Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Nagyon köszönöm,hogy ilyen ritka látogatóra is gondoltatok.
    [​IMG]Most nekem is sűrü napjaim vannak.A csoport társaim jönnek 19en egy kis kerti parti lesz.
    Jövőhétvégén én utazom találkozóra,már alig várom.Jó éjszakát nektek.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Kedveskéim!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy megérintett benneteket a hir, hogy vajon mit is jelenthetett.
    A Papa túl van a két szem műtéten, szerencsére sikerült mind a kettő.Alig több mint egy hónap alatt túl voltunk rajta, de ez azt is jelentette, hogy bizony sok időt töltöttem a kórház falai között.Megvártam mindig a műtét végét, ami azt jelentette, hogy hajnali fél ötkor ébresztő, majd egy korai reggeli és indulás.Ott a nagy tömegben kivárni a sort és a becsekkolás után átöltözés egy nagyon aranyos kis fehér lebernyegbe, majd várakozni, hogy mikor kerülünk sorra.Az első szemnél már tiz órakkor bevitték, és 11-kor kijött, s mire az elbocsájtó papirt megkaptuk, volt három óra.Miután a mi orvosunk ragaszkodik hozzá, hogy hazamenetel előtt még látni akarja, újabb egy óra és fél ötkor indulhattunk haza.
    Na természetes ez az időszak már bőven a csúcsforgalomnak nevezett időt foglalta magába.Igy aztán a csigatempó az olimpiai nevezés lehetett volna.Persze, igy is hazaértünk, és most akkor már jöhetett a nagy levegővétel és egy kicsit most már én is letudtam engedni a kis feszültség után.

Még az első műtétnél nem tudtam, hogy aki hazajárós, az nem kap ebédet, igy csak egy szendvics volt a birtokunkban, gondolhatjátok, hogy na és.Igen de a kórházban nincsen büfé,hiába klinika, én meg nem mertem elmenni valami boltba, mert hogy tudnám az én Életem Értelmét otthagyni egyedül.Igy aztán a saját szendvicsét még csak megette a műtét előtt,az enyémnek a felét és aztán később a másikat megajánlottam a szegény műtöttnek.Na semmi gond, van miből leadni úgy is.Majd legközelebb már okosabb leszek, és felszerelkezem kellő mennyiségű szendviccsel.

Majd másnap újra vissza, és egy hét múlva szintén, szóval a lábam az csak úgy birja, hogy közben folyamatosan szedem a fájdalom csillapitót.
    Közben még egy hétvége kerti gazolás is belefért, ami nagyon cukin zajlott.A Papa a kereblével kötött közeli barátságot, én pedig hajlongva, kézzek szedtem a ménkű nagy magasra megnőtt gazokat.Tekintettel a gazokkal való mélyebb barátkozásra, egy röpke gondolattal úgy is döntöttünk, hogy akkor haza sem megyünk és még egy napot ráhúzunk az itteni munkának.A gondolatot tett is követte, és végre megnyugvással tudtam a második nap végére a kertre rátekinteni.
    Mondanom sem kell a kezemet a végére a kapa, mert már azt is magamévá tettem, jól feltörte a kezemet, illetve a bőrt felsodorta magának, igy aztán a húsom látta a kárát a barátkozásnak.Most még mindig csak a varképződési státuszban vagyunk.

Na persze azért még én is voltam kontroll vizsgálaton a kórházban, szóóóval Kedveskéim, igen csak kijutott a jóból mostanában nálam.
    Na nem panaszként mondom, de igy teltek a napjaim.Igy aztán elég kevés idő volt arra, hogy én irogassak valamit is felétek.Most aztán megosztottam veletek az elmúlt több mint másfél hónapot átölelő ténykedéseimet.Ez volt az a bizonyos gépszij, ami bizony maga alá gyűrt rendesen.

Mit szoktam mondani?A derű és vidámság kisérje a napotokat.

jolanda1948, sutimami57, brozsa és 3 más kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van 1978-tól a Múzeumok Nemzetközi Napja és az Internet Világnapja.

