Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap A Gál, Gallusz név régi magyar formájának, a Gálosnak a rövidülése. Gallusz kelta (ír) eredetű Gallo név latinos Gallus formájából származik, a jelentése gall, azaz ehhez a néptörzshöz tartozó. A gall a latinban kakast jelent. (Huszár Gál – református püspök, reformátor)
    1965-ben ezen a napon a New York-i világkiállításon elássák a második Westinghouse időkapszulát, melynek tervezett kinyitási ideje 6939.
    1854-ben megszületett Oscar Wilde angol író, költő.
    1981-ben meghalt Várnai Zseni József Attila-díjas magyar költő, író.
    Ma van az Élelmezési világnap (1979 óta) és a Kenyér világnapja.

A farmon még nem jártam, mert a reggeli ügyintézés fontosabb volt.
    Kész van az első adag munka, ma pihenő, holnap újabb roham következik.

sutimami57 és .Emama. kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Gratulálok, nagyon ügyes vagy! :)

Szia Erzsike! :) Már azt hittem ma nem is fog elindulni a nap ;)

6939? Nem túlzó ez egy kicsit?o_O Ki fog akkor emlékezni arra, hogy valahol van eldugva egy időkapszula amit ki lehetne nyitni?:p

Utánaolvastam azért, mert erről sosem hallottam, érdekes elképzelés mindenesetre :)
    Remélem tudsz ma pihenni a következő roham előtt! :)

sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

Azt hiszem ez csak rajtam múlik, senki máson. Ezt terveztem mára: [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Pár perc pihenés erejéig beugrottam...most egy hatalmas csésze kapuccínót iszogatok, mivel a szagelszívó zsírtalanításával sikeresen meg tettem a torkommal is..kicsit beszippantottam.......kómás is vagyok. :D :D :D

Randa munkába kezdtem, de muszáj, mert a nyáron elmaradt. Kilétráztam magam a napokban, de mivel lopva tudom csinálni a saját munkámat, jól elhúzódik. Ma is lassan abba kell hagynom, mert miután a gáz környéke ragyog, mint a tücsők hátsó fele, a szagelszívó hó fehér, neki állok főzni, utána még egy órám lesz mosogatni, és egyéb, esetleg egy-két szekrény kipakolására, utána mennem kell a barátomhoz, mert megint gondja van a gépével. Nekem is van, de hozzám senki nem jön.......

Csipikének gratulálok, egyre jobban szeretem ezt a tündéri kutyát.....

Marikának, Koppinak köszönöm a híreket, a tájékoztatást, még ha nem is pozitívak a témák, akkor is jó tudni róla, merre hány méter......

Erzsikének is köszönöm a híranyagot, és meg vallom őszintén, amikor meg láttam a mai elő irányzott tevékenységét, bizony, el kapott az irigység......sajnos, most nem tudok pihenni, mert a hét végén Pesten leszünk, és ami hajt, az, hogy a kicsi kutyus is Pesten boldogítja a gazdiját, ezért most kell takarítanom a konyhát, mert a kiskutya mellett nem szabad zsíroldózni, domestos, egyebek.......szóval, futok is tovább, és majd érkezem...... Jó étvágyat az ebédhez, kellemes délutánt!

5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Erzsike erre be fizettek, hogyan bírnád ki te aki örök mozgó vagy hogy egész nap lazsáljál. Sütike megint a munkába menekültél, egyre kevesebb időd jut ránk, Pedig nézd mit hoztam neked.

Utoljára szerkesztett: 16.10.14
    .sutimami. kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Nálunk kisütött a nap! Hurrá...:D:D

Korallkirálykodom és lett 44, azaz negyvennégy banánom. Honnan a bánatból tudnék meg egyet szerezni?
    Ugyanis pont ennyi híja van a 9. szentély kiváltásának. Itt ezen a farmon ez a 175. szinten leledzem.
    Érdekességként a 3-as számú farmomon, már összejött ez a kamra is, hogy csináltam? ;) Pedig ott mindössze 131. ken járok...és sok mindenem nincs is kiváltva..., de a kamrák immár nyitva állnak előttem... ott ! :)
    Itt meg görcsölök...:D

.sutimami. kedveli ezt.
  7. kpe59

Pont ezért, mert sok mindened nincs kiváltva.
    Egy banánt meg úgy lehet szerezni, hogy gyorsan-hamar lépsz egy szintet és már lesz felesleged is...[​IMG] Jaaa, hogy ezzel nem mondtam újat? Tudom ám, csak nem tudtam kihagyni...

.sutimami. kedveli ezt.
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Koőpi! Én már rég belekeveredtem, hogy mit kellene kiváltani abból a kevés aranybanánból:(. Most várakozó állásponton vagyok, semmit nem csinálok a szigeten, csak hagyom, hogy gyűljenek a banánok. Aztán majd egyszer........
    megnéztem az új eventet, mármint az opera szellemét. Próbáltam kiszámolni, hogy hány SZT-pt eszik meg, de szerintem ez nagyon sok. Nem tudom, majd meglátom mire jutok. Lehet, hogy semmire.
    Megyek és követem Erzsikét. ma délután én is ilyen aktív akarok lenni.

