Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Munkás előfizetés akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkás-előfizetés-akció.15406/

Farmpengős-tenyésztés-baby-boom-szupertáp-akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmpengős-tenyésztés-baby-boom-szupertáp-akció.15417/

Boldog születésnapot! [​IMG]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

226 éve halt meg, 1791-ben Born Ignác magyarországi származású osztrák geológus, felvilágosult tudós, udvari tanácsos.
    Az akkor még magyarországi Gyulafehérváron született egy erdélyi szász családban.
    Iskolai tanulmányait Nagyszebenben végezte. 1755-től Bécsben tanult tovább és 1759-ben a jezsuiták közé lépett. Alig tizenhat hónap múlva, 1760-ban elhagyta a rendet és Prágába ment, ahol elvégezte a jogi tanulmányokat. Ezután Németországban, Hollandiában, Franciaországban és Spanyolországban utazott természettudományi és bányászati ismeretei növelésére. Prágába visszatérve természettudományokkal és bányászati tudománnyal foglalkozott.
    1769-ben kinevezték Selmecbányára bányatanácsosnak. A fiatal tudós itt ismeretségbe került az ekkoriban alapított Selmecbányai Bányászati Akadémia tanáraival, akikkel szoros együttműködés alakult ki.
    1770-ben, mint prágai bányaügyi ülnök, beutazta Magyarországot és Erdélyt. Felkereste a bányákat és ásványlelőhelyeket, ahonnan gazdag anyagot gyűjtött. Útja során Felsőbányán súlyos gázmérgezés érte.
    Még abban az évben visszarendelték Prágába, ahol 1772-ig bányatanácsosként állami szolgálatban állt. Szabadideje nagy részét ásványgyűjteménye kiegészítésére és tudományos rendezésére fordította. Miután az ásványok rendszerezése után a növények gyűjtésébe kezdett. Külföldi barátaival magokat, préselt növényeket cserélt, erdélyi gyűjtést tervezett.
    1772–76 között Alt Zedlisch-i birtokán különleges botanikus kertet hozott létre.
    Fiatalkori balesetének szövődményei egy Bécsben kapott ólommérgezéssel együtt fokozatosan ágyhoz kötött súlyos beteggé tették, és végül korai halálának okozója is ez lett. Feltehetően többszörös ideggyökgyulladásban szenvedett.
    1774-ben kiadta könyvét a négy évvel korábbi kutatóútjáról, amely a bányák leírása mellett a természettel és a helybeli emberekkel kapcsolatos megfigyeléseit is tartalmazza.
    1776-ban Mária Terézia Bécsbe hívta a császári természettudományi gyűjtemény rendezése és leírása céljából.
    1779-ben udvari tanácsossá nevezték ki a pénzverői és bányászati kamarában.
    Az 1780-as évek során az arany- és ezüstércek amalgámozásának (lásd. ezüst előállítása) tökéletesítésével foglalkozott. A bécsi udvari patikában folytatott laboratóriumi és a Selmecbánya melletti Szklenófürdőn üzemi kísérleteket. 1786-ban eljárásának megismerésére Szklenóra gyűltek össze korának legjelesebb bányászai, kohászai, ahol a bemutatót követően Born kezdeményezésére megalakították a világ első nemzetközi tudományos társaságát Societät der Bergbaukunde néven.
    Az ásványtanban emlékét a bornit nevű ásvány őrzi.
    Természettudományos ténykedése mellett a bécsi szellemi közéletbe is aktívan bekapcsolódott, és tagja lett a szabadkőműves mozgalomnak.
    A szintén szabadkőműves Wolfgang Amadeus Mozart is felkereste ezeket az üléseket. A zeneszerző Born Ignác tiszteletére írta Die Mauererfreude című kantátáját, és ő szolgálhatott a A varázsfuvola című Mozart-opera egyik legfontosabb szereplőjének, Sarastrónak a mintaképéül is.

Fent vagyok a felhőn, a farmot a szokásos event-közi termelésre visszaállítottam. A mindenféle vegyes titkokzatosokat kiraktam, és most várom a csodát.

----------------------------------------------------------------------------------------

Event kalendárium:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/eventkalendárium-2017-szeptember.15412/

Utoljára szerkesztett: 28.8.17
    szlyák, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  2. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép napot Mindenkinek!

