Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Na ideértem. Sziasztok! Nálatok megpihenek legalább kicsit.
    Nálam még mindig van vadas, rám maradt. Még szerencse, hogy szeretem. :)
    Rózsa, köszi, de sajnos el szoktam felejteni, talán most nem.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Reméljük több jég, hatalmas eső nem lesz...csak az aranyat érő!

Nekem is mázlim van a tenyésztéssel...mert volt vagy 110 tápom.... pedig hetek óta csak tápot termel a malom.

Most áldoztam egy keveset az "oltáron" Így talán meglesz a pingvin... Na majd meglátjuk..

Marcsi! Nem hiszem, hogy unna itt téged valaki! Mi több, Te vagy a Fórum Szülő anyja! Terelgetned kell a kis csapatot.

Kellemes estét és sikeres tenyésztést... Tatus/J.

-elzemari-, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

37 éve, 1980-ban Farkas Bertalan, az első – és eddig egyetlen – magyar űrhajós a Szojuz–36 fedélzetén elindul a világűrbe.
    Farkas Bertalan az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében.
    1978-ban önként jelentkezett űrhajósnak.
    Farkas Bertalan űrhajóstársa és parancsnoka Valerij Kubaszov.
    Űrhajós kiképzését 1978-ban kezdte meg, majd Farkas Bertalan és Valerij Kubaszov1980. május 26-án, moszkvai idő szerint 21 óra 20 perckor, magyar idő szerint 20 óra 20 perckor, indult a világűrbe a Szojuz–36 űrhajó fedélzetén, ahol feladatait sikeresen végezte el.
    Az űrrepülése után a Magyar Népköztársaság Hőse és a Magyar Népköztársaság Űrhajósa kitüntetésben részesült. Pályafutásának következő szakaszában is tovább képezte magát. 1986-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán szerzett oklevelet, és még ugyanattól az évtől a Magyar Tudományos Akadémia Interkozmosz Tanácsának kutatócsoportjában dolgozott vezetőségi tagként 1991-ig.
    1992 és 1995 között, még aktív katonai élete alatt An–24 és An–26-os szállító gépeken, valamint Zlín Z–143 típuson repült.
    1995-ben dandártábornokká nevezték ki, és a Magyar Honvédség repülőszemlélő-helyettese beosztásba helyezték.
    1996 és 1997 között légügyi attasé volt az Amerikai Egyesült Államokban, Washingtonban. 1997-ben az amerikai rendőrség ittas vezetésen érte, ezért hazarendelték és nyugdíjazták.
    A nyugállományú dandártábornok ezután az üzleti életben folytatta pályafutását az Atlant-Hungary Airlines nevű légitársaság résztulajdonosként, majd 2003-tól a cég elnökeként tevékenykedett.
    2014. december 1. és 2015. június 30. között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tanácsadója.

Utoljára szerkesztett: 26.5.17
    Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt!

Végre valahára 2 óra alatt learattam elültettem, átrendeztem a farmokat...:mad:

De nem ÉN voltam lassú, hanem a játék.. Folyton lefagyott, nem csinált semmit. A titkosak kinyitásánál megkérdezte, hogy beváltom-e azonnal 3 aranyért??????????????? :wuerg: Este tettem ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szép nyugis napot mindenkinek...

Megyek tovább a dolgomra....a farm meg működjön magától.....:(>:( Jutus

Fatther, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép reggelt kivánok!

Juj olyan csodálatos a természet.Tegnep elnézegettük a rózsabokrokat.Az egyik bimbó, a másik félig kinyilt, a harmadik teljesen kinyilt rózsák, valami csodaszép.Tegnap én nyertem a gazokkal vivott csatában.Most ha a teraszról szétnézek a zsebkendőnyi területemen, nagyon jó érzéssel tölt el a látvány.
    A paradicsomok szépen egyenesen nyújtózkodnak.A paprika palánták a cserépben szépen fejlődnek, nagyon jót tett nekik az eső.Igaz kicsit szűkösen vannak, de majd megszokják.
    Az aranyat én nem találtam meg, pedig azt mondják, hogy a májusi eső aranyat ér.Ám ha szétnézek, akkor ott csillog a sok arany a látványban.

