Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Nem volt hiába való a sok fáradozása, igaz munkáját nem ismerték el, csak amikor már öregen elhagyatottan élt.Ám ha halljuk és látjuk a vöröskeresztet, most már többet jelent, mert megismertük, hogy ki inspirálta a Nemzetközi Vöröskereszt létrehozását.

Utoljára szerkesztett: 8.5.17
    mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Az utolsó hajigálás után Ingridet elkaptam és holnap megsütöm ebédre xD
    Elolvastam és döntöttem:Nem csinálom.Sok ez már öreg fejemnek ;) Helyette kirakom a tyúkólakat8)
    Egy kis délutáni frissítőt hoztam,egészségünkre

Frissítés..........................................

A titkosak fölfedték magukat.Amik nekem újak: 1 Szomáliai balzsamfa és 2 Óriás mamutfenyő.Nagyon örültem ezeknek!

3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Mázlista! :)
    Köszi a frissítőt. A libasültből majd kérek egy kicsit. Hozom a köretet.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. pjotrovov

Lehet beleléptem valamibe délelőtt????Megyek és megkukkolom a cipőm talpát!Bár szagát nem érzem xD
    Köszi a köretet!Dél előtt nem sokkal hozom a sültet.Bár nálam Ingrid liba volt nem pulyka xD;)

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok nyugisok, újra itt vagyok !!! Szóval az történt, hogy annyira elárasztott a fájdalom, hogy nincs rá jelző. Egy drabig ugye vártam a sültgalambot, meg hogy majd jobb lesz. Aztán persze jött a neurológia, ahol egy kicsit meggeneráloztak. Kaptam egy kiegészítő fájdalom csillapítót, ami ugye új seprű lévén egyelőre segít.Mondtam is a kezelőovosomnak, hogy már annyi tablettát meg egyéb bigyót szedek, hogy egy etióp falunak elég lenne vacsorára egy napi adagom. Erre ő megállapította, hogy biztosan javultam, mert amikor bementem bizony nem volt kedvem még viccelődni sem. Állítólag meg is nézte az adataimat, hogy biztosan én vagyok-e a betege.Most még aklimatizálódok, azt hiszem ezt az eventet elegánsan kihagyom, majd a következőnél belevágok a lecsóba én is.
    Azért mindenkinek drukkolok ezerrel aki csinálja. Egy kicsit visszaolvasgatok, hogy képbe legyek, mint rutinos nyugiházlakó, és persze jövök szorgalmasan közétek.
    De már csak holnap, mert mifelénk pizsamaosztás van. Szép álmokat mindenkinek: Lujza

sutimami57, Pepe101966, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Örülök, hogy jobban vagy, jó pihenést!

Pjotr, igaz, liba az a pulyka, bár annyira beöltözött, hogy már alig látszik ki a gönceiből. :D

sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van 1985 óta Európa-nap. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950-ben e napon tett javaslatot az Európai Unió elődje, az Európai Szén- és Acélközösség létrehozására.

167 éve halt meg, 1850-ben Joseph Louis Gay-Lussac francia fizikus, kémikus.
    Az 1802-ben általa felismert, a gázok állapotváltozásaira vonatkozó Gay-Lussac-törvények az ő nevét őrzik.
    Kezdetben szülővárosában, majd 1794-ben Párizsban folytatja tanulmányait.
    1802-től az École Polytechnique demonstrátora, majd 1809-től ugyanitt kémiaprofesszor.
    1808–1832 között a Sorbonne fizikaprofesszora.
    1809-ben megnősül, felesége Geneviève-Marie-Joseph Rojot. Öt gyermeke közül a legidősebb, Jules Gay-Lussac Giessenben Justus von Liebig német fizikus asszisztense lett.
    1821-ben a Svéd Királyi Akadémia külső tagjává választották.
    1850-ben Párizsban halt meg, sírja a párizsi Père-Lachaise temetőben található. Egyike azon 72 tudósnak, akiknek neve szerepel az Eiffel-torony oldalán.
    Balról a második.
    Gay-Lussac 1802-ben fogalmazza meg (állandó mennyiségű) gázok állapotváltozásaira vonatkozó két törvényét.
    1804-ben Jean Baptiste Biot francia fizikussal együtt végzett kutatásai során hidrogénnel töltött léggömb segítségével 7376 m magasra emelkedtek. Repülés közben vizsgálták a légkör hőmérsékletét, összetételét és a földi mágneses mező változását. Megállapították, hogy a levegő hőmérséklete 174 méterenként 1 °C-kal csökken, összetétele viszont független a magasságtól (nyomásától). Megállapították azt is, hogy a mágneses mező ekkora magasságokig érdemben nem változik.

