Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Én is voltam reggel is, délben is, de a saját írásomat kellett kiegészítgetnem, mert mindenki csak olvasni akart ma. Vannak ilyen napok...

Az event-ekkel valóban jól állok, a teliholdashoz már csak két hamit kell kevernem, de most épp az összes ablak foglalt mind két malomban. A bahás egy óra múlva jár le, akkor gyorsan megcsinálom.
    A bahás eventhez két ablakot már beadtam a harmadik is kész lesz fél óra múlva, utána már csak a 60 darab üdvözlő ajándékot kell becsomagolnom, és kezdhetem begyűjteni a vendégek elismeréseit. Azok gyorsításához kell gyűjtögetni szépen a kagylókat, ahogy jönnek sorban használom is fel őket.

Látom, Tétlenség uraság messzire elkerülte a kis portád környékét is. Így nem csoda, hogy a virtuális világ háttérbe szorult...

Nálad hogy halad a lidércfa beszerzése, és a gazdakörik?

sutimami57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  2. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Jó hajnalt.:)

Már csak a trutyiszörnytócsa hiányzik, 14 sötétlő szentjani kell hozzá és ezt is kirakhatom mint a többi újdonságot. A gazdakörit úgy hagytam itt tavaly nyáron, hogy alig volt híja így most csak az utolsó 2 legújabb foghíjas. A következő teliholdra a növények mind le lesz termelve hozzá csak a trutyiszörnyakármi, a lidércfénygömb és a sötétlő sztj.- t kell majd összehoznom. Ezekkel is fogok még holnap estig haladni de még event növényt is kell termelnem szépen mert ugyan készen van az event de felröpi megint sok összegyűlt és fel akarom 1 szálig használni.:)

A mostani event nem érdekel így kihagyom.

Most vissza tente.

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  3. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Kánikula napja van ma. A kánikula kifejezést manapság már elsősorban az erős, fülledt melegre használjuk, pedig eredetileg nem is a hőmérséklettel, hanem a naptárral kapcsolatos jelentéssel bírt. Az ókorban római csillagászok megfigyelték ugyanis, hogy a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga a nyár közepén (július második felében) egyszerre kel a nappal. Ez a csillag a Sirius, melyet neveznek Suthisnak, Kutyacsillagnak és Caniculának (kiskutya) is. Az ókori csillagászok úgy vélték, hogy a Sirius okozza a nagy nyári hőséget.

Ma van 2000 óta a bíróságok napja Magyarországon (1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt).

117 éve született, 1900-ban Passuth László magyar író, műfordító.
    1901-ben családja Kolozsvárra költözött, középiskoláit is itt végezte. 1920-ban került Budapestre.
    Jogi diplomát szerzett a szegedi egyetem jogtudományi karán. 1919 és 1950 között banktisztviselőként dolgozott, majd 1950-től 1960-ig, nyugdíjba vonulásáig az Országos Fordító Iroda szakfordítója volt.
    Írói művei az 1920-as évek közepétől több folyóiratban jelentek meg.
    Első, Eurázia című regényét 1937-ben adták ki. Ezután számos regényt írt, alapos filológiai felkészültséggel, kivételesen kifinomult és művészi stílusban. Manapság az irodalombarátok ellentmondásosan ítélik meg, időnként fellángol a vita könyveinek olvasmányosságáról.
    Első nagy sikere az Esőisten siratja Mexikót című regénye volt 1939-ben.
    1945-ben a Magyar PEN Club főtitkárává választották. Ezt a tisztségét egészen 1960-ig töltötte be, ám 1948 és 1957 között csak formálisan, háttérbe szorítva, mivel 1948-ban kizárták a Magyar Írók Szövetségéből.
    Számos nyelvből fordított – 1956-ig csak fordításai jelenthettek meg. 1956-tól visszatért a magyar irodalmi életbe, de csak a "tűrt" kategóriában – viszont számos műve jelent meg külföldön. Életrajzi, művészettörténeti írásai itthon is a legolvasottabb művek közé tartoztak.

A gazdakörből nekem is csak ebből a háromból hiányzik még valamennyi. A trutyisból a legtöbb, mert sajnálom a rémgazakat erre bekeverni, nem beszélve arról, hogy a malom állandóan szupertápot kever...