Szoktalak olvasgatni benneteket, sok mindent innen tudok meg, hogy mikor mi következik.
    Nagyon örülök Erzsike tudástárának, köszönöm.
    Szeretném kérdezni, hogy Elzemarika hol van?Várom a kis színes írásokat, nagyon szeretem.
    Egy új fa kivételével mindent kaptam a gőzösről, de még van a raktárba 4 db, remélem azok között lesz.
    Az eddigiekkel ellentétben most kegyes volt hozzám a rendszer, nincs okom panaszra.
    Egy hónapig bírtam tartani az ígéretem, hogy nem veszek semmit, hát tegnap bűnbe estem, de így utólag már nem bánom.

mimi, sutimami57, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Remélem, minden fából kapsz eleget. Nekem végül nem lett ezüstfa. Egy majd lesz gazdaköriből - valamikor. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  4. kpe59

Az én tudástáram csak annyi, hogy tudom mit hol találok meg, aztán, ha megtaláltam, elhozom ide is.
    Elzemariról én sem tudok semmit, remélem csak egy kis lazításon van, semmi gond nincs sem a vv-ben, sem Alsódughagymafalván...
    A vásárolható titokfákhoz nem tudok hozzászólni, mert olyan nekem már régóta nincs, de előbb-utóbb mindenből beesik egy-egy darab valahonnan a farmomra.

Hét fajta olyan fát kaptam, ami még nekem nem volt, ezek nem mind a legújabbak, de néhánynál a fentebb említett előbb-utóbb most érkezett el.
    Ami az újakból nem lett az magellán, kecskefűz, tiszafa, japán viaszbogyó és tiki-fa. Majd egyszer ezek is jönnek. Én kivárom türelmesen...

Lett végül tiki-fa?

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Itt Alsódughagymafalva jelentkezik!!!

Kedves Rózsa,de aranyos vagy, hogy hiányoztam!!!!!!!!!

Kicsit kivontam magamat a forgalomból, mert a számitó gépem informatikusnál volt.Igy aztán abszolút ketyere nélküli napok vannak mögöttem.Igaz, kiolvastam két könyvet igy aztán nem is bántam, hogy nem tudtam számitógépezni.
    Ám nagy nagy bajban vagyok, mert a munkásokat nem tudtam venni, igy aztán nem valószinű, hogy gyakran tudok játszani, mert hogy én nem fogok egyenként aratni az szinte biztos.Jönnek majd a fák és az állatok.Most mondjátok meg, nem peches vagyok?

Közben voltam egy jó kis ebéden, az elmúlt névnapokat ünnepeltük meg a szokásos Trófeánkban.Nagyon jó volt sok finomság volt szokás szerint.Tudjátok mi a legnagyobb baj, amikor ott van a sok finomság, szinte összeszorul a gyomrom, jó na vicceltem.A szarvas barna mártással húúúú de fincsi volt.S képzeljétek az a sok kenőcsös, na itt aztán alig birtam magamat visszafogni.Egy a jó, hogy itt a sütik egy falat, hogy tudjunk többféléből válogatni.Amikor indultunk át a Margitszigeten, megint megállapitottam, hogy nagyon szép Budapest.

Juj még elmesélek valamit.
    A szomszéd kisfiúnak a szülinapja van,12 éves a lelkem, igy aztán mit is csináljak, mivel lepjem meg?Kitaláltam, hogy papir darabokon fogom felköszönteni.Persze azért ez egy kis szervezést is igényelt, mert többnyire kinn vannak a kertben.Azért sikerült, és a papirokra egyenként irtam fel az üdvözletet, és alulra nyilakkal jeleztem, hogy merre lehet a mondat következő szava.Mit mondjak, először volt egy kis tanácstalanság, mert nem vette észre a nyilat, pedig jó nagyra rajzoltam, és megállt a tudomány.Ám nincs probléma, mert az öccse is a segitségére sietett és még az anyuka is beállt a keresésbe.
    "Lukács, sok szeretettel köszöntünk szülinapod alkalmából, Mari és Béla."Erről szólt a szöveg, amit meg kellette találni.Persze a nyilak nem csak egyfelé mutattak, mert volt hogy jobbra, kettő, majd balra három, majd újra jobbra.Komolyan mondom, úgy élvezték, hogy a kis húguk nagyon sajnálta, hogy ő még nem tud segiteni a keresésben, mivel még csak öt éves.Ám mindig várta, hogy elmondják, hogy most éppen melyik szót találták meg.Élvetes volt nekik is meg nekünk is.
    S végül a csoki tette fel az ire a pontot.Nagyon jól szórakoztam , megérte, hogy nem csak egyszerűen adtam oda az ajándékot.

