Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Szerintem inkább a lakk szagától kavarog a gyomrod...

sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Á nem ez csak olyan szolid selyemfényű, aligvanszaga jellegő lakk.Szerencsére ksézen lettem már vele, most egy darabig errről is le van a gondom.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. kpe59

4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ma csak bekukk, sok a dolog. :) Legyen a napotok, hétvégétek derűs, békés!

sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

89 éve, 1928-ban volt Asbóth Oszkár találmányának, a helikopternek első felszállása.
    A helikopter olyan aerodinamikus légi jármű, amely motor segítségével forgatott szárnyakkal tudja önmagát a levegőbe emelni. Repülési magasságát és irányát nem szárnyakkal és vezérsíkokkal, hanem a forgószárnyak állásszögének változtatásával tudja szabályozni.
    A motormeghajtású helikoptert a szlovák származású Jan Bahyl találta fel. Az első stabil, sorozatban gyártott típust Igor Sikorsky tervezte.
    Asbóth Oszkár mérnök az I. világháború után a merev légcsavarral való hosszú kísérletezés eredményeként megépítette helikopterét, amely először 1928. szeptember 9-én szállt fel egy helyből, függőleges irányban a magasba. Gépe vízszintes irányban is kormányozható volt. Sikerei Európa-szerte új lendületet adtak a korábban megoldhatatlan problémának tekintett helikopterkutatásnak. Kísérleteinek úttörő szerepét és jelentőségét a nemzetközi szakirodalom is elismerte.
    I.e. 400 körül a kínai gyerekeknek volt egy ehhez hasonló játékuk. Véletlen egybeesés, hogy a Wright fivérek gyermekkorukban kaptak egy ilyen röptető játékot, amely teljesen lenyűgözte őket. A kereskedelem révén ez a játék bejárta egész Európát, valamint egy festmény is készült róla.
    Az első elképzelés egy emberszállító helikopterről Leonardo da Vinciben fogalmazódott meg a 15. században, de csupán a 20. században, a motormeghajtású repülőgépek után kezdődhetett meg gyártásuk.

Asbóth Oszkár már fiatal korában elkezdett érdeklődni a főként Franciaországból egyre gyakrabban érkező repülési hírek iránt. Hosszabb tanulmányutat tett 1911-12-ben a bécsújhelyi és 1913-ban a San Stefanói repülőtereken. Tanulmányai végeztével 1909 és 1913 között Aradon, Szabadkán, majd Bécsújhelyen repülőgép-építéssel foglalkozott. Pilóta nélküli repülő motorkerékpár-vontatású kísérleti repülőgép-sárkányszerkezetet épített, mellyel több sikeres repülést hajtott végre.

Már a negyedik futamban versenyzek, egyelőre az [​IMG] áll nyerésre, de az esti aratás után már nem lesz esélye...

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  6. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napos időt kívánok!

Erzsike nagyon jössz utánam, már csak pár méter hiányzik a célhoz. S jöhet az ötödik szint, halad ez csak éjszakára mindég hosszút kell ültetni, hogy kanna is legye. Most lefőzőm a kávét. és már hozom is nektek, hogy jobban menjen a mély repülés.[​IMG][​IMG]egészségetekre ! Hát amit kapunk ólat semmit nem ér, még a fákból elég jók jöttek.

7. kpe59

Egyelőre a táv harmadánál vagyok, este a tárnics ki fog segíteni a lemaradásból, a gazaim már tegnap délután kész voltak. A kannagyűjtésre még van három nap. Nem raktam még ki a titkosokat, majd a végén egyszerre.
    A jobb szélső kávét elvettem, szükségem van rá, mert megint sütit alkotok...

sutimami57, brozsa és mimi kedveli ezt.
  8. stadler42

Erzsike !

[​IMG]Elindultam az 5-dik futamra, remélem holnapra bent leszek. Biztos finom sütit alkotsz, remélem nekünk is hozol belőle.