.sutimami. kedveli ezt.
  9. Koppi

Naná, hogy így csináltam ! Kemény 25 mangós koktélt "ettem meg" Most gyártom az utánpótlást... :) :)

.sutimami. kedveli ezt.
  10. kpe59

.sutimami. kedveli ezt.
  11. Koppi

.sutimami. kedveli ezt.
  12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

[​IMG] Én is megérkeztem !! Ma voltunk a Helicobacter teszten , negatív lett . Eltűntek a bacik a gyomromból eggyel kevesebb gondom lett !! Felénk is rengeteg katicabogár van , sárga fekete pöttyökkel !! Nagyon szeretnek sütkérezni az ablakon amikor süt a napocska !! Eszméletlenül tudnak csípni , az összes régi katicabogarat elpusztították , de ezek szinte elpusztíthatatlanok !! A kiteregetett ruhákra is rászállnak főleg a fehéreket kedvelik , össze is mocskolják rendesen !! Még nem döntöttem a szamártenyésztésről , kevés tápom van , igaz a feladatból is lehet szerezni , most arra gyúrok !!

.sutimami. kedveli ezt.
  13. kpe59

.sutimami. kedveli ezt.
  14. Koppi

.sutimami. kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Halló halló kedves hallgatóim!

Derűs, napsütés napunk van, legalább is errefelé!

Beérkezett levelekből értesültünk, hogy az országban még mindig az út építés olyan nehézkesen megy mintha, most tanulnák a szakmát.
    Azt is megtudtuk, hogy sok kedves hallgatónk már neki állt az őszi nagytakarításnak, és van aki pihenésre is hagy időt.

Az okosan szervezett napok később megtérülnek.

Az Afrikai-Ázsiai katicák valóban egy betelepítéssel terjedtek el nálunk is. (megint egy átgondolatlan, következmény nélküli katasztrófa helyzet)

Egy javaslat a védekezésre, -a porszívózás mellett-! A darázs irtó spry
    -t, egyik munkatársunk kipróbálta a múlt évben és bevált. Nagyon nehezen, vergődve, de feladták a harcot.
    Vigyázzon mindenki, mert a harapása, -nem csíp- csúnya hólyagos piros foltot hagy a bőrön.

Kedves hallgatóim!

A mai napon tesszük közre az utolsó adag kvíz kérdésünket.

1.) Hány törpeállam van Európában (olyanok, amelyeknek területe 500 négyzetkilométernél kisebb)?

2,) Melyek az ABC államok?

3.) Mi történt 1582. február 14-én?

4.)Mi történt 1837.augusztus 22-én?

Kedves hallgatóim! Továbbra is a válaszokat jutus49 postára kérjük küldeni.

A résztvevők, megfejtők a válaszokat Vasárnap 2014. október 19-én este 20.00 óráig küldhetik be.

A helyes megfejtéseket hétfőn tesszük közzé, és még ezen napon 2014. október 20-án hirdetjük ki az eredményeket.

Ahogy a levelekből is olvastuk sokan kutatnak információ után könyvekből, interneten, lexikonokból.

Talán, ha tovább lapoztok a heti kérdésekre is találtok válaszokat.....

Kellemes és szép napot minden hallgatónak, itt a Jutus rádió szólt.

.sutimami. kedveli ezt.
  16. kpe59

Leltárt tartottam a barkács cuccos polcon, minimum 19 db fazékgyárra van alapanyagom, már csak 19 db hulladékvas hiányzik hozzá...
    A tenyésztés nem sürgős, várakozó állásponton vagyok. Figyelem a piacot, azt hittem jobb ára lesz a szamárnak, de még alakulhat. A tápon viszont jól keresek máris.

.sutimami. kedveli ezt.
  17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

A tenyésztéssel én is várakozó állásponton vagyok. Bízom benne, hogy lesz ikertenyészet, akkor egy nap alatt meg lehet csinálni, ha győzöm táppal. ha nem, akkor meg úgyis mindegy.

.sutimami. kedveli ezt.
  18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hála nálunk nem venném észre hogy van, de nem is szeretném ha lenne. A szamártenyésztéssel meg várom a hét végét, hátha lesz iker tenyészet. Mert elég kevés szt van, és avval nagyobb az esélyem, hogy be is tudom fejezni. Lujza akkor most már ketten bizakodunk.

.sutimami. kedveli ezt.
  19. Koppi

.sutimami. kedveli ezt.
  20. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Baby, baby Boom!

Az akció időtartama:

Az akció kezdete várhatóan: 2014.10.17. (péntek) 17:00
    Az akció vége várhatóan: 2014.10.19. (vasárnap) 22:00

.sutimami. és csipike2010 kedveli ezt.
Téma állapota: