Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt!!

Imi,
    sohasem pókereztem még , igy aztán a teljes nyugalom a központ nálam.Kicsit gondolkodom, ennek megfelelően, kicsi ajándék.Megmondom őszintén, inkább a kiváncsiság dominált, ennek megfelelően, aztán kaptam kitehetőket, amiket majd cserélgetek a kerge kertben, a pontok újabb elérése érdekében.Például a "pókerarcok" a nagy asztal körül, 3400 tapasztalat pontért majd a gazdaságban,, vagy a "kockáztatók" 3100 pontért.
    MOnte Carlóban majd az ajtót nyitogatom.....
    Erzsike,
    azt gondolom, nagy kockázata nincs, ha a negyven dobás meg van a felhő üzemelhet a többi a bónusz.A játék az játék.

Megyek is eldugdosom a kockákat , hogy legyen több még, s a további pörgetéshez hozzásegitsenek.

Kivánok szép napot.

Utoljára szerkesztett: 28.7.17
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Gyors voltál, mint a villám...

Ezen a kockázáson most valóban csak nyerni lehet.

A gaz 40%-a lett meg és mindhárom földben nő a következő adag. Mint, ahogy várható is volt az ötórás gaz nem nagyon dobálja a [​IMG]-kat, de majd lesz az is. Miután kész a negyven körre való gaz, utána még termelek tovább egy kicsit, a pajta kiegészítésével pedig jönnek a felreppenők is. Majd összehozom úgy az arányokat, hogy minden kör után be tudjam keverni az aratott mennyiséget. Aztán, ha megunom, akkor abbahagyom.

Emlékezés később...

3. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt
    Jó korán keltél, gondolom reggelre mentél munkába. Békés napot!

Nálam pajtatöltés folyik, a szomszédoktól meg csak barkácsot kértem. :) A poharakat meg majd beváltják.

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Mimi,
    nem kockázoooool, vagy már te is kész vagy?

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. kpe59

A vv piacra indultam olyan korán, ma szabadságon vagyok, de azért besegítettem a műszakosoknak egy kicsit délelőtt...

Az előbb azt hittem rosszul látok, [​IMG] mikor 202 db miniparcellára 2 azaz, kettő darab [​IMG] jött. Értem én, hogy az öt órás gaz keveset ad, de ennyire...???!!! (A másik területen ugyanennyiből 7 db lett.)

6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nem kockázok, pedig ezt a minijátékot szeretném. De most valahogy nincs türelmem az ültetés/felröppenő/malom együtteshez. Inkább visszatermelem a pajtába amit kell, meg a neonosra rákészülök. Úgyis nagyon lassan szaporodnak a drágáim.

Nem is dicsekedtem, lett végre egy szerecsendió titkosból, így ha lassan is, de meg tudom csinálni a gazdakörit.

Erzsike, a piacon befőzni valót veszel, vagy csak a mindigkellvalamit?

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  7. kpe59

Augusztusi event kalendárium:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/eventkalendárium-2017-augusztus.15310/

Ez a mindigkellvalami kategória volt most. Leginkább gyümölcs...
    Nem nagyon akarok befőzni semmit, mert nem akar fogyni. Azért kajszilekvárt tettem el pár üveggel. Több éves befőttjeim vannak, ha elfogy, akkor majd pótolom. Inkább a friss saláták és a frissen készült kompótok a kelendőek mostanában.

