Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam...az idő tényleg, nagyon szép!
    Ma senki sem zavart, de néha jó lett volna, ha beugrik valaki egy kávéra, mert akkor legalább pihenek egy kicsit....így, mivel ma senki nem keresett, végig dolgoztam a napot. Lehet, hogy kicsit elfáradtam......:) Végigtakarítottam a házat, meglocsoltam a virágokat, letakarítottam az udvart, főztem, mosogattam, két adagot kimostam, kiteregettem az udvarra, estefelé le kell őket szedni.
    Lemostam az udvar felőli ablakokat...mást nem csináltam???? Ez nem is sok.

Még el kell mennem bevásárolni délután, és akkor holnap nem kell rohannom reggel........Meg, ha lesz kedvem, lehet, el viszem a kutyust is sétálni. Ennyi mára. Meg lesz a délutáni aratás nemsokára, aztán estig semmi....máskor, legalább beülök egy pár percet a géphez, de most ez sincs, hiszen nincs a farmokon semmi munka.
    Örülök, hogy erre jártok azért, és van mit olvasni...:) Szép délutánt!

Marika! Én is olvastam már erről a csodafáról, és tényleg valami fantasztikus, gyönyörű!!!!

A hócipőm nagyon tele van, megint nem lehet bemenni a farmra...

Utoljára szerkesztett: 9.10.14
    -elzemari- és gyongyvergazda kedveli ezt.
  2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Legyen nyugalmas a délutánotok !! Ma Én rengeteget morgolódtam , mert többször nem tudtam belépni a farmra . Így ma egy aratással kevesebb lesz !! Még fele növényem sincs meg , az ecetnek is csak a fele !! A malom is eszméletlenül lassan keveri a sárkányszószt , biztosan nagyon csípi a garatját !! Remélem csak kikeveri valahogy az event végére !! Nagy élmény volt olvasni az írásotokat !! Én is akkor vettem számítógépet amikor nyugdíjba jöttem , az unokám azt mondta , hogy akkor fog nálunk maradni , ha veszünk gépet !! Igaz akkor még nem volt internet , de kártyázni lehetett rajta . Nagyon sok baja volt velem az unokáimnak amire mindenre megtanítottak !! Volt egy noteszem , abba írattam le velük , hogy mit kell csinálnom , lépésről lépésre !! Marika csodálatos a fotó a gyümölcsfáról , a férjem is nagyon szereti az egyik fába oltani a másikat !! Amikor még a másik lakásunkat nem adtuk el , ott rengeteg gyümölcsfánk volt , szinte kora tavasztól ,késő őszig volt gyümölcsünk !! Nagyon szerettem a banánalmát , sokan nem is ismerték , tőlünk kértek ágat az oltáshoz !! Sajnos itt kicsi az udvarunk , csak pár fa van !! Ismét ERROR ez nem lehet igaz , ma már nem is foglalkozom vele !!

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szia Sutike, látod, ha nincs munka a gazdaságban beszélgetés sincs, pedig azt gondolná az ember, hogy ilyenkor ráér az a szegény napszámos és tud jönni egy kicsit dumcsizni.Erre mi van?Dél óta Te vagy egyedül, aki benéztél...
    Amikor olvasom a napi teendőidet, én is teszek veszek.Például ma, kimetünk a piacra, mert kenyeret ott szeretek venni, van egy sok helyen fellelhető pékség, és nagyon finom kenyeret sütnek.Rozskenyeret veszünk félkilosat és fel is szeletelik, nincs vele gond..
    Beintegettem a kedvenc hentesemnek, és megkérdeztem, hogy van?Tovább sétálva nem tudtam megállni, hogy a sok mosolygó szőlők közül ne vegyek egy pár fürtöt, és egy kis szilvát.Mielőtt még hazafelé vettük volna az utat, még az egyik szupermarketbe is bementünk, olyan három buszmegállónyira a piactól, mert kell a séta.Meg is vettem a kis szalámit, amit reggelire a kenyérre téve fogyasztunk el.
    Tényleg mi a különbség a fogyasztás és az evés között??
    Itt megint nem volt megállás, és egy kicsi földimogyoró /bontatlan/is a kosárba került.Most már irány haza.Itthon a zöldség leves elkészitése volt a feladat, zöldborsó, sárgarépa, fehér répa, karalábé került bele, majd a végén aprócska kis galuskák.
    Tegnapról maradt rakott zöldbab igy csak a leves volt a feladat.
    Közben én is elmostam amit kellett, még a mosógépbe is belekerült a ruha.Ebéd után megyek, hogy megnézzem, hogy kell e már teregetni, nos akkor derült ki, hogy bizony az én Jucusom nem dolgozott, mert nem kapta meg sem a vizet, sem az áramot, igy aztán eszébe sem volt elindulni a mosás göröngyös útján.Gyorsan egy kattintás, és minden helyre billent és nagyon halk kis duruzsolással tudatta velem, hogy indulás van, és majd másfél óra múlva jöhetek.
    Ebéd után és a kávé elfogyasztása után elfoglaltam a helyemet a kedvenc karosszékemben és megnéztem az újságban, hogy mi is történt a világban. Nos, nekem ma ennyi fért a munka nevű feladatok közé.

