Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

_Ilona49_, brozsa, .sutimami. és 2 más kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Erika, mekkora már ez a legény...! :eek:

sutimami57 és .sutimami. kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

48 éve volt, 1969-ben a Woodstock-i zenei és művészeti fesztivál megnyitása.
    A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásár, másképpen Woodstocki Fesztivál, vagy ahogy hirdették: Egy "Vízöntő korszakbeli Előadás: 3 nap béke és zene" nemzetközi, ingyenes fesztivál volt.
    A legendás fesztivált White Lake-ben (Bethel város, Sullivan megye, New York, Amerikai Egyesült Államok) tartották egy bizonyos Max Yasgur 600 holdas farmján 1969. augusztus 15-18.között.
    Azért Bethelben volt a fesztivál, mert Wallkill városa visszavonta a rendezés jogát. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt harminckét előadó és zenekar lépett fel mintegy 500 000 néző előtt. A hatalmas tömeg kétségbe ejtette a hatóságokat, az eredetileg kivezényelt 800 rendőr mellé is erősítést küldtek, de nem volt rá szükség, mert semmilyen botrány vagy rendzavarás nem történt, ami annak is köszönhető, hogy a kábítószer-árusítást is engedélyezték.
    15-én pénteken a koncert délután 5 óra után kezdődött, és folkzenészek léptek fel, például Ravi Shankar, Joan Baez.
    16-án a koncert 12:15-kor kezdődött, fellépett többek között Santana, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, The Who.
    17-én a koncert 14:00-kor kezdődött, a fellépők Joe Cocker, Jimi Hendrix és még sokan mások.
    A szervezők felkeresték John Lennont is, hátha fellépne a Beatles egy koncert erejéig, azonban Lennonék nem tudtak eljutni az Államokba (többek között Eric Clapton is Lennonnal tartott volna).
    Nem vett részt a fesztiválon a The Rolling Stones, a Cream és Bob Dylan sem.
    A fesztivál igaz történetét a szervezők 1974-ben megjelent könyve írja le (magyarul 1988-ban jelent meg):
    Joel Rosenman - John Roberts - Robert Pilpel: Fiatalemberek korlátlan tőkével - A legendás woodstocki fesztivál igaz története, amelyet az a két fiatalember mond el, akik a számlákat fizették, egy kötetben Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című regényével.
    Michael Wadleigh egy nem hétköznapi dokumentumfilmben mutatja be a Woodstock napjait. Oscar-díjas alkotás, és egy jó koncertfilm.
    Kettő, amolyan „filmzene” szerű album jelent meg a fesztivált követően. Az első a “Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More” címet viselte, és 1970 májusában adták ki. Tartalmát tekintve majd minden fellépőtől találunk rajta egy-két számot.
    Egy évvel az első album megjelenése után került kiadásra a második lemez, mely minden fantáziát nélkülözve a „Woodstock 2” nevet kapta. Mindkét albumon hallhatóak két zene között a színpadon elhangzott közlemények (pl.: „Hé, ha elég erősen gondolunk rá, talán el tudjuk állítani az esőt.”) valamint a tömeg hangjai (mint az „eső ének”).
    1994-ben jelent meg a harmadik album „Woodstock Diary” néven. Szintén ebben az évben adták ki a „Woodstock - Three Days of Peace and Music” című albumot, mely a korábbi lemezeken megjelenő dalok mellett, több új, eddig még nem hallott számot is tartalmazott, de már a az előbb említett színpadi közlemények és tömeghangok nélkül.
    Még mindig 1994-et írunk, mikor megjelenik Jimi Hendrix „Woodstock” című albuma, mely a híres előadó Woodstockban hallhatott zenéinek válogatott gyűjteménye.
    1999-ben kiadtak egy 2 CD-ből álló csomagot, mely Jimi Hendrix közel összes Woodstockban előadott dalát tartalmazza, kettőt kivéve, amiket Hendrix ritmusgitárosa énekelt.
    2009-ben Joe Cocker adott ki egy albumot, mely az egész woodstocki fellépését tartalmazta.
    Szintén ebben az évben a Sony BMG/Legacy jóvoltából megjelent több, teljes fellépést tartalmazó album. Ezt is kiadták egy több CD-ből álló csomagban, ami a „The Woodstock Experience” nevet kapta.
    A Rhino Records gondozásában jelent meg a „Woodstock: 40 Years On: Back to Yasgur's Farm” címet viselő és 6 CD-ből álló set, mely további zenei előadásokat tartalmaz, színpadi közleményekkel, valamint egyéb kiegészítő anyagokkal.
    Pár napig az új ágyút kérem a szezonális napi ajándékok közül, mivel az éjszaka leple alatt felmásztam a felhőre. [​IMG]