150 éve, 1867-ben volt az Osztrák–Magyar Monarchia hivatalos megalakulása, amikor Ferenc József, Ausztria császára és Magyarország királya aláírásával szentesíti a Habsburg Birodalom és a Magyar Királyság között létrejött kiegyezés törvényeit és rendelkezéseit.
    Az Osztrák–Magyar Monarchia (vagy Ausztria-Magyarország, 1867 és 1918 között fennállt különleges, kettős (dualista) állam, pontosabban államszövetség volt Közép-Európában. Két fele a Magyar Királyság és az Osztrák Császárság volt, melyek a közös uralkodó és a közös ügyként igazgatott külügy, hadügy és az ezekkel kapcsolatos pénzügyek által összekapcsolt önálló államok voltak.
    Az Osztrák–Magyar Monarchia Ferenc József szerint csak és kizárólag három ember egyezkedése és tárgyalásai (kiegyezés) közepette jött létre: „Deák, Andrássy és jómagam” Az erről szóló törvényt Ferenc József magyar király (egyúttal osztrák császár) 1867. július 28-án szentesítette.
    A Monarchia többnemzetiségű állam volt, nemzetiségei közül a német nyelvű osztrákokon és a magyarokon kívül a fontosabbak a különböző szláv népek, a románok és az olaszok voltak.
    A Magyar Királyság államszerkezete modern történelmi fejlődése, és a 19.században követett modellje alapján Angliához és Franciaországhoz hasonlóan unitárius állam volt, míg a Lajtán túli területek Ausztria történelmi fejlődése és modellje alapján föderatív állam volt, amelyet az uralkodóház, a hadsereg és pár központi intézmény tartott össze.
    A nemzetiségeket és mozgalmaikat azonban a kiegyezés politikai-közjogi építményéből teljes egészében kihagyták. Azonban Ausztriában a szövetségi államszerkezetének jóvoltából nemzetiségi elitek egy jelentős részét hatékonyan integrálták a politikai rendszerbe, Magyarország nyugat-európai típusú unitárius azaz "egységállami" államszerkezeti berendezkedése viszont a nemzetiségi vezetők szinte teljes kiszorítását célozta.
    Mindezek ellenére unikumnak számított a korabeli Európában, hogy etnikai kisebbségeket képviselő politikai pártok indulhattak az országgyűlési választásokon, és gyakran be is jutottak a Magyar parlamentbe.
    Az Osztrák–Magyar Monarchia 621 538 km2-es területével Európa második legnagyobb méretű állama Oroszország után, 51 milliós népességét tekintve pedig Európa harmadik legnépesebb állama volt az Orosz Birodalom és a Német Császárság után.
    Ausztria-Magyarország 1910-től Franciaországot megelőzve a világ negyedik legnagyobb gépgyártójává és gépipari exportőrévé vált az Egyesült Államok Németország és az Egyesült Királyság után. Elektrotechnikai és villamosipari termékek piacán pedig a világ harmadik legnagyobb gyártója és exportőre volt, az Egyesült Államok és Németország után.

Előzményeit, létrejöttét, működését, felbomlását és annak következményeit Wiki kisasszony meséli el mindenkinek, akit érdekel egy hosszabb olvasnivaló...

Utoljára szerkesztett: 28.7.17
    sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  8. -elzemari-

Mimi,
    már megint levagyok egy brossurával maradva, a neonost illetően.Beavatnál , kérlek??

Ó ma annyit mindent tettem,vettem, tevőlegeskedtem, pedig a lábam olyan cudarul fájt, hogy még a könnyzacskómat is munkára fogtam.A kutyafáját neki, pedig nem akartam, de amikor úgy fájt.Hiába muszáj volt a bogyót bekapni, hoyg valahogy viseljem magamat.Ám utána, hogy ne is gondoljak rá, főzöcskéztem, zöldséges levest és zöldbab főzeléket, még volt egy kis csibe pörkölt hozzá.
    Fél kettőkor aztán odaültem a tévé elé és szurkoláshoz készültem, hogy győzzenek a vizilabdás lányok.Úgy tűnik, hogy sikeressen drukkoltunk, mert sikerült győzni a lányoknak.
    Utána, aztán nincs ám tovább pihenés, nosza nekiláttunk a terasz alatt lévő kis kuka tároló. és aprófa tároló tetejének a megreparálásának.A baj ott kezdődött, hogy az én drága Papámmal nem egyeztünk, a megoldást illetően, igy aztán némi duzzodás után az én tervem vált be. Na később be is vallotta, hogy tényleg sokkal jobb úgy.Igy aztán ő a komolyabb férfi munkát válalta magára én pedig a kalapálását a szögeknek.Nagyon jól sikerült és olyan jó érzés töltött el, hogy ilyent eredményesre sikeredett a napom.Persze a lábam nem felejtette el a fájást a csuda vigye el, hogy mikor fog már engem békén hagyni,nem tudom.

