Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Igen , már virágoznak az alma és cseresznyefák nálam, majd reggel kiderül, hogy vajon hány virágszirmot hullajtanak el.
    Mimi,
    látod ilyen optimistának kell lenni, én sajnos nem vagyok ilyen biztos benne, hogy mindegyik fa adni fogja a virágait.Lehet hogy némelyeknek nagyon odaragad a fához és nem tud majd lehullani.De majd reggel többet tudunk.

Jó éjt!!

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a magyar-lengyel barátság napja 2007 óta és a Meteorológiai világnap 1960 óta, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) megalakulásának tiszteletére.

175 éve halt meg, 1842-ben Marie-Henri Beyle (ismert álnevén Stendhal), 19. századi francia író. Egyike a realizmus első képviselőinek Vörös és fekete, illetve A pármai kolostor című regényeiben.
    Jómódú, királyhű polgárcsaládból származott, őt azonban már gyermekkori lázongásai szembefordították családja konzervatív nézeteivel, a jakobinusokhoz vonzódott.
    Szülei a nevelését középszerű francia nevelőkre bízták. Későbbi műveire semmilyen hatással nem voltak szülei.
    1799-ben Párizsba költözött. Rokoni segítséggel Napóleon hivatalnoka, majd katonája lett.
    Napóleon bukása után kezdte meg irodalmi pályafutását, eleinte csak fordításokkal, átdolgozásokkal, útirajzokkal.
    Milánót, kedves városát választotta lakhelyéül, itt élt 1821-ig, amikor az osztrákok kiutasították, s apja halálakor visszatért Párizsba, hogy szerény örökségét átvegye.
    A Bourbonok bukása után diplomáciai szolgálatba lépett.
    Száműzetéshez hasonlatos magányában, amelyet csak ritkán szakított meg egy-egy párizsi utazás, írta remekműveit.
    1842. március 23-án halt meg Párizsban.

Egyelőre az event gaz és a felreppenők összegyűjtésével foglalkozom, nem keverek a malomban sem még.

3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Nekem tetszik az event. Szokásommal ellentétbe, termelek, malmot dolgoztatom és mindjárt a feladatba adom. Jelenleg nagy a káosz, de majd helyre áll a végére.
    Mindenkinek sok felröppenőt.

4. -elzemari-

Jó reggelt...

A gyümölcsök közül az almafavirágai beértek és az összes felröppenő rendelkezésre áll.A cseresznye még újabb virágzásra vár.
    Én is malmozom, aratás után pedig viszem a Ziegfridnek és segédjének Auréliusznak a szükséges alapanyagokat.

Kivánok jó játékot , most kapom a kapámat és megyek a rózsaszinű krókuszokat összekapkodom.Mosolyt az arcotokra...

5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Beugrottam kávéra, okosságra, olvasásra. Nagyon be kavarodtam a dolgaimba, de ma molyocskázni fogok, mert mindenem fájdalmas......hiába, nem szabad túlzásba vinni a munkát, ezt érzem. De elégedett vagyok magammal, kissé rokkantan, de el múlik, remélem.

Eventet el kezdtem én is, mind a két farmon, mert a rózsa cica nagyon be indította a fantáziámat. Szerintem is elég jól jönnek a röpik, nem lesz gond vele, amúgy tetszik az event. Én sem kavarok még semmit, legalább a virágok legyenek meg, ne kelljen számolgatni, utána úgyis a röpik alakítják a dolgot. Jó lesz ez, bár a denevéres nagyon ki akasztott, utolsó órákban lett meg a kis farmon a felhő. Nem szeretem ilyen későre hagyni, mert nálam is bármi történhet.

Legyen nagyon kedllemes a napotok, remélem, nekem is az lesz. Na, megyek is molyocskázni...:D

Fatther, brozsa, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    Az első teljes ültetésű krokusz a földben, éjjelről a liliomok a pajtában. A liliom hamar meglesz, mert délután doki meg közgyűlés lesz, azt fogok ültetni. Addig főzés, vasalás a terv. Még nincs annyi gaz, hogy a malomba vigyem.
    Szép napot nektek!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Elkezdtem az eventet, tényleg egész jól adja a felröppenőket. Az összesítést persze ne néztem meg, a tölgyest beültettem cseresznye és almafákkal, így aztán virágból dömping van nálam. Nem baj, ha beérnek, akkor visszarakom a mamutfáimat, az eventgaz meglesz a két területen is.
    Gyönyörű tavaszi idő van. Tegnap orvoslátogatásom voltam, ahol közölték velem, hogy kimerítettem a lehetséges összes fájdalomcsillapítót, amit tudnak ajánlani az már kábítószer kategóriába tartozik tapasz formájában. Akkor hirtelen bele is egyeztem, mert a fájdalmam olyan szinten volt, hogy nem volt rá szalonképes jelző. Szerencsére rosszul írták meg a receptet, ezért pénteken vissza kell mennem,de már kétségeim vannak a gyógyszert illetően, azt hiszem alkudozok még egy kicsit.
    Bocsi, hogy korán reggel panaszkodom,de muszáj volt valakinek elmondanom. (bele is teszem gyorsan a ládába)
    Legyen nagyon szép napotok,sikeres eventet mindenkinek:Lujza

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép napot !

