Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó,

nagyok kedvesek vagytok, hogy próbáltok segitségemre lenni.A kávézacc mindig összegyűjtve és a kertbe szórva.A rózsa tövek kitéve, igaz a múltkoriban már összeszedtem őket és elaprózva elégettem.Nem kellett volna.

A Keleti pályaudvaron, ha arra járok, mindig megcsodálom a festményeket, amiket nagyon szeretek.Szerintem csodaszépek.

Az egértől még mindig kivagyok, mert előrevetiti, hogy még nincs vége.

A szupertápom sajnos nagyon kevés, nem tudom, hogy vajon meddig jutok.Tenyésztenem, igazából a struccból van kevés, de a lakat miatt kellene tenyésztenem.Talán, ha 100 lakatra valóm van, persze, ha mindegyik alkalommal kapom a lakatot.Remélem ti jobban álltok mint én.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Bekukkantok ám ma is. Érdekeseket olvastam, Marikát sajnálom, kár, hogy nem lakom közel, én meg fogdosnám az egereket, az oviban is mindig engem hívtak, ha valahol találtak nyomokat...na, nem, mintha szeretném, de el vagyok velük, meg fogom még kézzel is, ha kell.
    A kávézacc, az szuper! Én is mindig ki szórom, nálam csigafélék, és társai a riasztóak, de tényleg, kevesebb, mint volt....

Látom, megint zajlik az élet itt a farmon is, azt se tudom, hova kapjak, merre fussak, annyi a hír anyag. Be pakoltam a házikókat, aztán, ha bummozunk, akkor ki engedem az állatokat. Nekem is az a tapasztalatom, hogy évekkel ezelőtt sokkal jobb volt a tenyésztés, nekem is volt 3 arany állatom, de azóta egy sincs, csak az alapok. Nem is szeretem annyira, csak a kötelezőt tenyésztem, ha kell. Olvastam a csevegőt, és ott is azt mondják, amit én gondolok. Ha már annyira pénz orientált lett a játék, a sikeres tenyésztésekkor is biztosan sokkal több tápot vennének a gazdák, mint így.
    Na, megyek is egy jó kis zuhanyra, aztán pihi, olvasok egy kicsit.Jó éjszakát, szép álmokat!

mimi, Pepe101966 és Fatther kedveli ezt.
  3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Falusi vályogház - mindkettő esetedben évtizedek óta részem van. Az, hogy nincs kutyám macskám (régen pici koromtól mindíg volt!) nagyon közrejátszik az egyedül élés, mivel a kerítés körbe rossz és nem rajtam múlik, hogy jó legyen, kutyát láncon nem tartanák viszont macseknek sem magam nem akarok kaját kutyulni, sem a boltból hordozni a macska tápot. Viszont macska hiányában VAN részem a mcska h....szagban egész tavasszal, mert az ajtómhoz közel tuják stb van és az ajtókat is előszeretettel jelölik meg. Mielőtt lelketlennek titulálna valaki, hogy sajnálom azt a kis kalandot tőlük az azért dühítő, hogy tél vége felétől júniusig erős, büdös akármilyen szag terjeng az ajtómról, a növényekről és ha elfelejtem becsukni nappalra az ajtót bejön az előszobába és ott is be....akármicsinál. Nos, egész tavaszra meg van az öröm. Az ajtókat ablakokat pedig évtizedek óta áprilistól-októberig szeretem sarkig tárva tartani. És akkor ilyen banális dolgok miatt nem mindíg tehetem, pedig nem tartok ilyen vadállatokat.xD:p

Na most akinek volt vályogháza az tudja, hogy az egér a velejárója, tehát engem különösen nem zavarnak csak ha már a konyhába is befúr. Egyik télen a műhelyben 27 db szürkét fogtam pár nap alatt fogóval az volt eddig a csúcs.xD

A szomszéd macsekja meg elhízott.xD

Utoljára szerkesztett: 17.8.17
    sutimami57, -elzemari-, mimi és 3 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