Ma újra voltam a pokerezni, de valahogy nem akartak a kockák tetszőleges összeállitást mutatni.Igy aztán még csak a 20-ik 5000 pontosig jutottam, ami nem nagy eredmény.Kár volt reggel elkiabálni.Vagy tegnap volt, a csuda tudja már ebben a nagy zűrzavarban.Közben a szemem félig a tévén lóg, mert most úszott a Cseh Laci a 100-as pillangón, és második lett, szinte hihetetlen, mert nyolcadiknak fordult ötvenen.Hogy mit tudnak, ezek a fiatalok, fantasztikus.

Mára búcsúzom, további szép estét kivánok!!

sutimami57, Fatther, lukimi és 2 más kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Augusztusban a szamár, a strucc és a hal fog neonosodni, jó lesz megszellőztetni az ólakat.

Örülök, hogy a kukás kuckó jól sikerült, az ebédedet meg én is elfogadnám. Én úgy elrontottam ma a zöldborsó főzelékemet, ahogy kezdő koromban se. Egy kanál cukrot meg szoktam alá pirítani kicsit, aztán öntöm rá a félig főtt borsót a levével. Na most nem kicsit pirult a cukor. [​IMG]

Kenyér, süti megsült, örültem hogy minden jól ment. Aztán az irodába menet beleléptem az egyetlen tenyérnyi lyukba az aszfalton és elestem. Egy boka, másik térd, könyök, tenyér odavan. Holnap lehet, hogy nem ücsörgök itt sokat. :(

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Mimi,
    nagyon szépen köszönöm az infót,utána nézek az állatoknak.
    Te jó ég, hogy miért volt ott az a fránya lyuk.Remélem nem komoly a fájdalom,Korábban én is elhasaltam és a Papa meg csak ment, aztán körülnézett, hogy hol vagyok.Én meg csak ott rötyögtem a földön, mert arra gondoltam, hogy a csudába fogok én onnan felkelni.Ám mióta járok a gyógytornászhoz, már megtanultam még a földről felkelni is.

Jó reggelt kivánok!

A házak falát már szép pirosra festette a napocska, úgy tűnik, hogy vidám kedvében találom ma őt.Jó is lesz, ha újra felmelegiti a hőmérsékletet, mert azért ha Nyár van, akkor legyen az a 30 fok, na több nem igazán kellene, de szerencsére még nem találták fel a kivánság időjárást.
    Mostanában, nagyon szeretnek minket az állatok, mert most a szomszédasszony kertjét vidáman látogatják a vakondok.Azt mondják a sok esőre jönnek, mert szeretik a földben a gilisztákat.Ez nagyon érdekes, mert igazából egyébként ő nem locsolja a kertjét, csak ami az égből érkezik.A lábszomszéd, a múltkoriban infót kért tőlem, hogy nekünk vannak e vakondok, mert az ő kertjében igen csak elszaporodtak, de ő meg is fogta őket.Cső, viz és elfogás, huh, na éntőlem aztán maradhattak, mert elég nekem az egér őrjárat, azt is nagyon unom.Igaz fenn hagytuk az egérfogókat,képzeljétek, hét darab, na persze csak elrettentés miatt, hátha igy megmarad a visszatartó erő.

Tegnap este még leültem kockázni Menyét Menyussal, de sajnos nem voltam formában, bezzeg ő, sorban kidobta a kocka neki a sok nagy sor,flös, meg a póker mutatványokat. Én meg bezzeg örültem , ha egy kis sort tudtam produkálni.Na de sebaj, ilyen a szerencse, lehet hogy mégsem megyek Monte Carlóba???Most inkább megkeresem a kapa nyelét aztán irány a gazdaság.

Kivánok, szép és derűs napot.