503 éve, 1514-ben Dózsa György, a keresztes had vezére Cegléden kiáltványt bocsát ki, melyben az egész jobbágyságot felkelésre szólítja.
    Dózsa György az 1514-es parasztháborúba torkollott keresztes hadjárat katonai vezetője.
    Sokáig vita folyt származásáról, mivel tévesen több korabeli forrás «Székely György» vagy «Georgius Zekel» néven tünteti fel.
    Azonban minden kétséget kizáróan bizonyítja származását az az okirat, amelyet Barlabási Lénárt erdélyi alvajda és székely alispán írt 1507. július 17-én. Eszerint Dózsa György a makfalvi Dósa család az Örlöcz-nem Szovát ágán levő székely lófő család tagja.
    Érdekesség, hogy Vályi Gábor statisztikus és Vályi Gyula matematikus is a Dózsa család leszármazottjai.
    Születése pontos dátuma nem maradt fent, de a korabeli források alapján negyvenéves lehetett halálának idején, ebből visszaszámolva körülbelül az 1470-es évek körül született. Gyerekkorát Dálnokon töltötte testvéreivel, apja halála után Makfalvára került. Mindig a vitézi pálya vonzotta, apja nyomdokaiba akart lépni, így később katonának állt.
    Több végvárban is szolgálhatott, mivel Szapolyai János erdélyi vajda 1513-as török elleni hadjáratában mint lovaskapitány vett részt.
    A hadjárat után nándorfehérvári őrségben maradt. Itt vívott győztes párviadalt 1514. február 28-án a szendrei lovas szpáhik vezérével, az epeirosi Alival. Ezért a tettéért a király II. Ulászló kétszeres zsold és aranylánc adományozása mellett, lovagrendbe emelte, falut ajándékozott neki, valamint engedélyezte, hogy a családi címerébe a hőstett emlékére egy karddal levágott vérző kart illesszen.
    Eközben Bakócz Tamás esztergomi érsek és szentszéki követ 1514. április 9-én kihirdette a törökök elleni kereszteshadjáratot elrendelő pápai bullát.
    Máig sem tisztázott körülmények között választotta Bakócz Tamás Dózsát a keresztes hadsereg vezérévé. Május közepére az országban mintegy 40 000 fős paraszti had gyűlt össze a vezetése alá. Szervezési hiányosságok, Bakócz visszakozása, a keresztesháború lefújására tett kísérletek, a nemesek ellenkezése és az akkor uralkodó viszonyok együttesen felkelés kirobbanásához vezettek. Dózsa György, hírnevét igazolva sok diadalt aratott, és bár az egész országban kitört a felkelés, ő csak a keresztes hadsereget irányította, a helyi zavargásokhoz nem volt köze. Bár a felkelők több helyen vereséget szenvedtek, ő seregével elfoglalta a Maros menti várak többségét. Egészen a temesvári csatáig (1514. július 15.) nem szenvedett vereséget, itt azonban Szapolyai János erdélyi vajda seregével beavatkozott és nagy csatában legyőzte a felkelőket. Dózsa György és testvére Dózsa Gergely fogságba esett. Később tetteiért testvérével együtt kivégezték.
    A hiedelemmel ellentétben a trón, amelyre ültették nem volt tüzes, csupán a korona, amelyet fejére raktak. A tüzes trónról szóló legenda csupán Petőfi Sándor: A nép nevében című költeménye után terjedt el széles körben.
    Dózsa György személye a későbbi korokban az elnyomó nemesi hatalom elleni harc jelképévé vált.
    Dózsa a hivatalos marxi történelemszemlélet fő motívumára, a nemesség és parasztság közötti osztályharcra adott szemléletes magyar példát – azonban fontos megjegyezni, hogy maga Dózsa is nemes volt.
    A román kommunista vezetés is kedvelte alakját – főleg erdélyi származása miatt –, több román városban található Gheorghe Doja utca, Marosvásárhely közelében település (Lukafalva) is viseli a nevét.
    A temesvári Mária téren az 1940-es években szobrot állítottak halála helyén és a történt eseményekre emlékeztetve, de bizonyított tény, hogy a mostani katedrális mögött, a Béga partján végezték ki.
    A mai magyar történetírás egyre kritikusabban foglalkozik Dózsa György szerepével, amelyet egyesek már szinte kártékonynak tartanak. Egyesek a Mohácsi vészért - a feudális anarchia helyett - már egyenesen a Dózsa-féle parasztfelkelést teszik felelőssé, mondván, hogy miatta nem merték besorozni a parasztságot. E vélemények szerint csak a mindenkori kommunista hatalom csinált hőst belőle Petőfi és Ady „tévedésére” alapozva

Tényleg elég mozgalmas időszakon vagytok túl a papával. A végén minden jól alakult és a kert is rendben van egy kis időre.

A most földbe szórt magok után már nem kell egy teljes kört vetnem, és kész lesz az összes gaz. Felreppenő kell még bőven, de pár kör tarlórépa meghozza majd az eredményt, ugyanis területenként hatvan darabbal lehet számolni...

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Ma szép idő van, az eventel is haladok. Erzsike az a tarlórépa, nagyon jól adja a felröpit. Én is elérem a következő szintlépésnél, és akkor ültethettem. Marika! jobbulást a papának, és te is vigyáz a lábadra. Most megyek és adok a kutyusoknak egy kis csemegét, bár nagyon nem érdemlik meg, mert elég szűk markúak.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Marika, köszi, hogy megosztottad velünk a gyötrelmeidet, kívánom hogy most már felfelé íveljen a minden-napotok.

Erzsike! Megszórod a tarlórépát? Hányszor aratod naponta?

sutimami57 kedveli ezt.
  6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Sajnos a gerincem győzött. Újabb kórház, infúziók, stb. Most jobban vagyok. El is kezdtem gyorsan az eventet, nehogy már mindenről lemaradjak. Újra kettesben vagyunk a tesómmal, a gyerekek elmentek Siófokra idénymunkára egy kis pénzt keresni.
    Mi meg remekül el vagyunk így együtt. Ma ő a konyhatündér, rizses lecsó , meg valami gezemice leves a menü.
    Isteni nyári idő van, délután kimegyek az udvarra egy kicsit teszegetni valamit, de csak lájtosan.
    Tegnap megoperáltam a háromlábú kutyámat. Az egyszem mellső lábába valami belefúródott, begyulladt csúnyán.. Most már jobb a helyzet, úgy néz ki, hogy délután össze is tudom varrni a sebet. Még szerencse, hogy nem kényes, és így is megy a lábán.
    Ennyi rólam dióhéjban. Talán most már leszek. legyen szép napotok: Lujza

sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  7. kpe59

Tényleg jól adja, de rettentően hosszú az érése...

Csak vizezem és csak egyszer aratható naponta, mert vizezve 15 és fél óra.

Vigyázz azért magadra, tényleg csak lájtosan ténykedj kint...

Farmexpress:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmexpressz-2017-május.15078/

Talányos tiki tenyészet:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...enyészet-és-titokól-maraton-2017-május.15077/

8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Örömmel olvastam a híreket, okosságokat.....Nagyon jó, hogy Marika beszámolt az elmúlt eseményekről.
    Sajnos, Marika ezek nem kellemes dolgok, de szükségesek, és mivel a lábadozás, gyógyulás ideje van, napról napra jobban lesz a papa szeme, és ha kicsit le tudsz pihenni, a lábad is biztosan javulni fog. Mielőbbi gyógyulást kívánok a párodnak, és Neked is, Marika, javuljon a lábad hamar, mert hát menni kell....:)

Lujza! Jó hogy jelentkeztél, mert már én is mindenre gondoltam....:)
    Nálam is sűrűek a napok, most járt le a munka időm, de még a papesz nem ért haza, és a sógorom erős paprika palántát küld amit még el kell ültetni. Nekem soha nem lesz nyugalmam....:D

Na, ezek a palánták még olyan picik, hogy nem kell egy darabig ki ültetni őket! :D :D Közben kutyáztam, de kicsit unalmasak ezek az 5 ezresek, néha tíz, az aranybanánnak, ólaknak se híre, se hamva.....még 9 játék hiányzik, de addig termelem a virágot, amíg nagyon meg nem unom, hátha fordulnak egyet ezek a kutyusok....:)

Utoljára szerkesztett: 18.5.17
    mimi kedveli ezt.
  9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek !
    Marika ! Ti aztán megjártátok a hadak útját az egészségügy ösvényein.Remélem megérte, és minden rendben lesz továbbra is a papával. Azért csak óvatosan a kerti munkával, mert azért tudjuk, hogy a jóból is megárt a sok, hát még a dologból.
    Gyönyörű idő van, használjátok pihenésre. Legyen szép napotok: Lujza

10. stadler42

Szép jó reggelt.
    Pjotr ne haragudj de késő este küldtem el a levest, remélem betetted a hűtőben. A farmon minden a helyén van, az állatokat is ki hajtottam a legelőre . De azért nektek is főztem kávét, [​IMG] hogy frissen kezdjétek a mai napot. Lujza jó hogy megint itt vagy, és olvashatjuk az írásodat. Remélem jól vagy, nem sokat szenvedsz ettől a változó időjárástól. Mindenkinek további szép napot, és sok sok felröpit.

11. kpe59

Utoljára szerkesztett: 19.5.17
  12. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Végre itt a péntek!
    A felhőm még mindig nincs meg,de nem sok van már hátra.
    Mari,kitartás Nektek!
    Lujza,csak óvatosan a melóval!Különben a reggelit hiányolom-remélem holnap készítesz nekünk ;)
    Rozimama,a bablevest köszönöm,ebédre meg is ettem:D
    Kpe,köszi a híreket-a BP nem hagy minket unatkozni:wuerg:
    Mindenkinek szép,lazítós hétvégét kívánok!

13. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt, sok szerencsét a Top-on indulóknak!
    Vadas lesz az ebéd, de ma csak makarónival. Aki szereti, szívesen látom. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Tegnap volt 481 éve, 1536-ben Boleyn Anna angol királyné kivégzése a londoni Towerben.

519 éve, 1498-ban Vasco da Gama eléri Indiát.
    Vasco da Gama portugál tengerész, felfedező.
    Ifjúkoráról keveset tudni, a kor igényeinek megfelelően valószínűleg matematikát és hajózást tanult.
    Miután Kolumbusz Kristóf spanyol zászló alatt hajózva felfedezte Amerikát 1492-ben, Portugália joggal érezhette, hogy lépéshátrányba került nagy riválisával szemben.
    Öt esztendővel később a lisszaboni kikötőből kifutott az első olyan flotta, amelyik Indiába akart eljutni azon az útvonalon, amelyet Bartolomeu Dias megnyitott a portugálok számára.
    A flotta élére egy fiatal nemesembert, Vasco da Gamát állították vezetőnek. 1497 decemberére hajói elérték azt a pontot, amelyen túl addig egyetlen felfedező sem jutott.
    Észak felé tartottak Afrika keleti partjai mentén. Mozambikban aztán megtapasztalhatták, mennyire gazdag az Indiai-óceánon virágzó kereskedelem. Arannyal, ezüsttel, fűszerekkel, gyönggyel és rubinnal megrakott arab hajókat láttak.
    Az arabokat hihetetlenül feldühítette a keresztények megjelenése. Még attól sem riadtak vissza, hogy megpróbálták elfoglalni a portugál hajókat. Ennek ellenére Vasco da Gamának sikerült olyan navigátort találnia, aki az óceánon keresztül elvezette őket az indiai partokig.
    1498 májusában befutottak Calicut város kikötőjébe. A gazdag kikötőben senkinek sem kellettek a portugálok olcsó árui. Végül da Gama már annak is örült, hogy fűszermintákkal és a portugál királynak szóló levéllel indulhatott hazafelé, amelyet maga Calicut város legfőbb ura írt. A hazaút majdnem egy évig tartott.
    Otthon igazi hősként ünnepelték, hiszen valóra váltotta Tengerész Henrik herceg nagy álmát: bebizonyította, hogy Indiába a tengeren át is vezet út.
    1502-ben újra elindult Indiába, 1524-ben India alkirályává nevezte ki III. János portugál uralkodó.
    Vasco da Gama indiai megérkezése után röviddel meghalt, hamvait 14 évvel később szállították vissza szülőhazájába. Lisszabonban, a Szent Jeromos-kolostorban nyugszik. Róla nevezték el Lisszabon hídját, a Vasco da Gama hidat, mely Európa leghosszabb hídja.

A Vasco da Gama híd Lisszabon, Portugália fővárosa mellett található, a Tajót íveli át. 17,2 km-es hosszával ez Európa leghosszabb hídja,a viaduktokkal együtt számítva.
    A híd maga 0,829 km, viaduktjai 11,5 és 4,8 km hosszúak. Rendeltetése, hogy összekösse Lisszabon sugárútjait, valamint a város másik hídjának, az Április 25. hídnak a tehermentesítése. A hídon használati díjat kell fizetni.
    Az építményt 1998. március 29-én adták át a forgalomnak, tizennyolc hónappal az építkezés megkezdése után, éppen egyidőben a '98-as Expo-val és Vasco da Gama az Indiába vezető hajóút felfedezésének 500. évfordulójával.

Az utolsó 7db [​IMG]-ra várok, és kész lesz a felhőm is.
    Mára kertészkedést terveztem, ehhez most az időjárás is alkalmazkodott, szépen süt a nap.
    Főzni nem kell, tegnapról van maradék. Paprikás krumpli nokedlivel, virslivel és uborkasalátával. Azért, ha lesz kedvem, akkor főzök mellé valami könnyű levest.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  15. pjotrovov

Szép napot!
    Felhősor beüzemelve.Lesz még pár etetés,de a TOP-hoz én kicsi vagyok;)
    A mai nap a pihenésé,olyan igazi nyúlós-málós nap lesz.
    Hány órára érkezzek?:D
    Paprikás krumplit is szeretem,régen is volt.A jövő hétre beütemezem:)

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!!!

16. stadler42

Szép napot !

Egypár etetést még én is csináltam, de a topban én se leszek benne. Ma a papa meghozta a tiroli muskátlit a piacról, és az erkélyen tele ültette a ládákat. Nagyon szépek de az idő majd hogy tépázza meg, majd elválik de idáig még mindég megmaradtak, még 1 métere is csüngtek az erkélyen.

17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Sajnos a reggelit sorra elalszom. hála a tapaszomnak, de majd megpróbálok egy kicsit jobban reggeli időben jönni.:p
    Egy kicsit én is kertészkedtem, nevezetesen szegfűt ültettem balkonládába. Persze ehhez egy kis földet is kellett szednem a kertből, ez már egy kicsit nehezebb volt. De megoldottam. Most átkötöm az operált lábú kutyámat, aztán pihi ezerrel.Nagyon közeleg a hidegfront, a gerincem tombol. Vigyázzatok magatokra és legyen szép napotok : Lujza

sutimami57, mimi és brozsa kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Egy órára gyere. :)

Holnap még meleg lesz, úgy láttam.
    Inkább te vigyázz magadra, csak óvatosan a kerttel. :)

19. pjotrovov

Lemondok a reggeliről,csak a gerinced legyen rendben!;)
    Operált lábú kutyus rendben van?
    Hajnali egyre? xD

sutimami57, szöszi50 és mimi kedveli ezt.
  20. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Kedves Pjotr, és többiek! Jogos reklamációra meghoztam a reggelit. De most engedelmetekkel még egy órácskára visszaszunyálok,mert még csak hajnali negyed 8 van:D
    Egészségetekre: Lujza

Fatther, sutimami57, szöszi50 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.