Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Ideértem én is, ami kész csoda, mivel a lányom szétrobbantotta a házat karácsonyi nagytakarítás címen.Már haladunk, csak a konyha és fürdő van hátra, miközben gurulnak ki a kezünk alól a szülinapi torták. De ez még nem elég, Orsi készített egy csinos mézeskalács házikót, amit a többiek megláttak és egyből kellett nekik is. Bizony elkelne Sütike összes Síva keze:oops::oops:
    De jól érezzük magunkat, talán egész évben nem nevettünk ennyit mint ezekben a napokban(pedig az sem volt kevés)
    Kívánok nektek is vidám készülődést: Lujza

Fatther, mimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Jó hangulatú készülődés még jobb hangulatú karácsonyt hoz magával...
    Én most nem egyszerre fordítottam fel a házat, hanem minden nap egy keveset csináltam meg. Így is nagyon jól haladtam, nem sok van már hátra.

Nem volt ám az olyan nagy gond, hogy lemaradt a kávé...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be robbantam én is...Lujza, annyira hiányoztál! Most én is nevetek, ahogy olvastalak, el képzeltem az állapotokat! :) Szuper lett a torta, és a házikó is nagyon szép! Én is elégedett vagyok magammal, Mindent el intéztem a mai nap folyamán, az összes ügyintézés, bevásárlás, minden be van fejezve, holnap nálam is kisebb robbantás lesz, aztán csütörtöktől indul a konyhai szolgálat. Igaz, a nap közepén már azt mondtam, én is robbanok, mert 3-szor kellett haza mennem a városból, mire végre, be tudtam fejezni a dolgaimat. Közben be köttettem a karácsonyi ajándékomat is, egy szép új gáztűzhelyet. :D A gázossal remekül el szórakoztunk, miután mindent meg mutatott, mi hogy működik, utána közölte, hogy az enyém a terep, szépen csináljam meg, amiket mutatott. Na, mondom, én itt biztos el égetem a karácsonyi sütiket.....jókat nevettünk, de meg dícsért, hogy nagyon ügyes vagyok. Hát, tudom én azt......:D
    Holnap ki kell próbálnom a pizza sütő funkciót, bár én inkább a grillezőt szeretném, de majd szép sorjában. Ez is olyan, mint az okos telefon.....meg kell tanulni, mi hogyan van. Délelőtt az óviban voltam karácsonyi ünnepségen. Jól szórakoztunk. Jó volt együtt.

Most, hogy a végére értem a dolgoknak, meg a sok idegességnek, most érzem kicsit fáradtnak magam, hamar le is fekszek ma, és el merülök egy jó könyvben, amit az este kezdtem el olvasni....jaaaaa, hiszen azért vagyok fáradt, jut eszembe..:D :D :D Keveset aludtam, korán keltem. Sebaj, holnap helyre állok, aztán az összes kezemmel hatalmasakat fogok dolgozni. :) Kellemes, szép estét!

Fatther, brozsa és mimi kedveli ezt.
  4. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Sziasztok!
    Végre van hirem a nővéremről.Túl van a mütéten,jelenleg az intensiven van,de a körülményekhez képest jól van.
    Bocs,hogy a karácsonyi készülődések közepette ilyen hirrel zavarlak Benneteket,de nekem ma az egész napom azzal telt,hogy a telefont lestem.Aztán ugy gondoltam,hogyha elpanaszkodtam a betegségét,akkor arról is illik szólnom,hogy talán most már minden rendben lesz.Azért egy nyitott szívmütét nem kis dolog.Nekünk az lesz a legszebb karácsonyi ajándék,ha nem lesz semmi gond a továbbiakban.
    További készülődést és békés,boldog karácsonyt Mindenkinek!

