Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A barlang most zárva van, így oda nem tudtunk bemenni. Orfűn néztünk még szét és Pécs főterén sétáltunk, láttuk a nagy húsvéti tojást is.
    Családi program volt és elég rövid...

Nublon event:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/készülj-az-újrahasznosításra-nublonok-2017-április.14987/

Kerek kerék akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/kerekkerék-akció-új-dekor-elemmel-és-party-pörgetés-vásár.14985/

Utoljára szerkesztett: 20.4.17
    jolanda1948, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Valahogy nekem a folt hátán folt, jobban tetszik!Lehet, hogy nagyon negativ lettem???

3. -elzemari-

Valahogy nekem a folt hátán folt, jobban tetszik!Lehet, hogy nagyon negativ lettem???

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Délután aláfutottunk egy négy órás műtétnek, hatalmas hólyagdaganatot távolítottunk el, vesekivétellel, szóval erre még humán ba is azt mondtuk, hogy a curba életbe...... A kutya jól van ( csak el ne kiabáljam) a gerincem kevésbé, de találtam olyan fájdalom csillapítót amit ez a tapasz elbír.
    Jól látom amit látok, vagy elnéztem valamit, Event idején még egy event???????? Hogy is van ez????
    Sütike ne aggódj, hatalmas melegfront közelít, az éjjel jelezte a szívem elég komolyan . Pedig most böcsülettel szedem rá a gyógyszert.
    Erre szokta mondani 17 éves unoka-unoka öcsém: Micsoda kripli kommandóóóóóó!!!:D

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Nekem meg úgy látszik nagyon le van zsibbadva az agyam, mert nem értem... [​IMG]
    Ha a szokásos reggeli bejelentkezésemre gondolsz, arra van mentségem. [​IMG] Ma később keltem és nem volt már időm bogarászni.

6. -elzemari-

Juj juj, nem neveztem nevén az eventeket.Igy hangzik.
    Event event hátán....
    Lujza,
    majd kiváncsi lennék, hogy az ifjú unoka unoka öcséd ha eléri a mi időnket, vajon hogy fogja viselni magát??????????,

7. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Hát akkor majd neki mondanak valamit az akkori fiatalok ! Amúgy nem bántóan mondja ám, csak úgy kamaszosan. Imád bennünket.

8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ma olyan nem jó reggelem van. Belépéskor olvasom, hogy be váltották az összes termoszomat. Remek. Meg a szarvasokat...
    Event indul délután..na, ez már nekem is sokkkkkkkkk
    Lujza, bízom benne, hogy jól érzed a meleget, akkor talán én is magamra találok.

jolanda1948 és mimi kedveli ezt.
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Jó reggelt !

Reggel mikkor beléptem a farmomra, megrökönyödve olvastam a termoszokat be váltották. Mentem a raktárba nem volt csak 12-termosz, ez annyíra felkavart reggel korán. Na mondom akkor befejezem az eventet, de aztán a csevegőben olvastam véletlen volt, várjunk türelemmel vissza adják. Egyre több véletlen van mostanában ebbe a játékban. Most várok mikkor kapom vissza a termoszaimat, de azért közbe hoztam nektek a kávét [​IMG] [​IMG]Egészségetekre.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Tudod Marim, az öccse csak egy regény-címet mondott. ;)

Ültetgetek, most a végén derül ki, tettem-e eleget a felhőért, de amúgy kissé kedvetlenül kapálok. A napocska végre kisütött, csak az ízületeim....
    Köszi Rozika, ez most igazán jól esik a nagy ijedtségre. Este ledaráltattam a malommal a zsákokat, most készültem olvasni, mit "alkotott" a BP. Köszi az infót.

11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    Óvoda-nap: Friedrich Fröbel német pedagógus és óvodaalapító születésének (1782) emlékére tartják.
    Bölcsődék Napja: szakmai ünnep, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt (Szociális és Munkaügyi Minisztérium).

186 éve, 1831-ben volt Gesche Gottfried kivégzése Brémában.
    Gesche Margarethe Gottfried, Brémai háziasszony, Németország szerte ismert sorozatgyilkos.
    Egy jámbor brémai szabómester és feleségének gyermekeként látta meg a világot. Apja a család szegénysége miatt egy el nem ismert magániskolába járatta, de kifizette a tánc- és a franciaórákat is. Rendszerető és illedelmes nőnek ismerték.
    1806-ban hozzáment egy nyeregkészítő mesterhez, akinek révén jó társadalmi kapcsolatokra tett szert.
    Párja azonban züllött életet folytatott, sorra járta a kocsmákat és a kikötői bordélyházakat. Férje 1813-ban bekövetkezett halála után Gottfried egyre jobban elszegényedett.
    Az örökség reményében 1817-ben hozzáment egykori szeretőjéhez, a haldokló Michael Christoph Gottfried borkereskedőhöz. Férje halála után Gesche csak kis örökséghez jutott, de folytatni próbálta nagyvilági életét.
    1821-ben pénzhiány miatt eladta házát és egy szerényebb brémai negyedbe költözött. Egy évvel később beleszeretett a divatruházattal kereskedő Thomas Zimmermannba, aki azonban váratlanul házasságkötésük előtt elhunyt.
    1827-ben elszegődött cselédnek régi lakóházába, ahol akkor a kerékgyártó Rumpff házaspár lakott. A házaspár női tagja hamarosan elhunyt.
    A következő időszakban több haláleset is történt Gesche környezetében, ami gyanússá tette őt Johann Rumpff szemében. Rumpf egy napon egy apró fehér szemcsét fedezett fel a számára Gesche által elkészített sonkában. Felkereste orvosát, aki megállapította, hogy a húsban talált anyag arzén.
    1828. március 6-án Geschét letartóztatták. A következő három évben lefolyt nyomozás során Notelius és Droste szenátorok egy példátlan gyilkosságsorozatra derítettek fényt.
    1812-ben Gesche az édesanyjától kapott egy adag „Mäusebutter” (Egérvaj) nevű arzénos zsírt, hogy azzal rovarokat irtson. Ezzel az anyaggal Gesche 8 embert gyilkolt meg és négynél okozott súlyos mérgezést. A nyolcadik gyilkosság után az egérvaj elfogyott, ekkor 6 év szünet következett a halálesetekben.
    A mérget apró, nem halálos adagokban juttatta az áldozatok szervezetébe. A városban a sok haláleset miatt „brémai angyal” néven kezdték emlegetni. Szüleit valószínűleg azért gyilkolta meg, mert azok ellenezték második házasságát. Gyermekeinek azért kellett meghalniuk, mert csökkentették Gesche házassági esélyeit. A fennmaradó gyilkosságokat anyagi okokból követte el.
    A nyomozás és a per három évig zajlott. A per alatt Gesche ugyanazzal az egérvajjal próbálta magát megmérgezni, amelytől áldozatai is szenvedtek.
    A kor törvényei szerint az ítélet nem lehetett más, csak halál.
    1831. április 21-én egy lovas szekéren vitték a brémai Városháza és Roland-oszlop melletti téren felállított nyaktilóhoz. Az ítélkező bíró felolvasta az ítéletet. Gottfriedet a bárd alatti asztalhoz kötözték, majd a hóhér segédje félrefésülte a haját. Néhány másodperccel később a bárd lezuhant. Ez volt az utolsó nyilvános kivégzés Brémában.
    Gesche Gottfried halálának helye Bréma főterén.

