Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Azért is volt nagyon jó ez a kastély látogatás, mert a kis magnóban, ami a tárlatvezetést biztositotta, zene, illetve különböző zajok is voltak, mindig a szoba hangulatához alkalmazkodva.Ha női szobában voltunk, akkor vagy a szövőszék hangja hallatszott, ahogy kattogtak az alkatrészek, , vagy lágy lant zene szólt.Ha a fegyverteremben voltunk, akkor a kardok csattogását véltem hallani.
    Juj nagyon jó volt.
    Amikor II.Lajos kastélyait néztem meg, azok is lélegzet elállitóak voltak.A feljutás oda az meg pláne.

Azt kell hogy mondjam, hogy igen csak sok a hiányzó.Kérem, hogy ha van módotok jelentkezzetek, mert irgum burgum lesz!!!

Utoljára szerkesztett: 5.4.17
    sutimami57, brozsa és incimami kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

121 éve, 1896-ban I. György görög király Athénban megnyitja az első újkori olimpiai játékokat.
    Az 1896. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén az I. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1896. április 6. és 15. között rendeztek meg a görögországi Athénban.
    Ez volt az első a modern nyári olimpiák sorában, az első amióta I. Theodosius római császár 393-ban betiltotta az ókori olimpiai játékokat a kereszténység pogányság elleni harcának nevében.
    1894-ben egy Pierre de Coubertin által szervezett, Párizsban megtartott közgyűlésen megalapították a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), és a görög fővárost, Athént jelölték meg rendezőként.
    A görögöknek kevés tapasztalatuk volt sportesemények rendezésében, ám pénzügyi nehézségeik ellenére minden időben elkészült (amikor még el voltak maradva az építkezésekkel, felvetődött helyszínként Budapest, a millennium alkalmából). A sportkedvelő alexandriai milliomos kereskedőnek, Jeórjosz Avérofnak köszönhetően sikeresen megrendezhették az olimpiai játékokat.
    A résztvevők száma a manapság megszokotthoz képest alacsony volt, ám így is korának legnagyobb nemzetközi érdeklődéssel követett sporteseménye volt.
    A kor jelentős atlétái hiányának ellenére a játékok sikeresek voltak a görög közönség előtt. Az első bajnokságot (még ezüstéremmel jutalmazták) a 27 éves amerikai James B. Connolly nyerte meg hármasugrásban, aki később Pulitzer-díjas íróként lett népszerű.
    A görögök számára a legnagyobb sportsiker honfitársuk, Szpirídon Luísz győzelme volt a maratonfutásban.
    A játékok legsikeresebb versenyzője a német birkózó, tornász és súlyemelő Carl Schuhmann volt, birkózásban és tornában bajnokságot nyert, súlyemelésben pedig harmadik lett.
    A játékok után Coubertint és a NOB-ot felkérték prominens személyek, többek között I. György görög király, hogy az összes további olimpiát Athénban tartsák. Ennek ellenére, mivel az 1900-as olimpiát már Párizsnak ítélték oda, az 1906-os „időközi olimpiai játékok”-at leszámítva egészen 2004-ig a játékok nem tértek vissza Görögországba...
    Akinek a király az olimpián elsőként gratulálhatott, James B. Connolly amerikai egyetemista volt a Harvardról. Ő az újkori olimpiák első bajnoka, aki a hármasugrást 13,71 méteres eredménnyel nyerte.
    Az atlétikai versenyeken Dáni Nándor 800 méteren második, Kellner Gyula maratoni futásban harmadik lett.
    A maratoni futás már csak a hagyományok miatt is "szent" volt a görögök számára, s a verseny felvezetése ennek megfelelően elképesztő méreteket öltött. Averoff a leendő győztesnek - feltétel, hogy görög legyen -, felajánlotta lánya kezét egymillió drachma hozománnyal!
    Többek között egy borbély életre szóló ingyen borotválkozást, egy csokoládégyáros tíz mázsa édességet ígért, egy szabó pedig vállalta, hogy a bajnokot élete végéig ellátja ruhával.
    A tenisztorna sztárja az angol Boland lett - egyéniben és egy némettel összeállva párosban is nyert -, aki turistaként érkezett Athénba, s csak a helyszínen tudta meg, hogy a városban valamilyen sportversenyt rendeznek... Villámgyorsan benevezett, és szerzett egy ütőt. S ezzel a nehezén már túl is volt.
    Szó szerint is vehetjük, hogy az újkori olimpiák történetében Magyarország már az első lépéseknél képviseltette magát. Az első versenyszám a 100 méteres síkfutás első előfutama volt, amelyben Szokolyi Alajos indult az 1-es rajtszámmal. A döntőben harmadik lett, azaz elméletileg ő az első olimpiai érmesünk, ám Athénban a harmadik helyezettek nem kaptak érmet... S Szokolyi balszerencséje ebben még nem merült ki. A sokoldalú atléta legjobb száma a 110 méteres gátfutás volt, s ha az elődöntőben, vezető helyen nem esik el az utolsó gátban, akkor talán nem Hajós Alfréd, hanem ő lenne az első olimpiai bajnokunk.
    Első aranyérmünkre tehát még egy kicsit, négy napot várnunk kellett, de 1896. április 11-én a 18 éves Hajós Alfréd nem is egy, hanem két aranyérmet nyert! Ahogy az Akropolisz című lap elnevezte, a "magyar delfin" a 100, majd nem sokkal később az 1200 méteres gyorsúszást is megnyerte a Zea-öbölben rendezett versenyen, közel 40 ezer néző előtt. A magyar táborban csak az okozott bosszúságot, hogy az eredményhirdetésnél a zenekar először az osztrák himnuszt kezdte játszani... "A legnagyobb küzdelmet nem az ellenfeleimmel, hanem a tengeren feltornyosuló négyméteres hullámokkal és a rettentően hideg, 10-12 Celsius-fokos vízzel kellett megvívnom" - emlékezett vissza később Hajós, aki György görög király "Hol tanult meg ilyen jól úszni?" kérdésére nagy zavarában a következő, amúgy kétségbevonhatatlan választ adta: "A vízben, Felség!"