Utoljára szerkesztett: 29.7.17
    sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

127 éve halt meg, 1890-ben Vincent van Gogh holland expresszionista festőművész.
    Vincent van Gogh a Hollandia déli részén fekvő Észak-Brabant tartománybeli Groot-Zundertben született 1853. március 30-án.
    Vincent öt testvére közül a nála négy évvel fiatalabb Theóval alakított ki szorosabb kapcsolatot, aki szellemileg és anyagilag is támogatta bátyját.
    A családnak szoros kötődése volt a művészethez: három nagybátyja műkereskedelemmel foglalkozott.
    Van Gogh tanulmányait egy zunderti falusi iskolában kezdte, majd kilenc hónap után egy nevelőtől sajátította el ismereteit. 1862-ben készültek első rajzai: A falra mászó macska és a Kutya. Középiskolába internátusokba járt, előbb Zevenbergenben, ahol rajzórákat vett, valamint megtanult angolul, franciául és németül, később pedig Tilburgban.
    1868-ban otthagyta az internátust és visszatért szülői házába, Zundertbe. Egy év múlva, csupán 16 évesen beállt a hágai Goupil & Cie Galériába, melynek egyik üzlettársa nagybátyja volt. Hága után Brüsszelben, Londonban és Párizsban dolgozott. 1876-ban otthagyta munkáját, mert apja lelkipásztori tevékenységét akarta folytatni. Teológiát tanult és egyházi felettesei a belga Borinege-ba küldték a szénbányászok közé. A gyerekeket tanította írni, olvasni és katekizmusra, beteget ápolt, szabadidejében pedig rajzolt. Ebből az időből származnak első tájképei.
    1880 őszén hazatért, és testvére, Theo, valamint unokatestvérének férje, Anton Mauve, az ismert festő biztatására tovább festett. Az édesapjával való összekülönbözés után Hágába ment, ahol Theo segítségével műtermet rendezett be. Itt elvonulva tanulta a festészet hagyományait. Munkái tanulmányok, de nagy akaratról és komoly hivatástudatról vallanak. Ezután az antwerpeni akadémián felfedezte a japán metszeteket, többet le is másolt.
    Egy szerencsétlen szerelmi ügy miatt családja és ismerősei megszakították vele a kapcsolatot. 1885-ben meghalt az apja, ezután a családja – Theo kivételével – örökre elzárkózott tőle. Theóval életük folyamán állandóan leveleztek, ebből a levelezésből 650 darab maradt fenn. Ezekből származik a legtöbb információ van Gogh életéről.
    1886-ban Párizsba utazott testvéréhez, aki ekkor a Goupil Galéria párizsi fiókját vezette. Van Gogh beiratkozott Fernand Cormon festő műhelyébe, itt ismerkedett meg Henri de Toulouse-Lautreckel. Miután Cormon akadémizmusa nem felelt meg nekik, együtt hagyták ott. Theónál – aki szerette és gyűjtötte az impresszionistákat – meglátta Monet egyik alkotását, amely lenyűgözte. De impresszionista korszaka csak rövid ideig tartott, a saját útját kereste. Úgy gondolta, hogy délen megtalálja a megfelelő fényt és színeket, ezért 1888-ban Arles-ba utazott. Távozásának másik oka az lehetett, hogy szégyellt a testvére pénzén élni, de Párizsban megélni nem tudott.
    Provance-ban lenyűgözte a természet szépsége, lázasan festett. Magányosnak érezte magát, ezért megkérte Paul Gauguint, akit Theónál ismert meg, hogy látogassa meg. Gauguin 1888. október 23-án érkezett Arles-ba. Eleinte minden rendben volt, közösen dolgoztak, de van Gogh idegei egyre feszültebbek voltak, a megfeszített munka és a nem megfelelő életmód robbanással fenyegetett. Egyre többet veszekedtek, míg 1888. december 23-án az udvaron van Gogh borotvával megtámadta Gauguint, aki elmenekült. Van Gogh ezután hazament, és a borotvával levágta a bal fülét. Elmegyógyintézetbe került.
    A hallucinációk és az epilepsziás rohamok után a nyugalom időszaka következett. 1889. január 7-én elhagyhatta a kórházat. Arles-ban nem érezte jól magát, magányos volt, mindenki őrültnek tartotta. Május 8-án a saint-remy-i szanatóriumba utazott, amelyet július végén hagyott el, hogy Arles-ban maradt holmiját elhozza. Két nappal később idegroham tört rá, három hétre tudatát vesztette. Amikor magához tért, tudomásul vette, hogy gyógyíthatatlan beteg. Ezután életét a hosszú, fájdalmas rohamok és a lázas munka jellemezték.
    1890. május 20-án Párizsba utazott Theóhoz, majd két nap múlva tovább az Auvers-sur-Oise-ben lévő szanatóriumba, ahová a műpártoló dr. Paul Gachet hívta meg. Bár az orvos rövidesen gyógyultnak nyilvánította, júliusban újabb roham tört rá. Július 27-én az auvers-i vár környékén szíven lőtte magát. Orvosa azonnal értesítette Theót, aki az utolsó napokat testvére mellett töltötte. Van Gogh 1890. július 29-én halt meg. Utolsó kívánsága az volt, hogy Hollandiában temessék el. A ravatalát barátai napraforgókkal borították el.