Learattam, amit kezdés előtt le lehetett, nem szeretem ezt a várakozást.
    A nap egyelőre süt, remélem marad is így.
    A titkosokból a legjobb, mert még nem volt nekem, egy akáciafa, a többi elfér a raktárban kategória lett.

8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be-be lestem az ablakon, de mindig futnom kellett. Most van egy kis nyugalom......ha nem csengetnek hamarosan. Zajlik az élet. Vasárnap a fiamék voltak itthon, tegnap a barátnőmék voltak itt, délutántól késő estig, nagyon jó volt velük lenni, sajnos, az idén már valószínűleg, nem tudnak haza jönni, de még remélem, találkozunk a héten. Ma Domika lesz nálam délutántól, meg a hétvégén is , szóval, unalom nincsen. Jó ez így, de néha sok a kilóméter.......

Az eventekkel is így vagyok. Tegnap fejeztem be a libásat, erre ma megint egy időigényes, rengeteg gaz, sok röpi...nem is szeretem a focit, ez a labdás nem a kedvencem. Ha tudom, el kezdem, de nem sok reményem van hozzá. Megint egy maratoni event....valahogy ez már nekem is sok. Persze, nem kötelező, majd amit fontosnak tartok, ki szedem, a többi marad.
    A libás nem volt rossz, de csak az arany libalány lett meg, nem találtam el elsőre, csak a kis farmon.
    Kellemes, szép napot, jó várakozást kívánok!

stadler42 és mimi kedveli ezt.
  9. pjotrovov

Sziasztok!
    Ebből az eventből kimaradok,nem kérek felröpit.Ma nem volt szép idő,igazán jöhetne a nyár.Na,de ez nem Tibi bácsi műsora 8)
    Az ebéddel megkéstem,de azért hozom nektek.Íme Ingrid sütve:
    Mimi köretével nagyon finom lesz.Most kiehetitek rajta minden mérgeteketxD
    Jó étvágyat!!!!!

mimi, sutimami57, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sziasztok.

Szegény Ingrid, mit is mondjak, csúfosan végezte, vagy inkább szépen sülve??Most aztán sajnálhatom megint, hogy csak a virtuális világban vagyok ilyen jól ellátva, mert egy ropogós falatot szivesen kanyaritottam volna én is belőle.

Sajnálom Erzsike, hogy annó nem tudtam, hogy az Eiffel torony oldalán hires emberek nevei vannak feltüntetve.Igaz, ha tudom, akkor mi van, hiszen úgy sem tudtam volna megnézni.

Pjotr, nem szereted a focit?Biztos igazad van, talán én is jobban tenném, ha hanyagolnám, de elkezdem aztán lövök egy két luftot és tovább állok.

Most kapom a kapámat, mert beérett a fekete labdarózsa, aztán kapkodhatom a köténykémbe.

11. sutimami57

Sziasztok! Korán keltem.........hideg van, én is remélem, hogy jobb idő lesz, mert a hidegből már nagyon elegem van.

Ez a sült pulyka nagyon felséges....:) csuda finom lehet.....
    Domika késő este ment el, ma talán nem jön senki, és nyugodtan tudok dolgozni. :) Van mit.....

Eventet el kezdtem, nagyon nem szeretem, ha kétféle gaz van, meg aztán a röpi is elég gyér, de nem tervezek teljes befejezést, csak valameddig csinálom, aztán ami bele fér. Nem szeretem.........

Várom a nyarat, a meleget, a kis nyugalmat..persze, akkor unalmas lenne az életem. Hétvége is húzós lesz, de kitartok.

Kellemes, szép napot, jó focizást kívánok!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép jó reggelt !