Biborka, de nagyon sajnálom, hogy ilyen sok bosszúság ér .szerencsére azon a szerveren, ahol én vagyok nincs gond, simán tudok jönni menni.Egyedül a paysafecard nem működik, mert szerettem volna egy kis aranyhoz jutni, de azt üzente, hogy na na, meg hogy nem.Igy aztán dolgom végezetlenül jöttem el a bankból. .Mondják nekem, hogy van technikai probléma, igy aztán várakozunk.Ez legyen a legnagyobb gondom...
    Aranyos volt az unokád, mert igy egy kis nyomás alatt tartott a számitógépet illetően,amit szerintem nem is bántál meg.Vagy tévedek??

gyongyvergazda és sutimami57 kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Tüzes-csilis-napok-Élelmezési-világnap, hosszabbítás:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/tüzes-csilis-napok-Élelmezési-világnap.11271/#post-72786

Tájékoztató a belépési hibáról:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/belépési-hiba.11268/#post-72902

Én is benéztem[​IMG] többször is, de most csak úgy kutyafuttában olvasok. Nincs idő mélázásra, ha hirtelen eszembe jut valami, akkor írok, ha nem, nem...

gyongyvergazda és sutimami57 kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Egy óra múlva aratni kell remélem sikerülni fog, és még egy vetés és a gazok ki lesznek. Nem szeretném ha nem tudnám az utolsót el vetni., mert ki dobna a gép. Marika az a fa csodálatos, szeretném egyszer élőbe látni mikkor virágzik. Hát a számító gépel én is, hasonló képen voltam azzal a hátránnyal hogy én még számító gép közelébe se voltam. Csak 4-éve ezelőtt azt mondja az én kis unokám, sporóljunk és karácsonyra számító gépet kér ha lehet. A papával el indultunk számító gépet venni, addig nézegettük keresgéltük, míg kiválasztottuk a gépet. Míg a papával egyezkedtem a boltba be is csomagolták, mire én oda szóltam na akkor még egyet kérünk. A papa okoskodott egy kicsit hogy azt se tudod mit kell vele csinálni, de én majd megtanulom. Haza vittük a gépeket a papa át ment az upc-hez és kérte őket kössék be az internetet. A vejem még aznap rá telepített mindent, a papának egy játékot is amihez nem kellett internet. S ki volt az első aki elkezdett vele játszani, hát a papa. na de másnap jöttek és be kötötték az internetet. Na attól kedve kezdtem én a billentyűket meg hódítani. Kisseb nagyobb sikerekkel., míg rá nem találtam a farmra. na aztán meg volt nekem a számító gépi elfoglaltságom. Szerencsére itt is sok mindenre meg tanítottatok, ha meg valamit nem tudok kérdezlek benneteket. A ti mindig segítettek, most meg már az unokám segít nekem. Aztán egyszer a kórházba mentem, ideges voltam mi lesz a farmmal. A papa akkor meg lepett egy laptoppal, hogy a kórházba is tudjak farmozni. Én a születés napjára neki adtam, s ha megyek a kórházba kölcsön adja. Azóta együtt verjük a billentyűket ő az ebédlőbe én a szobába.

6. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Végre betudtam lépni !! Pedig megfogadtam , hogy ma már nem lépek be , de a kisördög motoszkált a fülemben !! Rozika nálunk is úgy működnek a dolgok mint nálunk , amikor a kezeléseimnek vége lett , a papa vissza akart menni dolgozni , mert előtte mielőtt beteg lettem nyugdíj mellett dolgozott . Mondtam szó sem lehet róla , hogy dolgozzon , itthon kell velem maradni !! Akkor kezdődtek a gondok , mert Ő is rákapott a számítógépes internetezésre , vettünk egy laptopot , így Ő az ebédlőben kezdi a reggelt , Én a nappaliban !!
    Marika !! Nem bántam meg , hogy az unokám rábeszélt a számítógépre , már el sem tudnám nélküle képzelni a reggeleket , sőt napközben is ideszaladok , főleg amióta rátok találtam !! Remélem még vagy 30-évig tudunk együtt farmozni !!

7. sutimami57

Sziasztok! Jöttem volna én, hiszen be néztem sokszor menet közbe, délután 3 óra után is, folyamatosan, de nem lehetett belépni. Aztán, ha a farmra nem tudok bemenni, akkor fórumozni sem lehet, ugyebár. ..

8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Hoztam ceruzát, aláírni az ívet..:)
    A titokólakból lett 1 medve, 1 pocok és 1 narancsszínű kecskeól ..