A gazzal kész vagyok, felreppenő hiányzik még, de már két területen hosszú növények vannak.

sutimami57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  12. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó napot!!

Gazokkal kész vagyok,felröppenő kell még sok.Lehet,bevetek pár kör 0-perceset.Majd átgondolom még...

Mimi,jobban vagy már?

Ahogy érzem,ma sem fogunk fázni.Süt a nap ezerrel.Mondjuk ez a kovászos uborkának jó,kint napozik.Alig várom,hogy beérjen!! ;)
    Ma hagymaleves fől,a sütőben csülök és oldalas sül töltikével.Lesz még rizs és szilvabefőtt.Megyek is,vetek rá egy pillantást.
    Felröpiben gazdag napot kívánok!!!

13. -elzemari-

Szia Pjotr,
    de jó hogy mondod a szilvabefőttet, itt van már a friss szilva és mi is igen szeretjük húsokhoz.Igaz, most kaptam a baráti társaság egyik tagjától, amikor itt voltak, kerti uborkát, igy most nálunk uborka saláta lesz.Őszibarackkrém leves, rántott csirkemell, rántott cukkini, és krumpli püré.

Erzsike,
    amikor itt volt a kiállitás, nagy örömmel jártam végig Vincent van Gogh képeit.Szerettem a szineket a képein.Nagyon kár, hogy betegség, szegénység,s végül ilyen fiatalon elragadta a halál magához.Mennyi sok szép képpel tudott volna még megajándékozni minket.

A felhőre feltüremkedtem, és most már a nyugalom szobraként gyűjtögetek, kapálgatok, aratok, s várom, hogy egyszer legyőzzem Menyus Menyhértet.

Vidám és szép napot kivánok Mindenkinek.

Utoljára szerkesztett: 29.7.17
    sutimami57, szöszi50, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Reggel mikkor felkeltem, egy kicsit fáradt voltam. Ez a sok kártya parti kikészít, még az a jó hogy 0-perceztem és a lapjárás is jó. Már tegnap a paszulyon voltam, most meg már a felröpim fogyott el. Igaz sok apróságot is ki váltottam, de még tart addig kártyázok , mert azt meg élvezem. További szép hétvégét., és kielégítő lap járást.

15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszönöm kérdésed, tényleg jobban vagyok. :)
    A menüd meg kiváló. :)
    A te menüd még jobban passzol. Szoktam is mosolyogni, mikor az a reklám van a tv-ben, hogy a magyarok mindent kirántanak. :D De tényleg így van.

A felhőt lám összepókerezted, örülök. :)
    Neked is gratulálok, jól ment a játékod.

sutimami57, szöszi50 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. kpe59

Elkockáztam a felreppenőimet, túl vagyok a felén. Eddig 18 ajándékot és 4.440 pontot szedtem össze, a következő parti már csak holnap reggel lesz aratás után.

17. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Felénk az idő nagyon szép és derűs.Élvezet kinézni, hát még kinn lenni.

