Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó, hogy beköszöntél, köszönöm szépen Irénke a megemlékezést, a szép virágot. :)

Mindkét kávéból kóstoltam. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Most értem haza, mit is mondhatnék, nagyon pocsék az idő odakinn.Esik az eső, igazából nincs hideg, de a nedvesség az valahogy mégis hideg érzetet ad.Sebaj, a lényeg, hogy már itthon vagyok.
    Biborka, jó látni téged is, hogy néha, be be nézel te is.

Most kapom a kapámat és szétnézek a gazdaságban.Jó játékot kivánok!

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Csak tejshake! event ismertetője:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/csak-tejshake.15778/

Ma van a magyar közoktatás napja.
    A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte a magyar közoktatás napjának létrejöttét. Olyan akciónapot kívánt a PSZ létrehozni, amelyen az aktuálisan zajló költségvetési vitákhoz kapcsolódva felhívják a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére. A meghirdetett akciónapokkal olyan döntések megszületését kívánták elősegíteni, amelyekben kifejeződik a nemzet gondoskodása saját jövőjéről, és amelyekben nem szorulnak háttérbe a szakmai szempontok, a tanulói, szülői, pedagógusérdekek.

1497-ben ezen a napon Vasco da Gama megkerüli a Jóreménység fokát.
    1906-ban az SOS-t hivatalos nemzetközi segélykérő jelzéssé nyilvánítja a Nemzetközi Rádió-távírási Konvenció Berlinben.
    1928-ban Párizsban bemutatják Maurice Ravel Bolero című művét.
    A Boléro 1928-ban keletkezett. Elmondható, hogy a merő véletlennek és szerencsének köszönheti létét. A szerző ugyanis egy Albéniz-zongoraművet szeretett volna eredetileg meghangszerelni Ida Rubinstejn számára, de a művet egy másik zeneszerző már jogilag lefoglalta magának. Ekkor született meg Ravel új terve: egy olyan mű koncepciója, amelyben ugyanaz a téma ismétlődik egyre nagyobb hangerővel, s mindig más és más hangszereléssel, a ritmus megrögzött állandóságát pedig a pergődob ütései alkotják. A mű először 1928 novemberében hangzott föl először, s éppen lenyűgözően eredeti gondolatai miatt ellentétes reakciókat váltott ki: egy nő például egyenesen kijelentette, hogy a szerző bolond.

1963-ban merénylet John Fitzgerald Kennedy, az Egyesült Államok 35. elnöke ellen Dallasban (Texas). A hivatalos verzió szerint Lee Harvey Oswald lőtte le.
    Ady Endre magyar költő ma lenne 140 éves.

Utoljára szerkesztett: 22.11.17
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Az idő felénk is nagyon vacak . Egész nap szakad az eső !! Olvasom ezt az új eventet , de nem jöttem lázba !! Remélem majd kitisztul a kép !! Lehetne már egy kis szünetet tartani , mert nincs idő a készleteket gyarapítani .

5. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szép délutánt!
    Biborka sajnálom ,hogy felétek rossz idő van,nálunk hétágra süt a nap,14-15 fok van.
    Sajnos engem ez is megvisel,pokoli fejfájásom van már reggel óta.Eddig csak a hidegfront okozott gondot,de most már ugy látszik minden.Amugy is kissé magam alatt vagyok,tegnap éjjel a nővérem kórházba került,most várom a hireket róla.Egyenlőre annyit tudok,hogy 15 liter vizet vettek le róla,mert összenyomta a hörgőket és majdnem elfulladt.
    Na megyek a ládára kicsit sirdogálni.......

6. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szia Ildikó !! Nagyon sajnálom a nővéredet , reménykedjünk , hogy minden rendben lesz !! Borzasztó ilyenkor a várakozás !! Én már az öcsémet ,és a nővéremet is elvesztettem . Melléd ülök a ládára , osztozok a fájdalmadban .

7. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Biborka!
    Köszönöm az együttérzést!Sajnos már én is elvesztettem két testvéremet és a férjem halálát se hevertem ki igazán.Most már csak ketten vagyunk!
    Az is probléma,hogy 100 km-re vagyunk egymástól,nem tudok csak ugy beszaladgálni a kórházba.A telefon is körülményes,mert oxigén maszkban van.
    Várom a hireket,addig üldögélek a ládán!

8. kpe59

9. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Szia, Erzsike.
    Szakmai tanácsot kérnék.:)
    Szerinted fakalapácsért elég a spárgát nemesíteni (750x), vagy a karfiolt érdemes (1000x)? Ugyanis a spárga 2 órával rövidebb érésű és a 750x sem elvetendő?

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Jóóó reggelt kivánok!

Micsoda dömping, te jó ééééég.Van itt mi szem szájnak bukszának ingere.
    Jó játékot kivánok!

Ildikó, mielőbbi gyógyulást kivánok a nővérednek.Szoritunk érte..

