Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak köszönni van ma időm, felborult a jövő heti beosztásom, muszáj az itthoni dolgokat ma kezdeni.
    Ügyesek vagytok, én még egyet se szolgáltam fel, talán este lesz rá időm.

2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Erzsike meg érkeztem, gyere utánam hoztam palacsintát. A többieknek is jut., sziasztok jó éjszakát.

Fatther, mimi, incimami és még 1 ember kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Fel másztam a felhőre utánatok, ami nagy eredmény ilyen zavaros napok után, ami nálam van, de sikerült, mind a két farmon meg csinálni. Kellemes, szép estét kívánok!

incimami, Fatther és mimi kedveli ezt.
  4. incimami

incimami Fórum bárója

[​IMG]Egy kicsit be kukucskáltam Szép estét mindenkinek..A palacsintát köszönöm fincsi volt.
    Szép álmokat mindenkinek.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép estét nektek! Félúton vagyok a paszuly megmászásában. Holnap nagytakarítás, talán este lesz erőm még közelebb jutni a babhoz. :)

sutimami57, incimami és Fatther kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Hogy vált be a felírós módszer?

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Épp akartam jönni újságolni: sehogy. :(
    Bagoly megy!

sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Megérkezett...

Emlékezés később...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. incimami

incimami Fórum bárója

Szép jó reggelt!
    [​IMG] Hoztam egy kis ébresztőt. Egészségetekre,
    Tudjátok,hogy tudtam teljesíteni a feladatokat.2részbena lefényképesztem az egészet és csak bekellet másolni .Egyet rontottam el probáljátok ki aki még nem csücsül a felhőcskén. További szép napot mindenkinek.

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot!

Nekem tegnap délelőtt sikerült, minden de a fényképezés nem jött be, csak gyorsan le írtam a kezdőbetűket és úgy sikerült gyorsan haladni. Most egy kicsit pakolászok, meg eltüntettem a porcicákat mert a nap mindet előcsalogatja. További jó munkát, és akinek még kell sapka és kötény vadászatot. íncimami köszi a kávét finom volt.

11. kpe59

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.15532/

Tegnap délután már én is megérkeztem a felhőre.
    A fényképezést nem próbáltam, mert nincs olyan masinám, amivel fényképezni tudnék, viszont a papír ceruza mindig kéznél van...

226 éve született, 1791-ben Markó Károly magyar festőművész, a magyar tájképfestészet iskolateremtő mestere.
    Korának semmilyen festészeti irányzata nem térítette el a maga által választott úttól. Művészete a 17. és 18. századi heroikus történelmi festészetére épül. Tájképei idilli hangulatú, klasszikus kultúrát megjelenítők.
    Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született, 1793-ban. Fiatalon is festőnek készült, de pályája eleinte másképp alakult. Az 1800-as évek elején mérnöki tanulmányokat folytatott Pesten és Kolozsváron.
    Miután megszerezte diplomáját, mérnökként Lublón és Rozsnyón dolgozott.
    Rozsnyón készítette első képeit, amelyek a híres bécsi festő, Joseph Fischer festményeinek másolatai voltak. Később is sok másolatot festett ismert festők műveiről. 1818-ban Pestre érkezett, ahol rajztudását akarta fejleszteni. 1822-ben Bécsbe utazott és a bécsi Képzőművészeti Akadémia tagja lett, ahol a történelmi és tájképfestészeti szakon tanult.
    Bécsben megnősült, nyolc gyereke született. 1826-tól Kismartonban élt, majd 1830-tól az Eszterházy-birtokon.
    Továbbra is képeket másolt, műkereskedők megrendelésére. Egyre ismertebb és keresettebb lett. Pártfogója, egy bécsi bankár megbízásából hazatért, és megfestette egyik leghíresebb képét, a Visegrád címűt. Ez a kép a magyar tájképfestészet legelső darabja.
    1832-ben itáliai körutazást tett.
    1838-ban maláriában megbetegedett, ekkor elhagyta Rómát, Pisába költözött.
    1843 és 1848 közt Firenzében telepedett le. Ekkor már Európa-szerte ismert festő volt. Rendszeresen dolgozott arisztokraták megrendelésére. Híre eljutott Magyarországra is.
    1848-ban Appeggibe költözött, és ott élt egészen 1860-ban bekövetkezett haláláig.
    1853-ban hazalátogatott. Ennek az útnak a hatására születtek a Puszta és a Magyar alföldi táj gémeskúttal című festmények.
    Művei megtalálhatok Ausztria, Csehország, Dánia, Magyarország, Németország, Olaszország és Szlovákia múzeumaiban.
    Az 1810-es évekből származó képei, elsősorban, másolatok, de már készített saját műveket is, az akvarellfesték egyik fajtájával, a gouache technikával dolgozott. Ekkor készültek a Csorsztin és Nedecz, valamint az Aggteleki-barlang-sorozat . Uborkát tisztító lány, Faunok elől menekülő nimfák , Erdei út, Tájkép Tivoli mellett. Ismertek Bibliai témájú képei is. Krisztus megkeresztelése a Jordánban, Tóbiás és az angyal , Jézus Jákob kútjánál.
    Emléktáblája a budapesti Markó utcában.

