Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Lujza nagyon örülök , hogy ismét itt vagy !! Reménykedjünk , hogy ez sokáig így marad !! Sajnos felénk is nagyon kevesen mosolyognak , pedig a mosoly , nevetés egészségesebbé tesz bennünket !! Pár éve még a munkahelyünkön is rengeteget nevettünk , pedig nem volt könnyű a munkánk . Sajnos most a fiatalok számára már nem sok öröm van a nevetésre , nincs biztos megélhetés , a munkahely sem biztos !! Sok nevetésre nincs okuk !! Reménykedjünk , hogy jobb lesz , és akkor több mosolyt látunk az arcokon !!

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szép reggelt kivánok![​IMG]
    A mosoly.A mosoly szerintem olyan valami, amivel nagyon élni kell.Ha Te, odadod a mosolyodat valaki felé, sokkal több az esély arra, hogy vissza is kapod.Emlékeztek, volt egy nagy festő, aki festett egy képet.A legapróbb részeit is pontosan precizen megfestette és mégis a mosolya, amiért szeretjük a képet.
    Sokfajta mosoly létezik szerintem.Van elnéző mosoly, van önfeledt mosoly, van kárörvendő mosoly,van mélabús mosoly, van bánatos mosoly.Ha én mosolyogni látok valakit, aki szembe jön velem, nem is gondolok arra, hogy hány és hány fajtája lehet , én önfeledten mosolygom vissza rá.
    Egyszer olvastam Charlie Chaplintől, hogy "Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon."

Legyen szép és tartalmas a napotok, és a mosoly, tudjátok![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 14.10.14
    .Emama. és Csillagzafír kedveli ezt.
  4. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Ilona és Helén.
    Az Ilona női név, a Heléna régi magyarosodott alakváltozata, amelyet a középkor óta használnak ebben a formában. A magyar nyelvbe szláv közvetítéssel került, és szabályos nyelvi változásokkal alakult ki a mai alakja: Jelena → Jelona → Ilona.
    Az Ilona azon ritka magyar nevek közé tartozik, mely a magyar nyelvből került be más népek névanyagába, a 20. század elejétől megtalálható a finn nyelvben, amihez hozzájárulhatott az is, hogy alakja a finn ilo (öröm) szóra hasonlít. (Zrínyi Ilona grófnő, II. Rákóczi Ferenc édesanyja)
    A Heléna női név görög eredetű, pontos jelentése vitás, talán fényes, sugárzó. Valószínűleg a görög heliosz (nap) szó származéka. (Szép Heléna görög mitológiai alak)
    1964-ben ezen a napon Martin Luther King Nobel-békedíjat kap.
    1827-ben megszületett Gróf Zichy Mihály magyar festőművész, grafikus.
    1990-ben meghalt Leonard Bernstein amerikai zeneszerző, karmester.
    Ma van a Szabványosítási világnap (1946 óta).

A farmot hosszú érésűekre állítottam be és hosszasan növekedő állatokra, ennek megfelelően csak akkor jövök, ha muszáj...
    A nemesítés továbbra is gőzerővel és kisebb sikerekkel halad.
    Ma jön Valdemár, holnap a szamártenyészet, utána telihold, majd Halloween 2014. Lesz itt móka, kacagás, csak győzzük energiával...

.Emama. és Csillagzafír kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép jó reggelt !

Sajnos a mosoly már ritka vendég az embereknél, legtöbben a bujával bajával van elfoglalva mindenki. A farmon a pajta töltögetés folyik, és közben a piacra is be kukkantok. További mosolygós napot kívánok.

fruzsy1116 és brasihugi kedveli ezt.
  6. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot mindenkinek.

Vissza olvastam az elmúlt hétvége történéseit. Azt hiszem, egy kicsit irigy vagyok. Remek volt a Hortobágyi kirándulás. Remek idegenvezetés ételek, italok, zene és saját rádió, hihetetlen. Ami a legjobb, hogy újabb embereket ismertünk meg közelebbről.

