Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Irénke! Nagyon boldog névnapot kívánok!
    Ha juniusban tartod akkor majd akkor is !Ajókivánság sose rossz.Ildi

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Szisztok ! Nem is olyan vészes ez a tapasz. nem mondom, jókat alszom tőle, de a fájdalmam 90 %-a megszünt. Ma olyan kipihenten ébredtem, amit már csak nagyon régen éltem át.
    A felröpik nálam egyre gyérebben jöttek, most bevetettem a rózsát, megpróbálom egy kicsit felhalmozni a bugykosokat.
    Erzsike ! Nagyon élvezem a reggeli okosságokat, amit hozol nekünk. Velencében sajnos még nem jártam, de fenn van a bakancslistán.
    Gyönyörű szép idő van, nem fájok nagyon,tiszta Havai minden:):):)

Fatther, Pepe101966, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ide értem ebéd után. Jó az idő, így a hangulatom is jobb.

Irénke, boldog névnapot kívánok, és gratulálok a szintlépéshez!
    Köszi a kávét, okosságokat, híreket, viccet...:)
    Erzsike, igazad van, valóban az el végzett munka után jön az elégedettség, és az érdemes volt......jól esik a dícséret, mert kell, ami ösztönöz...:) :)
    Tegnap estig unokáztam, annyira édes ez a kicsi gyerek, hogy nem lehet betelni vele. Mondja a menyem, hogy mutasd meg a maminak a kedvenc zenédet! Fogja az anyja okos telefonját, de úgy áll a kezében, hogy bámulatos, kicsi ujjával szépen húzza az oldalakat, és koppint a zenére...táncikál hozzá, be is rogyaszt, rázza a kis popsiját, énekel, vigyorog, meg toppant, amikor kell...annyit nevettünk, hogy már fájt a hasunk. Ancsinak fogalma sincs, hogy találta meg a youtube-ot a gyerek, mert ő soha nem használja a telón...:D :D Csupa élmény volt a nap, nagyon jó volt velük lenni. :) Közben hívta a nagybátyját, amit az anyja hamar ki nyomott, a lányomnak meg küldött üzenetet, még a like-ot is rá nyomta. Szóval, szuper volt a nap, nagyon jól éreztük magunkat.

Event megy, a nagy farmon kész a bal oldal, cicaház, felhő meg van. Elég kevés a röpi, de van még idő. A kicsin még sok van hátra, de remélem, ott is meg lesz, ami kell. Amúgy tetszik ez az event, nagyon aranyos, jók az ajándékok, és szerethető. A cicaház nagyon édes!
    Na, megyek mosogatni, utána még az udvarra egy kicsit. Szép délutánt!

Fatther és mimi kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Rövidre fogtam reggel a fórumot, féltem, itt ragadok. :)
    Ezért most köszöntelek Irénke, jó egészséget, örömmel teljes éveket kívánok!
    Ma szétszedtem egészen a hálószobát, átrendezem, ablakot mostam. A kipakolás mindenhonnan gyorsan ment, a bepakolás lesz a nehezebb. Közben kidobálom azokat a dolgokat, amik még óvónő-koromból maradt. Már az unokák is kinőttek belőle, illetve egészen más kézműves munka érdekli őket.

Az event közben elkészítette saját magát. :) A macskaházacskát is kiraktam, igazán szépséges.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Korán ébredtem, így korán hoztam a kávét [​IMG] Legyen szép napotok, és vidám kedvetek.

sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

25 éve halt meg, 1992-ben Borbereki-Kovács Zoltán magyar festő- és szobrászművész.
    Mind a monumentális szobrok, mind a kisplasztikák műfajában remekműveket alkotott. A modern stílusirányokat kisplasztikái mutatják.
    Pályáját Podolini-Volkmann Artúr rajziskolájában kezdte, ahol 1928-ig tanult.
    Ezután 1933-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola növendéke lett. Olyan neves mesterektől tanult, mint Vaszary János és Csók István.
    Római ösztöndíjasként az Accademia delle Belle Artin Ferruccio Ferrazzinál, elsajátította a freskófestészet fortélyait is.
    Később az Új Művészek Egyesülete és a Szinyei Merse Pál Társaság alelnöke lett.
    A Szolnoki Művésztelepre először 1933-ban került, amelynek 1940-től törzstagja lett.
    1948-ban Olaszországban, majd 1949-től Cape Townban, (Fokváros), később Johannesburgban élt.
    1992-ben, Szolnokon temették el, síremlékén Magyar Golgota című munkáját öntötték ki dombormű formában.
    Felesége Borberekiné Sebők Erzsébet festőművésznő. Lánya, Borbereki Barbara, szintén festőművész.
    Borbereki Kovács Zoltán, festőnek tanult, a szobrászattal Szolnokon ismerkedett meg, ahol mintázni kezdett, autodidakta módón. Az 1930-as évektől kezdve már kizárólag szobrászattal foglalkozott.
    Realista ihletésű, monumentális szobrokat készített, kompozíciói zártak, tömbszerűek, művészetére a tiszta formák, a népi stílusok jellemzők. Eleinte kőből készültek alkotásai, majd áttért a bronz és faszobrok készítésére. Épületplasztikákat (Jászai Mari emléktábla) is alkotott.
    Miután elhagyta Magyarországot és Dél-Afrikában telepedett le, más típusú alkotások kerültek ki a keze közül. Nagy hatással voltak rá az afrikai formák, a bennszülöttek művészete.
    1960-as években ismét stílus váltás következett, műveiben inkább az absztrakt formák kezdtek jelentkezni, főleg kisplasztikákat készített. Dél-Afrikában nonfiguratív szobrokat faragott féldrágakövekből. Szobrai jelentős része köztereken (Budapest, Szent István Park) található. Jelentős alkotásai a kubikosokat és aratókat formáznak.

Persze, hogy nem [​IMG] haragszom. Sőt örülök annak, hogy kellemes emlékeket ébresztettem benned. Én is jártam már ott többször, az idei karneválon a fiam is ott volt, csodás képeket hozott és élményeket.

Felpakoltam a cuccot a felhőre, a teljes befejezésig még 259 db [​IMG]-ra van szükségem, mindent megteszek a siker érdekében...

sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  7. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép vasárnapot mindenkinek !! Nagyon köszönöm mindenkinek , hogy gondoltatok rám a névnapomon !! A felhő már nekem is készen van , de még hiányzik a befejezéshez 220 felröppenő !! Remélem ez már biztosan meglesz !! Kölest ültettem tegnap , elég jól adta !! Felénk nagyon fúj a szél , ami nem a kedvencem !!

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok,
    Biborka,
    igaz egy napot késtem, de tegnap olyan fáradt voltam délután, hogy be sem kapcsoltam a gépet, igy ma szeretnék boldog névnapot kivánni.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Ma rekordot döntöttem a "reggeli" ébredéssel , mentségemre szolgál, hogy vendégeink voltak akik fél négykor távoztak. Jól éreztük magunkat, a vőm finom pizzát sütött tiszteletükre .Én ugyan fél egykor kidőltem a sorból hála a tapasznak,de a többiek még jól el voltak hajnalig.
    Mindkét farmon fenn vagyok a felhősoron, a Lujzán 50 db fehér eventgaz kell ahhoz, hogy teljesen kész legyek, de a Csipikén is megleszek estére. Összességében meg vagyok magammal elégedve. Ettől a gyógyszertől egy kicsit le vagyok lassulva, onnan tudom, hogy nem tudom kirakni a fekete özvegyet 2 színnel. Azelőtt ritkán, de 4 szinnel is sikerült. Viszont a fájdalmaim lényegesen csökkentek.
    Legyen nagyon szép vasárnapotok: Lujza

10. incimami

incimami Fórum bárója

Szép napot mindenkinek!
    El értem a 100 szintet.

sutimami57, brozsa, mimi és 2 más kedveli ezt.
  11. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Nagyon nagy gratula !!!!!!! Az ajándékodat biztos meghozza Rozika !!!!!!

sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  12. stadler42

Sziasztok !

Nálunk ki sütött a nap, mindjárt jobb a köz érzettem. Incimami üdv a 100- klubjában., ritkán találkozok a neveddel. De azért a 100-szintet elérőknek jár a jutalom, ami máris hozok.

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  13. kpe59

Akkor neked ez volt a névnapi ajándékod, üdv a százasok klubjában!

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szuper, gratulálok, szép munka! :)

sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  15. incimami

incimami Fórum bárója

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.3.17
    sutimami57, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.3.17
  17. incimami

incimami Fórum bárója

Sziasztok.
    Igen sütöttem de nem ezt hasonló. Imádok sütni mindent. CSOKIVAL van leöntve az enyém.
    Mindenkinek köszönöm a gratulációt, Jól esik a gratula, Igaz kicsit nagy lett a kép de nem tudom kicsire cserélni.

mimi kedveli ezt.
  18. kpe59

Végeztem [​IMG] a 150 feladattal és maradt 6 db felreppenőm. Most pedig keresek a plusz kitehetőknek helyet valamelyik kütyüs területen. A farmon pedig termelem a gazdakörbe a rengeteg leadnivalót...
    A titkosokból semmi "hurrá" nem lett... [​IMG]

incimami, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  19. stadler42

[​IMG]Szép jó reggelt !

