Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Sziasztok!Szép napot Mindenkinek!
    A multkori esésem óta még sajgó részeimmel végre felmásztam a felhőre.Igaz jól eláztam,mert nálunk csak ugy szakad az eső reggel óta.
    Viszont a jó hirem az,hogy tegnap voltam kardiológusnál és azt mondta,hogy a multkori vizsgálat óta nem romlott a szivem állapota.Igaz lecserélte egyik gyógyszeremet ami 650 Ft helyett most 2.200 lett.Hát ennyit gyógyultam!!
    Még 7 dobás kell a 40 ig és begyüjtök minden kütyüt,aztán vásárolok.A fazekast meg a titkosokat szeretném,hátha hoznak valamit ,ami még nincs.
    További szép napot,jó játékot mindenkinek szerver hiba nélkül!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    A titkosak csak szomorítanak. Hát nem tudok örülni egy sárga terményesnek alapállatból. Biztos beennem van a hiba. ;) Egy szem szomorúfűzre vágytam csak, de mind a 6 sokadik valami lett.

A ráérők nyugalmával termelek, legközelebb reggelre számítok több kürtre. Legalább a tarlórépa és tárnics mennyisége közeledik az eléghez. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

ÓÓóó, hogy én milyen balga vagyok.Emlékszem az Erika irt a szilvalekvárról, és talán az maradt bennem.Vagy már arra sem jól emlékszem?Igy van ez,ha az ember csak beszalad, futtában olvas.
    Elnézést!!

Ej ej Erzsike, nem jó cimezted meg a csomagot!Ám Rozika és a papa megoldotta, és már gőzölög is a forró fekete .Köszönjük szépen.

Nagyon örülök a jó hirnek, az meg hogy drágult a gyógyszered, sajnos ma már egyre kevesebb amit az állam dotál.

Esik az eső felétek?Részben várom én is az esőt, hátha a tuják megmenekülnének, részben meg nem, mert igy is lehült a levegő.Akkora szél volt a temetőben is, amikor ma kint voltunk, és mégis vizes lett a hátam.Ki érti ezt?

Titokzatosak.Én még várakozó állásponton vagyok, majd holnapra ráérőssen kiteszem én is őket, de meglepetésre nem számitok.Jön aminek jönni kell.Úgy is elkerülnek a meglepetésszerű újdonságok engem.

Még ültettem a varjúhájból, mert hátha a hátralévő öt dobálást is sikerül megejtenem, és akkor a Kőkori fogocska is az enyám lesz.Igaz jobban örültem volna a kerberosznak a keréken, de milyen is vagyok, mindig másnak akarok örülni, semmint amit elérhetek.

Most megyek a konyhába és sütök egy kis zabpelyhes kekszet.Vidámság és derű kisérjen benneteket!!

mimi, Pepe101966 és sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam pihenni.....:) Olvasni, okosodni, mosolyogni...:) Nem baj, hogy én is be kerültem a lekvárba, hiszen annyit meg főztem ebben a szezonban, hogy talán még soha nem lett ennyi szilva lekvárom. Már nem csinálok többet, mert sem üvegem, sem helyem, semmim nincs. tegnap is egy vödörrel le vittem Ági nénihez, mert már látni se bírom. Lesem a fát, de még mindig van rajta......
    Nem is értem, honnan lett ilyen sok.

Az idő pocsék, esős, hideg. Nagyon nem a kedvemre való. A felhőt meg másztam én is, a kis farmon még kell pár dobálás, de meg lesz az is. Még nem költöttem semmit a boltba, a végén meg látom, mire lesz elég. Piacoztam egy kicsit, mert egy ideje nem jutottam el odáig.
    Tegnap el mentünk kincsvadászatra. Nem nagyon volt kedvem, de a papesz be volt indulva, így aztán el mentem vele. Érdemes, mert mindig akadnak kincsek, de ebben a pocsék időben valahogy ahhoz sincs kedvem, hogy kutakodjak.

Jó lesz, ha meg emberelem magamat, mert akkor sem lesz jobb idő, ha nagyon nem szeretem.
    Jövő hétre is nagyon sok munkát terveztem, de azért tényleg, veszek ki egy -egy nap szabadságot, mert pihenni is kellene.....:) Csak az a baj, hogy akkor meg nem találom a helyemet...:D Most meg olyan álmos lettem, hogy alig látok........:)

-elzemari-, mimi és brozsa kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Nincs semmi gond... Arra viszont jól emlékszel, hogy Erika küzd a lepotyogó rengeteg szilvával...