Azt hiszem, hogy az idén igen csak vegák leszünt, mert a legközelebbi bolt bezárt, ahol tisztességes húst lehetett venni.Igaz van egy vonatmegállóval lejebb egy másik, de most egyedül nem akarok menni,mert a Papa szive ne fájjon.A bicaja bemondta az unalmast, mert miután a sebességváltó miatt a pedál szórakozik velünk, igy nem biztonságos a számára a bicajozás.Egyedül meg....Gyalog mert , ismert az én lábam,na az sem iagzán működik.Hja szép az öregség, de valahogy nem találom mindig meg a szép oldalát.
    Tudom vannak sokkal komolyabb gondok is, igy aztán mondom is Sopánkának, na most aztán már megkávézott a tizórait már másnál költse el.
    Igaz itt is van bicaj szerelő, de mint tudjátok vidéken vannak távolságok, amiket ha nincs autó, akkor bizony gyalog kell megtenni.Na miután mi ebbe a táborba tartozunk, igy aztán marad majd, hogy Pestre valamelyik vonattal felvisszük.Nagyon tud hiányozni a jármű, de ez van.

Most kapom avirtuális kapámat is, és irány a gazdaság.Derűsek és vidámak legyetek, hiszen az élet szép.

Fatther, sutimami57, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Összeollóztam a Gangon néhány dolgot, szerkesztgetni nem nagyon van időm. Fogadjátok szeretettel.
    Erzsike, kérlek írj, ha más a taktikád. :)

Érdekes, hogy különböző próbálkozásra én is emlékszem az ólak tekintetében. :))

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jövök le jelentkezni. Hatalmas örömmel olvastam írásaitokat, a sok okosságot, miközben csemegéztem Rozika kávéját, és teljes átéléssel olvastam Marika beszámolóit, mikor is rá jöttem, hogy ezek hiányoztak nekem ahhoz, hogy teljes legyen itt a hangulat! Marika meséi után én is másképp látom a farmot! Nagyon tetszettek.....aztán Mindenkinek örülök, akit látok! Mimi, Jutus, Rózsi, és akit nem említettem, mert lyukas a fejem...Erzsike, Rozika, szóval, Mindenki kedves a lelkemnek, és örömmel látom írásaitokat!!!!!

Sokat tudnék én is mesélni, de sajna, az idő véges...ja, mától szabadságon vagyok, 3 napig. Ami abból állt ma, hogy csak azt csináltam, amihez kedvem volt, vagyis semmit. Na, jó, csak egy picit dolgoztam. Nemsokára indulok világgá, vasárnap este érkezem, így aztán, ha holnap nem megy az ajándék, akkor elnézést kérek!

A tenyésztést én is meg csináltam hamar, mert nem leszek hétvégén, nehogy le maradjanak a pingvinek...imádom őket!
    A pletykásokról én is kaptam üzenetet, égy nagyon kedves szomszédom értesített, bár ezt nem igazán értem, hogy lehetséges, hogy event lesz hétfőn, de nem tudunk róla....na, majd ki derül. Legyetek jók, és vidámak, ha előbb nem hétfőn jövök, hátha akkor már többet tudunk! Kellemes, szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

brozsa, Fatther, Pepe101966 és még 1 ember kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Mimi,
    elővettem a kianai szótárt, hátha akkor jobban megértem, ami levagyon irva.Sajnos még a betűket sem ismerem nem hogy a nyelvezetét.
    Ha nem csal a memóriám azt a hétfői eventre irtad?Ajajaj, mi lesz itt hétfőn???!!Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál ránk és elhoztad az okosságokat a szomszédból.

Drága Sütike,
    jókat mosolygom, amikor azt irod, hogy nem fogsz csinálni semmit.Közbe aztán kiderül, hogy kiforditottál mindent, hogy szépen újra megcsináld.Hihetetlen a munkabirásod, az már biztos!!

Nagyon jól irod, hogy kedves mindenki, aki ir és megosztja a gondolatait velünk.Sajnálom az új gazdákat, hogy elmaradtak, csak egy két gondolat erejéig voltak velünk.Vajon Bukta Ági merre járhat, oly régen hallottam felőle.Nem irja a kalandokat amik vele gondolatban megtörténtek.Talán majd egyszer újra szóra birjuk, és élvehetjük a humorát.

Kivánom, hogy érezd magadat nagyon jól, és feltöltődve gyere haza.

Jutus,
    jó látni újra, hogy közöttünk vagy.Igaz ami igaz én is próbálkoztam már az önjáró farmmal, de nálam nem működik.Ám ha én kapom a kapámat akkor megyeget.Ám hová is sietnék, hiszen azt mondtam, hogy mire én a százat elérem az nálam életfogytiglan lesz.Most akkor meg hová siessek.

Ma mit is csináljak, mert gazolni borzastóan nincs hangulatom,igy aztán vannak a kertben oszlopok, azokat az Papám szépen lecsiszolta én meg a maradék festékekkel szépen lemázoltam, illetve fogom ebéd után.Mindig bizsereg a tenyerem itt, hogy valamit csinálni kellene.Lehet hogy Sütike után szabadon???

Erzsike,
    ilyenkor látni, hogy a csudába mennyire is roha el mellettem az idő, hiszen hogy izgultunk, amikor Farka Bertalan a világűr meghóditásásra indult.S tessék, már ides tova,harminchét éve.Te jó ég, mennyi minden történt még ez alatt az idő alatt.

Na megyek, legyetek mosolygósak!

sutimami57, brozsa és Fatther kedveli ezt.
  10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Végre meleg van, süt a nap is! A lelkemnek is ez tesz jót...

Süti! Kellemes pihenést a szabira! Gyűjts erőt a hétköznapokra!

Marcsi! Tudod, ahogy olvaslak, -paradicsom növés, kerítés javítás stb- még mindig összeugrik a gyomrom...

Nehéz napokat élünk át....

Nem könnyű ....bár itthon én is folyton lefoglalom magam, de az Agyam szabadon száguld..

Köszi Mimi a híreket... Valóban, nekem is kedves szomszéd hozta a híreket....

Akkor Nem aratok... Meddig? 14.00-ig???

Rozika! Igen tartalmas ebédetek lesz....

Nálam csak egy kis húsleves, és krumplis tészta van,
    Itthon van a fiunk.... ez a kedvence...

Na megyek, folytatom a napot.... Jutus

sutimami57, brozsa és Fatther kedveli ezt.
  11. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Sziasztok!
    Régen nem jártam itt illetve csak nem irtam,de olvastalak benneteket.
    Mindenkinek ugy látom sok gondja van,nem akartam még az enyémet is rátok zuditani.Nem tudom mi történt velem ,de ebben az évben egyfolytában beteg vagyok.Kezdődött az influenza szerü/dokinéni szerint/,aztán a köhögés més a mai napig nem mult el.Aztán lomtalanitás volt a városban és nekiálltunk a fiammal pakolászni és sikerült a gerincemet kissé megterhelni,olyannyira,hogy napokig csak feküdtem.Még a hegyre4 se tudtam felmenni a fiammal,pedig szépen alakulgat,igaz egy-két ujonnal ültetett fa elfagyott,de pótoltuk áfonyával meg hoomoktövissel.
    A héten is voltam laborba,ma lett készen hétfőn viszem vissza az eredményt.Hát a cukrom megint az egekben van,de a pajzsmirigyem talán beáll rendesre.
    Na szóval ennyit a rosszabb oldalról.
    Némi örömet az okozott,hogy Beni unokám a megyei fizika versenyen első lett,Péter pedig az országos környezetismeretin 10. lett.Bocs hogy mindig ilyenekkel dicsekszem,de nekem más élményein nincsenek amiket leirhatnék.Talán nagyon nem haragszatok érte.
    Na egyszerre ennyit,nehogy megunjatok.
    További szép napot mindenkinek:ildi

sutimami57, mimi és brozsa kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Ildi,
    mondjad csak, hiszen úgy megkönnyebbülsz tőle.Dicsekedni meg nagyon is kell, hiszen az unoka a legjobb a világon.A felelőség a szülőké, a dicsekvés meg a nagyié.Igy van ez jól.Gratulálok az unokáidhoz.
    A csudába azzal a cukorral, majd csak beáll az is a rendes kerékvágásba.