11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Egyiket se szoktam használni, de szerintem nem lehet olyan nagy darabszámbeli különbség a kettő között. Ha a fakalapács a cél, akkor én inkább a spárgát választanám. Ilyenkor a negatív hatásokat is figyelembe kell venni, ami ebben az esetben tulajdonképpen egyforma a kettőnél. Most megnéztem, nekem a spárgáé nincs meg, de mint tudjuk, nekem az éréscsökkentés volt mindnél az elsődleges cél.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.15774/

Újabb titokól:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...okól-maraton-2017-november.15782/#post-787432

Utoljára szerkesztett: 24.11.17
    sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hamar be ugrok egy kicsit, legalább le jelentkezek. Meg vagyok, nem vesztem el. Csak a világ mindig ellenem van. Kicsit le ülök a ládára, aztán Ildikóval beszélgetünk. Talán jobb lesz kicsit a hangulatunk. Pocsék idő van, meg aztán.....
    Ez a sok event is...a sok új állat, már követni is elég, mi nincs, az új feladatok folyton jönnek. Na, megyek is, mert Sopánkáné itt kopogtat....Szép estét!

Pepe101966 kedveli ezt.
  13. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Sajnos sokat üldögélek a ládán ,mert nem jó híreket kaptam a nővéremről.Sürgős szívmütétre van szüksége,amibe először nem akart beleegyezni,de végül a fia meggyőzte.Neki azt mondta az orvos ,hogy mütét nélkül nincs egy év se.Pestre a Városmajori Szivcentrumban keresnek időpontot,nem tudjuk mennyit kell várni.Versenyt futunk az idővel.
    Bocs,hogy mindig csak panaszkodok,de jó valakinek kibeszélni a gondjaimat.
    Azért,hogy egy kis jót is irjak,büszke vagyok az unokáimra,mert a Bolyai magyar versenyen az ötödikes Péter 4. a nyolcadikos Benedek pedig 3. lett összevont Vas-Zala megyében.Végre egy kis öröm is.
    Szép estét mindenkinek,nyugodt hétvégét!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Már amennyire szép lehet, ilyen ködös időben. Az eventel haladok, a felröppire kell várni de majd csak

össze jön. A kávét meghoztam, [​IMG] egészségetekre. Mindenkinek kellemes hétvégét.

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Katalin napja van ma. Ilyenkor a néphagyomány szerint a lányoknak megjósolhatják a leendő férjük nevét. Ezen kívül sok helyen “Katalin ágat” tesznek vízbe, hogy Karácsonyra kizöldüljön. És természetesen időjósló hiedelmek is fűződnek a naphoz: “Ha Katalin kopog, Karácsony locsog”. Azaz a Katalin napi időjárással ellentétes idő lesz Karácsonykor.
    És még:
    a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja
    a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja (Patria, Minerva és María Teresa Mirabal dominikai emberi jogi aktivisták meggyilkolásának évfordulóján)
    a magyar labdarúgás napja (az Aranycsapat 1953-as londoni 6:3-as győzelme emlékére)

1487-ben ezen a napon Sforza Bianka Mária milánói hercegnő per procuram (képviselők útján) Milánóban házasságot kötött Corvin János herceggel, I. Mátyás magyar királynak az Edelpeck Borbála boroszlói úrnővel folytatott viszonyából született törvényesített és apja utódául szánt fattyú fiával. (Miután Corvin János nem lett magyar király, ezért a milánói udvar kérésére a pápa a házasságot 1493. november 11-én érvénytelenítette.)
    1927-ben meghalt Rippl-Rónai József magyar festőművész.

Majdnem elfelejtettem a vonatra felszállni. Azért még időben elcsíptem egy járatot... A többire majd jobban figyelek.
    A csőszereléssel nem sokat kínlódok, megterveztetem az útvonalat, legyártom a hozzávaló csöveket, indítom a koktélokat és bezsebelek mindent, amit lehet. Egyelőre a hatodik ablakhoz várom a felreppenőket, eddig 324 csillagos érmém van.
    A többi mini event meg olyan, mintha nem is lenne.

-------------------------------------------------------------------------------------
    Üdv mindenkinek! [​IMG]

1942-ben ezen a napon New Yorkban, a „Hollywood Theater” filmszínházban bemutatják Humphrey Bogart és Ingrid Bergman főszereplésével a „Casablanca” című filmet, melyet Michael Curtiz rendezett.
    Babits Mihály költő, író, műfordító ma lenne 134 éves és 1987-ben halt meg 54 éves korában, Rockenbauer Pál magyar felfedező, földrajztudós, filmrendező.
    Rockenbauer Pál természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője. Legtöbben országjáró kéktúrafilmjeiről, a tévében többször is vetített Másfélmillió lépés Magyarországon, illetve …és még egymillió lépés című sorozatairól ismerik.
    Utolsó kívánságának megfelelően a mecseki Zengő oldalában, Zengővárkony több száz éves szelídgesztenyésében temették el, ahol egy nagy, nyers vörösmárvány kőtömb alatt nyugszanak hamvai.
    Sírjához, amely zarándokhely lett a kéktúrázók körében, minden év novemberének utolsó szombatján emléktúrát szervez a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség. 2017. november 26-án, halálának 30-éve évfordulóján Hosszúhetényből, a Kultúrház buszmegállóból indul 8 kilométeres emléktúra a zengővárkonyi sírhoz.
    A Rockenbauer Pál-emlékfa az Országos Kéktúra vértesi útvonalán és emléktáblája egykori lakhelyén, a budapesti Bródy Sándor utcában.