6. hopi57

hopi57 Junior szaki

üdv!

van az eventben egy Tiki totem műhely, amit meg lehet venni a nyert pontokból.

meg tudnátok mondani, hogy ahhoz melyik ól kell, és mit eszik, és mit ad?

nekem van egy bahama szigeti Tukán odu, netalán ez az alapja? Tukán kell a Tiki totembe?
    köszike Marika mama

7. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Ezt kell tudni erről a terményt adó ólról:

Tikitotem-műhely

Használatba vételének feltétele a tukánodú szobor kiváltása a maja majmok szentélyének hatodik kamrájában!

Tulajdonságai:

• Kihelyezhető: Bahamarama, Esőerdő
    • Szükséges terület: 2x2
    • Szükséges szint: 1
    • Kategória: madár
    • Érésidő: 22:00 óra
    • Amit ad: 180 BTP, 1x Tiki totem
    • Etetéséhez szükséges táp: 1x tukántáp, 3x tukán

mimi és -ágianyu33- kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nagy nehezen jutottam be a fórumba, épp annyi lehetőség volt a farmon, hogy rákattintottam a fórumra.
    Learattam nagy nehézségek árán, de a háziállataim bónusza elveszett, meg a paszulyt sem sikerült learatni. Később nem is fogom, az a reggeli munkákhoz kell.

Hétágra süt a nap, 38°van az erkélyen. Kenyérsütés, [​IMG] van tervbe véve, utána boltba kell mennem.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A technika ördöge remélem végleg megszelídül...

Postai világnap van ma.

816 éve született, 1201-ben Robert de Sorbon francia teológus, a párizsi Sorbonne egyetem alapítója
    Robert de Sorbon IX. (Szent) Lajos francia király gyóntatója és a Sorbonne alapítója volt.
    Szegény családban született, egyházi tanulmányait Reimsben és Párizsban végezte. Kegyes életére először Róbert, Artois grófja figyelt fel, majd fivére, a francia király is támogatni kezdte. 1251 körül Cambrai-ban, majd 1258-ban Párizsban lett kanonok, egyúttal a király személyes gyóntatójává választotta.
    1253 körül kezdett tanítani, és 1257-ben alapította meg a Maison de Sorbonne-t, ahol eredetileg 20 szegény sorsú diákot tanított teológiára. A Sorbonne a király támogatását és 1259-től a pápa áldását élvezte. Később ez vált a modern párizsi egyetem magjává. 1258-tól az egyetem tanára és kancellárja lett, haláláig itt prédikált és tanított.

Lassan megint dobálok egy párat, már a negyven dobás felett járok. Nem is nagyon tudom, hogy mit kellene még kivennem. Egyelőre a gőtével szemezek, mert abból csak egy ólam van, és csábítanak az aranybanánok is. Majd eldöntöm még a végéig.

Tech hirdetmény:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/játék-leállás.15602/

10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Az utóbbi írásaidból arra jöttem rá, hogy sok szegény sorsú, esetleg sokadik gyerekből lett tudós, magas képzettségű ember. Akár műszaki, akár egyházi vonalon. Érdekes.
    A Sorbonne Egyetemről mindig Madame Curie jut eszembe. Persze a róla készült film segített megjegyezni a nevét.

Végre működik a farm. A gazoknak még kell másfél, illetve két óra, aztán még keverek néhány levest. Ez már a kitehető utáni baltázás.
    Én se tudom eldönteni, mit vegyek a boltba. Gőtéből kettő van, így talán inkább a boa terményesét kéne, nehogy kelljen valamibe. Ezer érmét már nem biztos, hogy össze tudok gyűjteni, pedig a neon békának jó keletje lenne a léghajón. Katica is csak kettő van.
    Mit gondoltok?

11. kpe59

A neonokat valóban keresik a léghajón, azt akkor váltanám ki, ha konkrétan keresel valamit, amiért tudod, hogy azt kérnek.
    A kígyó terményeséből még az az egy is sok, ami van, drága az üzemeltetése nagyon. Nincs is agyagedényem csak 11 db, a piacon nem veszek, termelni meg nem akarok, így majd lesz valami. Talán egyszer a kígyó nem lesz olyan falánk, akkor majd...
    Katica se kell egyelőre sehova.
    Most meg még be sem enged a boltba, hogy megnézzem mi van még ott. Aranybanán, szupertáp, meg a titkosok nekem többet érnek, mint az ólak.

Tényleg a bahán már megvannak a titokfák. Lett mangrove, akácia és szomáliai balzsam. Mindből volt már, de ezeket a jók közé sorolom. A farmon van még pár órájuk, hogy valami értékes legyen belőlük.