Ezen az olimpián 14 nemzet vett részt és csak férfi sportolók.
    Magyarországról 7 versenyző indult, 2 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet szereztek.
    A képen állnak: Kellner Gyula, Kakas Gyula, Szokolyi Alajos, Dáni Nándor, ülnek: Hajós Alfréd, Wein Dezső. Hiányzik a képről: Tapavicza Momcsilló
    Dáni Nándor, atlétika, 800 m (ezüst)
    Hajós Alfréd, úszás, 100 és 1200 m gyors (2 arany)
    Kakas Gyula, torna, korlát, lólengés, nyújtó, korlát
    Kellner Gyula, atlétika, maraton (bronz)
    Szokolyi Alajos, atlétika, 100 m (bronz), hármasugrás
    Tapavicza Momcsilló, tenisz (bronz), birkózás, súlyemelés
    Wein Dezső, torna, gyűrű, korlát, nyújtó, ugrás

Olvasgassatok kedvetekre. Remélem kitart délutánig, mert csak akkor tudok majd jönni. Valószínű a teliholdat is késve kezdem...

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  3. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Jó kis olvasnivalót hoztál valóban.Nagy kár lett volna, ha nem indul újra útjára az olimpia, mert sok élményről maradtunk volna le.Ám szerencsére nem ez történt, hanem részesei lehetünk a sok erőt és munkát igénylő versenyeknek.

Az idő felénk talán alakul, mert haloványan, de kisütött a napocska, remélhetőleg, lesz ez még jobb is.Kapom is a kapámat és irány a gazdaság.Kivánom nektek is, hogy vidáman fogjatok a munkának, és akkor eredményes is lesz majd.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Sziasztok !