Mimi,
    valóban mi a rántott ételek királyai vagyunk, de én ezt nem is bánom, mert igen csak szeretem.Azt nem mondom, hogy minden nap ezt enném, de miután korábban irtam, hogy sajnos az a bolt bezárt, ahol korábban vásároltunk és volt jó választék, ellenben most azt esszük, amit éppen gusztusosnak találunk, vagy hozzuk a székesfővárosból.Ám ha hét elején utazunk, akkor még nem veszünk húst, mert éppen elég zöld főzeléknek van, s hétvégén meg marad a csibemell.Na de mindegy is, ha jó, akkor bizony jó.

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon ültessem e még a gazt, mert ahogy látom néha néha egy egy kockavető pohár is a tulajdonom lesz, igy aztán jó ha van mivel elegyiteni.Kis játék, kis ajándék.

Minden kedves Judit nevű gazdát köszöntök neve napja alkalmából.

"Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is."
    Marcus Aurelius

További szép és derűs napot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 30.7.17
    sutimami57, szöszi50, brozsa és 3 más kedveli ezt.
  18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Nagyon szép idő van nálunk, most az erkélyen nincs olyan meleg. Majd délután süti nagyon a nap, a papa mondta is üljek ki majd ő főz. Mert már délután örülök ha élek ebben a nagy melegben. Nem tudom Lujza hogy vészeli át, sajnos nem ír semmit így nem tudunk róla. SOS Lujza jelentkezz ! További kellemes hétvégét.

19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

151 éve, 1866-ban megnyílik az első hazai lóvasút Pest, Széna tér és Újpest, Városkapu között a Pesti Közúti Vaspálya Társaság üzemeltetésében.
    A lóvasút kötöttpályás, lóval vontatott közlekedési eszközöket jelent. A lóvasút a vasút egyik elődje.
    A kötöttpályás közlekedés kezdeteit a bányákban használt fa nyompálya jelentette, amelyen emberi erővel mozgatott csillék közlekedtek. A fapályát a 18. században vasszerkezetekkel erősítettek meg, majd vaspályával váltották fel. A vaspálya jelentős tömegű áru mozgatását tette lehetővé, amihez 1767 körül kezdtek lovakat használni. A lóvasút előnye a szekerekhez képest a kisebb gördülési ellenállás miatt a nagyobb terhelhetőség volt, illetve a nedvességtől független használhatóság.
    Magyarországon először 1827-ben a Pest-Kőbánya között próbálták ki a lóvasúti technikát, de a kísérleti üzemet 1828-ban felszámolták.
    A gőzüzemű vontatás a lóvasutat a távolsági közlekedésben versenyképtelenné tette a jóval nagyobb sebesség és terhelhetőség miatt. A gőzüzem a városokban azonban nem igazán vált be, ezért az omnibuszok, majd a lóvasutak a 19. század második felében gyorsan terjedtek az egyre nagyobbá váló városokban.
    Pesten a Pesti Közúti Vaspálya Társaság indított először közforgalmú lóvasúti szolgáltatást Pest, Széna tér (ma Kálvin tér) és Újpest, Városkapu (ma Újpest-Városkapu metrómegálló) között 1866. július 30-án. Az újpesti lóvasút megnyitása után két évvel, 1868 júniusában indult Buda első lóvasút vonala a Lánchíd és Zugliget között, illetve ugyanekkor a Lánchíd budai hídfő - Óbuda Fő tér viszonylatban, az építő és üzemeltető a Budai Közúti Vaspálya Társaság volt (BKVT)
    A városi közlekedésben a lóvasutat a villamos közúti vasút szorította ki. Az utolsó hazai városi lóvasút 1928 április 10-ig üzemelt a Margit-szigeten.

A ma ünneplő Juditokat én is köszöntöm. [​IMG]

A kis ajándékok mindig jól jönnek a gazdának, így én mindenképpen vetnék annyi gazat, amennyi a felreppenőkhöz kell.
    Én legalábbis így tervezem, igaz még nincs meg a negyven kockázásom, de ami késik, az nem múlik, csak kicsit lassabban jön...

Utoljára szerkesztett: 30.7.17
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Beszaladtam még, hogy a névnapjukat ünneplő Juditokat én is köszöntsem. Jó egészséget, mosolyos életet kívánok.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.