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  12. incimami

incimami Fórum bárója

Egészségedre örülök, hogy ízlett.:)

sutimami57 kedveli ezt.
  13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok, Kedveskéim!

Úgy kivagyok mint a liba, ha majd vége a füdrőnek, majd észhez térek remélem.Ma nem hajnalba mentem, mert előtte még a dokihoz kellett mennem gyógyszerért igy aztán csak kilenckor indultam a fürdő kúrára és a masszásra.Na megmondhatom, soha többet.Annyian voltak,mint azok a bizonyos keletiek.Délután meg a körzetihet labor papirért, szóval tényleg ki vagyok.Még a kapa is kiesik a kezemből.
    Ám majd ha mind ez letellik, akkor aztán lesz nekem ihaj csuhaj de jó nekem!!!!!!!!

Addig is bekukkantok, és elolvaslak benneteket és megyek tovább, lesek csodát....

incimami, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nagyon szép képei vannak, az ilyen festményeket szeretem. :)

Marim! Biztos nagyon finom lesz, ha vége lesz... ;) Drukkolok, hogy menet közben ne veszítsd el a lelkesedésedet. :)

Még ilyen soká nem tartott az eventhez való begyűjtése. Hamarabb kész szoktam lenni. Az is igaz, hogy volt többször, hogy késve arattam. Késve is kezdtem. Csak egy picurkát izgultam az időért. ;)

incimami, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A Tiszta Hegyek Napja és a Nyelvek Európai Napja van ma.

60 éve, 1957-ben bemutatják a Broadwayn a West Side Story c. musicalt, a zeneszerző Leonard Bernstein.
    A történet New York West Side negyedében játszódik, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A Jets, a második generációs amerikai tinikből álló banda és a Puerto Rico-i emigráns fiatalok bandája, a Cápák közötti feszültség a végsőkig fokozódott. Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két banda vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy összecsapás részleteit. A győztes mindent visz, ez a jelszó. Csakhogy a szerelem beleavatkozik az eseményekbe. A Jets egyik alapítója, Tony ugyanis szemet vetett a Cápák vezetője, Bernardo gyönyörű húgára, Mariára. Szerelmük azonban, akárcsak Rómeó és Júlia történetében, tragédiába torkollik.

Nézek valami ebédnek valót...

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Szép napot! Gyönyörű idő van, hideg sincs. Kicsit fátyolba burkolódzik Lizi, de fényt ad, aminek örülhetünk.

Sült oldalas lesz valamilyen krumplival, zöldséggel. Megnézem, mit találok hozzá. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  17. kpe59

Az nagyon finom tud lenni...
    Én halrudakat álmodtam meg, és valami gyors levest. Régen ettem már halat, jól fog esni...

incimami, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

A levesen gondolkodom én is, vagy hagyma- vagy tojásleves lesz.

Tegnap a takarítás után fel akartam rakni a frissen szegőzött függönyt a kisszobába, kiredült, fordítva varrtam rá a szegőt. [​IMG] Bonthatok, varrhatok. :(

incimami, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  19. kpe59

hzhtgrfcexwsyqaííc vbm, p/85*/989+,.,mnbv .l>
    Ez tudod mi? Kitakarítottam a klaviatúrát... [​IMG]
    Tojásleves nekem is eszembe jutott, de kockalevest csináltam.
    Nem irigyellek a bontásért, mindig utáltam. A függönyt meg nem is lehet egyszerűen csak tépni...

30 ezer egy fókatáp, 24 ezer egy fóka... [​IMG] Még szerencse, hogy nem akartam venni, csak kíváncsiskodtam a piacon...

--------------------------------------------------------------------------------------

Háttérképek:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/sörfesztivál-gyors-kiszolgálás.15535/#post-756228

Utoljára szerkesztett: 26.9.17
    incimami, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok!
    Én meg az axolotltápot néztem meg, hát 10ezret se adok érte. Fókatáp nincs is, a fóka 19400. A mézgafa érdekelne, hogy továbblépjek a Gazdakörben, de nincs.

A klaviatúrát "simán" takarítottad? :D (Sose jöttem volna rá, hogy milyen "kódot" írtál be.) A fiam egyszer leszedte az össz billentyűt és alatta is kitakarította alkoholos vattával. Azt mondta, soha többet, büntetéssel felért összes korábbi bűneiért. :D:D

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.