4. kpe59

Utoljára szerkesztett: 15.8.17
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. sutimami57

Sziasztok! Befutottam! Bizony, Mimi, pár nap múlva lesz 2 éves. Éppen a szülinapi tortán gondolkodom......:)
    Nagyon rohan az idő. Mint ahogy én is mindig.
    Eventet be fejeztem, meg a Gazdaköri horror feladatokat is. Aztán úgyis jön a többi, mint a hagyományosnál is, van mit teljesíteni.
    Már a ház is bűzlik a szagos mügétől, de iszonyat sok kell belőle.
    Ezt a pengős tenyésztést nem értem. Miért nem lehet akkor, amikor tenyésztős event van, és Bummmm...na, nem baj, így ki marad ez is. Na, meg nézem a gazdaságot, aztán kapálok egy kicsit. Kellemes, szép délutánt!

Fatther, mimi, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Óóó a szagos müge...., még a következő feladathoz is kell 16000 db, de a tárnicsból 49250, ha jól számoltam. :D
    A szamócából meg 56000. Jó sok madzagot vegyél elő, hogy a gatyát felköthesd. ;)

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  7. sutimami57

ÓÓÓÓ, te jószagú müge!!!!! Nincs is nekem ekkora madzagom.....hát, ezt jól ki találták, szintlépések alatt van mit termelni. Ne igazán tetszik, de ez van, ezt kell csinálni. cserenapokon, ha van időm, mindig be nézek, és gyűjtögetem a kedven ólaimat, de ki tenni, aztán nem lehet, mert mindig gazolni kell. Meg az eventek is jönnek rakásra. De legalább nem unalmas a gazdaélet. A valósban már így is nagyon unom, ma reggel is gazolással kezdtem a napot.......

Fatther és mimi kedveli ezt.
  8. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Sütike, ez egy pénzverde. Én a legelsőnél a multkor jól nekiugrottam a pengő szerzésnek és kikelés után nyomban rá is jöttem, hogy egy kummányit sem tenyésztek tovább csak ha ilyesmi lesz mint majd a neonos. Azért csinálnak ilyen külön akciót, hogy elverjük tápjainkat és vagy ilyen esetekben vegyünk még, vagy a kövi "komolyabb" tenyésztésre ne maradjon és akkor nagy bevásárlás legyen. Nos, miután az elsőnél kiderült mennyi pengő röppen azóta 0 tenyésztést ejtettem meg és a neonosodásig így is marad. Gondolom, akkor majd még kevesebb pengő fog ugrálni. Mivel ezt nem csak én látom, hanem özönen szerintem csak veszítenek az ilyen akción mert nem sokan tenyészthetnek. Esetleg akiknek szupi tápból van a kerítés.

sutimami57, brozsa, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  9. kpe59

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok,

nagyon egyetértek az Imivel, sajnos nekem sincs szuper tápból a keritésem, igy aztán örülök, ha valamenyit majd a neonosnál tudok elverni.Azért nem hullanak a könnyeim, majd lesz valahogy, mindig volt és lesz is.

mimi, sutimami57, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  11. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot.

Nos igen, teljes mértékű egyetértés - szerintem - mindenki részéről, arról nem is beszélve, hogy egyes "hírek" szerint már a tenyésztések sem a "régiek",8) a "keverésekről" nem is beszélve (tudom, ez saját döntés, de akkor is).

