Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Több részletben van a virágoskertem, ez egy az öt részletből. Majd teszek még ide-oda palántákat később, egyelőre még azt sem döntöttem el, hogy pontosan miket is. Pár hét múlva színesebb lesz az egész és az árvácskák is elbokrosodnak, akkor mutatósabb lesz.

Azok apró virágú árvácskák, de tényleg nagyon mutatósak lettek.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Elhomályosult szemmel -koszos a szemüvegem- olvastalak benneteket...

Vagyok, vagyok.....de más minden tartott távol...

Örülök, hogy Rozika a gyógyulás mezejére lépett! Csak így tovább.... A cél 10 lépés naponta!

Lujzi! Ti meg zavarjátok már el a sok-sok Fájdalmat ami rátok telepedett! Mondjatok vicceket Neki talán a Nevetési görcs
    kiűzi őket!!!

Hugi! Élvezd a ruhát! Kell egy kis frissítés a ruhatárban.

A sütésben meg majd segítenek az unokák is.

Micsoda epres kosár! Pár szemet bekapnék!

Szombaton a piac roskadásig volt csodás eper hegyekkel, de olyan áron..........:sleepy:

Ildikó! Jól teszed, hogy hallgatsz a fiadra! A friss levegő, a madár csicsergés, futó felhők, simogató szellőt élvezni kell!

Marcsi! A Te kezed javul? Kertben voltatok?

Erzsike! Szép lesz a kerted...de még kell egy kis idő amíg a növények is magukhoz térnek...

Az én árvácskáim is most kezdenek bokrosodni....

Süti! Ügyes vagy! Ennyi lótás- futás mellett is kiütötted a kukacokat!:p;)

(vagy miket)

Dominik akkor a héten feldob megint! Jó lesz, babázni!

Na megyek tovább...kukacozni..... Tatus

sutimami57, mimi, linzenpolc és még 1 ember kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt! [​IMG]
    Jól be vagy táblázva. :) Ez így van jól! (Pedig megyek a közeledbe szombaton. Gyepesen leszek hétfőig.)

Erzsike, a kertben én már látom, milyen szép és színes lesz. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Jó reggelt !

Borus időre ébredtem, de majd csak ki süt a napocska. Jutus jó újra látni téged, és annak is hogy meg gyógyultál. A kávát lefőztem, és már hozom is. De inkább gyertek a teraszra, és kávézunk együtt.

***************[​IMG] Egészségetekre !

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van az év századik napja (szökőévben, így 2012-ben ez valójában április 09.). Mivel féregűző nap, Bácskában, Baranyában a tisztaság, a takarítás napja. Kitakarítják a lakást, kiűzik a férgeket a lakásból, istállóból. Az emberek, a lovak megfürdenek, a teheneket leöntik, lemossák.

Nemzeti rákellenes nap van ma.

38 éve halt meg, 1979-ben Nino Rota olasz zeneszerző.
    Nino Rota 1911. december 3-án született Milánóban egy zenészcsalád gyermekeként.
    1929-ben Rómában tanult a Santa Cecillia konzervatóriumban Alfredo Casellától. Közben híres zeneszerzővé és karmesterré vált Milánóban.
    Első oratóriumát a L’infanzia di San Giovanni Battistát, valamint az Il Principe Porcaro című komédiáját még ma is játsszák Milánóban és Párizsban is.
    1930 és 1932 között az USA-ban élt, ahol a philadelphiai Curtis Intézetben tanulta a zeneszerzést Rosario Scalerótól és Fritz Reinertől.
    Ezután visszatért Olaszországba, ahol a milánói egyetemben diplomát szerzett irodalomból. 1937-ben kezdett tanítani a bari konzervatóriumban, amelynek 1950-től haláláig igazgatója volt. A bari évek alatt sok operát és balettet komponált, melyek közül a leghíresebbek az Aladino e la lampada magica és a La visita meravigliosa.
    Az 1940-es években kezdett el filmzenéket komponálni a leghíresebb olasz rendezők munkáihoz. Dolgozott Fellinivel, Castellanival, Zeffirellivel.
    Olyan mesterművek zenéjét szerezte, mint Az édes élet (1960), a 8 és 1/2 (1963), a Rómeó és Júlia (1968), valamint A Keresztapa (1972). Élete legnagyobb alkotása talán a Francis Ford Coppola által rendezett maffiatrilógia első két részének zenéje. Az első részért még nem, azonban a másodikért már átvehette az Oscar-díjat (Carmine Coppolával megosztva).
    Federico Fellinihez szoros barátság is fűzte. A rendező temetésén Giulietta Masina az Improvviso dell'Angelo című Nino Rota-művel búcsúztatta elhunyt férjét.
    Rota élete utolsó éveiben számos nagy költségvetésű hollywoodi, illetve nemzetközi produkcióban dolgozott, többek közt a Waterloo (1970), Halál a Níluson (1978) vagy a Hurrikán (1979) zenéjét szerezte.