OLvasom, hogy milyen sok szerencsétek volt, új fákhoz jutottatok, amikhez szivből gratulálok.
    Most már nem valószinű, hogy nem leszek, bááár még holnap egy kis dolog, de majd utána.

Ha hiszitek ha nem , azért gondoltam rátok, még ha nem is a játékra, de ti eszembe jutottatok.Bizony ám.

Most megyek, kapom a kapámat aztán nyomogathatok, juj de nagyon fogom utálni.Egyenként, eltudjátok képzelni, mi lesz igy az inhüvelyemmel?Na mindegy, szép estét kivánok!

szöszi50, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  6. kpe59

Épp holnaptól lesz munkásakció, így nem maradtál le semmiről.
    Nagyon jó ötlet volt az ajándék keresés...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Sajnos ez nem olyan amivel én tudok élni.

8. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Erzsike! Titkosakat már én se veszek régen, néha egyet-egyet.A vonatra felrakott fákról beszéltem, azok lettek elég jók, van amelyikből négyet is kaptam(ez most nem dicsekvés, csak örülök, mert elég rossz szériába voltam az utóbbi hónapokban).
    Remélem megmarad ez a szerencsefaktorom, ha nem akkor így jártam.

-elzemari-, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  9. kpe59

Az utolsó mondatod miatt gondoltam, miszerint "hát tegnap bűnbe estem", hogy titokfákat vettél.
    A vonat nekem is volt, hogy három-négyet hozott az újakból.

Na, ehhez én nem értek. Látszik, hogy nem szoktam venni...

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, hamar gyorsan. Örömmel látom, hogy Marika meg került, Rózsa is itt van, és a kis csapatból is, aki még erre jár........Marika, jó ötlet volt ez a kis papír keresgélés, és húsvétkor Domikának pici tojás csomagokkal pakoltam meg az udvart...imádják a gyerekek a meglepi kereséseket. :)
    Na, szóval, lett egy tiki fám, egy darab.....nem baj, lesz a feladatból is egy darab, így aztán teljes a készlet, de gondolom, hogy a csere napon, ha lehet, szépen tudjuk cserélni, amiből több van, ügyeskedhetünk!

Ma már dolgozás van, megyek is az utcára, mert a szilva nagyon le hullott a széltől, fel kell takarítani, meg szedni is kell, aztán indul a lekvározás. Szép napot, jó játékot!

-elzemari-, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma a Magyar Fotográfia Napja van, Vállas Antal 1840. augusztus 29-én készítette az első magyarországi dagerrotípiát.

169 éve, 1848-ban a rákoscsabai templomban házasságot köt Jókai Mór és Laborfalvi Róza.
    Ásvai Jókay Móric, közismertebb nevén Jókai Mór a márciusi ifjak egyike, regényíró, a „nagy magyar mesemondó”, országgyűlési képviselő, főrendiházi tag, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja, a Szent István-rend lovagja, a Kisfaludy Társaság tagja, 1876-tól 1903-ig a Petőfi Társaság elnöke, a Dugonics Társaság tiszteletbeli tagja.
    Jókainé Laborfalvi Róza színésznő. Jókai Mór felesége, a realista magyar színjátszás úttörője, aki kiemelkedő drámai színésznőként beírta magát a magyar színház történetébe.
    Az 1848-as március 15-én Jókainak az a gondolata támadt, hogy felmegy a színpadra és onnan szól a néphez, és csakugyan felrohant.
    Ekkor, Katona József Bánk bánjának az előadásán találkozott Laborfalvi Róza a nála nyolc évvel fiatalabb Jókai Mórral, egy kokárdát tűzve a férfi kabátjának hajtókájára. Még ebben az évben feleségül ment hozzá. A házasság nagy botrányt kavart, az író családja és barátai nehezen törődtek bele a kapcsolatba, különösen, mert a feleségnek volt egy házasságon kívül született, ekkor 12 éves lánya, Benke Róza, akinek az apja a kor ünnepelt színésze, Lendvay Márton volt.
    Petőfi nem helyeselte Jókai házasságát és okait Jókai anyjának is megírta, aki szintén ellene volt fia nősülésének, mégpedig, mint Jókai sejteti, éppen eme beavatkozás miatt.

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Helló !