Mosolygós délutánt ........ és sikeres tenyésztéseket.

mimi, sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  12. sutimami57

Szia, Imi! Én is hamar gyorsan erre a következtetésre jutottam, nem is izgat ez a tenyésztés, azért a pár pengőért nem tolom el a tápokat. Másrészt, bumm nélkül soha nem tenyésztek, legyen az akármilyen izgalmas event, akkor is ki várom. Az lenne a célszerű, ha tenyésztős eventtel egyből indulna a bumm is, akkor én is hamar indulnék...:D De így ki várok. Azt is meg néztem, hogy a pengős tenyésztés délelőtt le jár, a neonos meg délután indul. Gondolom, a bumm meg pénteken, így aztán, aki nem tud várni, hamar bele csap a tápostálba. :D Igazából nem szeretek tenyészteni, mert semmi siker élményem nincs, adja a kötelezőket, néha 1-2 ugrás van, de igen alacsony. Az alsó sorig nem ér, de a tenyész eventeket mindig meg csinálom, mert hamar meg van, nem kell gazakkal kinlódni, és jók az ajik is. Érdekesnek találtam a cserenapkor, hogy kevésbé értékelik a gazdák a neon ólakat, mert bizony, rakosgatták rendesen. Én gyűjtögetem , aztán majd jó lesz valamire.Na, meg nézem ezt a szagos gazat....:D

Koppi, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  13. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Igazad van én önző csakis a pöngőre gondoltam, pedig sok játékosnak a tenyésztés a mindene. Én már régóta csak a soron következő tenyésztős eventeket csinálom meg a minimum táppal és passz.:)

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

133 éve, 1884-ben átadják a Keleti pályaudvart az utazóközönségnek, akkor Központi Indóház néven.
    Az eredetileg Központi Indóház néven ismert pályaudvart 1892-ben nevezték át Keleti pályaudvarrá.
    Az épületet 1881–1884 között a Magyar Királyi Államvasutak építette eklektikus stílusban. Eredeti neve Központi Pályaudvar volt. Építésekor az egyik legkorszerűbbnek számított Európában. Az épület építésze Rochlitz Gyula, a csarnok acélszerkezetének tervezője Feketeházy János volt.
    A Keleti pályaudvar Budapest legforgalmasabb személypályaudvara. Nevét nemcsak a földrajzi fekvéséről kapta, hanem a keleten fekvő Erdéllyel és a Balkánnal fenntartott kapcsolatra utalva és a Nyugati pályaudvar, akkor még a Bécs-Párizs irányt kiszolgáló nevétől való megkülönböztetésképpen is.
    A pályaudvar négy fő vasútvonal: (Budapest–Győr–Bécs (1-es), Budapest–Hatvan–Miskolc (80-as), Budapest–Szolnok-Békéscsaba–Arad (120-as), valamint a Budapest–Kelebia–Belgrád (150-es) vonalak kiindulópontja.
    A legtöbb belföldi InterCity járat kiinduló és végállomása, illetve a legjelentősebb nemzetközi vasúti csomópont Magyarországon.
    A főváros VIII. kerületében található, a Baross téren.
    A Keleti pályaudvart az évtizedek során több ízben bővítették, átalakították. A vágányok szaporításán kívül egy második mozdonyszín épült, fordítókoronggal, kocsijavító műhellyel és postateleppel.
    A pályaudvar szűkös területe miatt a forgalomnövekedést a vágányhálózat átépítésével, új vágánykapcsolatok alkalmazásával tudták megoldani. A pályaudvar vágányai fölé 1931-ben építették ki a felsővezetéket.
    1968-ban, a 2-es metró építésekor, a metró és a pályaudvar között aluljárórendszert építettek. Az aluljáró szintjére kerültek a pénztárak és az információk, az aluljáróból széles lépcsőn lehet feljutni a peronokhoz.
    43 méter magas homlokzatának tetején egy allegorikus szoborcsoport található. Alkotója Bezerédi Gyula.
    A főhomlokzat kapuzata mellett James Wattnak, a gőzgép feltalálójának és George Stephensonnak, a Rocket gőzmozdony tervezőjének a szobra látható. Alkotóik: Stróbl Alajos és Vasadi Ferenc.
    A 42 méter széles, eredetileg ötvágányú fogadócsarnok vasszerkezete Feketeházy János tervei alapján készült.
    A fényűző díszítésű pénztárterem freskóit Lotz Károly és Than Mór készítette.