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Karbantartás:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/karbantartás-2017-12-20.15879/

Közlemény:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/kompenzáció-a-napi-belépési-bónusz-problémái-miatt.15876/#post-798327

1590-ben ezen a napon halt meg Ambroise Paré 16. századi francia orvos, "a modern sebészet atyja" és a patológia megalapítója.
    Pályáját borbélyként kezdte, majd katonaorvosként folytatta. Számos általa kifejlesztett eljárással segítette a betegek és sérültek gyógyulását, amivel idővel nagy ismertségre tett szert, ezért számos uralkodó udvari orvosaként is működött.
    Paré 1510-ben született a franciaországi Bourg-Hersentben, közel Lavalhoz. Apja borbély volt, és borbélyként az akkori idők szokása szerint a feladatai közé tartozott a nyiratkozás mellett a különböző szúrt, vágott sebek, ficamok kezelése is. Paré az apja mellett tanulta ki a borbélymesterséget, beleértve a sérülések akkori kezelését is. Később elkerült a párizsi Hôtel Dieu kórházba, ahol felcserként dolgozott.
    Munkássága során számos újítást vezetett be, sokkal hatékonyabb orvosi beavatkozásokat eredményezve, ezen kívül számos protézist, működő művégtagokat, fogsort, de még műszemet is készített. Érdeklődött a fejlődési rendellenességek és a fertőző betegségek iránt is.

Az új tűzhely biztos sok örömet fog szerezni, és sok finom sütit is süt majd neked.

Reméljük minden rendben lesz.

Karácsonyeste event ismertetője:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/karácsonyeste-2017.15880/

Karácsonyi retro tárgyak vására:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/karácsonyi-retro-tárgyak-vására.15883/

Utoljára szerkesztett: 20.12.17
    sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

Sziasztok! Köszönöm, hogy el hoztad a sikeres műtét hírét, Ildikó! Szívből kívánom Nektek a legszebb karácsonyi ajándékot, folyamatos javulást, gyógyulást a nővérednek!Nektek kitartást, türelmet, erőt, egészséget!

Nagyon megy a dógozás, még a fürdőt, és a hálót kell ki takarítanom, a tegnapi állapothoz képest hatalmas a változás...:D A gáz ki bontásakor az a jó kis habos csomagolás szépen be takarta a fél házat műhóval.......a por az meg a fűtéstől....na, nem baj, nem unatkozok legalább.

El olvastam az eventest. Jó kis event lesz, aranyos, tetszik, ez a fajta megoldás szimpi, mint az öltöztetős, azt is szerettem. Jók az ajándékok is, felhő sor kupac, aztán, a FA, ami nem fa......ami nem igazán tetszik, az a hosszú gaz, de legalább nem kell sok belőle.
    7500 növény kell, 825 felreppenő. Ne feledjük el, a gazdakörrel kezdünk! :D
    Na, megyek is, mert munka van...szép délutánt!

Fatther, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Ma elmentem operába, mert égett a ház, sőt holnap is égni fog.
    Ildikó! Örülök, hogy jól van a nővéred, remélem mihamarabb felépül.Szorítok neki, add át ismeretlenül is a jókívánságaimat.
    2 órakor az egész család elvonul influenza elleni védőoltásra, utána kezdem az eventet.
    Sok sikert hozzámindenkinek

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok!

Beugrottam a jelenlétit aláírni, és már ha lassan is de megyek tovább. Ildikó örülők a nővéred sikeres műtétjének, s kívánok gyors felépülést neki. Lujza még mindig jársz az operában, csak rá ne fizess . Vigyáz magadra csak annyit csinálj amit el bírsz. Na el is tűnők sziasztok.

Fatther, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Inkább most beköszönök, mert utána irány a [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Persze hogy learattam. :)

Fatther, sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép napot!

Mimi ne sokáig takarítsál, mert nemsoká kezdődik az event. Én most léptem be, de vigyáztam le ne arassak. Remélem sok felröpít ad, legalább az legyen meg. Csak hozok egy kis kávét, [​IMG] hogy felfrissüljetek a sok házimunka mellett.[​IMG]Megyek is le ne késem az eventet.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nagyon jókor jöttem, köszi a kávét.
    Gazdakör kész, eventgaz földben. Mehetek folytatni a sütést. Nem takarítottam ma, rájöttem, még piszkolok a liszttel-egyebekkel.
    Viszont kész minden hozzávaló a sütikhez, nagyrészt ki is sült. Most kell kicsit nyújtóztassak.