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Elég hűvös van, de később biztos felmelegszik. Addig meg idebent takarítgattok, ma nem lesz nagy főzés a papa a kedvencét készíti slammbucot. Az eventtel haladok, kiváncsi vagyok mikkor érek a végére. A kávét meg főztem, és el is hoztam [​IMG][​IMG]egészségetekre. További szép napot, és jó hétvégét.

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Szép napot! Gondoltam, amíg kicsit pihenek, veletek iszom meg a kávét. :) Rozika, köszi.
    Slambuc... milyen régen csináltam! Jó étvágyat hozzá.

Passuth bennem is vegyes érzelmeket vált ki. Anno, mikor nagy "keletje" volt, szívesen olvastam, szerettem. A 70-es évek már nagyon régen voltak, úgy kb 5 évvel ezelőtt elővettem újra őket de nem sikerült elolvasni egyiket se, valahogy nem kötött le.

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  6. hopi57

hopi57 Junior szaki

Üdv!
    ajjaj nagy a baj a kagylósoron!
    2017.07.14-én tegnap kinyitottam a kagylót, tp 62 ezret adott,
    ma 07.15-én belépek a farmra, első utam az ajándék leszedése, kagylónál is.
    És csoda történt: látom be van zárva a 07.14-ei kagylóm, mely a tp-adta, érdekes.
    farmarany-ért nyithatom ki ma megint.
    Nos hát mi történt?
    Nekem esett ki az emlékezetem, vagy rosszul látok, vagy rémálmaim voltak éjjel, megtámadott egy farmerama kalóz, varázsló?

fotóm van róla, de nem tudom beilleszteni ide,késziteni most már minden nap a kagylónyitásról-

:cry::cry::cry:>:(>:(>:(

Utoljára szerkesztett: 15.7.17
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. lukimi

Régebben én is így jártam egyszer azóta minden egyes nyitás után fotó készül. Hiába írják egyesek, hogy annak semmi értelme, ha másnap nem látom a fotót a mappámban és nincs kinyitva a farmon akkor egyértelmű, hogy én hibáztam és erre nagyon jó mert vitának helye nincs. Egy mappába gyűjtöm a mindennapi művészi fotókat és a végén törlöm az egészet, mintha nem is lett volna ennyit megér. Jó nekem mert ott a bizonyíték a vinyómon és jó a moderátornak mert nem megyek vitázni vele amiből igen sok van az egyik topikban.:);):p

sutimami57, alex0824, mimi és 3 más kedveli ezt.
  8. hopi57

hopi57 Junior szaki

hogy tehetném fel a fotót a tegnapi kagylónyitásomról, mert mára bezárult a 14-ei kagylóm, ajjaj?
    nem birom ide felrakni a fotót.
    hopi57

9. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

10. kpe59

Én nem is emlékszem, hogy olvastam volna tőle valamit, ha igen, akkor nem hagyhatott valami mély nyomot bennem, ha nem emlékszem rá...

Nálam is jött még felreppenő, de inkább raktárra termelek, mint event-gazazzak még. Persze az apró ajándékok jól jönnének, amit a denevérek adnak, de hát ha egyszer nem akarok event gazat vetni, akkor nem akarok...
    Még 24 ajándék kell, és gyűjthetem az értékeléseket. Ennek persze virágfüzér hiánya van, de egy-két aratás az óriás bambuszból és meg is lesz. Nem sok idő marad utána a gyorsításra, de ha nem lesz meg a felhő, akkor nem lesz meg.

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Inkább azok a témák izgattak, amiket feldolgozott. Próbáltam a témák időrendje szerint olvasni, de persze ez nem teljesen sikerült. A stílusáért nem rajongtam, de tényleg szerettem volna kicsit megismerni akármiről írt. Nem sorolom, mert a gugli jobban csinálja. ;)

sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Nagyon szégyellem magamat, de korábban többször nekiugrottam a könyveinek, de sajnos nem tudtam a végéig érni.Ma már a csoda tudja, de nem ment.Úgy vagyok vele, ha az elején nem köt le igazán, akkor nem gyötröm magam vele és leteszem.Sajnálom, mert biztos sok szép és érdekes mondanivaló van benne.