Vonatok jönnek, vonatok mennek, visznek valamit, hoznak valamit. Szokás szerint majd a végén teszem ki egyben a titokzatos rakományokat.
    Egyelőre úgy néz ki, hogy a villáskulcsok nem szaporodnak úgy, mint az event-gaz, ezért a tölgynél már nem gazat vetek, hanem a szokásos szögletes gabonát. Egyelőre a hetedik ablakhoz hiányzik 20 darab [​IMG], összességében pedig 329, a teljes befejezéshez. Aztán, hogy újra kezdem-e, azt majd meglátom.

Utoljára szerkesztett: 26.11.17
  16. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Szép napot!

Már,ha lehet ilyet mondani ebben a szürke és esős időben.Azért próbáljunk pozitívak maradni!:)
    A vv-ben nem sok extra történik,a szokásos mókuskerék.
    Vonatok nálam is jönnek-mennek,eddig két zerge ami említésre méltó.A többi megy vissza majd.Rózsaólat nekem nem ad xD Az event megyeget,még sok felröpi hiányzik.Lehet,pár kör 0 perceset bevetek.Majd megálmodom még!
    Pepe,a Városmajori Szívcentrumról csak jót tudok mondani,rendben lesz ott minden!
    Most irány a konyha,valamit ebédelni kellene....

Pihentető vasárnapot kívánok!

sutimami57, Fatther, mimi és 2 más kedveli ezt.
  17. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

pjotrovov!Köszi a vigasztaló szavaidat,egyenlőre csak reménykedünk.

sutimami57 kedveli ezt.
  18. pjotrovov

Üdv,
    visszaszaladtam,javítanom kell.Kaptam rózsaszín lovat és kaméleont.Szerintem Fortuna a kancsal szemével rossz felé tekintett véletlenül xD

Na,most aztán már ebéd mert éhen halok.Jó étvágyat nektek is!
    Kis vasárnapi múzika:

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Szervusztok...

Ma végre újból kimozdultam otthonról és elmentem megnézni a Stefánia Palotát.
    Mindig vonzottak a szép épületek és nem is csalódtam benne.
    Egy klub létesítését kezdeményezte báró Atzél Béla műgyűjtőa 19.században,azzal a céllal, hogy az előkelő társaság számára egy nyári üdülőhely jöhessen létre. A kor nemessége hiányolta ugyanis, hogy a Margitszigeten kívül a főúri rendnek nincs másik kiránduló és szórakozóhelye.
    Eszterházy Mihály gróf elnöklete alatt megalakult egy társaság, amely elhatározta, hogy félmillió forint részvénytőkével létesít egy klubot a nyári kaszinó felépítésére.
    1893 áprilisában indult meg az építkezés Meinig Artúr német származású építész tervei alapján, közvetlenül a Városliget szomszédságában a kor legelegánsabb és legforgalmasabb korzóján a Stefánia úton. .
    Itt összesen hat holdnyi telket tudtak megvásárolni 120 ezer forintért, amin1893 áprilisában meg is indult az építkezés.Ünnepélyes megnyitója 1895.május elsején volt.

A klub tagjai mágnások, főurak voltak, akik a nyarat itt töltötték, kártyázással, beszélgetéssel és egyébb kellemes időtöltéssel.A klub tagsági dij, igen tetemes summa volt.
    A butorzat az teljesen megsemmisült, illetve ki tudja, hogy hová tüntek el.Ma rendezvényeket , esküvőket lehet tartani a csodás termekben.

Nagyon szeretem az ilyen szép épületeket és elképzelem magmat, amint éppen egy báli forgatagban veszek részt.Jó jó, csak egy pillanatra csuktam be a szememet, de hamar ráébredtem, hogy én csak nézelődő vagyok!!!

Megyek is, mert már a kapa táncol a kezemben.

Utoljára szerkesztett: 26.11.17
    mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  20. pjotrovov

Mari,klassz helyen jártál!Engem is lenyűgöznek a régi,szép épületek.Mennyi mindent tudnának mesélni.....

A felhősor kész,majd meglátom mit szedek pluszban ki... Vonatozok még mindig.Figyeljetek rá,hogy holnap 14:00-kor bezár a bazár!;)
    Lassan elköszönök,holnap hétfő (nagyon utálom).:wuerg::wuerg:
    További szép estét mindenkinek!

-elzemari-, mimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.