Hát megjöttem elég szomorkás időre érkeztem. De azért csak jobb itthon, meg aztán ti is hiányoztatok. Bár hugi mindég hívott telefonon, és beszámolt a történtekről. Nagyon aranyos volt, még az eventet is sikeresen meg csinálta nekem. Sajnos az állapotomon, csak keveset tudtak javítani. Mivel a cukor megtámadta a lábamba lévő idegszálakat. De sajnos ez van ezzel kell élnem, de a papa segítségével majd csak meg leszek. Még nem érkeztem vissza olvasni benneteket, de meg fogom tenni. A kávét meg hoztam, [​IMG] kávézunk együtt [​IMG].

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jelen!
    Jó reggelt! [​IMG]
    Ezt a kastélyt mutatták a Travel ch-n, hogy itt forgatták a Hófehérkét anno. :)
    Elképzeltem a mai úszókat a 10°-os, 4 méteres hullámok között. :D (vö- feszített víztükör, hőfok) Jót mulattam Hajós válaszán. :D
    Üdv itthon, örülök neked, a kávét köszi, hiányzott. Mégis csak te főzöd ilyen finomra. ;) A lábadon segít, ha nem terheled nagyon, ugye? Vigyázz magadra! Papát meg Isten éltesse, hogy ilyen jó párod!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. kpe59

Valóban sok élménnyel lennénk szegényebbek az olimpiák nélkül...

Üdv itthon, a kávédból most bedobok egyet...

Azon és is, meg azon is, hogy a teniszező hogyan nevezett az olimpiára...

Titokzatos csemete akció:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...llandó-gazdaköri-küldetés-2017-április.14955/

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Halihó Rozika,
    Jó látni, hogy újra itthon vagy.Nagyon bizom benne, hogy javulni fog az az ideg is, és újra tudsz majd fájdalom mentesen is lenni.
    Hiányoztál, na és a kávé, ahogy Mimi is emliti, csak a legjobb!!Jó játékot kivánok!

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Ezt majdnem rólam írták:D

Köszönöm, jól vagyok.
    Fáj a lábam, fáj a vállam,
    A csontjaim, mind ahány van.
    A csípőm ki kell cserélni,
    Így tovább nem lehet élni.
    Ízületeim is fájnak,
    Gyógyszert arra nem találnak.
    Vérnyomásom ugrál fel s le,
    Már nem tudom mit vegyek be.
    Szívverésem aritmikus,
    Belőlem él a patikus.
    Gyomrom is fáj de nem félek,
    Losec, Zantek amin élek.
    Allergiám néha kitör
    És olyankor nagyon gyötör.
    Tüdőm hörög, orrom folyik,
    De percek múlva már elmúlik.
    Szemnyomásom nincsen rendbe',
    Csepegtetek reggel, este.
    Minap orvosom keresett,
    Vörös vérsejtem leesett.
    Mivel a súlyom is lecsökkent
    Azt mondta, ő is meghökkent.
    S hogy nincs-e tumor a belembe'
    A huncutja belenézett a s........be.
    Mindezek ellenére látod, hogy nem panaszkodok.
    Köszönöm kérdésed, ÉN MINDIG JÓL VAGYOK!

sutimami57, Fatther, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  9. stadler42

Helló ! így van lujza ne panaszkodjunk, amíg bírjuk cipeljük a betegségünket. Legyünk jó kedvűek, és néha üljünk a ládára. És játszunk tovább, mert játszani jó. A gazokat termelem, elég jól haladok már amennyire 1-földön lehet. További jó termelést, és ma már nem jövők.