A nap szépen süt, de hideg van. A farmon nagy az állat zsívaly, most van az etetés. Aztán lesz időm le főzöm a kávét [​IMG] gyertek velem kávézni. Utána a valósba is keresek, egy kis tenni valót. További szép napot.

20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a Színházi világnap és II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem emléknapja.

504 éve, 1513-ban a Juan Ponce de León vezette spanyolok felfedezik Floridát.
    Juan Ponce de León spanyol konkvisztádor (spanyol felfedező).
    Kolumbusz második útjának (1493) egyik résztvevője, Santo Domingo meghódítója, Puerto Rico gyarmatosítója és kormányzója.
    Első önálló útját az új világba saját maga finanszírozta.
    1509-ben megérkezett Hispaniolába. Higüey helyi kormányzója lett. Kormányzósága alatt nagy vagyonra tett szert.
    1512-ben hivatalát kénytelen volt elhagyni Kolumbusz Diego, Kolumbusz Kristóf fia javára. Mivel nem kívánta Kolumbusz Diegót szolgálni, vitorlát bontott s elindult Florida felé.
    1513-ban Ponce de León expedíciót indított Alaminos, Kolumbusz negyedik útjának egyik kapitánya irányításával Kubától északra. Célja állítólag a mesebeli Bimini-szigetek elérése volt, ahol a legenda szerint az örök ifjúság forrása fakad.
    Két karavellára való hajósnéppel futott ki, akik között sok beteg és idős is helyet kapott, mondván: a szigeteken úgyis mind meggyógyulnak és megifjodnak. A Bahamák felé indultak és átkutatták a szigeteket, de nem jártak sikerrel. A betegek közül sokan meghaltak út közben, de a felfedezők tovább hajóztak nyugatra.
    1513. március 27-én szárazföldet pillantottak meg, amit olyan virágzónak találtak, hogy Floridának nevezték el. (Egy másik változat szerint megérkezésük egy héttel a spanyol húsvét utáni időre esett (Pascua), így a félszigetet elnevezte “La Florida”-nak. Április 2-án partra is szálltak valahol a mai Saint Augustine-től délre. Végigkutatták a szigetnek hitt félsziget partvidékét az északi szélesség 30°-ig, birtokba vették a területet, és többször összecsaptak a bennszülöttekkel. Végül felfedezték a Golf-áramlatot, majd keletnek fordultak és feltérképezték a Bahamák egészét, azonban a csodálatos szigeteket nem találták meg.
    A kudarcba belenyugodni nem tudó de León újra elindította Alaminost, aki azzal a hamis hírrel tért vissza, hogy megtalálta a szigeteket és a forrást. Az eredményekre való tekintettel a kormányzó megkapta Florida és a Bahama-szigetek gyarmatosításának jogát, de csak 1521-ben indult útnak 200 ember élén.
    Puerto Ricó-ból indulva 1521. július 1-jén ezúttal Florida nyugati partján kötött ki, hogy megalapítson egy állandó spanyol települést. A helyi indiánok heves támadással fogadták őket. Ponce de León maga is megsebesült, egy mérgezett nyíl találta el. A legközelebbi spanyol kórház Havannában (Kuba) volt, ahol pár nappal később belehalt sérüléseibe.
    Ponce de León egyik legfontosabb felfedezése a ma Golf-áramlat néven ismert erőteljes tengeri áramlás felismerése az Atlanti-óceánban, amely mint hajózási “útvonal” segítette a spanyol hajókat visszatérni az európai kontinensre. 1513-ban felfedezte a meglepő tényt, hogy nem tud az áramlással szemben hajózni, akármilyen erős a szél.
    Gyakran neki tulajdonítják, hogy ő volt az első spanyol, aki az észak-amerikai földrészre tette a lábát. Azonban ez nem fedi a teljes valóságot, mivel 1511-ben sevillai Andres de Morales megelőzte őt.
    Korának babonás világa tette felfedezővé, pedig inkább volt katona, mint kutató.

A mai napom csavargós lesz, itt is leszek, meg ott is leszek. Néha a farmon is szétnézek, bár nem sok tennivalóm akad, csak majd estefelé.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.