Nagyon szép idő van, a nap szépen süt. A gazok szépen szaporodnak, felrópik is ahogy. De majd a végén meg tudjuk, mi megy és mi marad. A malomba még nem kavartam, majd a növények ha ki lesznek. Addig meg had szaporodjanak a röpcsik. További jó játékot, és gyűjtögetést.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Lujza!
    Panaszkodj csak nyugodtan,én magamról tudom hogyha kibeszélem mgamból a bajt utánna sokkal könnyebb.Még akkor is ,ha itt segiteni nem tudunk,de megosztod velünk.
    Nekem a nővéremnek volt tapasza,neki használt csak néha nagyon "kiütötte",de legalább nem fájt.
    Ha gondolod felülök veled ládára és elbeszélgetünk.Nekem is elég sok gondom van az utóbbi időben.
    Ölellek:Ildi

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Ildi! Köszönöm az együttérzést, mégiscsak kellemesebb a ládán üldögélés társaságban:). Én is attól félek, hogy nagyon ki fog ütni, és nem leszek a magam ura.Márpedig azt nem szeretném. Mindegy, majd még holnap alkudozom egy kicsit.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  11. kpe59

Boldog aratás napja:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/boldog-aratás-napja.14928/

Szupertrágya és Kacsa Kata szupertrágya akció:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...rágya-és-kacsa-kata-szupertrágya-akció.14927/

Az a jó, hogy itt mindig van aki vállalkozik egy kis üldögélésre a ládán. Ha megosztjuk a problémáinkat, akkor az olyan, mintha már nem is egyedül kellene cipelni a terhet...

Kertészkedéssel töltöttem a délelőttömet, még nincs kész teljesen, de első nekifutásra ennyi pont elég is volt. Holnap is lesz nap, sőt utána is...
    Határozottan melegem volt, de most már itt a lakásban üldögélni nem túl kellemes, lassan meg kell környékeznem a kazánt, hátha adna egy kis meleget.

sutimami57, brozsa és mimi kedveli ezt.
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Együtt érzek veled, nem lehet, hogy a hirtelen nagy meleg okoz ekkora fájdalmat? Tegnap délelőtt 42°volt az erkélyen. Ma "csak" 32.
    Én is melléd ülök a ládára, hogy nyugodtan panaszkodhass. :inlove:

Még csak a földművelésnél tartok, a molnárt még békén hagyom. Ma nincs másra időm meg figyelmem se.

13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Mimi ez a nagy meleg a lábamnak is meg ártott, nem a műtöttnek a másiknak le zsibbadt. De remélem el múlik, de azért mellétek ülök a ládára. A molnárral még én sem tárgyaltam, majd ha minden növény meg lesz. Ma egész nap nyitva volt az erkély ajtó, de nem fáztunk sőt jól esett a tavaszias idő be áramlása.

Fatther, mimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nálunk is nagyon jó idő volt ma, megszavaztuk délután, hogy nem fűtünk be. Már voltak ilyen napok, nem fáztunk. Igazából olyan 3 naponta kérünk egy kis meleget a kazántól.
    Én folyamatosan pakolom az eventet, egész jól haladok

15. kpe59

Már én is pakolom, de még egyelőre nem tartok a felénél.
    A reggeli aratás után már csak 310 fehér magot kell vetnem és azzal kész is mindkét virágból a szükséges mennyiség.
    Cserepet mindig annyit keverek, amennyi a következő beadáshoz kell. Egyelőre még van elég felreppenőm is. A két fajta fából csak párat tettem ki, terem azokon szirom szép lassan. Nem kell, hogy egyszerre legyen meg az egész, mert a felreppenőre úgyis várni kell majd.

16. -elzemari-

Halihóóóó,

A ládára én is odaférek még?Úgy is az egész bugyrom tele van mindenféle, húú ki sem mondom hogy mivel.

A haladás folyamatos, én is kapálok, kötegelem a virágokat, dobozolom és viszem, hol a malomba, hol a két szorgoskának.Csak úgy szelem a sorokat, igaz néha meg meg kell állni, mert némileg hiányos lesz a beadandó.Sebaj, igy is van a haladás.
    59/39 az állás.

A holnapi viszontirásra.

bündihugi, Fatther, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  17. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szia elzemari!
    Várunk a ládán!Sok jó ember kis helyen is elfér,gyere nyugodtan!
    Bepakoljuk gondjainkat,bajainkat és jól ráülünk,hogy elő ne tudjanak jönni.:D

18. reghea

reghea Utánpótlás-írogató

Sziasztok csajok!Be fogadtok a tarsasagba,csak en meg nem ertelek beneteket,mi az a ladara ules?En is nyugis vagyok,imadom a jatekot 6 eve jatszom,de meg csak most ertem el a 100-as szintet.Udv.mindotoknek.

Fatther, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  19. kpe59

Üdv a nyugisoknál!
    A ládát már nagyon régen találtuk ki arra az esetre, ha valakinek valami bánata, fájdalma vagy panasza van, azt beleteszi a ládába és gyorsan rácsukja a tetejét és ráül, hogy ne tudjon onnan semmi kijönni. Aki épp erre jár, az melléül, hogy megosztódjon a teher és könnyebb legyen elviselni.

brozsa, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Jóó reggelt!

Jó elgémberedtem a ládán, de könnyebb is lett a lelkem.
    Reghea,
    gratulálok a százas szinthez, ügyes vagy, most már nekem is kellene igyekeznem, mert még csak most fogom elérni a 99-ik szintet, igy én még nem mondhatom, hogy százas vagyok, igaz valamivel többet is kelllene tennem, hogy elérjem.
    Érezd magadat jól közöttünk.

Most újra kapom a kapámat és megyek dobozolni a virágokat.

Ja,és majd elfelejetettem a mosoly, tudjátok, nem kerül semmibe!!
    "A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye."Mark Twain

Utoljára szerkesztett: 24.3.17
    bündihugi, Fatther, brozsa és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.