40 éve, 1977-ben a budapesti Népligetben megnyitják a Planetáriumot.
    A planetárium egy olyan színházszerű intézmény, mely elsősorban a csillagászati témájú ismeretterjesztés, oktatás és szórakoztatás céljait szolgálja.
    A legtöbb planetárium fő jellegzetessége a belülről pontosan félgömb alakú kupola. Erre vetítik ki az égbolt csillagait, a bolygókat és egyéb égitesteket. A vetítést egy speciális planetárium-gép végzi, lehetővé téve az égbolt ábrázolását a Föld bármely pontjának és bármely időpontnak megfelelően.
    Magyarországon Budapesten, Kecskeméten, Debrecenben, Csepelen, Egerben, Pécsett és Bakonybélben található planetárium.
    A TIT Budapesti Planetárium a Népligetben van, melyet a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat üzemeltet. A planetárium célja a tudományos ismeretterjesztés szolgálata és az, hogy hidat alkosson a csillagászat és a nagyközönség között.
    A magyarországi planetárium létesítésének ötletét először az 1920-as években vetette fel Tass Antal, a Svábhegyi Csillagvizsgáló igazgatója.
    A TIT Budapesti Planetárium épületét 1977. augusztus 17-én adták át, az első csillagászati műsort augusztus 20-án mutatták be. Az épület pontosan félgömb alakú kupolája 23 méter átmérőjű, alapterülete közel 1000 négyzetméter. Nézőtere 400 személy, elő- és kiállítási csarnoka 500 személy befogadására alkalmas. A Planetárium első igazgatója Ponori Thewrewk Aurél volt.
    2017. június 18-án a budapesti planetárium a rossz állapota miatt bezárt.

A bahát felkészítettem az új szigetdarabok kiváltásához.
    Most pedig megyek is gyorsan, mert munka van, és máris elkéstem...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Szupertáp és baby boom:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertáp-és-baby-boom-akció.15376/

Na, akkor aszalódhatnak még egy ideig az állataim a tenyészlakban... [​IMG]

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. sutimami57

Sziasztok! Nem is tudom, hova lettetek...:) Igaz, én is el vagyok veszve, meg nagyon elfoglalt is vagyok, aztán meg ide keveredett ez a Sopánkáné is hozzám, ki is vagyok rá akadva. Imi, bocsi, de meg nevettettél az írásoddal......tudom, hogy dühítő ez a macskás dolog, nekem voltak cicáim, már csak a két kutya van, így aztán el kerülnek ezek a nyávogók, pedig én szeretem őket.Na, most megyek, aztán ki rakom ennek az asszonyságnak is a szűrét. :)

mimi, brozsa, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Sziasztok,
    Imi,
    akkor neked nem kell mondani, hogy milyen a macskák látogatása.Csak azt nem értem, hogy miért nem végzik el a dolgukat az utcán, a fene sem hivja be őket.Te jó ég még meg si rázkódtam, ahogy olvastam a mennyiséget, hogy hányat sikerült megfognod.Tudom, hogy kicsit meg egyébként is, de akkor is utálom őket de nagyon.

Sütike,
    te egy hős vagy, hogy még meg is fogod az egeret.A manóba, ha nekem meg kéne fogni, ki is szaladnák a világból, juj juj juj, nem tenném meg semmi pénzért.Igy ezt a döglöttet is húúúú de utálkozva vittem hátra.
    Na reménykedem, hogy nem lesz részem talán benne.Ma mondta a Papa, hogy már megint megszáradtak a sajtok a fogókban, igy aztán egy fontos feladat nálunk, hogy friss sajttal cseréljük ki a fogóban, nehogy ne tudják megkóstolni, ha betévednek.
    Csak ne legyen részem benne.

Nublon ide, nublon oda, lehet hogy kihagyom??

Komolyan mondom, jól arcul estem, amikor rájöttem, hogy a felhőért újabb 135 lakat kell.S hozzá a temérdek szupertáp.Sok sikert akinek van ennyi tápja.

Láttátok a zuhatag kiváltásánál a feladatot?semmi.

mimi, brozsa, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. lukimi

Már én is feltöltöttem az aklot ne, hogy aztán meg jól elfelejtsem? Nagy spór ez így bájitalból.:)

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

Nem vagyok én hős..:D Egyedül csak a béka, és társai, mely állatoktól a világból is ki futnék..... A többitől nem félek.

Igaziból már el ment a Sopánka asszonyság, ki tettem a szűrét, de az általad említett dolgok, Marika, mint a Nublonos, ahova nem lehetett bahás dolgokat tenni, már a terményekre van lehetőség. A szigettől is padlóztam, nem is lesz meg nekem egy darabig a feladatos, mert a kókuszost tuti, nem tudom megcsinálni. Mindig el kell ám venni a kedvemet......A tenyésztés is sok, meg azért is morgok, hogy mára nem tették be a bummot. Zavaros lesz a hétvége..na, de elég, mielőtt vissza jön ez a nőszemély.

