Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Utoljára szerkesztett: 16.3.17
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza,
    a részvét a fontos, aztán ami sikerül, az már tiszta haszon.Felénk olyan bolondul munkába állt Szél úrfi, hogy csak úgy suhog az ablakon keresztül.Ha kinézek, csak úgy hajlonganak az egyenlőre még kissé kopasz ágak a fákon, de rendületlenül táncra tessékeli őket ez a huncut Szél úrfi.Szivesen kertészkednék én is már, de egyenlőre még a hideg az uralkodó hőmérséklet, igy aztán várakozó állásponton vagyunk.
    A titokzatos ólakból egyet magamévá teszek, de nem valószinű, hogy olyan szerencsém lesz, mint a menyétnél.Ám a próba az szerencse is lehet akár.

Derű és vidámság lengje be a napotokat.

sutimami57, brozsa, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Teát reggel kapnak, este tudok készíteni. A farmon meg szaporodnak a margaréták. Tudom unalmas, hogy mindig ezt írom, de baromi sok kell. Éjszaka csipkebogyó nő, az olasz köles még sehol sincs.

Az autóhoz kitartást. :D

Én is reszkírozok két ólat a bölényhez, aztán majd meglátjuk. Ha nem lesz, lesz később. Új szemüvegem lesz, nem bölényem. :D:D:D

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  4. kpe59

Tudom milyen unalmas, mert én is ezeket szaporítom még. A kölest és a csipkebogyót felváltva vetem, hogy mindkettő haladjon.
    Az autó kész van, csillog, mint Salamon tök- életessége... [​IMG]

5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

SZTK első menet letudva.... hááát inkább nem is mondom.... minden lassú...

A jó hír, hogy a szemem rendben van. Még a vérnyomás ingadozást sem lehet látni!!!!????
    Se szürke. se zöld hályog nincs..... Gond egyenlőre letudva.....

Az EKG marad a jövő hétre..

Süt a nap, de hideg a szél...

A vérkép holnap lesz kész...

Igen lányok jól vagyok! Nagyon remélem, hogy elzavartam a Vírusokat....
    Nagyon kitartó volt.

Mimi! Jobb egy szemüveg.... engem sem izgat a repkedő! Ha jön, jön, ha nem nem...

Most a denevevérek, pókok izgatnak jobba.. Kell még pár növény hozzá

Megyek aratni, és megnézem a tarhonyát.. ég leég nekem...
    Jutus

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  6. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Jutus! A vérnyomásingadozás, ha gyakori és kifejezetten erős, akkor az a szemfenék erezetén nyomot hagy . Erre mondták, hogy nem lehet látni.
    Bocs, hogy belekotyogtam, de úgy vettem észre, hogy nem érted, hogy mire gondoltak....:)

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Dehogy kotyogtál bele!!! Köszi! Jó egy szakember a háznál! KÖSZI

Bár így sem értem... :sleepy:Ha nyomot, hagy - mert miért ne hagyna?- akkor miért nem ezt mondták, egy "laikusnak"???

Bár biztos segíteni Ők úgy sem tudnak.
    Tegnap délelőtt 153 .... délután már 98 volt a vérnyomásom.. Elég szélsőséges tud lenni pár órán belűl....

Na jó, én nem vagyok fontos..... TE, TI jól vagytok??

A kerti munkával azért még óvatosan! A hajolgatás nem kimondott séta galopp!

Már én is nagyon mennék.... Friss levegőzés, matatás....

A hét végén jön a fiam haza..... most is eltolódik....

Süti! Látod én is így voltam vele, hogy elkerült..... DE mégis csak megtalált mielőtt eltelepült volna őszig.... ;) Évek óta megúsztam....

Na ezek a repkedők! >:(

Neki állok én is a hiány pótlásnak.... jön ami jön..... :)

Megint egy új állat! Már így is annyi van, hogy nem is tudom melyiket szaporítsam.;)

Bűvölök mindenkinek egy kis repkedőt! Jutus:D:D:D:D:D

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Örülök, hogy jól vagy Jutus, már ideje volt. :)

Erzsike, a kölessel nem megy nekem a margaréta, mert akkor abból ültetek egy körrel kevesebbet. Úgy jön ki a lépés, hogy két kör margaréta, egy kör csipkebogyó, trágyázva is.
    A mára tervezett dolgok készen lettek, holnap főznöm kell. Túrógombócot ennék, de ahhoz meg le kéne menjek a boltba reggel. Gombaleves kész, lehet spenót, krumplis tészta. Reggelre megálmodom. :D

-elzemari-, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Úgy gondoltam én, hogy egyik kör olasz köles, a másik csipkebogyó a margarétás körök mellett, hogy együtt haladjon a két nagyon hosszú.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek.