Jutus,
    nagyon sajnálom, hogy a kertetek oda lett, pedig sok örömed volt benne.Látod az enyém a városban van, mégis voltak váratlan vendégek.A csuda vinné el,mind ahány ilyen ember van.

sutimami57, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  13. kpe59

sutimami57, mimi és jolanda1948 kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok!!

Be futottam kész a tenyésztés, én is úgy voltam mint Erzsike. A piros ólakat bent hagytam, így még maradt tápom is. A titkosakat meg a fákat ki raktam, majd reggel lesz eredmény. Mindenkinek jó éjszakát kívánok.

jolgizi, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

314 éve, 1703-ban lerakják a leendő orosz főváros, Szentpétervár első erődítményének alapkövét.
    Szentpétervár Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, a Néva-folyó torkolatában.
    1703-ban alapították. Korábbi nevei Petrográd, illetve Leningrád voltak. A helyiek mai szóhasználatában elterjedt a Pityer név is. 5,1 milliós lakosával Moszkva után az ország második legnagyobb városa.
    A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár található a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.
    A várost I. (Nagy) Péter orosz cár alapította 1703. május 16-án azzal a céllal, hogy „ablakot nyisson Európára”, vagyis az elmaradott, feudális Oroszország felzárkóztatásának céljából. Helyét a nagy északi háború során Svédországtól visszafoglalt Ingermanlandban, a Néva folyó torkolatában határozta meg.
    Nevét Szent Péter apostolról kapta, aki egyben a város védőszentje is. Neve és írásmódja azonban nem orosz, hanem a holland Sint-Pietersburg oroszos átirata.
    Mivel az építkezések még háborús időben kezdődtek, az első épület egy erőd, név szerint a Péter-Pál erőd volt, melyet a város egyik főépítésze, Domenico Trezzini tervezett. Ő tervezte a váron belül található Péter-Pál Katedrálist, ahol I. (Nagy) Pétertől III. Sándorig minden orosz cárt koronáztak, illetve ahol az utolsó orosz uralkodó, II. Miklós és családjának hamvai nyugszanak.
    Nem titkoltan Velence és Amszterdam mintájára kívánta felépíttetni városát a cár, sok belső kanálissal, hajózható csatornával mely egy egyedi, új, szinte csak itt fellelhető építészeti stílust, az úgynevezett péteri barokkot hívta életre.
    A munkások és jobbágyok kemény munkafeltételek mellett történő foglalkoztatása jellemző vonás volt, mely során egyes becslések szerint akár 30 000-en is életüket veszthették.
    Az első lakóházat Cornelius Cruys, az orosz hadiflotta holland származású főparancsnoka vásárolta meg, így ő lett Szentpétervár első lakója.
    A tudatos városépítésnek köszönhetően (lévén a helyén előtte csupán egy mocsár volt) az egész egyetlen építészeti remekműnek számít, széles, egyenes sugárutakkal, kellemes nagy parkokkal és rengeteg fényűző palotával, ezért kapta harmadik becenevét: „A paloták városa”.
    A leghíresebb ezek közül a Téli Palota. A hidak döntő többsége felnyitható, manapság látványosságként egy speciális időbeosztás szerint májustól október végéig az összeset felnyitják (általában) hajnali 2 és 4:30 között.
    A „világ legmesterségesebb városa” – ahogy Dosztojevszkij jellemezte – 1712-ben lett a birodalom fővárosa, Moszkvát felváltva. Ezt a pozíciót egészen a bolsevik forradalom győzelméig birtokolta, mely után, 1917-ben ismét Moszkva lett a főváros.
    Pár évvel korábban, II. Miklós, Oroszország utolsó cárja a túlságosan németes hangzással bíró Szankt-Petyerburg nevet oroszosította, és a várost 1914. augusztus 31-én újrakeresztelte, a Petrograd nevet adva neki.
    Ezt követően 1924. január 27-én, Lenin tiszteletére (aki három nappal korábban, január 24-én hunyt el) ismét nevet változtatott a város és egészen a Szovjetunió felbomlásáig (1991) Leningrád néven szerepelt a világ térképein.
    1941. július 8-án Hitler bejelentette, hogy Moszkvát és Leningrádot teljesen meg akarja semmisíteni. Szeptember 8-án a német csapatok elérték a Névát és megkezdődött Leningrád közvetlen ostroma. A blokád alatt lévő körülzárt várost ezután már csak egy 200 km hosszú útvonalon, a Ladoga-tavon keresztül lehetett megközelíteni. Hitler ki akarta éheztetni az orosz cárok fővárosát. Az orosz hadseregnek csak 1943. január 18-án sikerült a leningrádi blokád áttörése.