Kedves Játékostársak!
    A központ az alábbi közlemény kiadását kérte tőlünk:
    "A tegnapi és mai nap folyamán tapasztalt hibajelenségen folyamatosan dolgoznak az informatikai szakemberek.
    Emiatt továbbra is előfordul lassulás a játékban és belépési problémák is adódhatnak.
    A játék működik, de még nem elég stabilan."
    Javasoljuk, hogy mini játékot ne indítsatok, de a szükséges aratásokat elvégezhetitek, ha nálatok megy a játék!
    Lassú játék esetén egy-egy elvégzett munkát frissítéssel ellenőrizzetek le (pl. valóban megtörtént-e az aratás stb.)
    Továbbra is türelmeteket és megértéseteket kérjük!
    A központban dolgozó munkatársak és a magyar moderátor csapat

Utoljára szerkesztett: 9.10.17
    sutimami57 kedveli ezt.
  12. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Én mind a 4 farmon első szándékkal a neon békát vettem ki eleve úgy is kezdtem a játékot. Igen, nagyon jó csereanyag mert többet nálam nem ér mivel az eddigi neonólak is a menüben csücsülnek a kacsák és púlykákon kívül amelyek viszont kellenek a vadaskertbe pehelytollú és festőtelep gyártásához. Ezeknek a neon békáknak már meg is van a gazdájuk.xD:p

Utána minden farmon a titok fáknak és ólaknak valókat raboltam le ezeknek a java is a csere napra gondolva. Persze a fácán kellett volna legjobban az nem jött de még egyik farmon van esély mindjárt kirakom. Ezután 1 gőtét vettem ki egyik farmon, utána melyik farmon mire volt szükségem: hol a banánok, hol a sztrágy, sztáp, bájital, propeller, stb stb. Mivel én learattam fifikával xDxD:p reggel és azóta is így a hosszabbítás után úgy néz ki mindent leszedek, így válogathattam eddig nagy nagy fejtööréssel, hogy melliket is?!xD
    A lukimit meg már szombaton este vissza pakoltam. :)

Szanzsu, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Most éppen jól működik nálam, igaz elbaltázni nem próbáltam. ;)
    A titkosakat, szupertápokat már kiváltottam. Valahogy az aranybanánról azt hiszem, most folyton az kellett, talán egy darabig nincs rá szükség. Nagyon kéne mézgafa. Ha lesz a léghajón, arra áldozok nagyot.

Azért még a KacsaKaták nagyon kellenek. Áááá a bőség zavara... :D

Eszembe jutott, hogy reggel el akartam újságolni Marimnak, hogy megcsináltam a répa-fasírtot este, de a belépési anomália azonnal kitörülte az agyamból.
    Nagyon finom volt. Ráadásul könnyű étel, akár "sokat" is lehet enni belőle. ;)

Utoljára szerkesztett: 9.10.17
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Nálunk is nagyon szépen süt a nap, legalább ez boldogít. Mert a farmon szombat és a vasárnap, jó formán élvezhetetlen volt a játék. [​IMG] Annyit mérgelődtem vele, de most mintha meg javult volna, remélem így is marad. Most hozok egy kis finom kávét, [​IMG][​IMG]egészségetekre.

hopi57 és sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Farmpengős tenyésztés:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmpengős-tenyésztés.15603/

A vadon állatai event ismertetője:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-vadon-állatai-tenyésztős-event-2017-október.15607/

Szentjánosbogár event ismertetője:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szentjános-bogár-fesztivál-Őszi-kiadás.15611/

Központi probléma volt, hoztam is róla a híreket...

A lelki egészség világnapja (1994 óta) és A látás világnapja van ma.
    A népszokás szerint a háziasszonyok ma nyírfaágat tesznek a kotlós fészkébe, hogy ha kikelnek a csibék, el ne pusztuljanak.

136 éve született, 1881-ben Kittenberger Kálmán vadász, Afrika-kutató, útirajz író.
    Kittenberger Kálmán magyar Afrika-kutató, zoológus, tanár, vadász és természettudományi író. A magyar vadászirodalom klasszikusa, 1920–1948 között a Nimród vadászújság főszerkesztője.
    Szegény, nyolc gyermeket nevelő felvidéki iparoscsaládba született. Természetrajz tanára, Kriek Ernő tanította meg az állatok preparálására, az ő ajánlására kapott később segédpreparátori állást a Magyar Nemzeti Múzeumban.
    A családnak nem volt pénze a taníttatásra és olyan életet élt, hogy a nélkülözések miatt többször az öngyilkosság szélére sodoródott. Ebből kitörni úgy tudott, hogy önképzéssel szerzett tudást a trópusok élővilágáról, megismerkedett többek közt Herman Ottóval és Bíró Lajossal. A tanulmányai közben végzett segédpreparátori munkáját nem fizették meg, így nem tudta fenntartani magát, ezért félbe kellett szakítania tanulmányait és tanítói állást vállalt 1902 őszén Tatrang faluban, a hétfalusi csángók közt. Választása azért esett erre a vidékre, hogy legalább vadászszenvedélyének hódolhasson.
    Először 1903-ban Damaszkin Arzén bácskai földbirtokos kísérőjeként járt Afrikában. Anyagi körülményei miatt az utazásra reménye sem lehetett, Madarász Gyula ornitológus azonban beajánlotta őt az Afrikába készülő Damaszkinhoz, akinek szüksége volt preparátorra.
    1903-ban érkeztek Mombasza kikötőjébe, innen az új Uganda vasúton utaztak a szárazföld belseje felé, majd fárasztó gyalogút következett. Damaszkin rövid idő múltán visszatért, de felszerelését társa számára hátrahagyta. Egyedül e körülmény folytán maradhatott Afrikában.
    Ezzel együtt 6 alkalommal összesen 16 évet töltött ott.
    Kittenberger Kálmánnak Nagymaroson volt egy nyaralója, amit Sylvia Laknak hívnak ma. A ház mögötti hegyoldalban van eltemetve kedvenc vadászkutyája, Szikra.
    1958-ban hunyt el nagymarosi otthonában. Halálának évében, 1958-ban a megnyitották a veszprémi vadasparkot, amely Kittenberger Kálmán nevét vette fel.