Utoljára szerkesztett: 6.4.17
    sutimami57, mimi és incimami kedveli ezt.
  10. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Lujza csodálatos ember vagy, még a fájdalmaidat is versbe tudod szedni. Nem könnyű az életed, de ha kineveted a betegséget, talán megsértődik és odábbáll.
    Én is elindítottam az eventet. Igaz csak 2 órával később, mert az egyik barátunkat kísértük el Füredre, a szívkórházba. Három hét rehabilitáció egy műtét után. Nem szívesen ment, de hogy telje legyen a gyógyulása, ez végig kell csinálnia.
    Ahogy elnéztem az áprilisi naptárat, nagyon besűrítettek. Remélem azért megbirkózom vele.
    Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát.

11. incimami

incimami Fórum bárója

12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Megemelték a kábítószer-tapasz adagját, csökkent a fájdalom, csak néhány napig egy kicsit lassúbb vagyok. A Fekete özvegy nevű kártyajátékot szoktam játszani. Két színnel elég gyorsan,és jó arányban kirakom, négy színnel kevesebb alkalommal, de az is sikerül időnként. Most viszont nem megy, innen tudom, hogy lassúbb vagyok.

13. stadler42

Sziasztok !

Szép napos időre ébredtem, ilyenkor még a kedvem is jobb. A farmon a teendőket el végeztem, sajnos a rém növények elég kevés felröpit adnak. De remélem mire kell meg lesz, és be lesz fejezve ez is. Ma tavaszi kaja lesz főzve, tojásos nokedli salátával. A kávét meg hoztam [​IMG] jó forró egészségetekre.

14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt! [​IMG]
    Ez a vers.... ! :D:D:D Remek emberek vagytok, Rozika is főzi nekünk a kávét, köszönettel töltöttem magamnak.
    Ez a szeles idő biztos mindenkinek okoz ezt-azt.

Ültetgetek, aratgatok, meglátjuk mire lesz elég. Követem Erzsi szisztémáját, felszaladok az ezüstön, aztán jöhet a többi.

Legyen szép napotok!

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    Az Egészség Világnapja (WHO)
    Az Otthonszülés Napja

Mega tp nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14949/

403 éve halt meg, 1614-ben El Greco görög származású reneszánsz festő, a spanyol manierizmus legnagyobb mestere.
    Kréta 1204-től Velence fennhatósága alá tartozott. El Greco családjának férfi tagjai a Serenissima hivatalnokai voltak (adóbehajtók) és a katolikus vallású család aránylag jó anyagi körülmények között élt.
    El Greco - festményei alapján - rendkívül vonzódott Assisi Szent Ferenchez. A leggyakrabban őt festette meg a szentek közül. Ebből következtethető, hogy valószínűleg a ferenceseknél tanult. Gyermek- és ifjúkoráról kevés adat áll rendelkezésre. Valószínűleg már Krétán elkezdte tanulni a mesterségét, majd huszonhat éves kora körül Velencébe mehetett, ahol Paolo Veronese, Tiziano és Tintoretto munkásságát tanulmányozhatta. 1566-ban már úgy említik Kandiában, mint festőmestert.
    A Krétán elsajátított bizánci stílus mellett Tizianótól tanulta a színkezelést, a dramaturgiát, a testek mozgásának kifejezését. Valószínűleg a művész segédjeként dolgozott, erre utal néhány korabeli feljegyzés. 1617-ben a pápai orvos egy Grecónak nevezett tehetséges festőről ír, aki Tiziano műhelyében dolgozott.
    Tanulóévei alatt Krétán a bizánci stílusú ikonfestészetet művelte, s ezután művészetének tökéletesítése céljából Velencébe utazott, de nem feledkezett meg gyökereiről.
    A korai években festette a Modena- vagy Este-triptichont, amely hat képből áll és legszebb darabja a Sínai-hegy látképe, amely az ifjú Theotokopulos tájképfestői képességeiről ad számot.
    Bár nem szerette Michelangelót, római tartózkodása alatt nem tudta kivonni magát a hatása alól, képein a nagy mester manierizmusát vegyítette a velencei iskola könnyedségével.
    Toledóban sok portrét készített barátairól, ismerőseiről, s ezek az arcképek Frans Halsot előlegezik széles, könnyed, lendületes ecsetvonásaikkal, szürkés és okker színeikkel.
    A Laokoón mellett utolsó éveinek legjelentősebb alkotása Az ötödik pecsét feltörése, amely Szent János apostol látomását kelti életre a A jelenések könyve alapján. Ez a különös, felkavaró kép a művész halála miatt befejezetlen maradt. Ezek a vibráló, nyugtalan festmények jelentették Theotokopulos életművének összegzését, művészi végrendeletét.
    El Greco több képén az alakok feltűnően megnyúltak. Néhány elemző felvetette, hogy a művész szemének esetleges fénytörési hibája lehet e különös látásmód oka. Valószínűbb azonban az a feltételezés, hogy ezeket a képeket függőleges falfelületre, de az előtte álló néző szeméhez képest magasan kellett (volna) elhelyezni, s akkor az ábrán vázolt affin torzulás a helyes arányokat reprodukálja a néző szemében.