9. kpe59

Te hamarabb fogsz célba érni, de a felhőn majd találkozunk...
    Így néz ki, azzal a különbséggel, hogy a tetejére is krémet kentem, és megszórtam tortadarával. Egyébként szalalkális lapok, citromos főtt vajas krémmel töltve.

sutimami57, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sziasztok...
    Lehet majd egy darabot félretenni?

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ó de csodás, de bele harapnék! :) Nekem nem nagyon sikerülnek a citromkrémek.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

Majd, ha szeletelem, teszek borítékba pár darabot és elküldöm...

Annyi titka van, hogy a főzött krémet sokkal sűrűbbre kell főzni, mint általában, mert a citromlé hígítja a krémet.
    Ennek a krémnek a főzött része 4 púpos evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 10 dkg cukor és egy vaníliáscukor.
    Mikor kihűlt, akkor keverem bele a habosra kevert 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor és egy citrom leve és héja keveréket.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üdv mindenkinek! [​IMG]

119 éve, 1898-ban Wittelsbach Erzsébet magyar királyné a Genfi-tó partján anarchista merénylet áldozatává válik.
    Wittelsbach Erzsébet Ausztria császárnéja, Magyarország és Csehország királynéja, Ferenc József felesége. Korának egyik legszebbnek tartott uralkodófelesége III. Napóleon hitvese, Eugénia császárné mellett.
    Erzsébet 1898. szeptember 9-én Genfbe utazott annak ellenére, hogy kísérete nem tartotta kellően biztonságosnak/előkészítettnek látogatását, próbálva lebeszélni ez irányú terveiről, sikertelenül. Másnap a kis számú (úti)kíséretének vele maradt tagjával, Sztáray Irmával a Beau Rivage Szállóból a Genfi-tó partján húzódó sétányon a hajóállomásra sietett, amikor Luigi Lucheni olasz anarchista fellökte és egy hegyesre élezett reszelővel szívtájékon szúrta.
    Az elkövető vallomásában magára vállalta a merénylet kizárólagosságát, arra is utalva, hogy nem Erzsébet volt eredeti célpontja, hanem az orléans-i herceg, s az ő váratlan távozását követően döntött arról, hogy más úgyszintén prominens személyt kíván „helyette” megölni, lehetőleg valamely uralkodócsalád tagját. Ekkor értesült a sajtóból Erzsébet genfi tartózkodásáról. A rablótámadásnak vélt merényletet követően Erzsébetet járókelők udvarhölgye közreműködésével felsegítették, tovább folytatva sétájukat, elérve az induló hajót. Nem sokkal később azonban rosszul lett a fedélzeten, kísérői fűzője meglazításakor szembesültek sebesülésével. A kapitány Sztáray kérésére visszatért a kikötőbe, ahonnan hordágyon szállították az eszméletét vesztett uralkodónét korábbi szállodai lakosztályába. Az ellátására kirendelt orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
    (Egyes újabb orvostörténeti vélekedések szerint, ha megfelelő kórházi ellátást kap és időben megműtik, a korabeli viszonyok esetén is megmenthető lett volna.)
    Erzsébet holttestét teljes kíséretével udvari különvonat szállította Bécsbe, temetésére egy héttel a merényletet követően, szeptember 17-én került sor. A kapucinusok templomának császári kriptájában helyezték végső nyughelyére fia, Rudolf koporsója mellé.

Megkezdhetem végre az ötödik futamot, de majd csak este aratás után. Holnap pedig már célba is érek, ettől már csak 220 felreppenő választ el, aminek nagy része a tárnics és az egymagvú tök aratásakor meg is lesz.

Utoljára szerkesztett: 10.9.17
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Sziasztok.

Szépen bepókhálósodott az ajtófélfa.Sebaj, én nagy bőszen bejöttem és átszakitottam.Az ajtót beolajoztam, hogy könyebben nyiljon.