Most megvagyok nyugodva, mert valamelyik napon én is igy jártam, hogy káprázott a szemem és az egyik be volt csukva.Ma már én is mentem és igy magamat is megnyugtatom.

Ma újráztam a sárgarépás süti kenve citrom krémmel.Csuda jó lett újra.Ugye mondtam, hoyg nem lesz jó vége, ha nekem sikerül a kenőcsös süti, mert még a végén az újrázás következik.S tessék itt is van.Na mindegy most akkor valahogy csak elbirkózgatunk vele egy darabig.Végül is az volt a terv, hogy holnap csak egy kis fejtőbab leves lesz meg zöldséges fasirt , talán jól jön hozzá a répa süti is.Ma meg a kóstolása miatt kellett felvágni.Na szóval igy jártam.

A gazdaságban nagy a csönd, mert nem haldok egyikkel sem, de most valahogy nem is nagyon veszem a lekemre.Piszok mód fáj a lábam is.Drága Papa mindig mondja, hogy mert persze az időjárás, én meg bólogatok és mérgemben küszködöm a bőgéssel is.De azért még nem, majd ha már végképpen nem birom.De minek is irom ide, hiszen az én bajom, nekem kell megküzdeni vele, de amikor ma megint idejött mellém a Sopánka, akkor nincs mese csak mondani kell.Most aztán mérgemben felültem a ládádra is, és ott morgok magamban, hátha attól jobb lesz.
    De tényleg olyan hüle ez az idő..Reggel amikor mentem bicajjal a boltba ott álldogáltam a szekrény előtt, hogy te jó ég, most aztán mit is akasszak magamra, hogy ne is fázzam, meg aztá ne is nevessenek ki, hogy az öreglány hogy beöltözött.Ha felnéztem az égre még a kedvem is elment attól , hogy boltba menjek, de miután itt aztán nincsen házhoz szállitás, meg a Papa, az meg elment a székesfővárosba az újságért, igy aztán szürke felhő ide, meg oda is, csak elmentem a boltba.Na persze hazafelé már el is kezdték odafenn kicsavarni a mosott holmit, és esni kezdett az eső.Na én megtekertem a bicajt egy kicsit jobban, hogy hamarabb hazaérjek a de a következő saroknál már nem is esett.Ki érti ezt.Lehet hogy inkább a centrifugába került a mosott holmi és nem kézzel csavarták?Ma még a napocskát nem is láttam de a hirek azok bezzeg riogatnak, hogy jön ám a harmincöt fok újra.Bánom is én, hiszen nyár van, legfeljebb kevesebbet mászkálok, amit most úgy sem igazán dijazok.

Na még ezt gyorsan elmesélem.Mint korábban emlitette, a héten csütörtökön itt voltak a barátaim, igaz csak a fele, mert a másik fele meg unokázott igy aztán nem volt mit tenni, aki tudott jött, aki nem az majd két hét múlva.Hááát az egyikük nem meglepett egy lépésszámlálóval.Nahát, még ilyet, te drága mondom, most akarsz velem szórakozni, mikor örülök ha itt a kertben eltiblábolk valamit.Még hogy számláljam a lépteimet.De tényleg, nagyon örültem neki, igaz már én is régen gondoltam rá, hogy beszerzek egyet, hogy néha rácsodálkozzam, hogy milyen sokat megyünk.Mostanában már kicsit okafogyaott lett a dolog, de azért feltettem ám, amig itt voltak és amig elkisértem őket és mindjárt vagy több mint háromezer lépést le is számolt a kis kütyüm.Azóta ott pihen az asztalon, de akkor is nagyon örültem nek.ha majd kedvem lesz, felteszem, hogy vajon a kiskertemben mennyit számlálok vajon egy nap.

Most már megyek, mert a kapám ott serénykedik a sarokban és kacsingat felém, hogy kapjam már el a nyelét és végezzem a dolgomat.További szép délutánt kivánok.

Ja ja, most jut az eszembe, néztétek tegnap a Fina -Vb megnyitóját?A Lánchid lábánál a Duna vizén rendezték az ünnepséget.Még ilyet.JUj de szépek volta a fényfestések a budai Várról, a lézershow.Ám amikor jött az Egerszegi Krisztina, komolyan mondom még a szemem is könybe lábadt, ahogy ment, és fáklya helyett a vizzel nyitotta meg a sporteseményt.
    Később meg majd figyelemmel kisérhetjük az eseméyneket.Minket az úszás és a vizilabda érdekel.