Ha már itt megyek el, akkor csak be ugrok. Nem nagyon van már nekem se kedvem bejönni, mert igaziból 2-3 vagyunk aki még életbe tartjuk ezt a társaságot. Nemrég ebédeltünk most főzi a papa a kávét, utána pihenés lesz.

13. -elzemari-

Sziasztok,

Rozika,
    Ne keseredj el, mindig vannak akik kinyitják az ajtót, még nem rozsdásodott be soha.Hogy kevesen vagyunk?Ki tudja, mi a kevés és mi a sok.Ha van mondanivaló, akkor két ember is feltudja dobnia kis házat, ha meg nincsen, akkor ............látod a kávéd is mindig elfogy még nem maradt rád sohasem.
    Érdekes módon, mindig vannak, és téma is akad,ne keseredj el, mert a kávéd az mindig feldob minket.

Én is egész nap nem voltam itthon, a hétórás vonattal érkeztem haza,de mekkora szerencsével értem el.Az órát nézve csak a következő vonatra számitottunk, és amikor megláttam, hogy mikor indul a közvetlen vonathoz menő busz, no akkor már biztos voltam, hogy nem érjük el, mert ha az egyik járműre várni kell, akkor biztos, hogy a másikkal is igy járok.
    A kiirás szerint 18.50-kor volt a busz, és a vonat indulása pedig 18.53.Nincs ember, aki erre azt mondja, hogy ezt el lehet érni, igaz csak két buszmegálló a vasút, de mégis.S még a vasútállomás előtt egy piros lámpa is , na most már vége.S mit gondoltok, leszállunk a buszról, nem mondom kicsit szaporáztuk a lépteinket és láss csodát, mondják, hogy érkezik a vonat.Hurrá, ezt a mázlit, igy aztán még világosban haza is értünk.

S még locsolás, körbenézés, majd utána jöttem én is.Aztán a kapálással meg az aratással végeztem, na ne is mondjam nem volt piskóta.Most is a félkezemmel a vacsorámat eszem, a másikkal ütöm a billentyűket, s még félszemmel a masinára is rápillantok.

Sütike,
    húúú de nagyon segitenék neked a szilvát össze szedni, és akkor egy kis táskával biztosan kapnák belőle, hogy még főzzek egy két üveg szilvalekvárt én is.
    Korábban vettem szilvát olyan kicsivel több mint három és fél kilót, és valami fenséges szilvalekvár lett belőle.Ám nagyon hamar rákaptunk, mert az öt üvegből már egy el is fogyott és hol van még a következő szilva érés.Ám azt hiszem, hogy már csak bent fogok még főzni, ha kapok valami finom jó izű szilvát, mert ez nagyon kevés lesz.
    Hmmmm, vajas lekváros kenyér , egy kis laza tejes kávéval, de csuda finom is tud lenni.

Sütike, te már főztél szilvalekvárt a sütőben?Én nem merem megpróbálni.

Most megyek, mert még tenni venni is kell.További szép estét kivánok!

Utoljára szerkesztett: 29.8.17
    mimi, lukimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!Olyan korán keltem, hogy el sem hiszem, de mindegy már...nem unatkozom így sem, mert első a gazdaság, utána indulhat a munka a vv-ben is. A szilvát nem szedtük le, papesz szerint még érhetne pár napot....hát, biztos igaza van. Marika! Én még nem sütöttem a lekvárt, nem tudom, milyen lehet.........vagy a hagyományos módszerrel készítem, vagy a zseléssel, ez utóbbit jobban szeretem, mert hamar kész. Az eper, és a barack is nagyon finom lett, most is arra készülök, hogy zselésítövel csinálom, kevesebb cukor is kell hozzá, aztán csak fejre állítom, meg mehet is a kamrába...:) :) :)