A Hurrikán című film nagy kedvencem és nem is tudtam, hogy annak a zenéjét is Rota szerezte.

Már most, így pár nap után értelmesebben állnak a palánták. Később, ha elborítja a sok virág és hozok bele még verbénákat, akkor lesz igazán szép és színes.

Lelki szemeimmel már én is látom a végeredményt...

Itt egyelőre a teraszon hideg van, oda majd később megyek, most még nem, de a kávéból vettem egyet.

Turbómalom akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/turbómalom-akció.14950/

Utoljára szerkesztett: 10.4.17
  6. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Üdv Mindenkinek!
    Nagyon köszönöm,hogy mindenkitől pozitiv visszajelzést kaptam az uj való világ beli elfoglaltságommal kapcsolatban.
    Nehezen szántam rá magam,de most már ugy látszik tetszik a dolog.Szépen virágoznak a fák,zöldül minden.
    Event kész a virtuálisban se maradtam nagyon le.

7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! A hétvégém elég mozgalmasan telt. A vőmet annyira elborította a fájdalom, hogy ma befektettük a kórházba. Nekem hálistennek csökkentek a fájdalmaim, úgyhogy már iszkoltam is ki az udvarra pücskörészni.
    Az eprem szépen bokrosodik , csigákat még nem láttam, remélem jövő hétig nem látogatnak meg, akkorra tervezem a csigacsapda elkészítését. Talán sikerül vele megmenteni a termést. Ha kész lesz, majd beszámolok róla. Az idő gyönyörű, élvezet kinn lenni. Fűteni csak ritkán fűtünk, hűvösebb napokon esténként.
    Ketten vagyunk a lányommal, igazi csajos napunk van. Most éppen a Cirbolyának (a cicám) varr kosarat. Egy plüss tigrist szerkesztett rá, ha kész lesz, délután hozom a képet róla.
    Most megyek mert lejárt a mosógépem, az udvaron szépen leszárad minden.

mimi, sutimami57 és szöszi50 kedveli ezt.
  8. stadler42

[​IMG] Sziasztok ! kukucskálok én mindég befelé, de nem láttok senkit be jönni. Most megláttam lujzát, de az is gyorsan vissza ment az udvara teregetni. Nagyon szép idő van, friss illatosak lesznek a ruhái. Nálam holnapra van beütemezve a mosás, remélem holnap is megszárad az erkélyen. Én is vissza megyek az erkélyre, olyan jó élvezni a nap sugarait. Lujza várjuk a képet a cica kosaráról.

mimi, sutimami57 és szöszi50 kedveli ezt.
  9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Elkészült a cica kosár. remélem látható lesz.

És még egy Csipike ma reggeli ébredésésről

Hibás linkek eltávolítása./mamarygen

Moderátor által utoljára szerkesztve: 10.4.17
  10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

11. kpe59

Látom a tulajdonos már birtokba is vette...
    Csipike épp a reggeli tornáját végzi?

12. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Ez nem torna, éppen ettünk, és ő így szurikátázva szokott kunyizni.Végül is azért bújt ki a takaró alól. Imádom ezt a kutyát.:)

13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Lujza,
    ez nagyon szuper, igazán klassz, hogy ilyen ügyes a lányod!!Az nem is csoda, hogy imádod ezt a kutyát.

Sajnálom, de kicsit kevesebbet tudok mostanában jönni, mert ...ezért, meg azért is!!!Jó játékot kivánok!!

A derű és vidámság kisérje a napotokat!!