Ma reggel igazi télies időre ébredtünk, alig érte el a hőmérő higanyszála az egy fokot.
    Az utolsó event-gaz magok a földben vannak, a felreppenő még kicsit hiányos, de gondolom meglesz az is.

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Remélem én is, hogy vissza adják, mert majdnem mind meg volt. Nagyon dühös vagyok, mert a hibák mindig a mi kárunkra vannak. Pozitív hiba is lehetne néha. :(

jolanda1948 kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Erzsike, neked is jót! Micsoda érdekes krimit hoztál...! :eek:

14. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt!

Látom máshol is eltűnt a termosz amit gyűjtöttünk...

A döbbenet enyhe kifejezés amit erre most tudok mondani...Mellbevágás...J.

15. Angyalszárny

Angyalszárny Fórum császára

Sziasztok!

A termoszok beváltásával kapcsolatos hivatalos közleményt itt találjátok:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/termosz.14989/

A mai első belépés alkalmával azt tapasztalhatta sok játékos, hogy a termoszok beváltásra kerültek. A hibát sikerült kiküszöbölni, leállították az eventes felreppenők beváltását. Azok számára akik érintettek voltak, keresik a megoldást, milyen módon tudják a veszteségeiket pótolni.

Amint lesz új hírünk az esettel kapcsolatban, természetesen értesíteni fogunk benneteket.

jolanda1948 kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Kérek valakit, hogy törölje ki ezt a förmedvényt, mert nekem sehogy sem sikerül. Már a gépet is újraindítottam az ügy érdekében:oops::oops::oops:

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.4.17
  17. -elzemari-

Jó reggelt kedves Mindenki!

Lujzám,
    értem én, hogy a jószándék vezérelte, nem is bántásnak irtam én sem!!!

Hááát tudjátok, én már azt sem tudom, hogy mennyi volt az annyi, igy aztán nem is mérgelődtem egy cseppet sem.Az izzó bogyó a rendelkezésemre állt a mai reggel, igy aztán már csupán az 520 hátizsák hiánya nyomja a vállamat.Igaz majd bele rokkanok, de ha sikerül, akkor összekapkodom, ha nem , akkor játszottam megint egyet!

Akinek van leandera kertben mondjátok már, hogy viselik a hideget, mert sajnos én nem tudom megnézni, mert nem aludtam ki a fájásomat a lábamból, igy aztán reményem sincs, hogy megnézhetem.

Ha lenne kedvem, akkor elmesélném, hogy mikkel nem szórakoztat engem mostanában az én kedves barátnőm Sopánkáné.A múltkoriban egyszerúen jött a hatalmas nagy hátyizsákjával és közölte velem, hogy bizony most bekvártélyozik hozzám egy darabig.
    MIt volt mit tenni, nem mondhattam, hogy menjen a csodába, mert igazából nincsen kedvem most vendégeskednie, de olyan határozott volt, hogy már el is foglalta a kedvenc helyemet, igy aztán én nekem maradt a kissé nyűűűtt fotel.Na nem mintha abban nem lehetne ülni, de mégis csak én vagyok itthon.

Most megyek , mert a Papa hiv a tizóraira, mert tudjátok, nálunk rend van aztán.Igaz, kicsit hiiiijja van még a tiznek, de egy jószándéknak ki tud ellen állni???

A mai napon is, a derű és a jókedv legyen vendégségben nálatok!!

jolanda1948, sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  18. András

András Kivételes tehetség

Mi az, hogy hogyan kompenzálják? Majdnem kész az event növény -nálam- kb a fele termosz ??? megvolt. most 75 van..

Gratulálok a sok észhez! Nekem ez már túl sok!!!!!!!!!!!!4444SOKKKKKK...

sutimami57 kedveli ezt.
  19. Angyalszárny

Angyalszárny Fórum császára

Szia!
    Türelmed kérem, véleményem szerint egy szkript segítségével vissza kapjuk a beváltott termoszokat! Ki ki annyit amennyit beváltottak nála!

sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

A leander mínusz öt fokig bírja, semmi baja nem lesz.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.