Na, egyszer próbáltam az ecetes lekvárt, de már lehet, hogy meséltem is. Akkor jött be ez a módi, hogy ecetet öntünk a szilvára,szépen főzzük, de nem szabad meg keverni. Még a másik lakásban laktunk, 2 percre az óvodától. Így aztán fel tettem két nagy fazék lekvárt az ecetes módszerrel, amikor forrt, le vettem teljesen takarékra, és mivel nem szabad keverni, haláli nyugalomban ott hagytam, és át mentem az oviba, mert szülői értekezlet volt a csoportomban. Amikor vége lett, kicsit még beszélgettünk, és meg kérdezték a lányok, hogy mikor jöhetnének át meg nézni az új fürdőszobát, ami akkoriban készült el. Hát, mondom nekik, hogy bármikor, akár most is jöhettek. Így is volt, el indultunk együtt, négyen. Haza érünk, nyitom az ajtót, a lányok egyből indulnának a fürdőbe, csak éppen semmit nem láttunk olyan füst volt a lakásban. Négyen szaladtunk 6 felé, nyitni az összes ablakot, ajtót, én meg a konyhába...na, az egyik fazékban szépen főtt a lekvár, ahogyan kell, a másikban pedig úgy le égett, hogy fazekastól dobtam a kukába. Többet soha nem próbáltam meg. Azóta nem is főzök zománcos edényben, csak és kizárólag rozsdamentes edényeim vannak.

A farmon nyugalom van, ki végeztem a röfit, ideje is volt, mert már nagyon untam. A vonatos event annyira jó volt, hogy hatalmas nagy takarítást végeztem a fák teruletén, szépen ki raktam a fontosabb fákat, meg az újakat, legalább itt is rend van, most jó be nézni.

Igaz, holnap megint event.......úgyis pakolni kell. Nem nagy kedvem van hozzá, de majd meg tudjuk, mit kell csinálni. Tenyészteni nem akarok, mert spórolok a táppal, pengőm van szépen, így aztán csak annyit tettem, hogy ki toltam a piacra pár tenyész állatot, hogy a vonatozásra el költött pár millát kicsit pótoljam. Na, ma aztán sokat írtam, megyek is, szedem a sátorfámat, és neki állok dolgozni, mert sok a tennivaló. Kellemes, szép napot kívánok!

-elzemari-, Fatther, mimi és 3 más kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

294 éve halt meg, 1723-ban Antoni van Leeuwenhoek holland biológus, egyebek mellett a baktériumok felfedezője.
    Anton van Leeuwenhoek németalföldi zoológus.
    Legelőször ő vizsgálta nagyítóval az állóvizet, fedezte fel benne az ázalékállatkákat. Nagyítólencséit ő maga csiszolta. A mikrobiológia megteremtője, akinek olyan felfedezéseket köszönhetünk, mint például a vörösvérsejtek, az infusoriák az egysejtű organizmusok, a baktériumok, a hímivarsejtek, vagy a harántizmok rostjai.
    Apja kosárfonó volt, anyja sörfőző családból származott. Gyermekként Warmond város iskolájában tanult, majd nagybátyjával Benthuizenben élt.
    1648-ban kereskedősegéd lett, 1654 körül visszatért Delftbe, és ott élt élete végéig.
    Valamikor 1668 előtt kitanulta a lencsecsiszolást. Kitűnően csiszolt lencséiből egyszerű mikroszkópokat készített, és valószínűleg Robert Hooke Micrographia című illusztrált könyvének hatására elkezdte tudományos megfigyeléseit.
    Leeuwenhoek körülbelül ötszáz mikroszkópot készített, amelyekből tíznél kevesebb maradt fenn. Alapjában véve fennmaradt eszközei nem a mai értelemben vett összetett mikroszkópok voltak, hanem csak erős nagyítók. Az egyszerű eszköz egyetlen lencséjének fókuszát két csavarral lehetett beállítani, használata jó megvilágítást és sok türelmet igényelt. A jó lencsékkel és azok gondos beállításával a születésétől jó szemű Leeuwenhoek kétszázszoros nagyítást ért el. Rendkívül kíváncsi lévén megfigyelt gyakorlatilag mindent, amit a nagyító alá lehetett helyezni, és pontosan leírta, amit látott. Mivel nem rajzolt jól, felfogadott egy illusztrátort, hogy rajzokat készítsen leírásaihoz. Vizsgálódásai eredményeként ő figyelte meg elsőként a vérben a vörösvérsejteket, az ondóban a spermiumokat, a tócsák vizében az egysejtű állatokat az ázalékállatkákat.
    1673-ban Leeuwenhoek leveleket kezdett írni az újonnan alakult Royal Society of Londonnak, és azokban ismertette mikroszkópos megfigyeléseit.
    Megfigyeléseit élete végéig folytatta.
    Az utolsó néhány levelében saját betegségéről (a rekeszizom helytelen mozgásáról) küldött részletes, pontos leírást.

A minden napi kalandod ma sem maradt el.
    Sikerült összeszedni a hiányzó farmpengőket a zuhatagos darabjához?