Csodás idő volt és van ma.
    A kiskertemben kerteltem.Olyan gyönyörűek az őszirózsáim, hogy nem győztem őket dicsérgetni, dédelgetni.Nem is vágtam le egy szálat sem, pedig a vázában is vidáman viritana, de mégis a kertben a legszebb.
    Olyan jókat derülök a kiskertem mókáin, mert nem olyan régen, talán egy hónapja a komposztáló mellett kikelt a dinnye, és még valamilyen kúszó növény.Olyan sebesen kezdtek el szaladni a földön, hogy csak a csodájára jártam.Először nem voltam biztos a milyenségében, mert csak a sok sok virág mutatta magát, ám egyszer csak megjelent a dinnye is.
    Még arra is jó ez a futó növény, hogy addig is nem látom alatta a gazt.
    Tulajdonképpen szép az Ősz is, de mégiscsak jobb szeretem a Tavaszt, mert az az újraéledésről szól nekem.Az Ősz pedig...........
    Jó sok paradicsomot is begyűjtöttem, aprókat, nagyokat, közepeseket, és most paradicsomot eszem, paradicsommal.Nem is rossz dolog.

Sajnos mostanában az eltervezett programjaim, nem akarnak sikerülni, mindig valami más közbeszól.Ma is szerettem volna a Vig-napra elmenni, de a kiskertem közbeszólt.A Pál utcai fiúk valami fenomenálisan jó darab volt, és most lehetett volna a fiukkal is találkozni.Bár ilyen öreg hölgy nem tudom mit is tudott volna tőlük kérdezni.Egyik ,előadás után találkoztam a Józan Lászlóval,s bizony odamentem hozzá, és gratuláltam az előadáson nyújtott élményért.Megköszönte, hogy igy láttam őt, és biztositott róla, hogy máskor is a legjobbat fogja nyújtani.

Sajnáltam nagyon Erzsébet királynő értelmetlen halálát,
    1898 szeptember 10-én, ezen a napon is, a királyné általában az év jelentős részében távol volt Bécstől: rengeteget utazott, városi környezetben is szívesen időzött. Utolsó évei kivételével sokat túrázott is, szinte igazi távgyaloglónak számított. Elvágyódás és nyughatatlanság jellemezte, viszont kedvelt helyein, illetve a felfedezésekkel teli utazásokban többnyire örömet talált. Változó egészségi állapota miatt - köszvény, idegfájdalmak és szívgyengeség jelei 1897 közepétől erősebben mutatkoztak - a merényletet megelőző években hosszabb kúrákon vett részt. Utoljára a hesseni Nauheimben gyógyult, amely - ezeknek az éveknek közeli tanúja, Sztáray Irma elmondása szerint - nem volt túlságosan nagy csáberővel rendelkező helyszín, de annál eredményesebb kúrát nyújtott: a királyné új erővel telve hagyta el a várost 1898 közepén.

A 61. életévében járó Erzsébet Genfen átutazva is változatos terveket szőtt, minden másnapra kirándulást szervezett, és utókúrára vissza kívánt térni egyik kedvelt városába, Caux-ba. A merénylet előtti nap bejárta Genfet, egy cukrászdában szokásához híven nagy adag fagylaltot evett udvarhölgyével (amely szinte elmaradhatatlan desszertje volt). Leányának, Mária Valériának egy neves boltban asztalkát választott karácsonyi ajándékul, majd hosszas séta után este tíz óra körül ért vissza a hotelbe. A másnap délelőtt is a városban találta: verklit vásárolt 24 darab kottával a wallseei gyermekek számára. A délelőtti séta után a királyné olyan derűs és nyugodt volt, hogy attól lehetett tartani, a kényelmes készülődés miatt lekésik a hajót.

A támadást követően a halál nem állt be rögtön. Bár a szúrást ejtő fegyver eljutott az áldozat szívéig, csak kisebb sebet ejtett, így a királyné csak jóval később lett rosszul. A támadó a szúráskor ellökte őt, Sztáray Irma és az arra járók segítették fel. Ezt a királyné a segítők saját nyelvén: francia, német és angol nyelven köszönve meg arról érdeklődött, vajon mit akarhatott tőle ez az ember... Mindeközben haladt tovább a kikötő felé, és csak akkor vesztette el eszméletét, miután a hajó már útnak indult. Rosszulléte miatt a hajó azonnal visszafordult, rögtönzött hordágyon a korábban elhagyott szállodába szállították, ahol azonban később már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Orvosi vélemény szerint megmentésére akkor sem lett volna esély, ha a sebesülést előbb fedezik fel.