Most már tényleg megyek, mert a Papa valamit nagyon kalapál, megyek megnézem vajon mit is csinál.

brozsa, sutimami57, Pepe101966 és 4 más kedveli ezt.
  13. lukimi

Akinek fáj valamije nyugodtan mondja el mert ennek a totyiknak a címe: nyögdíjasok. (áyemsorry) :)

sutimami57, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  14. kpe59

Reggel kinyitom a kagylót és napközben többször rá szoktam nézni, hogy biztos nem felejtettem el. Eddig még megúsztam az aranyért nyitást a korábbiaknál is, remélem most sem kell a tartalék mozipontjaimhoz hozzányúlni...
    Szerintem Sopánkánét is lökd bele legközelebb abba a ládába, hátha nem bír kimászni belőle.
    Amennyire féltél a kenőcsös sütik elkészítésétől, már látom, hogy bátran nekifogsz újra és újra. Ugye nem is olyan bonyolult dolog?
    Jópofa dolog lehet az a lépésszámláló, kár hogy nem kilométert számol, vagy az is van rajta?
    Nekem nem a virtuális kapa ugrándozik, hanem a valós, de most már tényleg megyek és megjáratom egy kicsit.
    Nem néztem a vb megnyitót, majd látok belőle részleteket, amikor a róla szóló híreket írjuk. Bár lehet, hogy ma már lemennek azok a műsorok, amiben erről volt szó. Jövő héten már a versenyekről mennek a hírek. Onnan majd értesülök az eredményekről.

Lehet, hogy utána még a gyógyszer is jobban hat...

15. -elzemari-

Imiiii,
    ez nagyon jóóóóó...
    Én sajnos nem, egyet ki kellett nyitnom.Na mindegy most már óvatosabb duhaj leszek.
    Tudod úgy vagyok az öregbarátnőmmel a Sopánkával, hogy úgy hozzám nőtt már.Mikor hallom már a lépteit, szélesre tárom a kaput, jöjjön ha jönni akar.A Lidi úgy is elhagyott, talált már magának valami új barátnőt.Éppen a múltkor látom az zurát, attól kérdem, hogy mi van vele.Ő meg csak legyitett egyet, aztá ebben is maradtunk.
    Na ja a lépésszámláló.Kilométer az nincsen benn, mert napi számokat mutat.Azért napota több kilométert nem teszek meg!!!
    Ige a sütivel igazad van, a tiédet most azért nem alkalmaztam, mert kakaó itt nincsen, és nem vagyunk nagy kakaó fogyasztók, igy aztán majd marad őszre.Jó jó kenőcsös, de ha majd nagyon rákapunk rosszabb lesz leállni róla.Azért arra majd vigyázok.

Szép volt a megnyitó, de ha nagyon őszinte akarok lenni nem az egész tetszett, de mindegy is.Volt ilyen is, meg olyan is, aztán jól van.

Na megint ülök a ládán, mert a boldogtalanságom vissza visszatér.Amikor a malom megváltása volt bizony nem volt módom, hogy kiváltsam a felezőt, igy aztán most, még leirni is irtó hosszú, hetvenkét óráig keveri szupertápomat.Huh, borzasztó hosszú, mikor úgy is csehül állok vele.Öt nap múlva meg, itt van a medve tenyészet.

További szép napot kivánok!

brozsa, sutimami57, mimi és 2 más kedveli ezt.
  16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Hú de élveztem a beszámolódat! :) Örülök, hogy a répatorta ilyen sikeres pályát fut nálad. ;)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  17. kpe59

Lidi biztos olyan barátnőt talált, aki szívesen tojáslikőrözik vele.
    Az a háromezer lépés, ha lépésenként fél métert számolsz, már másfél kilométer. Régen olvastam valahol, hogy egy háziasszony, egy normál méretű konyhában, mire megfőzi az ebédet, legyalogol legalább öt-nyolc kilométert.
    A kenőcsös sütik nekem is a gyengéim, főleg azok amikhez lapokat kell sütni. Ott már a tészta gyúrása, nyújtása is szórakoztató...
    Nekem mindig ennyi idő alatt keveri a malom a szupertápomat, azért is nem keverek benne mást, remélem elég lesz a medvékhez, amit eddig sikerült összegyűjtenem.