Én is be pakoltam még tegnap, reméltem, hogy ma lesz rövid bumm, de nem. Tényleg bájital spórolós, mindig ezt csináljuk, mióta lett az új tenyészház, amit megjegyzem, nagyon szeretek, sokkal jobb, mint a régi volt...lehetne valami megoldás a szupertáp spórolásra is, mert én csak egyet tudok...nem kell tenyészteni..:D
    Ja, biztos láttátok, a pengősboltban lehet venni 200 tápot.

mimi, Fatther és brozsa kedveli ezt.
  10. lukimi

Attól függ mennyi kókuszakármi ólad van. A csevegőben 7 óllal számolnak amit a 24 ó alatt le tudnak így: sima kókuszkopasztó: víz, szupertáp, mikulástal.felhősor, pünkösdicsokor és a guavalekvár, mézeskalács egyike. Ha jól emlékszem ez így 6:54 ó de mindjárt még megnézem. Ja és a tölgyön az idevágó rúna ha ki van váltva (barkácsolás mestere).

Szerencsére nekem 12 ilyen ólam van kétszerre meg lesz.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

Köszi szépen! Így már nem olyan rettenetes, 6 ólam van, a hetedikhez hiányzik 200 fa. Ajjajjjjj..Mindegy, nem hajt senki, csak én nem szeretek várni.

Szép jó reggelt, sziasztok! Na, ilyen is régen volt, hogy én zártam este a házat, és reggel is én nyitottam. Korán keltem, mert indítani kellett az órát...:D Aztán még este be kukkantottam a raktárházba, és találtam 3 koppasztót, így aztán teljes a berendezés, 9 óllal meg lesznek a termények. Kicsit zavargásos itt a helyzet, de majd lassan kisímulnak a dolgok. Ma megyek vásárolni, meg egyebek vannak...Szép napot!

Utoljára szerkesztett: 18.8.17
    mimi és Fatther kedveli ezt.
  12. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Rég jártam erre...

Nem is csoda, mert folyton abba futok bele, hogy semmi nem működik rendesen. Nálatok jó a játék...???

Reggel fél 7-től kínlódtam a 2 földel... Nem írja ki a learatott földeknél a TP pontokat..... nem akar aratni, vetni, locsolni, állatokat-fákat kirakni..... folyton a sárga virágok repkednek... Aztán még kilépni sem enged, hogy újra indítsam...

Szóval elment a kedvem....

Pedig alig lépek már be. Hosszúk vannak ültetve, meg állatok... de már a gyomrom összeugrik, ha be kell lépnem..

Na jó.... ennyi a panasz...

Remélem mindenki jól van...? Rozika sétálsz már?

Marcsi... Az egerekre a ragasztós csapda nagyon jó.... Nálunk bevált. A betörés után is ezt raktuk ki.. Szerencsére csak 1 akadt fent !

Sütikém! Szép helyen jártál... Ugye fürödtél a tengerben is?

Jolcsi! Látom Te is eljutottál a tengerhez!

Na megyek is tovább... orvos, befőzés, András kísérés... (végre szabin van a nyugdíj előtt)

További kellemes napot! Jutus

sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

237 éve, 1780-ban magyar és cseh királyként is trónra lép II. József, a „kalapos király” 1765 óta német-római császár.
    József Benedek Ágost János Antal Mihály Ádám a Habsburg–Lotaringiai-házból származó, I. Ferenc császár és Mária Terézia királynő negyedik gyermekeként született osztrák főherceg, magyar és cseh királyi herceg, aki 1764-től német király, 1765-től (először csak társuralkodóként anyja mellett) a Német-római Birodalom császára, majd 1780-tól osztrák uralkodói főherceg, valamint magyar és cseh király II. József néven. Az első uralkodó, aki a Habsburg–Lotaringiai-házból származott.
    Mindjárt élete kezdetén, 1741. szeptember 11-én a nagypolitika részesévé vált: a hiedelem szerint az osztrák örökösödési háborúban a magyar rendektől segítséget kérő Mária Terézia a kis Józsefet karján vitte Pozsonyba, a rendi országgyűlés elé. A magyarországi nemesek a hagyomány szerint ekkor biztosították támogatásukról.
    Gyermekkorában makacs, önfejű volt. Tanáraira később sem hallgatott, inkább autodidakta módon művelődött. Nagy hatással volt rá a kameralizmus és a felvilágosodás eszmevilága. Az udvari élet, a bálok untatták, inkább magányosan töltötte idejét.
    József saját elhatározásából lemondott a koronázásról és az ezzel járó eskütételről. Emiatt nevezte el Ányos Pál „kalapos királynak”, amely ragadványnév igen elterjedtté vált. A kalapos király mentesült minden kötöttségtől, amik elődei és a rendek egyezségeiből származtak: nem kellett garantálnia a rendi szervezetek, jogok megmaradását. Ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy saját elképzelései szerint átalakíthassa az államberendezkedést. Édesanyjához hasonlóan rendeletekkel kormányzott, országgyűlést egyszer sem hívott össze. Mivel azonban hatalmas iramban ontotta a saját maga alkotta rendeleteket – 10 év alatt 6000-et, naponta átlagosan kettőt – az államapparátus már csak a mennyiség miatt sem tudta azokat végrehajtani. Sok intézkedése valóban észszerű és hasznos volt, de sértette a hagyományokat (például a koporsós temetés tiltása gazdasági okokból) vagy egyszerűen végrehajthatatlan volt (például a női divat korlátozása).
    II. József császár és király halála előtt minden, Magyarországot érintő rendeletét visszavonta 3 kivételével: a türelmi rendelet, a jobbágyrendelet és az alsópapságot támogató rendelet érvényben maradt továbbra is.
    1790. február 20-án elhunyt a jó szándékú, tehetséges uralkodó, aki azonban nem volt reálpolitikus. Sok intézkedése a későbbi polgári átalakulást, modernizációt vetítette előre, azonban a hagyományok és az ősi államberendezkedés figyelmen kívül hagyásával, félresöprésével maga ellen hangolta a társadalom sok csoportját.
    A későbbiekben II. Józseffel sokat példálóztak. Elrettentő példa volt a nemzeti különállás, a rendi jogok és kiváltságok védelmezői számára, míg a modernizáció hívei iránymutatónak tekintették. Szobrának felirata az ő legigazabb jellemzése: „A közjónak élt, nem sokáig, de teljesen.”