Ennyire futotta az időmből...

sutimami57, mimi és brozsa kedveli ezt.
  16. stadler42

[​IMG]Sziasztok !

Igaz reggel óta nem jön be senki, de muszáj el dicsekednem a csibéimnél el értem az 5-szintet. S vele együtt a sárkánytojást is megkaptam. Nagyon örülök neki, így most már 2-sárkánytojásom van. Remélem mindenkinek sikerül kiváltani, aki csibével foglalkozik, és el éri az 5-szintett. Most már el megyek, holnap jövök mindenkinek [​IMG] jó éjszakát.

sutimami57, mimi és brozsa kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Sziasztok,
    haj aj, még hogy csak ennyire, mennyi kellette volna még?Minden napra ha csak ennyi jut, húúú de jó lesz!!
    Szeretem El Greco festményeit, nem olyan mint egy fotó?Én még ilyen maradi vagyok, hogy szeretem, ha tudom, hogy mit látok, mint a Lady-t.

Gratulálok Rozika, sikeres csirkéid voltak, én nem haladok velük semmire, már ha van persze.

Utoljára szerkesztett: 7.4.17
  18. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.

Rozika nagyon ügyes csibéid vannak. Nekem jelenleg csak két csibém van, három hiányzik. Úgy látszik tavasszal nem sokan kezdik a farmozást.
    Még 90 féreg kell az eventbe. Csak a 8 órások adnak 20 feletti mennyiséget nálam. Ezekből már nem is kéne, sokkal inkább a várpáfrányt és testvérét kellene ültetnem.
    Ma nagyon szomorkás az idő felénk. Lóg az eső lába.
    Úgy döntöttem, hogy ma vásárlás lesz. Még húsvéti ajándékokat sem vettem meg a gyerekeknek.

Mindenkinek szép napot.

mimi kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hamar futok aláírni, mert aztán irgum-burgum van ám...besokasodtak a dolgok, mint mindig, mondanám, hogy nincs időm még arra sem, de nem mondom......Igaz, egyik nap azt mondtam, hogy most fel mondok magamnak, és világgá megyek, jó messzire, de úgy, hogy még magam se tudjam, hol vagyok. Aztán, persze, maradtam...mindent el olvastam, örülök Rozikának, a jó híreknek, Marika fantasztikus beszámolójának, a csodás képekkel...szóval, jó volt bejőnni....De már futok is, mert Domika tegnaptól itt van nálam, ma valamikor jönnek érte. Még alszik, így ki használom a kis nyugalmat, el rendezem a farmokat, aztán futás van....:) :) Kellemes, szép hétvégét, vidám napot!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  20. stadler42

[​IMG] [​IMG] Remélem megvagytok elégedve, a reggeli frisitökel.

Sajnos még nekem is felröpi hiányom van, de nem nagyon akaródzik jönni. De a végére biztos be fut mind. További kellemes napot, és jó játékot.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.