Néztétek már ilyen szempontból a pályaudvart? Bevallom én nem, pedig ha vonattal érkezem, akkor lett volna rá lehetőségem. Na majd legközelebb jobban körbenézek...

Könnyen megállja, hogy ne tenyésszen csak a legszükségesebbet az, aki legalább annyira utál tenyészteni, mint én. [​IMG] Ebből következik, hogy ez a pengős tenyésztés teljesen hidegen hagy...

Utoljára szerkesztett: 16.8.17
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Nagyon szép idő van, meg is pakoltam a mosógépet had dolgozzon. Én már régen rá jöttem, hogy a jó kis játékunk egyre jobban csak a pénz körül forog. Na de mindenkinek ez a magán ügye, mennyit szán a játékra. Én is csak iker tenyésztésnél tenyésztek, de azt se mindég. De minden esetre, még mindég nagyon élvezem ezt a játékot. További szép napot, és jó játékot.

lukimi, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Itt ücsörgöm a ládán és azon gondolkodtam, hogy megirjam e vagy sem, hogy velem ma mi történt.Ha azt mondom, hogy a világ legszerencsétlenebb emberének gondolom magamat, akkor nagyot nem is túlzom vele.Először is piszokul fáj a térdem,na ja nem újdonság, de mégis.De ez még hagyján, ma reggel a Papa bement a székesfővárosba, dolgokat intézni, igy aztán magad uram, ha egyedül maradtál.Elő a bringát , irány a bolt.Amint hazaérkeztem , gondoltam még meglocsolom a leándereket, igy aztán ballagok le a lépcsőn a teraszról, s amint leérek a lépcsőn...........nem fogjátok elhinni mit látok a lábtörlő előtt.Ott fekszik egy suhanc tinédzser egér,az ereje már elfogyva, mozdulatlanul.Az, hogy mozdulatlan, az lehetett volna pillanatnyi állapot is, de a szemét lapáttal megbizonyosodtam róla.Gondolhatjátok, mennyire be voltam tojva, hogy most ezt nekem egyedül kell megoldanom, de csak nem fogom ott hagyni.Borzasztó utálat volt rajtam, de a lapáttal rátettem a szemetesre és hátra indultam a kertbe, hogy egy gödörbe eltemessem ezt az egeret.Egyáltalan nem voltam boldog és most sem vagyok az.Legszivesebben itt hagynák csapot papot, aztán az egerek meg éljenek ahol akarnak.
    Az egész lakás igy is tele van egérfogóval, hét darab,néha ha hozzáérek, majd frászt kapok, hogy mi a csoda volt az.

S ez még csak ez egyik kerti bajom, mert minden reggel mikor kinyitom a terasz ajtót elől, megcsap a macska pisi szaga.Nem fogjátok elhinni, a terasz előtt van egy kis virágoskert és folyamatosan ott végzi el a macska a dolgát, a csoda tudja, hogy kié, de mindig ide jár dolga végezni..Büdös is, meg a fű is már egy helyen ki sem nől csak elsárgul.Most mondjátok meg miért pont mindig hozzám jön????
    Igaz a kis virágos kert puha földje, ahogy a gazolás után kicsit meg gereblézem, hogy nekem tetszetős legyen, ez vonzza oda őket:A csuda tudja, de valahogy az idén nagyon le vagyok hervadva ettől a sok nemszeretem dologtól.
    A kiskertet próbálom védeni úgy, hogy a kiszedett gazokkal teleszórom, ott, ahol a macska szokta a dolgát végezni.Jó mi, kigazolok, hogy elszórjam.Ez egy agyrém.
    Valamelyik nap is megyek a boltba, még jó, hogy nem toltam a bicajt a macska kakába, mert mit tett velem a dög?Bocsánat a macska kedvelőktől, de igy állt bosszút, hogy a puha földjét megszórtam gazzal.A betonra biggyesztette a dolgát.OLyan de olyan mérges voltam, hogy az összes macskát elkezdtem utálni.