Az ólakkal nincs problémám, kókuszos 11 van, az is elég lesz, a többi állatfaj mind meglesz egy körből. A fákkal van kis gondom, de némi propeller és pár zokni megoldja azt is.

Nálam minden rendben működik, a többiekről nem tudok nyilatkozni.

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Annyi dolog van most a farmon, hogy nem győzöm csinálni. Na meg számolgatni ez meg lesz nem lesz
    A fáknál sokat segít a zokni, meg a kacsa Kata az ólaknál meg sz táp, biztos meg oldja mindenki hogy sikerüljön . Na megyek be segítek a papának a főzésben, nem nagy valami lesz az ebéd kacsa zúza pörkölt rizsával, de mi nagyon szeretjük. További szép napot, és sikeres tenyésztést.

lukimi, sutimami57, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt! Jó hogy látlak Jutus!
    Szerintem ha lefuttatod a cleanert, biztos elmúlnak az anomáliák. Nálam rendben megy a farm, pedig most igazán sok mindent futtatnak. :)
    Jó hétvégét nektek!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Jutus,
    szerencsére nálam jók a böngészők, jelenleg az Operával játszom.
    Egerek.Tudod, nem is az a baj, hogy mivel fogjuk meg, mert jelenleg is hét egérfogóval élünk együtt, mert nem merem őket eltenni.Sajnos már kevés van hátra a nyárból, de nem szeretném, ha netán bezárnék egyet is.Remélem nem fog előfordulni ez.

Rájöttem időközben, hogy a a nublonokkal kell barátságot kötnöm, mert egyébként nem nagyon lesz farmpengőm.Igy aztán teszem a dolgomat és fogy a készletem rendesen.De hiszen ez a játék, aratni, vetni, szüretelni a gyümölcsöket, szaporitani az állatállományt, s nem utolsó sorban, ha marad még valami akkor a piacra is kilátogatok.

Kivánok derűt és vidámságot.

brozsa, szöszi50, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A krónikák feljegyzése szerint ezen a napon, 1796-ban egy heves, jégesővel is járó zivatar folyamán egy 1 kg 12 dkg súlyú jégtömb esett le az égből Csokonyavisontán, Somogy-megyében.

195 éve halt meg, 1822-ben Jean Baptiste Joseph Delambre francia matematikus, csillagász.
    Gyermekkorában félve a vakságtól nagy intenzitással olvasta a rendelkezésre álló görög és latin tudósok könyveit. Memóriájában teljes oldalakat volt képes rögzíteni, pár nap múlva visszaidézni. 1774-ben költözött Párizsba, ahol a pénzügyminiszter lett a nevelője. 1780-tól előbb Joseph Jerôme Lefrançais de Lalande tanítványa, 1783-tól asszisztense lett. 1804-től a párizsi obszervatórium igazgatója, és a Collège de France professzora lett. Olaszul, angolul és németül beszélt.
    A Nap, a Jupiter, a Szaturnusz és az Uránusz bolygók pályaszámításában végzett kiemelkedő munkát. Egyik vezetője volt a méter mértékegység meghatározása céljából végzett második nagy fokmérésnek, melynek során a Párizson áthaladó meridián egy szakaszát nagy pontossággal mérték meg. Jelentős eredményeket ért el a gömbi trigonometriában.
    Többkötetes munkában foglalta össze a csillagászat történetét az ókortól a 18. századig.
    1788-ban a Svéd Királyi Tudományos Akadémia tagjának választották.
    1792-től a Francia Tudományos Akadémia tagja.
    Számos tudós társaság tagja volt, két ízben nyerte el a Francia Tudományos Akadémia nagydíját.
    Neve szerepel a hetvenkét francia tudós között az Eiffel-tornyon.
    Egy Hold-kráter és a 13962 Delambre kisbolygó is viseli a nevét.