Olvastam Bekonál:
    Mostantól denevér néven találjátok meg a pajtában is és a piacon is a denevért.
    Sikerült a módosítást átvinni a rendszeren.
    A korábbi Mekegő táncos elnevezésű dekort Bégető táncos néven találod meg a játékban mától.
    További derűs készülést!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  12. sutimami57

Sziasztok! Végig dolgoztam a napot, de azért event kezdésre be szaladtam. Milyen jól tettem! össze szedtem a sok ajándékot, és fülig vigyorral mentem vissza a konyhába. :D :D nagyon örülök a sok jó kis ajándéknak, csomagot is átvettem, gazdakört befejeztem, állatkáktól is be zsebeltem a meglepiket. Jó ez a kezdés, tiszta karácsonyi hangulatom van. Meg sütöttem a lapokat, 2 lapot a tangónak, 4-et a mézes krémesnek, meg a pizza sütőt is ki próbáltam. tesztelés sikerrel járt, minden szépen meg sült, semmit nem égettem el. Remélem, azért még a későbbiekben is ilyen óvatos leszek. Holnap kencézem a lapokat, meg csokizok, meg főzök, m,eg salátázok, meg egész nap közb en mosogatok, ja, meg eventezek is...:D Szép estét, jó készülődést! Én meg megyek a kis farmra, mert ezt a napsütéses kütyüt sehol a világon nem találom.

Fatther kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ma én se álltam meg, még van valamennyi sütnivalóm. :D A mára tervezett dolgok elkészültek.
    Aludjatok jól!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Tegnap egy kicsit eltűntem, de nem voltam itthon egész nap, csak este hét körül értem haza, akkor volt a reggeli aratás és az event kezdés is egyben. Területenként 60 körüli felreppenőt kaptam, a legalsó két karácsonyfát már fel is díszítettem most reggel. Azért kezdtem itt alul a táblát, mert ott vannak a számomra értékes jutalmak, gondolom kitalálta már mindenki, hogy a titkosokról van szó.
    A felhősorokat átvettem, de egyelőre még csak az egyiket indítottam el, a másikra való kütyük kint vannak valahol, valamelyik területen, majd ha lesz időm, akkor megkeresem őket.

Tegnap volt a csillagászati tél kezdete, a téli-napforduló napja. A téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja.
    Magyarországról nézve a téli napforduló idején a Nap 19° magasan delel, s csupán 8 órán keresztül tartózkodik a horizont felett.
    Az ellipszis alakú pálya miatt a Nap-Föld távolság az év során mintegy 5 millió km-t ingadozik. A földpálya Nap közeli pontja a perihélium, amin december 22-én tartózkodik a Föld. A Nap-Föld távolság perihéliumban 147,1 millió km. A Föld a Naphoz közelebb gyorsabban, a Naptól távolabb lassabban halad a pályáján. (Kepler 2. törvénye)