Az gondolom nem derült ki, hogy miért csak az egyik fazékban égett le...
    Ha a röfit untad, akkor a vidrát még jobban fogod, mert oda 45 ezer tárnics kell, aminek alapjáraton 19:45 az ideje, de még mellé egy vagon tarlórépa, müge és százszorszép is.

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Ma nagy munkában vagyunk a papával, ablak pucolás függöny mosás. Fő utcán lakunk ahol nagy a por, ami meg is látszik még a redőnyökön is, Na de túl vagyunk rajta, és szépek lettek, főzni nem kell maradt tegnapról, így lefőztem a kávét [​IMG] amiből nektek is hoztam. Most rohanok vissza, mert a tárnicsot le kell szedni, mint ahogy Erzsike is írja nagyon sok kell belőle.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  17. kpe59

Tényleg nagy munkán vagytok túl, most egy ideig nem lesz rá gond. Ez a tárnics nagyon szép virág, csak ne lenne ilyen rettentően hosszú az érése, még felhővel is 14 órát érlelődik. Mindegy ez van, ezt kell termelni...
    Meg is iszom gyorsan a kávédat mielőtt kihűlne, aztán megyek [​IMG] egy ügyintézős körre. Posta, bolt, egyéb...
    Mire visszaérek már biztos itt is lesz a holnapi event ismertetője.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Vissza a múltba event ismertető:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/vissza-a-múltba.15427/

Utoljára szerkesztett: 30.8.17
    sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Sziasztok!

Igen sikerült, no persze nem volt az olyan egyszerű sétagalopp, mert mindig beleesem abba a tévedésbe, hogy majd mindegyik tenyésztésből kapok egy egy farmpengőt.Most is igy volt, hogy nagy nehezen bizony vennem kellett szuper tápot, de nagyon szerettem volna túl lenni a Zuhatag szigeten, hiszen mint korábban is irtam, szivesen eltöltenék ott egy hetet bármikor.Meg is beszéltem a hajóskapitánnyal, hogy amikor megyek a kis karibi szigetemre, elsőre mindig ott kössünk ki, kicsit elidőzöm, nézegetem a szép madaramat is, ami szinte már a kezemből eszik.
    De megint elkanyarodtam az eredeti mondandómtól.Szóóóóval, ott tartottam, hogy vártam hogy minden egyes tenyésztés meghozza nekem a pengőmet.Aztán néztem és jutott eszembe, hogy Marcsikám nem úgy van az ám, ahogy te elképzelted, meg szépen kiszámoltad, hogy mennyi is az annyi.Igy aztán kellett mennem a pénzes zacskómért meg a szuper tápért, hogy eljussak a végkifejlethez én is.Egyre másra küldtem ám szerelemre váró állataimat a piros tetős házba, és számolgattam szépen sorba, hogy még mennyi, és még mennyi.Végül eljutottam én is az áhitott hatszáz darabos farmpengőhöz és uccu neki fakereszt, egy életem egy halálom én bizony megveszem a Zuhatag szigetre a belépést.Tadam, tadam, hallom a dobpergést, lám már én is tulajdonosa lettem az egész területnek.Nem volt kis munka nekem, de most már meg van és ez a lényeg.

Sütike,
    ecetes lekvárról még én sem hallottam, csak amikor elkezdem a fazékban főzni a szilvákat, szoktam ecettel körbe...... jaj hogy is mondjam, szóval úgy meglötyögtetni a fazekat és utána kiöntöm belőle.Utána jöhet a szilva, meg a meleg rezsó.Persze korábban jártam már én is úgy a zománcos fazékkal, hogy a leggondosabb kevergetés mellett is odakapott, és mire azt az ember rendbe teszi, na nem piskóta.Ma már a korszerú edényekben nem gond a lekvár főzése.
    Ecetes szilvát szoktam eltenni, mert nagyon szeretjük a sültekhez nem savanyút, hanem szilvát feltálalni,s milyen finom is tud lenni, az enyhén savanykás édes szilva.Még hátra van nekem, de szándékozom nagyon , hogy az idén is teszek el.

Emlékeztek még Marharépa Ágira, amikor nyaranta aszalta a szilvát?A csudába az idén elfelejtettem, pedig volt hogy már én is csináltam ezeken a nagy hőséges napokon, de most teljesen kiment a fejemből.Bezzeg ha itt lenne az Ági, bizton nem feledtem volna el.