Az éjjel felköltöztem a felhőre, és elszedtem pát farmpengőt is a nublonoktól. Venni nem akarok egyelőre semmit, gyűjtögetek.
    A zuhatagoson már a két plusz területet kiváltottam, az aranybanánost és a farmpengőst, a harmadik terület megszerzésével foglalatoskodom most. Egyelőre az utolsó adag mombinszivára várok, aztán jöhet a frangipáni az anakondákkal karöltve. Ezek a hüllők is beértek már, csak a frangipániból kell majd várnom a második körre, mert nincs belőle annyi fám, hogy egy kör elég legyen. Közben a tevék is kész lesznek, meg a kókuszos és a tukántársaság is. Halad ez, csak csinálni kell...
    Míg nincs nagyon meleg, addig az udvaron ténykedem, aztán később elbújok a meleg elől.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt, szép napot! Fehérvárra már megérkezett a front szele, kellemes a reggel.
    Nekem is csak a szám járt, aztán rájöttem, nem véletlenül most jöttek a nublonok csereberélni, kell a farmpengő a szigethez. Tehát dobáltam nekik.
    Tenyésztés több nem lesz, még piacra tettem pár állatot és nekiálltam a zuhatagos első gazdakörijéhez valót összegyűjteni.

lukimi, sutimami57, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Erzsike,
    gratulálok, nagyon ügyesen megoldottad, hogy már a felhőre is felértél.A farmpengősre nekem még várni kell elég sokat, hogy a nublonok megkönyörüljenek rajtam és adjanak lehetőséget, hog yminél több farmpengőhöz jussak.Na majd meglátjuk mire jutok.

Mimi,
    én is újrakezdtem a tenyésztést, mert bukszanyitás volt és egy kis szupertrágyával megleptem magamat, mert igen vonzó ez a felhő dolog.De milyen figyelmetlen is vagyok, reggeli után azért a rózsalekvárt benyeltem de nem igazitottam hozzá a tenyésztés idejét.Én balga, most várhatom, hogy teljen az idő.Na nem mintha hajtana a tatár, vagy más, de mégis, a figyelmetlenség, háááát az velem van.
    Ha nem Sopánkáné, akkor a Feledékenyés úrhölgy látogat meg.Igy aztán sohasem vagyok egyedül.

Most akkor lubickolsz a kellemes reggelben gondolom, és persze az unokáid körében is.Jó szórakozást kivánok!

mimi, _Ilona49_, lukimi és 2 más kedveli ezt.
  20. sutimami57

Sziasztok! Jutus, nagyon örülök, hogy látlak! Hiányzol ám!!!!! Ne mérgelődj, mert néha én is szoktam.....bár nálam jó a farm, nincs gubanc. Persze, fürödtem a tengerbe, az Olasz homokos part volt a legjobb. Imádtam!

Milyen jó, hogy András is nyugis lesz, nem kell futni dolgozni..:) :) Én mindig futok most is, annyi a dolog, meg az esemény, hogy soha nem érünk a végére. :) Itt a farmon is zajlik az élet, van mit agyaskodni...:D
    Marika! Én is próbálok a nublonokkal barátkozni, de nem értem, miért nem kedvelnek engem, itt a nagy farmon többet indítottam, de mindig a kevesebbeket adja, a kicsin egyszer tettem be a 90-est, és egyből meg adta a 150 pengőt. Nem is értem én ezt......

Nálam is megy a gazdaköri zuhatagos, nem rohanok sehova, ma lesz meg a második, reggel a harmadik feladat, ha jól gondolom. Megy ez, persze, gondolkodni kell, mit-hogyan, sok csp-t is költöttem, de van miből, így aztán nincs semmi baj. Megy szépen...:)

Kellemes, szép napot, vidám hétvégét kívánok!

Fatther, szöszi50, mimi és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.