Most az öt darab aranybanán és a gőte között vacillálok, az egyikre még biztos összejön az érme.
    Most mindent területen event-gaz van, mert sok a felreppenő. Ha másfél óra múlva aratáskor nagyjából elfogy a gaz is meg a felreppenő is, akkor be is fejezem a dobálózást.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kompenzáció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/játék-leállás.15602/#post-762144

Utoljára szerkesztett: 10.10.17
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!

De örülök hogy izlett, én sokszor szoktam csinálni, mikor valami nass kellene.(sós nass)

Azt hittem, hogy nem jól látok, egy nap két feladat?Te jó ég....

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  17. kpe59

Bizony jól láttad...
    Ráadásul én meg nem is leszek itthon, csak valamikor este. Na nem mintha zavarna a dolog, mert az alatt pár óra alatt nem olyan sok gaz teremne úgysem.
    Az állatokat, már ha lehet állatnak nevezni ezeket, már betereltem a rózsaszín házba, majd akkor jöhetnek ki, ha lesz valamikor baby boom, addig jól el lesznek ott...
    A farmon unalomra semmi ok, mert szaporíthatom az erdei szamócát, de még kell egy kevés a tárnicsból is.
    Mondja azt valaki, hogy unalmas a farmozás...!!!

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    hüllők jelvény: 65
    kétéltű jelvény: 80
    ízeltlábú jelvény: 65

Összesen 210 jelvény ami 420 szupertáp, amiből visszajön 50 szupertáp.
    Pajtaértékben pedig minden kategóriában 265.000 értékben kell beadni az event befejezéséhez.

A kategóriákat nézve amiket tudunk tenyészteni: méh, kaméleon és béka.
    Egy mondatot kiragadtam az event-csevegőből:
    Fontos kiegészítés -BombadilToma- írásában:

"A Bingó-eventben az 1-es alakzat kigyújtásával kaphatunk 5 kétéltűek jelvényt. Ezzel 75-re csökken a tenyésztéssel megszerzendő kétéltű-jelvények száma, vagyis 10-zel kevesebb szupertáp kell."

sutimami57 kedveli ezt.
  19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A coming out (a melegek önfelvállalása) világnapja van ma.

49 éve, 1968-ban az Apollo-program emberes főpróbájaként kétnapos föld körüli útjára indul az Apollo–7 űrhajó.
    Az Apollo–7 volt az Apollo-program első sikeres emberes küldetése. A személyzet Walter Schirra parancsnok, Donn Eisele, a parancsnoki modul pilótája és Walter Cunningham, holdkomppilóta.
    A küldetés során sikeres űrrandevút hajtottak végre az S-IVB rakétafokozattal. Az űrhajót 1968. október 11-én indították Saturn IB hordozórakétával, a visszatérő kapszula 11 nappal később, október 22-én szállt le az Atlanti-óceánra. 163 Föld körüli keringést végeztek.

Mindenhol hosszú gaz van a sok felreppenő reményében...
    A két piros terményest nem szándékozom kiváltani, így 65 tenyésztéssel kevesebbet kell indítanom, megmarad a szupertáp.
    Most nézem, hogy krokodilom meg nincs is. [​IMG] Nem baj, egyszer majd lesz biztos...

Új dekor:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...tárgy-a-napi-ajándékok-között-2017-ősz.15617/

Renzo is jön a vidámparkjával:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/renzo-valdemár-vándor-vidámpark.15616/

Utoljára szerkesztett: 11.10.17
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nna én meg annyira elfáradtam délelőtt, hogy bambán learattam 10 perccel ezelőtt. [​IMG]

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.