Tegnap volt 49 éve annak, hogy fellövik az Apollo–8-at, melynek küldetése a Hold másik oldalának megtekintése volt.
    1476-ban december 22-én Budán házasságot kötött Mátyás király és Aragóniai Beatrix.
    Mátyás családja a korabeli főúri szokásoknak megfelelően már a gyermekkorában házassági terveket szövögetett számára. 1455-ben Hunyadi János megegyezett Cillei Ulrikkal abban, hogy Mátyás feleségül veszi lányát, Cillei Erzsébetet. Mivel azonban a menyasszony 1455-ben hirtelen meghalt, a házasság nem valósulhatott meg.
    Míg Mátyás fogságban volt, 1458 elején nagybátyja, Szilágyi Mihály megegyezett Garai Lászlóval, hogy Mátyás feleségül veszi Garai lányát, Annát. Később kiderült, hogy Mátyás viszont Prágában, szabadulása fejében, megegyezett Podjebrád Györggyel arról, hogy az ő Katalin lányát veszi el. Ez a házasság 1463. május 1-jén létre is jött, de Katalin már 1464 tavaszán, 15 éves korában meghalt gyermekszülésben.
    A legendák szerint Mátyás nagy szerelme Szép Ilona volt, aki a szerelmi bánatba halt bele. Az álruhás király megismerkedésükkor nem fedte fel előtte személyazonosságát. Amikor Ilona megtudta, hogy szerelme azonos a királlyal, belehalt a felismerésbe, mert reménytelennek gondolta közös jövőjüket.
    Mátyás egész életében élénk érdeklődést mutatott a női nem iránt, és ezt a környezete is jól tudta.
    Az 1470. évi bécsi látogatásakor ismerkedett meg egy steini gazdag polgárleánnyal, Edelpeck Borbálával. Elhozta Budára, maga mellett tartotta, és a kapcsolatukból született 1473. április 2-án Corvin János. Ez a hosszú ideig tartó viszony a jelek szerint igazi, nagy szerelem volt, és mérsékelte a király kalandozó kedvét. Mátyás második házassága előtt, 1475-ben azonban végkielégítést fizetett a hölgynek, és elküldte az országból, akinek így el kellett hagynia hároméves fiát is.
    A király 1474 októberében, a csehekkel és lengyelekkel vívott háborúban, a „boroszlói táborozás” idején kapta meg a jó hírt, hogy I. Ferdinánd nápolyi király hajlandó hozzá adni Beatrix leányát.
    Mátyás számos előkelő magyar úrból álló kíséretet küldött Beatrixért Nápolyba.
    1474. szeptember 5-én volt az eljegyzés, a 14 évvel idősebb Mátyás, aki akkor már 10 éve özvegy volt. A házasságot képviselő útján Nápolyban 1476. szeptember 15-én, majd Budán 1476. december 22-én kötötték meg.
    Mátyásra nagy befolyást gyakorolt, különösen a fényes udvartartás kiépítésében, a humanisták támogatásában volt nagy szerepe, ugyanakkor Mátyásnak magyar környezetétől való elszigetelésében is.
    Mátyásra a jelek szerint nagy hatást gyakorolt a feltűnő szépségű és nagy műveltségű itáliai hölgy. Mátyás minden bizonnyal beleszeretett csinos és okos feleségébe, és megbeszélte vele gondjait, beleszólást engedett neki az államügyekbe.
    Hamarosan kiderült azonban, hogy Beatrixnak nem lehet gyermeke, azaz Hunyadi Mátyás dinasztiaalapítási terveit kudarc fenyegeti, nem lehet törvényes utóda. A király ettől kezdve minden eszközzel házasságon kívül született fia, Corvin János örökösödését kívánta biztosítani.
    Mátyás tervei Corvin János örökösödésére nem tetszettek a királynénak, aki abban reménykedett, hogy megkoronázott magyar királynéként ő maga örökölheti majd a trónt. Mátyás még apósát is kérte, hogy segítse lányát meggyőzni, de az ellentétek felesége és fia között csak fokozódtak.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.15886/

Üres felhők vására:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/2017-évi-üres-felhők-vására.15878/

Boldog aratás napja:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/boldog-aratás-napja.15885/

Tárgyválogatás:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/tárgyválogatás-2017.15877/

Teljesen jó ez a hosszú gaz, meg persze az is, hogy a héten estés vagyok, így nagyon jól haladtam a sütéssel. Kész vannak a lapok, amit holnap töltök meg, kisült a sajtos rúd is, a zabpelyhes tallért már tegnapelőtt megsütöttem. A tervek szerint még egy torta lesz, amit nem kell sütni, hasonló, mint a kókusztekercs. Ezek mellett még a takarítást is be tudom fejezni, és kényelmesen várom az ünnepet.