Ma ragyogó napsütés van [​IMG]irány a kinti munka.
    Kíváncsi vagyok a vidámpark elromlott, vagy új lett azért kell tesztelni?
    Rozi mama, ha mi mosolygunk egyszer csak vissza mosolyognak. Én már mosolygok

.Emama. kedveli ezt.
  7. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Szép napot mindenkinek! A munkálkodóknak azért, mert munkálkodhatnak, a ma lazítóknak azért, mert lazíthatnak.:)
    Mosoly

brasihugi kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jövök lejelentkezni...nem vesztem el, csak behavaztam. Itthon voltak a gyerekek, meg még vendégeim is voltak, az éjszaka éjfél után mentek el, én pedig bedőltem az ágyba, mint a zsák, vagyishogy kidőltem. Szóval, húzós volt, de nagyon jó volt. Rengeteget sütöttem, főztem, rétest, meg minden finomságot. Kisfiamat is köszöntöttük szülinapja alkalmából. A gépemet csak messziről láttam, az is le lett cserélve, vagyis csak a program. Most még furcsa, minden eltünt, de legalább a farmra be tudtam jönni. Nem olvastam még vissza semmit, mert csak most tudtam belépni, de rengeteg a dolgom. Igyekszem......

Legyen szép a napotok, ha tudok, jövök!

brasihugi és .Emama. kedveli ezt.
  9. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

A napocska süt, a hőmérséklet kellemes, igazi indián nyár, ami a kinti munkákra igen alkalmas.
    Van is mit tevékenykedni, mert már megint ledobott magáról jó pár levelet a diófa. Hogy miért épp télre vetkőzik le, fene a gusztusát. Már a többi fának is szinesedik a levele, a nyir mintha gazdagodna, egyre több az arany az ágain, a meggy és a körte pirositót kent a levelekre. A barkafa még mindig üde zöld. Igaz, a tata a nyár elején visszavágta és a mostaniak friss ágak, de majd ezek is rájönnek, hogy a leveleket könyörtelenül begyűjtik az ősz inasai. Frizura igazitást végeztem a kecskerágók tarka-barka ágain is, mert igen bócértosak voltak, igy nem várhatjuk a telet. A leanderek is még kint vannak a szabadföldben, talán a jövő héten bevödrözzük és csak a fagyok előtt tesszük telelő helyükre. Tologatom a muskátlik téliesitését is, hisz olyan szép az idő, lehetnek még a pincében épp eleget.
    Mivel ma nem kell főznöm, mert maradt vasárnapról és tegnapról is, majd testvériesen megosztozunk a tatával, igy megyek is és élvezem a simogató napsugarakat, közben pedig teszek-veszek az udvaron.
    Ha szerencsém lesz, még talán az öreg Mohával is összetalálkozok. Nem tudom merre csavarog, de rég láttam üldögélni a nagy kő előtt. Lehet, hogy kiment a határba gombát és csipkebogyót gyűjteni télire.
    Legyen szép és tartalmas a napotok Ági

brasihugi és stadler42 kedveli ezt.
  10. kpe59

Nálam is dobálja rendesen, de az a szerencsém, hogy nem itt a háznál van, így nem látom minden nap. Majd, ha lepotyog az összes, akkor szedem össze. Azt a pár diót, ami közte van nem tart sokáig kiválogatni közüle.
    Végre megjelent az etetőmben az első cinke is. Nagyon örülök neki, mert tavaly nem voltak. Lehet, hogy későn kezdtem kirakni a kaját nekik. Remélem ez az egy hozza a cimboráit is.

brasihugi kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Halló, halló szép jó reggelt kedves hallgatóim, itt a Jutus rádió!
    Kedves Zsémbi hallgatónk kűldött egy fejtörös választ, amit megkaptunk! Sikeres is volt! Köszönjük.

Igen, kedves hallgatóink! legyünk is a "Mosoly" országa, mert akkor nagyobb sikereket érhetünk a környezetünkben!

A jutus49 -re várjuk a tegnapi kérdésekre a választ mert ma jönnek az újabbak:

Mára több kérdést teszünk fel, de nem lesznek nehezek:

1.) Mikor volt az első Forma-1 verseny, és ki nyerte?

2.) Ki nyert legtöbbször világbajnoki címet, és hányszor?

3.) Ki volt az a gyorsúszó világbajnok, aki filmsztár lett?

4.) Melyik ország nyerte Melbourne-ben az öttusa-csapat olimpiai bajnokságot?

A következő kérdés csoportot dél körül tesszük közé.

Várjuk a válaszokat a jutus49 postára.

Hajrá kedves hallgatóink.

Most búcsút veszek tőletek, mert meg kell mozgatnom a csontjaimat, hogy frissen és üdén tálaljam a híreket.

Sziasztok, itt a Jutus rádió hangja szólt.

brasihugi kedveli ezt.
  12. András

András Kivételes tehetség

Halló, halló kedves hallgatóink!

Most a Jutus rádió a Tatus csatornáról jelentkezik, mert volt egy kis gubanc reggel a csatornán.

A nagy rohanásban Jutus riporterünk, elfelejtette elküldeni a napi kérdéseket. Megírta, és ott maradt az "íróasztalán"..:))))

De akit érdekel a 2327-es hozzászólásnál megtalálja.