Bocsi, hogy én is mellékeltem egy kicsit, de...........

Beszélek, beszélek, mondom a magamét.Ám most kapom a kapámat és megyek, mert dolog van.További szép napot kivánok!

Újra itt vagyok,voltam.
    Miközben olvasgattam, mikre nem találtam.Érdekes helységnevekre.A Magyar Históriában találtam.

A térképre pillantva egyaránt találhatunk különféle csábos vagy (kevésbé csábos) testrészre utaló – pl.: Ajak, Beled, Kebeles, Könyök, Köröm, Lábfalva, Lábatlan, Sarkad, Talp, Toka – településneveket, de mindenféle harcias, ijesztgetős nevekre – pl.: Harapás, Harc, Harcos, Csata, Csataszög, Dögmező, Mérges, Akasztó, Bolhás, Rém, Vércsorog, Villámos – is bukkanhatunk. Tettekre ösztönözhet Nosza, Egyek, Keresd, Nekeresd vagy Lánycsók települések neve.

A gasztronómiai érdeklődésűeknek ott van Konyha, a jó étvágyúaknak pedig Karaj és Bélörvényes. Vannak, akiknek a világot jelenti szülőfalujuk; talán így érezhettek egykor az északkeleti Világ névadói is.

Szép számmal vannak állatneves településeink, mint például Galambok, Seregélyes, Bikafalva, Paripás, Lók, Pónik, Liba, Libád, Ebed, Nagydisznód, Kisbékafalva, Legyesbénye, Szunyogszék, Görénypuszta, Darázs, Sáska vagy Riska. Természetesen ugyanígy vannak növényekhez kapcsolódóak is, mint mondjuk Levél vagy Pálmafa.

Nekem érdekes olvasmány volt.

Utoljára szerkesztett: 10.9.17
    sutimami57, stadler42, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  14. kpe59

Milyen részletesen megtaláltad Erzsébet királyné utolsó napját. Érdekes volt ez a kiegészítés.
    Nekem így kivonatosan is élmény volt a sok helységnév. Az egyik ijesztgetős itt van tőlünk nem is olyan messze. Hogy melyik az maradjon egyelőre az én titkom...
    Ma tényleg nem sokat koptattam a küszöböt, mert csavargóban voltunk a gyerekekkel. Na nem nagy kirándulás volt, a nővéremet köszöntöttük a citromos sütivel.
    Most még dolgozom egy kicsit, aztán rögtön kezdődik az új hét estés műszakokkal és délelőtti pluszozással.

sutimami57, stadler42, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  15. stadler42

Szép napot !

Kellemes idő van nálunk , ezért mondtam a papának úgy érzem ha lemennénk tudnék menni. Ha úgy érzed gyerünk, főzni nem kell így fogtam az én kis taligámat és el indultunk. Mikor le értünk naná elsőnek az erkélyünket néztem, hát nagyon szép legalább 80-cm le ér a muskátli és tele virággal. Sétálgattam egy kicsit, utána le ültünk egy padra. Kb 1.órát voltunk lent, de nagyon jól esett. Igaz tegnap meg az erkélyen napoztam, még délután ha birok megint meg próbálok lemenni. Az utolsó repcsi szombaton célba ért, a farmon minden a helyén sőt az állatokat is ki hajtottam legelni. Marika köszönjük Erzsébet királyné utolsó napjának beszámolóját. További szép napot, és repülést.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