Kedveskéim, most jól rátok zúditottam az összes szivfájdalmamat, igy aztán még egy darabig itt ücsörgök a ládán, nehogy véletlenül valamelyik gondom is kiszálljon belőle.Nektek kivánok vidám és derűs napot, ha már az enyém messze nem az.

17. kpe59

Nublonok a láthatáron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/nublonok-a-láthatáron-készülj-az-újrahasznosításra.15375/

Neonfényes ólak event ismertetője:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/neonfényes-ólak-v.15374/#post-740802

A macskák ellen nekem jól bevált a citromhéj. Valahogy nem díjazzák az illatát. A kifacsart citromnak a héját összekockáztam és szétszórtam a kertben, mikor láttam, hogy kezd megszáradni jött a következő adag. A levét lefagyasztottam, (ezt már írtam egyszer, hogy milyen jó azt csak előkapni, ha szükség van rá) szórtam aztán mindenféle citrusnak a héját is. Nem tudom, hogy ez hatott, vagy egyébként is elszoktak volna. Kipróbálásra érdemes...
    Az meg most jutott eszembe, hogy egy citrom illatú légfrissítővel befújva a területet, is megérne egy próbát.
    Mintha valahol olvastam volna, hogy lehet kapni valami vegyszert is ez ellen, lehet, hogy csak álmodtam, utána kellene járni, de most nincs rá időm...

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Régen még adtak arra, hogy egy fővárosi pályaudvar, ahol először körülnéz az, aki még nem járt Pesten, szép legyen. Ilyen híres emberek, mint Lotz Károly, Than Mór sem mondta, hogy ez csak egy pályaudvar. Én pár évvel ezelőtt sokat jártam a városban csak azért, hogy felfelé nézve csodáljam. Még a belsőbb kerületek házait is érdemes nézegetni.
    Ráadásul hozott neked "ajándékot". Biztos ez a macsek fogta meg az egeret neked. Sajnállak érte. :(

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  19. kpe59

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek.

Marika, találtam - és ismerek is - egy-két "praktikát" a macskajaj ellen, egy próbát megérnek:

Mit nem kedvel a macska?

- ugatós kutyák
    - tüskés növényzet a kert határvonalainál, pl. szeder, málna vagy más szúrós cserje
    - a veteményesre fektetett (fém vagy műanyag) csirkeháló
    - a veteményes felett kifeszített madárháló
    - a földre fektetett rózsa- vagy akácágak
    - a beültetett területen haránt irányban leszúrt rövid gallyak vagy bambuszpálcák
    - sziklakerti kövek
    - mulcs
    - nedvesen tartott kerti föld
    - mozgásérzékelős vízpermetező
    - vízipisztoly, vízágyú
    A macska orrának kellemetlen szagok, illatok:

- vérliszt alapú trágyák
    - fokhagymagerezdek
    - levendula
    - csombormenta
    - kerti ruta
    - fahéj
    - citrus illóolajok
    - citrusfélék héja
    - kilyuggatott tetejű üvegben kihelyezett molyirtó
    - Coleus canina, a macskaűző növény

Véleményem szerint, - s ezt olvastam már máshol is - az egyik legjobb szer a kávézacc, összegyűjteni egy kis "valamibe" és szétszórni a kertben, még a meztelencsigát is távol tartja (humánusabb, mint a só) és a hangyák ellen sem egy utolsó "szer".
    Egy másik ötlet még a nagyszülőktől, a csak úgy, hánya-veti módon "odadobott" (rossz) locsolóslag. A macskák - állítólag- kígyónak "vélik", amitől köztudottan "undorodnak".
    Interneten bogarászva találtam - egy aránylag zsebbarát (11.ooo,-Ft) - elektromos macskariasztót is:
    Pest-stop outdoor ultrahangos macskariasztó készülék 150m2-re

Mosolygós szép napot és sikeres "macskaűzést".

lukimi, sutimami57, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.