Nem akarok a dolgotokba belekotyogni, csupán a "saját verziómat" mondom el, én így szoktam csinálni: a kora reggeli aratás után - ha nincs event - egy-egy Az élet forrása és Életelixírt elkortyolva, valamint a "virágos felhősort" aktiválva ültetem el a margarétát kétszer egymás után, mert (emlékezetem szerint ezekkel a dolgokkal, valamint vízzel és trágyával) kb:5 óra az érésideje, s az elixírek, természetesen "pinkizve" vannak, ill. a felhősor +10%-ot ad. Ezzel a kétszeri aratással du. 16.20-17.00 óra körül "végzek", s akkor már "segéderő" nélkül vagy a 6%-os "A szerelem aromája" elixírt használva könnyen letermeltem a szükséges csipkebogyó mennyiséget.
    Másnap kora reggel ezt aratom, s kezdődik az egész előlről, kétszer virág, majd a hosszúérésű egy, gabona, zöldség vagy virág féle.
    Most hasonló módszerrel a szagos mügét és tarlórépát vagy tárnicsot termelem, attól függően, hogy melyik "felhő van aktiválva", mivel a következő növény az erdei szamóca lesz, s ezek a növények kellenek "még" a gazdakörihez, azaz előre termelek.
    A "felhőkkel" kapcsolatban csak annyit, mivel 48 óra a lezárási idejük egyik nap a "zöldséges", másik nap a "virágos" felhőt aktiválom, s a növény termesztést is ennek megfelelően alakítom.

Sok sikert kívánok !

mimi, -elzemari-, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  11. kpe59

Ezeket a természetgyogyós termékeket én is használom hozzá. Mindig attól függ, hogy mit vetek és mit eszek meg, hogy legközelebb mikor tudok aratni. A felhőkkel is hasonlóképpen variálok. A lehetőségeket ki kell használni [​IMG] a javunkra, ha már adottak...

12. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szia Fatther! Milyen okos tanácsok!

Általában én is így variálom. Bár én még csak 100-as vagyok... A bogyókkal jól haladok a bogyókkal... mind a 2 farmon...
    Figyeltem rátok, hogy milyen sok kell majd belőle...;)

Most szedtem a Holdason a szentjánosokat. (8) Egy fia darabot nem adott...:sleepy:

Csak nem tudom ez kinek éri meg????

Én egy fia aranyat sem adok a repkedőkért...:sleepy:Ki győzi ezt már forinttal?

Mimi! Köszi! Valóban már nagyon untam ezt az állapotot! Élvezem is , hogy "normális" vagyok!:D:D:D

A spenót jól hangzik! A túrógombóc is a kedvencem.. (Süti tudja!:D:D)

A krumplis tészta meg fenomén! Valamelyik nap nálunk is lesz az étlapon, mert a fiam egyik kedvence. Ezt Ő nem szokott főzni. (bár már elmondtam, hogy nem is bonyolult megfőzni)