Utoljára szerkesztett: 22.12.17
  15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Opera, meg készülődés, ez egy kicsit sok nekem. Igaz, hogy többen vagyunk rá, de több minden is kell. Ennek ellenére imádom a karácsonyt, a készülődést, a zsezsegést.
    Az event halad, megvárom, míg összejön a mennyiség, aztán gyorsan mindent befejezek.Most még megfőzök 2 krémet, aztán elteszem magam holnapra. Legyen szép estétek: Lujza

16. kpe59

Csak szép lassan óvatosan mindennel, hogy az ünnepekre csak az alapfájdalom legyen, azt meg a karácsonyi hangulat tompítja majd.
    Ahogy összejön egy ablakhoz a beadandó, azt be is adom, most könnyű követni, hogy menni kell még.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

Sziasztok! Én is elégedett
    vagyok magammal...:) Meg van a napi sütizés, meg minden, amit terveztem.
    Holnapra is sok a tenni való, de meg lesz az is. Event is halad, igaz, lassan nő a gaz, de most nem is baj, hogy nem kell rohangálni. Én is be adom mindig, ha van gazam, mert a hiányzó ablakokat könnyű össze adni...:D Fáradt vagyok, de jól érzem magam. Kivéve, hogy a szeletelő dobozommal nem csak a gyümölcsöt kockáztam fel, hanem az egyik ujjam
    is, így aztán egy kézzel kissé nehézkes az írás. Újjam van, csak bagyulás. :) :) Köszi a híreket, okosságokat, és mindent, amit találtam! Szép estét!

Fatther, mimi és Pepe101966 kedveli ezt.
  18. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Mára nem sok munkám maradt, egy kis takarítás, lapok betöltése, kicsi udvar rendezés, ilyesmik...

1469-ben ezen a napon Firenze fejedelme két oroszlánt küld ajándékba I. Mátyás magyar királynak, a diplomáciai viszony javításának szándékával.
    1672-ben Giovanni Domenico Cassini felfedezte a Szaturnusz egyik holdját, a Rhea-t.
    Campani távcsöveivel Cassini négy Szaturnusz-holdat fedezett fel. Ezek mai nevükön Iapetus (1671), Rhea (1672), Tethys (1684), és Dione (1684).
    1888-ban Vincent van Gogh levágja egyik fülét.Provance-ban lenyűgözte a természet szépsége, lázasan festett. Magányosnak érezte magát, ezért megkérte Paul Gauguint, akit Theónál ismert meg, hogy látogassa meg. Gauguin 1888. október 23-án érkezett Arles-ba. Eleinte minden rendben volt, közösen dolgoztak, de van Gogh idegei egyre feszültebbek voltak, a megfeszített munka és a nem megfelelő életmód robbanással fenyegetett. Egyre többet veszekedtek, míg 1888. december 23-án az udvaron van Gogh borotvával megtámadta Gauguint, aki elmenekült. Van Gogh ezután hazament, és a borotvával levágta a bal fülét. Elmegyógyintézetbe került.

19. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt! Indulás előtt beköszönök. Jó napot a dologhoz. Event nekem is megy, én is adogatom folyamatosan.

Nem jól kattintottam, itt maradt a reggeli köszönésem. :(

Eventgaz már nem kell, még másfél adag felröpi kell, utána a kincsesládát is megkapom. :) A felhőt már beüzemeltem.

Két százas terménybónuszt pörgettem ki egymás után. Ilyen a farmos történetemben még sosem volt. [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

Nekem már az egy kipörgetése is szenzáció számba ment, a kettő még nagyobb öröm.
    Én 16 felreppenőre vagyok a felhőtől, a következő aratáskor meg is lesz. A gazból némi túltermelésben leszek, mert nem számoltam semmit, csak saccra vetettem reggel. Így aztán minden gond nélkül meg lesz az aranyas ládikó is.

A nagy kapkodásnak ez lett a bosszúja, hiába mondtuk neked, hogy lassíts egy kicsit... Egyik munkát se csinálja meg helyetted senki, megvár minden. Ami meg nem lesz kész, az nem is volt olyan fontos.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.