Na tegnap meg hogy jártam.Irtam ugye tegnap, hogy dolgom vóóót, s nem más, mint hozták a vadonatosan új hűtőmet.Igaz a másik is még működött, de azt gondoltam, hogy már elérkezett a nyugdijas korba, és jobb előbb, mint amikor tele van mindenféle finomsággal ,s akkor ér majd a felmondás.Vártuk a szállitókat, mert nem kis differencia volt az időre szállitás és az egész napos várakozás között.Miután nekem mindig van időm mindenre, igy aztán a spórolósabb mintát választottuk, mert ugye öt ezer forint az nem kis piiiz.Ennyi volt a differencia a két időpont között.
    Tiz órától este hétig lehetett várni a szállitást.Már meg is uzsonnáztunk, sőőőőt még az újságokat is kiolvastuk, tévéztünk is egy kicsi, mikor végre megszólalt a telefon öt órakor, hogy háromnegyed óra és ott is vannak.Ó háromnegyed hat, csuda jó, még világosban haza is érünk.Hatot ütött az óra, amikor csöngettek, és sziv szorongva vártam, hogy vajon az emeleteket majd hogy birják.Birták.
    Nem mondom néha mintha kicsit gyorsabban vették volna a levegőt, de ez még mind semmi, mert amikor mondtam, hogy a másikat meg le.Ó szentatyám,ezek az emberek még fognak valaha gyereket nemzeni?Kicsit el is komorult az arcuk, mert mondja az egyik, hogy húúú ez három kompresszoros.Na én ezen meg elgondolkoztam utána, hogy vajon a harmadik mire szolgált, mert csak két területet kellett hűteni, a sima és a mélyhűtő részt.Na de nem vagyok egy műszaki szaki,igy aztán mormoltam egy imát, hogy sikeresen leérjenek.Leértek.
    Én meg ideértem.
    Ma próba, hogy indul e, hűt e, működik e.Úgy tűnik minden oké.Igy aztán a mai napom sem telt el haszontalanul, de valamit azért nem tudtam intézni, mert olvastam, hogy elkezdődik megint a poloska szezon.Nagyon birom utálni ezeket a büdös bogarakat, s mivel nálunk tele van hatalmas nagy fákkal, szeretettel látogatnak a lakásomba is.Ablak lemérve és kedvenc barkács árúházamba indultam, hogy beszerzem a szúnyog hálót, illetve a poloska hálót.Na de nem ám úgy van az, hogy minden ablak méretre van.Nekem úgy tűnik nagyon absztrakt ablakom van, mert sem közel sem távol nincs ez a méret.Volt viszont poloska spré, poloska irtó por, meg a csuda tudja mi minden, de én ragaszkodtam a szúnyog hálóhoz.
    Van ám méterben is, majd ezt kell előkeriteni és akkor ez is meg lesz oldva.

Nem is tudom, mi a csudának irtam le ezt a sok mindent, de pihentetőnek jól esett.Ha megunnátok, nyugodtan lapozzatok tovább.

Tyúhéééé új csibe a láthatáron, hátha egyszer még én is eljutok az ötödik szintig, amihez ugyan még sok van hátra, de sebaj, idő minta tenger.

Vidámság és derű kisérje utatokat.

Jaj jaj a legfontosabbat meg nem elfelejtettem.Képzeljétek nem kapok a Kerekkeréken egy fia pörgetést sem.Vajon mi lehet az oka, pedig komolyan mondom jól bántam a molnárral, kivéve azt a pár napot, amikor nem voltam jelen az életében.Nálatok minden rendben van?Komolyan már gondolkodóba is estem, hogy talán ellődöztem őket, de komolyan most léptem még csak be ma először, és tegnap sem volt egy darab sem.
    Ki érti ezt???????

sutimami57, Fatther, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Marcsi, én nagyon élveztem ezt az írásodat is. Hála a tehetségedért. :inlove: Az én "beszámolóm" nem ilyen klassz stílusú.

A házunk előtt van egy ovi, amit most épp felújítanak. Tokkal, vonóval, udvarral együtt. Hetek óta szörnyű hangok vannak, képzeljétek el, mikor az a karmos markoló a betont karmolássza.... [​IMG] A hallókészülékem még nálam is jobban utálja. Egy ideig a fal szigetelése volt soron, a fúrás, kalapálás. És két nap múlva szeptember van és a bontásnál tartanak még az udvaron.
    Amikor a bölcsit újították, ki volt plakátolva, meddig kell türelmesnek lenni, most semmi.