254 éve született, 1763-ban Gyulay Ignác magyar gróf, császári-királyi tábornok, a napóleoni háborúk hadvezére.
    Marosnémeti és nádaskai gróf Gyulay Ignác, magyar gróf, a Habsburg birodalmi haderő tisztje, császári-királyi tábornagy, a napóleoni háborúk hadvezére, 1806–1831-ig horvát–szlavón bán, 1830–31-ig a bécsi Udvari Haditanács elnöke.
    Katonai pályáját 1781-ben kezdte apja gyalogezredében, mint hadapród. 1789-ben őrnagyi kinevezést kapott a 2. báni határőr-gyalogezredben.
    1789–90-ben részt vett II. József császár törökellenes hadjáratában. Helytállása nyomán alezredessé léptették elő, és egy szabadcsapat parancsnokságával bízták meg. Különösen kitüntette magát július 20-án, amikor Walisch tábornok csapatai rohammal bevették a horvátországi Cetin várát (Cetingrad mellett).
    A francia forradalom elleni első koalíciós háborúban Wurmser tábornok alatt szolgált. 1793. október 13-án jelentős szerepe volt az osztrák birodalmi csapatok bienwaldi győzelmében. Helytállásáért megkapta a Katonai Mária Terézia-rend lovagkeresztjét.
    A második koalíciós háború kezdetén Gyulay vezérőrnagy dandárparancsnokként szolgált Károly főherceg tábornagy svábföldön felvonuló hadseregében.
    1806. április 18-ánI. Ferenc császárhorvát–szlavón bánná nevezte ki, ezzel Magyar Királyság főkapitánya, továbbá Horvátország, Dalmácia und Szlavónia császári helytartója lett, e minőségében két bánáti gyalogezred tulajdonosává vált.
    1809-ben, az ötödik koalíciós háborúban kinevezték a belső-ausztriai IX. hadtest parancsnokának, János főherceg belső-ausztriai hadseregében.
    1813 őszén, amikor Ausztria a hatodik koalícióhoz csatlakozva ismét hadba lépett Napóleon ellen, Gyulayt táborszernaggyá nevezték ki, és egy hadtest parancsnokságával bízták meg Schwarzenberg herceg tábornagy főhadparancsok hadseregében. 1803. augusztus 26–27-én a drezdai csatában ő irányította Schwarzenberg csehországi hadseregének balszárnyát (három hadosztály, 31 962 ember, 56 löveg). Október 16–19. között a lipcsei Népek Csatájában Gyulay hadteste összekötőként működött Blücher porosz tábornagy sziléziai hadserege és Schwarzenberg herceg osztrák főereje között.
    A döntő győzelmeket a Franciaország elleni hadjárat követte. Gyulay kitüntette magát az 1814. február 1-jeiLa Rothiére-i csatában, helytállásáért elnyerte a Lipót-rend nagykeresztjét. Hadtestével részt vett a Arcis-sur-Aube-nál és Fére-Champenoise-nál vívott csatákban, végül a Párizs előtt vívott csatában, 1814. március 30-án. Napóleonnak az Elba szigetéről történt visszatérését követő harcokban Gyulay nem vett részt.
    1816-tól ismét Horvátország és Szlavónia helytartójaként működött.
    Pályafutásának csúcsán, 1830-ban tábornaggyá léptették elő, megkapta az Aranygyapjas rendet. Október 7-én kinevezték a bécsi Császári-királyi Udvari Haditanács elnökévé. 1831-ben I. Ferenc, mint magyar király és a Szent István-rend nagymestere, felvette Gyulayt a rend tagjai közé.
    A magas méltóságot és a kitüntető címeket a tábornagy csak egy évig élvezhette. Marosnémeti és Nádaskai gróf Gyulay Ignác császári-királyi tábornagy 68 éves korában, 1831. november 11-én Bécsben elhunyt.

Reggel gyorsan felmásztam a felhőre, szép a kilátás...
    Ilyen is ritkán fordul elő, hogy egyszerre lépjek szintet a farmon és a bahán is, reggel ez is megtörtént.

Biztos más az, amikor tudsz egy kicsit sétálni is a kellemes napsütésben. Közben pedig azt is megnézheted, hogy lentről mit látnak a nézelődők az erkélyedből.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Sziasztok.

Rozika,
    nagyon örömmel olvastam, hogy sétáltál a szép napsütésben.
    Erzsike,
    sikere volt a tortának?