Most feltenném a mai nap II. kérdés csoportját:

1.)

"Ha madár jön, tőle kérdem,
    Virulsz-e még, szülőföldem?
    Azt kérdezem a felhőktűl,
    Azt a suttogó szellőktűl."

2.)

"Nyolc századoknak vérzivatarja közt
    Rongált Budának tornyai állanak,
    Ámbár ezerszer vak tűzedben
    Véreidet, magadat tiportad."

3.)

"Én magzatom, szép katonafiam,
    Szíve vérével ír neked *****.
    Mióta a császár kenyerét eszed,
    Vörösbe fordult itthon a világ.
    Most készülünk a döntő nagy csatára,
    s ti lesztek ellenünk majd a sereg,
    ha ráuszítanak önnön véreidre:
    ne lőj fiam, mert én is ott leszek"

A kérdés!

Ki írta a verseket, és mi a versek címe?

A válaszokat továbbra is a jutus49 postára kell kűldeni.

Tehát! A mai napon 6 db feladvány van!

Sport és irodalom!

Jó fejtörést kívánok mindenkinek! Itt a Jutus rádió volt a Tatus csatornáról

Hugi! Sajnálhatod, hogy nem voltál kirándulni, bár a kosarad megérkezett.

Erzsike! Be havaznak bennünket kellően hó nélkül is!

Süti! Nektek is a nagy család miatt minden napra jut egy "tojás"!

Még szerencse, hogy ennyire tudsz száguldozni a bolt, konyha, és a család között! (nem teljes a felsorolás):)))

M.Ági! Igen ez az idő pont arra jó, hogy a kertészkedők behozzák a lemaradást a sok eső miatt.
    Kellemest a hasznossal.. levegőzés, és egy kis dió szedés, virágok beszedése, kapirgálást

Kellemes napot Nektek. Jutus/Tatus

brasihugi és -Szamoca59- kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Végre befutottam én is. Igazából én akartam reggel jönni, de a doktor beleszólt a dolgaimba, így elmentem operába nagy sietve. Most viszont irány a pihi, mert a gerincem valamiért igen meg van sértődve rám. A jobb lábam leszakad, de nem részletezem, inkább vizszintesbe helyezem magam, hátha úgy elviselhetőbb lesz egy kicsit.
    Visszaolvastalak benneteket, élveztem mindenki írását, Jutus feladványait, a mosolyról szóló tünődéseket, de lereagálni talán majd csak később....
    Legyen szép napotok(szebb mint az enyém):Lujza

brasihugi és -Szamoca59- kedveli ezt.
  14. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok Nyugiháziak!

Jöttem aláírni a jelenlétit..:)
    Remélem mindenkinek sikerült ez az event. Utólag bánom, hogy egyáltalán nem kezdtem bele. De így jártam.
    Most nem akarok belemerülni a visszaolvasásba, egyszer, ha több időm lesz..:)
    Mint mindig, most is rohanok tovább...

brasihugi kedveli ezt.
  15. kpe59

A baha pontok miatt valóban megérte volna, de már késő bánat... Valószínű, ha jobban ráértél volna, akkor nem hagyod ki.
    Mindig ez a nagy rohanás...

16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Kopi ezt nem hiszem el, ilyen eventet nem csinálsz meg, Én minden nap 6895 Bahama tp kapok a felhő sor után amit nyerni lehetett. Meg persze a sok szt tp, ez adott a legjobb nyereményeket. Keveset jársz közénk és nem vagy olyan aktív. Az ebéd meg volt, most meg hívlak benneteket egy ebéd utáni kávéra [​IMG] meg egy kis csevejre.

fruzsy1116 kedveli ezt.
  17. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Valószínűleg igazatok van mindkettőtöknek. Mert mióta kevesebbet vagyok itt, az event csinálási kedvem is alábbhagyott..
    Megijedtem a tenyésztéstől és a sok hozzávalótól. Közben a vv-ban sem értem rá annyira felgyűlt minden. Nem tett jót az sem, hogy belépési gondok voltak a farmon...
    Így jártam. Lassan érek messzire.

jolanda1948 és brasihugi kedveli ezt.
  18. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép és kellemes délutánt! Koppi hanyagolsz bennünket! Hanyagolsz bennünket. Kedvtelen vagy....

Lujzi. Nagyon le vagy robbanva......balettezés sincs??