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Mimi drága,
    ha azt mondom neked, hogy nincsen itt semmiféle tehetség, csak szeretek egy kicsit beszélgetni, s ha másképpen nem megy, akkor igy irásban.
    El tudom képzelni, hogy micsoda zajos események vannak, hiszen ma amikor a hűtőt kapcsoltam, hallom ám, hogy te jó ég, szét fog esni a ház, tudniillik az alattam lévő lakásban ablakot cserélnek, és éppen a terasz ablakot, ajtót kapták ki. Mindig egy frászban vagyok, hogy még a végén lejjebb költözöm majd, igaz nem önszántamból, hanem bontásilag.
    A napokban meg a szomszéd utcában a gázcsöveket cserélték kis, na az sem volt piskóta, mondom is magamnak, na szaladok is innét el, mert én ezt a dübörgést nem tudom viselni.A baj csak az, hogy hozzánk is el fog érkezni ez az esemény, s na akkor majd valami füldugót be kellene szerezni.
    A mi házunkban is újulnak meg a lakók és szerencsére mindenki felújjit.A szerencsére azt nem a szó komoly értelmében értem.
    Volt aki egy hónapig, volt aki piiiz hilyán több hónapot, akkor kezdett el kalapálni, amikor éppen idő és pénz rendelkezésre állt.Szóval ha kicsit vigasztal, sajnos nem tart örökké, csak türelem kell hozzá, ami nem csekély.

Na még ezt elmesélem, mert velem mindig történik valami.
    A héten hoztam ugye haza a gépemet az informatikustól, hétfőn.Letöltve, feltöltve, kipucoválva, szóval, ahogyan azt egy rendes infós megteszi.Ha gond van, csak tessék hozni.S ha láttatok volna, hogy közlekedtem vele, a nevetés biztosan ott bujkált volna szátok szélén.Tudniillik a bicajom kosarában nem fért el a táskában, igy aztán a hátamra kaptam és úgy száguldottam vele.Néha löktem egyet rajta, amikor előre akart csúszni, s igy laviroztam vele oda meg vissza.
    Ma amikor mentünk a vonathoz, mondom a Papának, hogy mit szólna egy elektromos lorrelhez, hiszen ma már öreg fiatal csak úgy löki magát vele,na persze a mechanikusat nem ám az elektromost, és mennyivel gyorsabban halad vele, mint mi gyalog.Most nevettek mi, pedig én komolyan mondom.

A minap is eszembe jutott, hogy milyen egészséges a mezitlábos járás, és amikor jöttünk a vonatról, cipő zokni kézbe és én meg élvezkedtem a füvön járáson.Jó jó egy kicsit gáz amikor az úton át kellett menni, de akkor is bántam, hogy nem előbb jutott az eszembe.Látjátok mennyi minden történik velem.

Ja ott tartottam, hogy a gépet hazahoztam és mondom magamnak, hogy körbe nézek, hogy minden meg van e.Rendben be tudtam jönni, igaz csak a Mozillán van a Player, de majd elintézem a többit is, Ballagok a levelezéseimhez, na ott aztán kopoghattam, mert én már úgy elfelejtettem, hogy valamikor milyen jelszóval inditottam.Kérdezett a lelkem annyi mindent,segitség gyanánt, csak azt nem , hogy hányas a lábamon a cipő,de a fene sem emlékezett arra, hogy valamikor mivel inditottam.
    Most akkor mi lesz velem?Nem tudom megnyitni majd a levelezésemet, vannak ott számlák, meg egyébként is.Kicsit el is keseredtem, de mit volt mit tenni kreált nekem egy új felhasználó nevet, de mit érek vele,ha nem tudom a társaimnak a cimét.Még ilyet ilyen blamázs is csak engem érhet.

Ma aztán újra elkezdtem kutakodni, tiszta fej, új nap, hátha sikerülni fog.Igaz a jelszavakat sorolgattam , próbálkoztam ezzel , azzal, nyugi Mari menni fog, nem lehetek olyan ügyetlen, hogy most ne találnám meg.A bibi ott volt, hogy nem a mostani telefonszámomon volt, hanem a régin futottam, ki gondolta már ezt!!!.Heuréka, és megtaláltam, meg vannak a levelek, a régi cimem, most már minden oké.Csak sikerüt, hiába hinni kell benne.

Na a telefonról is tudnék regélni, de mára már sok voltam.Jó játékot kivánok!

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.