Ma már napsütésre ébredtem, igaz hideg van de akkor is jobb. A sült pulyka nekem is nagyon tetszik, el tudnám képzelni ebédre. A gazok szépen gyarapodnak, a felröpi se rossz Meghoztam a kávét [​IMG]jó meleg egészségetekre. Kellemes napot és sok felröpit.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  13. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

1439. május 10-én Bécs városa hótakaró alá került, de Lengyelországban is havazott, ezeken a helyeken a hóréteg legkevesebb, mint 6 napig tartotta magát.

Ma van:
    Madarak és fák napja, a "Dolgozz otthonról!" nap.
    Magyarországon a Mentők napja 1991 óta és a Táncház napja 2012 óta.

243 éve, 1774-ben XVI. Lajos lesz Franciaország királya.
    Bourbon Lajos Ágost a Bourbon-házból származó, Lajos Ferdinánd francia királyi herceg és Wettin Mária Jozefa hercegnő harmadik gyermekeként született francia királyi herceg, 1774-től Franciaország és Navarra királya, valamint Andorra társhercege XVI. Lajos néven.
    Bár Lajos király eleinte közkedvelt volt, döntésképtelensége és maradisága miatt a francia társadalom egyes rétegei a zsarnokság jelképének tartották. Manapság a történészek becsületes, jó szándékú embernek írják le, aki azonban képtelen volt a monarchia megreformálására, a forradalmárok ezért éppen őt kiáltották ki bűnbaknak.
    A későbbi XVI. Lajos, Lajos Ágost néven a Versailles-i kastélyban látta meg a napvilágot, születésekor a Berry hercege címet kapta.
    Lajos Ferdinánd nyolc gyermeke közül a harmadik fiú volt. Édesanyja, Mária Jozefa, III. Ágost szász választófejedelem és lengyel király lánya volt.
    Lajos erős és egészséges, bár nagyon szégyenlős ifjú volt. Tanulmányait kiváló eredménnyel végezte, tehetsége főként a latin nyelv, a történelem, a földrajz és a csillagászat terén mutatkozott meg, beszélt olaszul és angolul is. Kedvenc időtöltése a barkácsolás volt.
    1765. december 20-án édesapja, Lajos Ferdinánd herceg tuberkulózisban elhunyt, ezzel a tizenegy éves Lajos Ágost lett az új trónörökös. Édesanyja, aki sosem heverte ki férje halálát, 1767. március 13-án szintén tuberkulózisban halt meg. Nagyapjának, XV. Lajos francia királynak a halála után, 1774-ben foglalta el a francia trónt XVI. Lajos néven.
    Az 1791 szeptemberében kiadott pillnitzi nyilatkozata, amelyben Ausztria és Poroszország nyíltan szembefordult a forradalmi Franciaországgal. Lajos a háború pártján állt, mivel a forradalmi erők vereségétől a királyi hatalom helyreállítását remélte. Girondiakból álló kormányt nevezett ki, s a Törvényhozó Nemzetgyűlés 1792. április 20-án hadat üzent a Habsburg Birodalomnak. Lajos számos javaslatot megvétózott, és szembeszegült a nemzetgyűléssel, mire a párizsi községtanács, a kommün irányítása alatt álló tömeg a girondiak támogatásával 1792. augusztus 10-én megostromolta a Tuileriákat, a királyi palotát. Lajos a Törvényhozó Nemzetgyűlésbe menekült, amely a kommün és a tömeg nyomására megfosztotta hatalmától, és őrizetbe vette.
    A királyt és családját az augusztusi napokban a Temple börtönébe zárták. Lajos sorsa egyértelműen politikai kérdéssé vált, amely a kormányon lévő gironde és a jakobinusok küzdelmének részét képezte. Mivel a párizsi tömeg a király halálát kívánta, Robespierre és társai is a király halálát követelték, hogy tovább növeljék befolyásukat a girondiak rovására. A gironde kénytelen volt engedni: az újonnan alakuló törvényhozás, a Konvent 361:360 arányban megszavazta kivégzését. Kivégzésére szavazott saját unokafivére, Louis Philippe Joseph d’Orléans herceg is. A király halálos ítéletét 1793. január 21-én Párizsban hajtották végre.

Egyelőre nem sok gumilabdacsom van, de most nincs is időm a focizásra, gyűjtögetem a rózsákat is, és majd rugdosok, ha sok lesz...

sutimami57, _Ilona49_ és mimi kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Szép napot kivánok!