Van egy falú Magyarországon, ahol hárman laknak.Szanticska.

A 328 méteres Magashegy lábánál egy szelíd völgyben húzódik meg hazánk legkisebb lakott falva, igazi paradicsom a háborítatlan csendet kedvelőknek. Egy hely, ahová a Google autója sem jutott el, hogy lefotózza az utcaképet. A falu az 1300-as évek óta létezik, neve a szlovák Szentecske szóból származik, melynek jelentése: Szent István. A történelem során többször elnéptelenedett, de eddig mindig akadtak, akik újra benépesítették.

1989-re csak egyetlen lakosa maradt a falunak, majdnem teljesen kihalt. Azóta a település sikeresen újjáéledt, most Pál István fiai: Gergő, feleségével, Mónival és testvérével, Viktorral a falu egyedüli állandó lakosai. Édasapjuk, Pál István nevéhez fűződik a falu megmentése. 1987-ben költözött ide, akkor még nyolcan laktak a faluban, igaz, az átlagéletkor hetven év volt. 1988-ra Etelka néni maradt az utolsó őslakos, de idősek otthonába költözött Encsre, ekkor lett Pál István a falu egyetlen lakója majdnem egy éven át. Ezután kezdődött az építőmunka. Felsorolni is nehéz lenne azt a rengeteg nevet, akikkel együtt hatalmas összefogással újjáéledésen ment át a falu. Rengeteg közös munka, kulturális és területfejlesztés, amit Kós Károly díjjal is jutalmaztak 1999-ben. 1992-re Szanticska újra benépesült. Egy a számtalan visszaemlékezés közül: “A művészek sokszor egy tál levesért, szeretetből jöttek el ide… A Kaláka együttes itt komponálta meg a Pál apostol levelei című művének egy részét krumplihámozás közben.’’

A falu 19 házból és 2 templomból áll, az egyik görög, a másik római katolikus.
    Nem könnyű a faluban a megélhetés, főleg a téli hónapokban sok munkával és elszigeteltséggel jár. A helyiek a turisztikai infrastruktúrát próbálják fejleszteni, hogy minden évszakban sikerüljön Szanticskát valamilyen programmal az érdeklődés célpontjává tenni.
    A falu végén nincs kurta kocsma, ahogy bolt sincs a faluban. Szanticska zsákfalu, de sok túraútvonal vezet körülötte, érdemes gyalog bebarangolni a környéket.
    Nyaralóház is van a faluban.

Minden elismerésem azoknak, akik felvállalják, hogy itt élnek.

Utoljára szerkesztett: 11.9.17
    mimi, Fatther, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  18. kpe59

Most nem torta volt, csak süti, de a siker nem maradt el.
    Szanticskán már jártam, arra nem emlékszem, hogy pontosan mikor, de azért mentünk el megnézni, mert akkoriban olvastuk, hogy egy lakója van a falunak.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Igen, korábban csak egy lakója volt, de ma már szerencsére benépesült, háromra.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jövök aláírni....nem vesztem el, csak átalakultam. Futó madár vagyok, vagy itthon rohanok, vagy úton. Tegnap nem voltam, holnap sem leszek...:D Zavarodott egy életforma az enyém.
    Élvezettel olvastam írásaitokat, nem hagytam ki semmit, aztán hamar, el mentem meg nézni ezt a kis falucskát, ahol 3 ember lakik. Érdekes....én nem tudnék meg maradni, az biztos, mert nekem kell a nyüzsgés..na, nem ennyi, mint ami itt van, mert ez már sokkkkk
    De hiába, nem lehet ebből ki szállni, vagy csak én nem tudom le állítani a kereket.

Azért jól vagyok, az eventet be fejeztem, mind a két farmon. Nem volt vészes, mert folyton hosszúkat kellett raknom, így volt bőven üzemanyagom. Csak belőlem ne fogyjon ki a muníció, mert akkor baj lesz..egyenlőre még bírom energiával. Na, most meg megyek világgá, itt az asztalnál, mert mostanában erre se volt időm. Szép estét!

mimi, Fatther és Pepe101966 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.