3.17
    mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

ILDIKÓ NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK !!

mimi, Pepe101966 és sutimami57 kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

ILDIKÓ ÉN IS KÍVÁNOK NEKED

mimi, Pepe101966 és sutimami57 kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszi a tanácsot, én is eképpen jártam el. :) Nálam fehér, barna, zöld színűek a dobozok. :)
    Biztosan nem egy hosszú távú ez a virágtartó, a nyárra terveztem. Addig biztos ki bírja. :D Ok, tavaszig...utána jöhet másik. :)

A felfúrt dobozokba árvácskát raktam, ami még rá megy, 3-3 darab, abba meg kukacvirág lesz. Éppen elég...amennyire szeretem a kertet, meg a virágokkal való dolgozást, nálam ez is nagy teljesítmény........:)

Ma nem kell ki menni, pedig terveztem, de pocsék idő van.
    Köszi a kávét, a híreket, okosságokat...kellemes délutánt.

mimi és Fatther kedveli ezt.
  13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Az időre ma mit is lehet mondani azon kivül, hogy hűűű de pocsék.

Sütike,
    a virágtartó jópofa, legyen benne sok örömöd.
    Ildikó,
    névnapodon köszöntelek én is
    kisabonyi49,
    gyere bátran, tudod, aki mer az nyer.
    Rozika,
    nem vagy egyedül a rossz idő allergiára, kezet foghatunk, és csatlakozom melléd
    Lujza,
    jó hogy hirt adtál magatokról, mert aggódtunk nagyon.A lányodnak csak sikerül majd egy igazi baba váró időt elérni, szurkolok nekik nagyon.
    Mimi,
    éppen tegnap pillantottunk bele egy Zorró filmbe, ahol a Delon volt Zorro.Hej de sok lány szivét megdobogtatta fiatal korban.Naná, hogy az enyémet is, hiszen akkor lehetett ezeket a képeslapokat kapni róluk.Szerintem minden lány fiókjában ott lapultak a képek.Ó te jó ég de régen is volt.
    Jutus,
    igazad van, de a mellbedobást nem vállalom, mert ott is lemaradok!!!Gyógyuljál meg minél előbb.
    Erzsike,
    nagyon jó, hogy hozod ezt a napi kincseket, igy legalább elolvasgatunk sok mindenről.

Vidámság és derű legyen veletek.

mimi, Fatther, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Kedves Ildikó, nagyon boldog névnapot kívánok!
    Lujza, jó hogy jöttél, nagyon hiányoztál! A legjobbakat kívánom Orsinak, és szorítok érte! Várom a következő hírt, és remélem, jól alakulnak a dolgok!
    Marika, tényleg, nekem is voltak ilyen képek, nem is kevés...akkoriban nagy divat volt kedvenceink fotóit gyűjteni. :) Szép idők voltak...:)

mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  15. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Tudjátok, elsősorban azért voltak szép idők, mert fiatalok voltunk.;)
    Ildikó !!!! Én is boldog névnapot kívánok sok szeretettel.
    kedves kisabonyi 49 ! Gyere nyugodtan, mindig örülünk az új tagoknak. Hogyan szólíthatunk?

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  16. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Nagyon szépen köszönöm Mindannyiótoknak a névnapi köszöntést.Igazán nagyon kedvesek vagytok és jól esett a megemlékezés.
    Mindenkit szeretettel ölelek:Ildi

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  17. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Boldog névnapot kedves Ildikó!

sutimami57, mimi, Pepe101966 és 2 más kedveli ezt.
  18. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Ildikó! Boldog Névnapot kívánok én is! Annyira nyomott vagyok, hogy már a naptárt sem nézem!

Hurrá Lujzi! Végre itt vagy! Amit hoztál már kevésbé.... El sem tudom képzelni, hogy ilyen dolgok hogyan történnek? Szegény lányod.... Biztos lelkileg is nagyon megviseli....

Akkor most már jobban van? Otthon van, vagy még a kórházba? Jobbulást Neki.

Csak találnak valami jó megoldást a dokik...

Kisabony! Üdv. köztünk! Érezd magad jól.... Valamit mesélj magadról, hogy megismerjünk.

Süti! Jó ötlet a virágtartó, bármit is teszel bele.....

Rozika! Lassan már nálunk is megtanul András főzni! Tegnap amikor hazajött, "csak úgy", neki állt gomba levest főzni. Nagyon jó lett!

Marcsi! Cél szalag szakítást... halasztva! Lassan jár tovább érsz! Igazad van....
    Én is néztem a Delonos Zorót!

Lányok! A fotók! Charls Brosson, Robert Redford, is a bérletemben volt. Rongyos a kép már... :D:D:D:D

Nekem még vannak "könyvjelzős" képeim is... Kár, hogy nem tudom ide hozni....

Rozika! Milyen igazad van... Kocsonyát akarok főzni... András majd segít benne... :)

Hát kellemes estét mindenkinek! Jutus

sutimami57, Fatther, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Még van pár perc, amíg megérik a margaréta, gondoltam benézek a Nyugiházba. És milyen jól tettem, Lujzával lehetett "találkozni". :)
    Nagyon átélem a lányod helyzetét, remélem neki is sikerül felkészíteni a "berendezését", hogy megfoganjon jó helyen a baba. (A két fiam "utána" született.)
    Kisabony, remélem, jól fogod magad érezni itt. :)

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  20. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Mimi! Én is így vagyok! Várom a margaréta virágzást!

Közben benéztem a piacra is. Régen jártam arra felé! MICSODA árak vannak.
    Még szerencse, hogy ülök, mert hanyatt vágtam volna magam....
    Szerintem még Svájcban, vagy Londonban sincs ilyen drágaság!
    De egy játékban???????????????????:eek::sleepy::sleepy::sleepy::sleepy::eek::(

Hát kellemes hét végét mindenkinek! Jutus

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.