Nem csak te... [​IMG]

Már csak az előkertem gazos, azt holnap reggel gyorsan megcsinálom, addig nem is fogok másba, míg kész nincs. Aztán egy ideig megint nincs rá gondom, csak locsolni kell.

18. -elzemari-

Látod milyen igazad is van.Ó a tojáslikőr, te jó ég, hogy szerette, hiába akartam lebeszélni róla sohasem sikerült.No nem baj, azért ha találkozom vele, csak rákérdezek, hogy nincs véletlenül egy kis tojáslikőrje?Kiváncsi lennék, hogy vajon mit is mondana.
    Még arra emlékszem, hogy amikor hazajött a világkörüli útjáról ahol ha jól emlékszem vagy százhuszonkét napot töltött el, sok szép emlékkel a tarsolyában.Ott szokott rá a koktélokra.Emlitett is egy jó párat, de nekem mondhatta, mert nem sok koktélal kötöttem barátságot.Igaz, amikor Hollandiában jártam ott ittam koktélt én is.Szép kék szine volt, de az ize, már a feledés homályába veszett, sajnos.

A kenőcsös sütiknél a mézes krémes még egy valami csoda lehet.Azt is igen kedveljük.Ám mikor hallottam, hogy a tésztáját a tepsi tetején kell sütni, ó az nekem már diploma munka lenne.Még nagyon várat magára, mint a kenyér sütése.Nahát itt nagyon finom kenyeret eszünk.Rozs, mint mindig, és kerek félkilos, s szép vékonyra van szeletelve,.Magok vannak benne, csuda finom az ize is.Megpiritva, fenséges kenyér.Na tessék, nem is vagyok éhes és mégis az ennivalóról beszélek.

Na még ezt gyorsan elmesélem.Kihajtottam a titokzatos állatokat.Na nem voltam túl boldog tőle, mert még ilyen sem volt, hogy három egyforma sárga bagolyvárral lettem gazdagabb.Egy narancs srucc karám is kederült.A többire már nem is emlékszem, mert olyan mély nyomokat nem hagytak maguk után.Sebaj, majd valamikor biztosan jól jönnek.

Locsolás.Azt gondoltam, hogy ma nem kell semmiféle locsolás, mert a sötét felhők sokszor váltogatták egymást.Majd csak lesz belőle valami, legább igy estefelé.Á semmi, igy aztán a lekiismeretem nem hagyott békén és úgy kilenc körül kimentem locsolni.Most már megnyugodva csukodunk be, és várjuk a holnapi napot.Én is búcsuzom tőletek, a holnapi viszontirásra.

sutimami57, mimi, Pepe101966 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. kpe59

A mézeskrémes nálunk is nagy kedvenc, de több másfajta is. Én nagyon szeretem az ilyeneket is sütni, meg mindenfélét. Most újabban egy régi kedvenc a sláger, itt 5 lapot kell sütni és karamelles krém van benne.
    Jó hogy mondod a titkosokat, el is felejtettem őket kitenni, pedig a denevérektől is kaptam párat, megy a mai kagylóban is volt. Remélem reggel nem felejtem el kirakni őket.
    Ma nem locsoltam, majd holnap miután elrendeztem a hátramaradt kertrészt. Akkor jól belocsolom, mert már nagyon várják a frissülést a virágaim.
    Már csak 44 [​IMG] kell, és be is tudom adni a legutolsó ablakot is. Aztán az [​IMG]-ek következnek, úgy döntöttem, hogy egyelőre csak összeszedem, és ha a végéig nem lesz meg a 35 darab, akkor egyet se adok be, inkább váltsák be.

20. -elzemari-

Jó reggelt kivánok.

Ma újra korán keltem, hogy a gazdaságban kicsit arassak és vessek s a malom kerekeit is beizzitsam.Még húsz darabüdbözlő ajándékot kellene összeszednem, hogy a negyedik bungallót is felépitsem.Nem tudom, hogy vajon össze jön e.A bibi az, hogy 120 virágfűzér az akadálya.Ez bizony igen sok.
    Kivánom, hogy a titkosaidban sok örömöd legyen.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.