Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Megint egy kicsit elnémultam, de egyszerűen alig van időm. Épp csak olvasni és a híreket összeszedni szaladtam be. (milyen jó is, hogy legalább itt tudok szaladni, bár ez azért túlzás, nagyon lassú a gépem, nem gazán szaladgál)
    Marikánk megint brillírozott a kirándulása leírásával! De tőle nem is várunk mást! Igazi idegenvezető. Azt szeretem benne a legjobban, hogy nem csak a történelmi részt írja le, de a saját kalandjait és gondolatait is.

Lujza!
    Minden tiszteletem, csodálatom a Tiéd! Nagyon irigylem ezt a gondolkodásmódot, életfelfogást. Sajnos nekem nem igazán megy. Én türelmetlen és nem beletörődő vagyok, ezért talán többet is kínlódok, de nem tudok rajta változtatni.

Be kell fejeznem, pedig most többet akartam írni, de csörgött a telefon, a leánykám akar engem és ez nem 10 percig fog tartani.

Majd később talán még tudok jönni!
    Eszter

2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Teréz, a Terézia női név rövidülése. (Brunszvik Teréz az első magyarországi óvodák megalapítója)
    1976-ban ezen a napon a stockholmi Nobel-díj bizottság úgy dönt, hogy ebben az évben nem osztja ki a Nobel-békedíjat.
    1864-ben megszületett Louis Lumière francia kémikus, a filmművészet és a filmgyártás úttörője.
    1917-ben meghalt Mata Hari (er. neve Margaretha Geertruida Zelle), holland táncosnő.
    Ma van:
    A Fehér bot (a vakok és gyengén látók) nemzetközi napja (1988 óta)
    Nemzetközi Gyalogló nap
    Ölelés világnapja
    A kézmosás világnapja (UNESCO)

A farmon minden változatlan, a nemesítés sem ad kiemelkedőket, azért a lendületem nem csökken.
    Tegnap ellátogattam a vidám parkba, de nem sok sikerrel jártam. Ma még teszek egy próbát, aztán hagyom az egészet.

gyongyvergazda és .Emama. kedveli ezt.
  3. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

100 zsetont szereztem a kalózoknál!!!! Ezek megmaradnak ugye? Mert akkor majd még gűjtök hozzá legközelebb. Nagyon fáj a fogam egy sárkénytojásra.,
    Eszter ugye elmeséled, hogy hogy van a hercegnő?????

4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Biborka köszi a kávét, Lujza neked meg a reggelit, Örülök hogy a ládán ülés ilyen sokat segített, igaz mi is melléd kuporogtunk. breki ez nem igaz hogy te is ilyen korán keltél, és még kávét is hoztál nekünk. Valdemáral nem vagyok jobban, mindég kevés pontot ad. Azt akarja vegyek magamnak belépőt, de azt ugyan várhatja. Na megyek később be nézek.

vagone52, gyongyvergazda és jolanda1948 kedveli ezt.
  5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szép reggelt kivánok...
    ha ölelés világnapja van, akkor.[​IMG]

-Szamoca59-, gyongyvergazda és .Emama. kedveli ezt.
  6. kpe59

Most olyan irigy vagyok, hogy azt ne tudd meg... [​IMG] Egyetlen vigaszom, hogy megint láthatom Csipikét a trabival... Meg az, hogy látom, másnak sikerül. Nekem eddig sikerült a két belépőmből egy zsetont csinálni nála... Ezen felbuzdulva elmegyek hozzá még egyszer.
    -----------------------------------------------------------
    Kezdem azt látni, hogy a vidámparkban nekem nem terem babér...
    Megyek is a dolgomra, annak több értelmét látom.

Utoljára szerkesztett: 15.10.14
  7. csipike2010

Elrobogok operába, majd dél körül érkezem: Lujza

8. -elzemari-

halihóó..
    Ma nálunk nyúlpaprikás lesz , mert sikerült egy nyulat fejbevágni...

9. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Halló, halló kedves hallgatóim, itt a Jutus rádió!

Ma reggel már több levél is érkezett a szerkesztőségbe, lassan előkerülnek a régi olvasóink is.
    Csillagzafir, Biborka,
    Csipike. Reméljük a többiek is felbukkannak.

Sajnos hallgatóim erre felé az időjárás úgy döntött, hogy eldugja a napot! Vastag felhő borítja az eget. Cidri is van, szoktat bennünket a télhez.

Szerkesztőség kérésére elmondom, hogy a Kérdés kvíz október 13-án indult.

A már feltett kérdéseket az érdeklődök a "2296", "2327", és a "2328"-as hozzászólásnál találjátok."

Sajnos eddig nem kellett felvenni "közmunkásokat", a megfejtések tömeges értékeléséhez.

Segítsetek, hogy pár embernek legyen egy kis munkája és jövedelme! Köszönjük!

A mai kérdéseink:

1.) Hol található Magyarország 2 legrégebbi épülete, és mikor épültek?

2. ) Hol található Európa legmagasabb keresztény temploma, hány évig építették?

3.) Melyik volt az a három Európai ország, ahol az 1920-as években még nem szabályozta törvény
    a munkások munkaidejét?

4.) Mikor volt az első világgazdasági válság?

5.)Mi volt a neve az első, Magyarországon-még Szent István által- veretett pénznek?

6.) Milyen fizikai kísérletről híres a pisai ferde torony?

Kedves hallgatóim! Igyekszünk olyan kérdéseket feltenni, amit minden korosztály ismerhet, olvasmányokból, Tv- ismeretterjesztős műsorokból, tanulmányokból, vagy akár, ha volt olyan szerencséje és lehetősége- az utazásai során ismerhetett meg.

Eddig még nem tettük közre a Nyereményeket.

A Fő díj: 3 nap teljes ellátással a Jutus tanyán.

2-ik helyezett: Répás -almás csatni

3-ik helyezett : Cukkinis süti

4-ik helyezett: Töklekvár

Kedves hallgatóim!

Várjuk a megfejtéseket jutus49 postára!

Kellemes napot mindenkinek,

Breki társunknak köszönjük a kávét, Lujzi testvérpárnak a finom reggelit.

Itt a Jutus rádió hangja szólt!

gyongyvergazda, jolanda1948 és .Emama. kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

11. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Szép jó napot nektek.
    Nálunk ma ilyen az időjárás[​IMG] reggel óta dörög villámlik és sötét van.Neeem szeretem.
    Marika köszönöm a beszámolót,így legalább láttam a nevezetességeket.
    Lujzi tudtam,hogy hamar kiteszed a szűrét Sopánka asszonyságnak,hozzám be sem mer lépni.
    Jutus a rádiód nagyon szűkszavú egy bizonyos meglepetés buliról.A fészen elsuhant mellettem egy fehér limuzin,benne egy ismerős arc
    pezsgős pohárral a kezébe,különterem egy étterembe,szerető családi kőrbe.Vagy elkerülte ez a híradás a figyelmemet?
    Pjotr már hiányoltalak én is.Erzsike írta,ma van az[​IMG] világnapja,akkor én is ölelek mindenkit

gyongyvergazda kedveli ezt.
  12. kpe59

Kicsit nem vagyok és úgy megszaporodnak a hírek, hogy nem győzöm a fejem kapkodni...