Közben megint belépési mizéria volt...:(

sutimami57 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Erzsike, miért nincs idő mélázásra?
    Kopi, én még el sem jutottam oda, hogy egyáltalán megkapjam.
    Biborka, biztos voltam én abban, hogy csak ott lesz az a kisördög, és hivogat majd, hogy gyere csak be....Ám nem méretezted túl egy kicsit a farmozási időt??????????
    Sutike, értem én, hogy ha nincs farm, fórum sincsen.Szerencsére itt vagy...és mint látom a virtuális világ huncutkodott veled, hogy duplán hozta a mondanivalódat...
    Rozika, ahhoz képest, hogy csak négy éve számitógépezel, minden elismerésem...

.Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  10. sutimami57

Most be lehet lépni......itt is vagyok. Én elég régóta gépezek, mert a fiam kis iskolás korában már foglalkozott ezekkel a dolgokkal, még a Commodor volt a menő....régen volt. Akkor még engem nem érdekelt, évekkel később, mikor ide költöztünk ebbe a házba, és felújítottuk, akkor lett internet. Naná, hogy én voltam a legnagyobb gépes a családba, de csak a fiam után......a gimiben is számtek szakra járt, utána a főiskola, informatika,meg az egyetem...szoftver fejlesztő a lelkem, azt csinálja, amit szeret........A férjem is napi szinten gépez, netez, de mivel külön laptopunk van, nem zavarjuk egymást. Lehet, hogy egyszer farmozni fog?
    Koppi, hogyan a csudába........már meg is vannak az óljaid? Nagyon remek..:) :) És az is, hogy itt vagy.......
    Rozika, már megint nagyon elhagytál minket, gyorsaságban utolérhetetlen vagy......bár lehet, hogy én vagyok nagyon lassú?Moöst elmegyek, és megnézem, hány ezer gaz van még hátra...annyira unom...( :(

.Emama. kedveli ezt.
  11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Kedves Sütike !

Jóval visszább már mondtam, hogy nem csinálom az eventet. Ezek a titok ólak régen porosodtak a Pajtában. De most fedeztem fel őket...:)

sutimami57 kedveli ezt.
  12. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Rozika,Biborka Nekem is négy éve van laptopom,a fiam vesz újabb kiadásut ,a régi az enyém.Meg mutogatta a főbb
    dolgokat az óta farmozom.Megszállott internetező vagyok.Hatkor adok az állatoknak,1 kutya,2 macsek,utána főzőm a kávét
    leülők a gép elé,csak addig amíg meg iszom,fölnézek 11óra.Persze szenvedélyes játékos is vagyok römi,majong stb
    Ha valami baj van el megyek a fiamhoz meglát az ablakból,hangosan meg jegyzi ajjaj anya laptoppal nem jót jelent.
    Növénygazt a 7 re termelem,a magyartarkára várok hétfőig.

.Emama., gyongyvergazda és sutimami57 kedveli ezt.
  13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

A titok fáimból ujjas juhar és Szakura cseresznye lett. A titok ólakat most az utolsó ültetésnél raktam ki, reggelre meg lesz berakom az utolsó szószt kavarni, szombat reggelre az is kész lesz. És búcsút mondok ennek az eventnek is.

.Emama., gyongyvergazda és sutimami57 kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Jolanda vezetei még a fiad a blogját??
    Rozika, hiába, mindig az elsők között vagy, s még milyen újfajta fát is sikerült kapnod....gratulálok...

sutimami57 kedveli ezt.
  15. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Az eventgazok nálam is holnap meglesznek, a tenyészállatokat letermeltem, már csak a malomra kell várnom, hogy lejárjon. Dehát úgy készül az a szósz, mint a Luca széke.A felröpi lehet hogy nem lesz meg az eventgazzal, de 1-2 óra alatt azt is meg tudom termelni nemesített rózsával mk farmon. Szóval jól állok, hamarosan jöhet a jól megérdemelt pihenés. Nagyon szerencsém volt a party pörgetéssel, mk farmon 28 SZT-ot adott így sikerült a tenyésztés. na meg a gazdakörös feladatokkal, amit anno lusta voltam megcsinálni. Hiába no, ez volt a lusták jutalma.....:)
    Délután én sem tudtam belépni:mad:.

.Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Bocsánat, nem emlékszem..:(
    Már megint vigyorgok....D :D

Rozika, gratulálok!!!!

17. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Azért, mert munka van és ha itt ülök akkor nem haladok vele.

sutimami57 kedveli ezt.
  18. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

A farm elvetve, reggelig semmi munka. Mivel holnap opera, ezért megcélzom az ágyat. Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

Jó éjszakát Neked is, Lujza, és kellemes ébredést!! :)

20. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Jó éjszakát, szép álmokat "Nyugisok"!
    Ébredjetek frissen, vidáman és ragyogjon rátok az őszi napfény ezernyi melengető sugárral!:)

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.