Rozika köszi a kávét, jöhet a pihenő.. Jutus

jolanda1948 kedveli ezt.
  19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Látod, Kopi! Jobb neked itt köztünk, akkor most biztos az evented is meglenne. Én sem akartam előszőr megcsinálni, de aztán jöttek a hsz-ok, és a végén csak elkapott engem is a hév. Aztán milyen jól tettem.....
    Jutus! valóban egy kissé leengedtem de éppen most mérgelődöm magamra, hogy mire föl ez a sírás-rívás:( Még a végén elkezdem magam temetni. Tudod, most jön a jól bevált tükör elé állás. majd beszámolok róla, hogy mire jutottam az öreg hölggyel.....

jolanda1948 kedveli ezt.
  20. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép délutánt Kedveskéim!

Erzsi, ha nem kezdtem volna el gyűjteni már most a diólevelet, mire az összes lehullana, térdig járnánk az avarban, mivel négy óriási diófánk van. Van egy beteg, ami már rég ledobta a leveleit a diókkal együtt. Kimondtuk rá a végitéletet, mert igaz, hogy szép a dióbél, de mindenegyes szemet úgy kell kibányászni a ráaszott és megfeketedett zöld burkából. Két hatalmas ága is már elszáradt, mert a régi szomszéd közvetlen közelébe telepitette a trágyadombját és ez okozta a gondot. Már régóta érlelődött ez a döntés, mig most jogerőre is emelkedett. Sajnálom, de csak a gondunkat szaporitja. Ezen kivül van egy hatalmas, szintén szép termésű fa, ami a Bazilikát képviseli az udvarban. Imádok alatta üldögélni, amikor máshol tombol a kánikula, a fa alatt mindig jó a klima. A harmadik fánk a kegyeleti, aminek a magja véletlenül kelt ki, papirhéjú, ezt kell leghamarabb pucolni. A nevét azért kapta, mert amikor kikelt több alkalommal is kibaltázták, mert a járda közvetlen közelében van, ráadásul a a műhely falától is csak jó egy méter a távolság. Amikor már harmadik éven is kihajtott, megkegyelmeztünk neki, kegyeletből tartottuk meg az élni akarása miatt, innen a neve is. Amikor már volt két-két és fél méter magas, formás koronával, egy szélvihar letörte a korona tövében, csak az egyenes törzs maradt. A tata visszadrótozta az ágas részt, mert pont tél közepén voltunk és ez a fa volt a madarak beszálló fája az etetőre való röppenés előtt.
    Sajnáltuk, mert addigra már megszerettük és kellemes árnyékot is adott a műhelynek. És tavasszal jött a csoda, a megmaradt törzs végein újból kihajtott és most már megközeliti a bazilika-fa méreteit. A negyedik fánk a terasz előtt van, a termése igen apró és kemény héjú. A nagy fa alatt kelt ki, azt hittük, hogy annak a fia, de valószinű, hogy valami madár hozhatta a magot és kikelt. Ki akartuk vágni, de mivel délnyugati oldalon van, igen jó árnyékoló a délutáni nap égető sugarai ellen. A magja madarak elesége, mert csak jól rácsapunk, nem bogarásszuk ki a ripityára tört belet, szórakozzanak vele a cinik.
    Hát ennyit a diófáinkról.
    A madárkák nálunk egész nyáron itt voltak, hisz a sok fán volt mit lakmározni, volt bőven pók, szúnyog, meg mindenféle más bogár. Általában 15-20 madárka bogarászott, még a csőpostát is póktalanitották, többször láttuk, hogy bebújnak körülnézni. Most alig volt zöldike és tengelic, de cini volt kék és szén is. Mostanában egy csúszka bogarászik a fenyőfák törzsén, a harkály mindennapos vendégünk és lakik egy ökörszempár is a nagy tuja egyik ágának tövében. A rigók a nyáron itt wellnesseztek egy óriási cserépalátétbe öntött vizben a kút tetején. Amióta nincs macskánk, azóta szaporodtak igy el a nálunk fészkelő és itt élő madarak.
    A tata már tett ki egy tálcára pár szem felapritott diót és meg is jelentek a teraszon csipegetni, nem zavarja őket még az sem, hogy én is ott üldögélek, legfeljebb megbámulnak, hogy ki is ez az óriási asszonyság. Ilyenkor halkan szólok hozzájuk, hogy a kaját tőlem kapják, viseljenek el a közelükben, mert én is itt lakok. Cippantanak egyet, felkapják a diófalatot és már reppenek is tovább, átadva a helyet a következő kismadárnak.
    Most már megyek, mert igen sok volt belőlem. Ha ma már nem érnék vissza, kivánok mindenkinek kellemes éjszakai nyugodalmat. Ági

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.