Szamártenyésztés:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szamártenyésztés.11333/

Iá-iá-füles-csacsink-színi-képzőbe-jár:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/iá-iá-füles-csacsink-színi-képzőbe-jár.11335/

Küldetés-a-gazdakörben:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/küldetések-a-gazdakörben.6870/page-2#post-76573

Az-opera-szelleme event ismertető:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/az-opera-szelleme.11334/

----------------------------------------------------------
    Azt meg majdnem elfelejtettem, hogy megerősítettem a szirt szaladó (198.) rangomat a bahán. A következő névadásig 527.956 baha tp-t kell gyűjtenem.

jolanda1948 kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! megjöttem az operából. Megnéztem az eventet, én nem igazán szeretem a tenyésztős feladatokat, de ezt megcsinálom, ,ezt egész jók a nyeremények. Remélem, hogy lesz mellé ikertenyészet, és SZT akció is.
    Most egy kis pihi, aztán beugrunk Egerszegre némi ügyeket intézni. Közben azért majd itt is leszek: Lujza

jolanda1948 kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Sajnálom , hogy a reggeli kávé nem érkezett meg , nálam még most is ott gőzölög !! Reggel óta szakad az eső , dörgött villámlott !! Többször elment az áram , ilyenkor félek , hogy meghibásodik a gépem . A szamártenyésztést nem tudom csinálni , mert nincsen csak pár szupertápom !! Szamaram az van bőven !! Ez előző eventél felhasználtam a feladathoz kért állatok tenyésztésére !! Pedig gyártom a tápot , de elég nehezen szaporodik !!

jolanda1948 kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Most értem haza egy olyan útról, amit az ellenségemnek sem kívánnék, na meg egy olyan dolgot próbáltam elintézni, ami talán nem az én dolgom lenne......

Koppí! A rejtvények megfejtése nem kötelező! Csak a játék kedvéért kezdtem bele. Nem olyan népszerű, mint gondoltam, de, ha már elkezdtem akkor be is fejezem...... (tanuló pénz)
    :))))))

Lujzi! Nagyon örülök, hogy már le is lakatoltad a ládát?! Ennek nagyon örülök! Így kell ezt csinálni! Remélem nem rugdostad meg a ládát? Talán lesz még rá szüksége valakinek...:)))

Jolandám! Nagyon szemfüles vagy! Igen volt nagy meglepetés, de nem akartam senki érdeklődését elvonni a játéktól.........

Erzsike! Köszi az infókat. Olyan jó, hogy kényelmes itt nézhetjük meg az újabb eseményt.. Nekem legalább is.

Gratulálok, az eredményhez!

A cirkuszba beváltottam a 10000 -es Bahamát. Talán gyorsabban haladok én is a "szamárlétrán".!

Na megyek is tovább, mert le kell szűrnöm a levest, meg a sóskát dobom össze..

Itt nem esik, csak igencsak borús az idő.....

16. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot!:)
    Jöttem mindnyájatokat megölelni!:) [​IMG]

jolanda1948 kedveli ezt.
  17. kpe59

18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

http://gift.imgsrv.karacsony.hu/5/3/9/9/0/3/5399033455848.jpg

Biborka ezt a tenyésztést, pedig jó volna meg csinálni, mert nagyon szuper ajándékok lesznek még felhősort is kapunk.
    Nagyon szép képet hoztál. Erzsike gratulálok [​IMG] a szigeti szintlépésedhez.

jolanda1948 kedveli ezt.
  19. csipike2010

Sziasztok! Megjöttem az ügyintézésből is, most már itthon is maradok reggelig. A holnapi napom még bizonytalan, majd a doktor eldönti. Mert ugye én önálló ember vagyok, azt csinálom amit mondanak, és oda megyek, ahová küldenekxDxD
    A farmon szamarak és tyúkok vannak. Erzsike nem hallottál valami SZT akcióról?????

Csillagzafír kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Halihóóó, Lujza,
    remélem nem gond, ha én is hozom a hirt!!
    Szupertáp akció!

Az akció időtartama:

Az akció kezdete várhatóan: 2014.10.15. (szerda) 17:00
    Az akció vége várhatóan: 2014.10.19. (vasárnap) 22:00

Az akcióról további részletek >> ITT << olvashatóak.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.