Fatther, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Lejelentkezek..meg vagyok, de én is alig vagyok erre....Lujza, szuper a cica kosár, Csipike meg tündéri! Köszi a képeket, élmény látni. :) Mimi! Ha át tudnál ugrani Devecserbe, szívesen látnálak!:)
    Tegnap egész nap kint dolgoztam, utca, udvar, este 5 körül végeztem, de nagyon elég volt. Füvet nyírtam, stb. Persze, ma már hideg van....Még a konyhát kellene ki takarítani, de valahogy nem igazán vagyok formáb an....eventeket be fejeztem a kis farmon is sikerült.

Na, megyek is, aztán lesz valahogy...kellemes, szép napot kívánok!

mimi kedveli ezt.
  15. stadler42

[​IMG]Sziasztok !

Csak beugrottam a kávéval, [​IMG] és már is megyek. De később jövök és többet dumcsizok.

16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A magyar költészet napja és Debrecen Város napja van ma.

11 éve, 2006-ban Vénusz körüli pályára áll az első európai Vénusz-szonda, a Venus Express.
    A Venus Express az Európai Űrügynökség első űrszondája a Vénusz kutatására. A szonda bizonyítékokat talált, hogy a Vénusz geológiailag még aktív.
    A Venus Express 2005. november 1. indult Bajkonurból Szojuz rakétával.
    A pályára álláshoz 50 percen át használta főhajtóművét, 25 000 km/h-ra csökkentve a bolygóhoz viszonyított 29 000 km/h-s sebességét. Az 590 kilogramm hajtóanyag nagy része elégett, ami csökkentette a szonda összsúlyát.
    Az ESA illetékes tudományos programbizottsága 2007. február végén hosszabbította meg a küldetést 2009 közepéig.
    2008 júliusában megkezdték a szonda pályamagasságának csökkentését, így a szonda lassulásával mérni tudják a felső légkör által kifejtett légellenállást, így annak sűrűségét.
    2009. február 4-én december 31-ig meghosszabbították az űrszonda küldetését, majd a dátumot kitolták 2014-ig. A hosszabbítás alatti feladatai többek között a klíma működésének jobb megértése, a feltételezett aktív vulkanizmus keresése a felszínen.
    2014. november 28-án a szonda hivatalosan befejezte a mintegy nyolcévnyi küldetését, mert a hajtóművei működtetéséhez szükséges üzemanyag elfogyott. Ennek hiányában a szonda nem tudja a Föld felé irányítva küldeni a még esetleg rendelkezésre álló adatokat.
    A szondát 2014 nyara folyamán szándékosan alacsonyabb pályára állították, hogy adatokat nyerjenek a Vénusz alacsonyabb légrétegeiről is, továbbá, hogy tapasztalatokat szerezzenek a légkör fékező hatásáról a későbbi küldetések számára.
    A Venus Express SPICAV műszere 2011-ben vékony ózonréteget fedezett fel a Vénusz légkörében, mintegy 100 km-es magasságban. Az ózon sűrűsége a földi ózonréteg ezredrésze lehet, vastagsága 5-10 km.

Ma ügyintézős napom lesz, de majd érkezem...

17. stadler42

Gyorsan vissza jöttem, mert már úgyis késve vagyok. Pjotr névnapod alkalmából sok boldogságot kívánok.

********[​IMG] Remélem találsz benne amit szeretsz.

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó napot kívánok! [​IMG] Legyen tovább is jó.
    Nem szoktam fázni, de ma kellemetlenül érintett a hideg. Valahogy lelassultam. :(
    Vasalni fogok ma, az majd felmelegít. :D

Rozika, a kávéból még találtam pár kortyot, azt lenyeltem. :)

Süti! Minden attól függ, a bátyám milyen programokat csinált. :)

Lujza! az a cicakosár jól sikerült nagyon, milyen jól érzi magát benne a macs.

Utoljára szerkesztett: 11.4.17
    sutimami57 kedveli ezt.
  19. kpe59

20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Engem is beszippantott a Tavasz érkezése !! Nagytakarítást csináltunk , szerencsére még készen lettünk mire jött az eső !! Nagyon nehezen tudok haladni , fájnak a lábaim !! Az eventet befejeztem , de most valahogy nem sok kedvem volt hozzá !! Tegnap vendégeink jöttek , volt mit csinálni !! Lujza cuki a cicusod de a kutyus is tündéri !! Nagyon jó dolguk van nálatok !! Tegnap volt Zsolt napja , Pjotr KÍVÁNOK NEKED NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT !!

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.