Nagy örömötök lehet, hogy nem a fővárosban éltek, mert a metró hálózat egy részét ma lezárták és több mint fél óra várakozás után sem fértünk fel egyik pótló buszra sem.Nem is tudom, ha majd esetleg nekiállnak a 3-as metró felújjitásásnak, egyáltalán miképpen lehet majd közlekedni.
    Igy a fél órás utat, két és fél óra alatt tettük meg a másik útvonalon.Aki dolgozik, annak lesz a nagyobb baj, de engem is nagyon bosszantott.

Ám félre bosszú, félre bánat, itt van a futball.Nem akarom mondani, hogy újra itt van Sopánkáné velem, de nem is mondom, hogy miket suttog itt a fülembe.Inkább fogom szines labdát és elkapva földre guritom, és aztán hajrá a legközelebbi játékos, mire aztán valamikor majd eljutok a célállomásra.

Jó játékot kivánok.

sutimami57, _Ilona49_ és mimi kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak közben figyeld, mennyi rózsát "eszik". Majdnem elhasználtam a feketéket. Nem számít, hiszen csak amit a másfél földön termelek, abból focizok. Legalább éjszakára ültethetek százszorszépet. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Mimi,
    igazad van, jól el is használtam a feketét, de nagyon ciki, hogy fogalmam sincs, hogy mennyi a dijazás.Igaz van 115 pontom, de hogy hogy jött össze fogalmam sincs.Ha hiba nélkül viszem végig a labdát, te tudod, hogy az hány pont?Kérlek tájékoztassál engem.
    Szégyellem is magamat, de ez van.

17. sutimami57

Sziasztok! Marika, a legtöbb pont a 9-es, amit egy körben szerezhetünk. Én is most rúgtam el pár labdát, de silány nagyon a szaporulat. Minden kevés. Így aztán, azt gondolom, ki szedem a lényeget, a felhő meg kacatostól marad a helyén. vagy az egyik, vagy a másik jöhet számításba. Azt sem értem, miért kellett be váltani a baltásból szerzett érméket, amikor itt is olyat kaphatunk, csak sokkal kevesebbet. Nagyon nem tetszik ez az event. Na, mindegy. remélem, a titkosok, meg a banánok meg lesznek.

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igazad van, egy-két gólt elrúgok a titkosak miatt én is, hátha összejön egy bölény vagy axolotl. :) Elég jó volt az előzőben is a találat-arány.

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Most, hogy figyelmesebben játszottam, láttam, hogy kilenc pontokat lövöldöztem.Kiváltom én is a számomra érdemleges veygesekből amit jónak találok, és aztán számomra vége is a foci bajnokságnak.

Az idő szépnek indul, de a fűtés az megy változatlanul, tekintettel a kinti hidegre.Igaz ami igaz, most jönnek még csak a Fagyos szentek, akkor mit is várnék az időtől??

Mimi, szivből kivánom, hogy létrejöjjön a titkosakból az áhitott állatok.

Ma hallottam, hogy a tegnapi utazási nehézségem a metró tűz miatt volt.Nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akik az érettségi vizsgájukra nem tudtak beérni, mert mint irtam tegnap, milyen nagy probléma volt a metrónélküliség.Te jó ég, vajon mi lesz, amikor ténylegesen le fog állni a metró közlekedés.Na de előre ne károgjak, lehet hogy addigra már ez nem lesz gond.

Ma is mint mindig,sok jókedvvel és vidámsággal induljon a napotok.

20. sutimami57

Szép jó reggelt! Remélem, kellemes nap lesz, szép idővel! Nálam nincs utazási nehézség, bicajjal indulok útnak. :)
    Bizony, nagyon kellemetlen volt ez a metró mizéria, és éppen az érettségi napján.....félelmetes, ha le áll a közlekedés, az biztos.
    Megyek intézkedni, űgyezkedni..hangulatom nincs hozzá, de a muszáj nagy úr, bizony ám.

Eventtel nem sokat foglalkozok, most még érik a hosszú, be rakom az eventes gazakat, aztán ami lesz, el lövöm, fontossági sorrendben be vásárolok a vegyes boltban, aztán számomra is véget ér a bajnokság.

Kellemes, vidám, szép napot kívánok!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.