Na kitartást Nekünk! Jutus

13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

143 éve született, 1874-ben Kincsem, a „csodakanca”.
    Kincsem többszörös díjnyertes magyarországi versenyló, a legyőzhetetlen „csodakanca”. A világhírűvé vált angol telivér nevét a Kincsem Park mellett a Sárneczky Krisztián által 2007. június 8-án felfedezett 161975 Kincsem nevű kisbolygó is őrzi.
    Kincsem születési helyét gyakran vitatják, harcol érte Kisbér is, de valószínűbb, hogy Blaskovich Ernő tápiószentmártoni birtokán látta meg a napvilágot.
    A csodakanca trénerének dédunokája, Hesp József ma is őrzi a „Vadász- és Verseny-lap” 1874. július 15-i számát, amelynek 199. oldalán olvashatjuk, hogy „Blaskovich Ernő ur telivér ménesében Tápió-Sz.-Mártonon” Blaskovich Ernő vadászlova Waternymph egy sárga kancacsikót ellett Cambuscantól. A szülők azonossága miatt kétségtelen, hogy a híradás Kincsem születéséről szól. Apja, Cambuscan, egy import angol telivér volt, amelyet 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a kisbéri ménes számára. Anyja Waternymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája volt, amelyet 1864-ben vásárolt meg Blaskovich Ernő, s 1873-ban vittek Kisbérre fedeztetni.
    Kincsem karrierje kétéves korában, 1876-ban kezdődött. Trénere az Angliából Magyarországra, Gödre települt Hesp Róbert volt. Akkor még nem sejtették, hogy már a neve is telitalálat, hiszen valóban kincset ért tulajdonosának, sőt az egész nemzetnek is.
    Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény macska (Csalogány) volt, amely nélkül Kincsem egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Legendák keringtek arról, hogy milyen kétségbeesetten kereste Kincsem egész istállószemélyzete a boulogne-i kikötőben elkóborolt macskát.
    Kincsem kissé „bogaras” és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny. Ismertté vált a történet, miként sikerült a baden-badeni versenypálya közelében megfelelő vizet találni, mivel a már egy napja szomjazó Kincsem rá sem hederített az addig felkínált ivóvízre.
    Kincsem szakértője Becker Ádám kultúrmérnök, Blaskovich Ernő jó barátja volt. Minden verseny előtt megvizsgálta Kincsem pszichikai állapotát, és megmondta, hogy indulhat-e a versenyen vagy sem.
    Élete során vonaton beutazta fél Európát. Legnagyobb sikereit Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.
    Kincsem első ivadéka, Budagyöngye 1882-ben jött világra. Ez a kanca is később sok győzelmet tudhatott a magáénak.
    A csodakanca utolsó utódja Kincs volt, amelyet 1887-ben ellett. Kincs lánya, Napfény később eredményes versenyzővé vált.
    Utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült, gyomor és bélgörcsök kínozták. 1887. március 17-én, tizenharmadik születésnapján egy súlyos kólikaroham következtében múlt ki a magyarok legendás telivérje.
    Kincsem terebélyes családfát hagyott hátra, melyen magyar és nemzetközi nagydíjak és futamok győzteseit találjuk. Vérvonala, főleg Németországban, a mai napig tovább él, bár Kincsem egyik leszármazottja sem érte el ősanyja kivételes eredményeit.
    Élete során, két- és ötéves kora között, négy teljes szezonon keresztül 54 versenyen indult és Európa legjobbjait verve mindig győzött, ezzel a telivértenyésztés történetének legendás alakjává vált.
    Teljesítményét soha egyetlen versenyló sem tudta elérni, ezzel az egész magyar versenylótenyésztésnek szerzett világhírnevet.
    Leszármazottai eljutottak a világ neves tenyésztőistállóiba.
    A Kincsem Parkban, a budapesti galopp-pálya bejáratánál 1977-ben felállították a csodakancát ábrázoló életnagyságú bronzszobrot, Tóth Béla munkáját.

Szép napsütéses idő ígérkezik mára is, mert már most ragyogóan süt a nap.
    Elég nyűgösen halad ez az event, de lassan kész lesz a kellő darabszámú gaz, aztán hátha jobban jön a felreppenő. Igaz ma reggelre a nyolc órás gaz is annyi felreppenőt adott, mint az 5:30-as event gaz, így sok jóra nem kell számítani.

14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Utoljára szerkesztett: 17.3.17
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Ezt mind fogad el. Az event bánatosan de halad, a növények ki vannak és csak hosszút ültettek, hogy felröpi is haladjon.

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó napot mindenkinek!
    Rozika, köszi a mosolyt, elfogadom ám. :)

Hasonlóan termelek, csak az estihez elfelejtem a bónuszt berakni. :) Majd jobban odafigyelek erre.
    Igazad van, megnéztem, csak negyed óra a különbség.

Érdekes, a Kincsem történeteit még nem olvastam, és nem emlékeztem, hogy a 19. században élt. Mintha nem régen lett volna. :)

Éjszakára én is a 8 órás gazt ültettem, de nem lett sokkal több ez a hülye szósz. :)

További szép napot, kinek kertben, kinek a lakásban. :)

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  17. kpe59

Utoljára szerkesztett: 17.3.17
  18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

19. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Valóban csodás napsütés van... már jobban is esik az ablakon kinézni...

Fatther! Gondolom a a cicás kávét hoztad?? Csak azért. mert a Pécsi Therápia Hotelt hozta fel, ahol februárban laktunk. Kicsit meglepődtem!

Látom Ti is sakkoztok a több felröppenőért... Én már nem szólok semmit....

Majd meglátjuk....

Kellemes pihenést. Jutus

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.