A farmot még mindig nem rendeztem vissza növénytermelésre, de most már hagyom is így hétfőig.
    Mára csak egy kevés htb munkát terveztem és valami szállítható sütemény sütését, mert holnapra pikniket terveztünk.

Utoljára szerkesztett: 27.5.17
  16. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Szép napot!

Jövök megfáradtan a farmról.És mit látok???Illetve mit nem látok.Se reggeli,se kávé?????Gazdatársak,merre tart a világ??!!!!xD

Elkezdtem tenyészteni,majd meglátom,mit adok be.A pingvinól már a raktárban8)
    Kpe,merre lesz a piknik?Szentpétervár maga a csoda,mindenkinek látni kellene.

Kellemes szombatot!

sutimami57 kedveli ezt.
  17. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG][​IMG]Szép napot !

Nálunk egy kicsit fúj a szél, de a napocska szépen ragyog. Erzsike akkor te is el tűnsz, olyan üres a ház senki nem jön. A tegnapi titkosakból , egy rózsa makitomboló lett, semmi más ami nem volt már. De ha betéved valaki, hoztam kávét hogy fel fríssüljőn egy kicsit. Pjotr láttam hogy itt voltál, én akkor jöttem a kávéval. Ugorj vissza ha lesz időd. További szép napot, és sikeres tenyésztést. [​IMG] [​IMG]

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Köszönöm a kávét!Mindjárt szebbnek látom a világot!;)
    A tenyésztés nálam nem mondható sikeresnek,csak a kötelezőt adja.Semmit nem ugrik:(

19. kpe59

Csak itt a környéken valami tóhoz, hogy a társaságban előforduló horgászok is kedvüket leljék a piknikben..

Itt is szépen süt a nap, remélem, holnapra is tartalékol belőle...
    Igen, mostanában valóban eltűnök, de van hivatalos igazolásom a lógásról. Dolgozó ember lettem, nem reklámoztam eddig, de csak meg kell indokolni most már az eltűnedezéseimet, meg azt is, hogy időnként miért marad el a reggeli visszatekintés.
    Igaz, hogy itt ülök a gépnél, de munka közben nincs farm. A köztes időben meg inkább mással kapcsolódok ki, jobb elmozdulni a géptől.

20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gratulálok a fiúknak meg a szüleiknek. ;)
    Na ezt a várost még [​IMG] fél lábon is szívesen meglátogatnám ha módomban állna. Moszkvába eljutottam, ide már nem.
    Pláne örülök, amikor be tudsz jönni és hozod a mindennapit.

Ma nagyon mérges vagyok magamra. Azt hallottam, hogy a lőrinci piacon érdemes körülnézni, ma rááldoztam időt és energiát. Aztán vettem fél kiló epret.... :( és fizetés után ottfelejtettem. Itthon vettem csak észre, ahhoz meg messze volt, hogy visszamenjek érte. Még vettem mást, ami szintén nem volt sikeres, el is határoztam, maradok a mi piacunknál, máshova be se megyek.
    Na majd megnyugszom, eszem egy almát. :)

jolanda1948, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.