Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Az elsőnek és a negyediknek "dögös" a szerelése, a harmadikkal sámánkodnék kicsit, de az utolsók ijesztőek!
    Sajnos nem tudok időjárást változtatni, még nagyon sokat kellene ahhoz tanfolyamra járnom és mint írtam, kerülöm a Sámán iskolát! Így veletek együtt uuuuutálom ezt az időt.
    Még nem fogtam hozzá a tenyésztéshez, majd most! Reszkessetek szamarak, a lelketeket is kihajthatjátok a szerelemfészkekben.
    Sok sikert Nektek!

sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Azért, mert mindenki kiváltotta a tölgynél és most ezen akar meggazdagodni... Amit jól is tesz, mert ennek az ára is 200 és 300 csp közt fog beállni.

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Eszter igyekezzél a tenyésztéssel, mert kifáradnak nagyon a szamarak, és nem lesz jó a felhozatal!!

sutimami57 kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Szia Erzsike! Itt ülök melletted a felhősoron. Gyertek ti is, nagyon szép a kilátás!!!!!
    Most megyek,segítek Csipikének is megmászni a paszulyt:)

5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

A felhő sor be üzemelve, a legnagyobb szamaram egy tüzes szamár volt. Mindenkinek sikeres tenyésztést és jó éjszakát.

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Gratulálok mindenkinek aki végzett a tenyésztéssel.Kivánok pihentető jó éjszakát.[​IMG]

7. kpe59

Látom szaporodnak a szomszédok a felhőn. Előbb-utóbb mindenki felmászik.
    Én nagyon szurkolok [​IMG] azoknak, akik még nem értek fel...

sutimami57 kedveli ezt.
  8. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Én még hajtom szorgalmasan a szamarakat, itatom bájitallal, szurkolok nekik, de már nagyon unom.Nekem is van már egy tüzes szamaram, de inkább adott volna olyat ami kell a feladathoz.
    Még a két utolsó feladat nincs kész. De már nagyon fogytán van a tápom. Lehet, nem sikerül elérni a végéig.
    A kondérgyártó műhelyt meg nem is tudom beüzemelni, 2 vashulladék még hiányzik.

sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Abból nekem még három hiányom van, így csak a raktárban nézegetem egy ideig a narancs fazékgyárat.

10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Elindultunk

gyongyvergazda, incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Gyertek csak, gyertek... Már nagyban megy a traccsparti...

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok, kedves nyugilakók! Annyira siettem, hogy majdnem el is veszítettem magam, hogy fel mászhassak Veletek együtt a babszár tetejére, majdnem oda is értem, már láttam Csipike farkát, amikor hallom Ági hangját, amint meséli,hogy el volt a hajpödrészetben, meg aztán az aranyhal is hal, meg a vékony zöldség is zöldség, meg aztán a papa bókja.....na, hát annyira nevettem, hogy véletlenül elengedtem a szárat, és vissza csúsztam, jó nagyot huppantam a fenekemre......Amint felállok, és indulnék tovább, hallom ám, hogy a piacon nagyon nagy a nyüzsgés, hát, ismerős volt a hang, és visszamentem......Marikánk gardírozta a csacsikat kifelé, de alig hogy lepakolta, már el is vitték a szép állatait, és boldogan rakosgatta el a kis pénzeket.
    Gondoltam én is egyet, hátha nekem is szerencsém lesz, gyorsan vissza is mentem a tanyára, megnéztem a tenyész házikókat, amit a nagy rohanásban ott felejtettem...mit gondoltok, mit találtam az egyik ólban? Nem fogjátok elhinni...egy arany szamarat......majdnem elájultam, mikor megláttam, olyan szép volt az a kis csacsi.....De most mit kezdjek vele? Gondoltam egy nagyot, befogattam a legszebb lovaimat a kocsiba, letakartam az üléseket, és felültettem az arany csacsimat........alig hogy oda értem a piacra, mindenki körbe futott, hogy lássanak csodát, mert ilyen szép szamár még nem járt arra......
    El is vitték a kis állatkámat egy pillanat alatt...sajnáltam, sajnáltam, de egy szakajtó pénzt kaptam érte.........eláruljam? Jó, meg súgom Nektek, mert csak négyszemközt vagyunk....10 milliót kaptam az arany szamaramért, meg egy kis borravalót is mellé.......

Annyira felindított ez a dolog, hogy hazamentem, és még egy kocsira valót kivittem, igaz, azok már olyan kis egyszerű szamarak voltak, de azokért is kaptam szép kis pénzt.....Hát, így jártam. Utána egyből futottam ám utánatok, de látom, már senki nincs a száron.....de azért felértem a tetejére...:D :D

Műhelyt nem tudok építeni, mert egy fikarcnyi szem vasam nincs hozzá...hát, nem lehetek mindenben szerencsés..:D :D :D

13. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Na! Mégiscsak sikerült végigvinnem. Persze most kong a tápos tartály,de a siker kárpótol. Közben egy pár vashulladék is került a műhelybe, de még egy hiányzik, hogy legalább egy kondérgyártót felépíthessek. Remélem az is hamar előkerül.
    Mára végeztem a tenyésztéssel, majd holnap a Midronkán is nekiugrok. Ott kevesebb a táp, de talán szerencsém lesz és sikerül a tenyésztés! Mára búcsúzom, jó éjszakát, legyen pihentető az álmotok!
    Eszter

14. csipike2010

Sütike!!! Gratulálok a szerencsédhez!!!! Olyan jó kedvem lett a hírtől. rögtön elujságoltam a tesómnak, most ketten örvendkedünk.
    (azért ha Fortuna asszonyságot még meglátod a házikók között, légyszíves add meg neki az én címemet is:))

sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

Még sose láttam ilyen magas szintű tenyészállatot közelről... [​IMG]
    Szerintem a lehető legjobb hasznosítási módját választottad.

16. csipike2010

Képzeljétek el, hogy a tesómnak a szédült szántón ki van helyezve néhány lova. Most ott áll a kerítésnél egy karikás ostorral, nehogy átszökjenek egymáshoz a szamarak és a lovak, mert mit kezdene egy öszvérrel??????
    Hiába mondom neki, hogy nem biztos, hogy ezek fiu szamarak, a lovak meg kancák, mert ugye az öszvérhez az kell. Azt mondja, jobb az óvatosság. (persze, mert lehajolni nem tud, hogy alájuk nézzenxD)

incimami, Midronka és sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Nagyon örülök, hogy ilyen aranyosak vagytok, tényleg jól esik.....szerintem is jól tettem, hogy eladtam, mert ha tartogatom, utána nem biztos, hogy e l tudom adni. Nagyon vártam a csacsi tenyésztést, de most az egyszer nem hiába, ez most bejött! Szerencse asszonyságot nem láttam azóta, de kiírtam a kapura, hogy ne hozzám jöjjön, hanem a nyugiházba, és ott is szerezzen örömet a többieknek is! :)

18. csipike2010

Csipike is fenn üldögél a paszulyon. Csak le ne szédüljön a nagy magasságbólxD

Valami gond lehet ezekkel a szerelmi fészkekkel, mert én 10 percig lestem őket, de bizony egy sem ment be a házba. Most mi van ilyenkor??? Hogyan lett a szaporulat. Lehet, hogy észrevették, hogy figyelem őket és győzött a szemérem?????

19. -elzemari-

Szép reggelt kivánok!
    Még ilyet!Sutike, egy hatalmas nagy gratuláció a szerencsédhez.Végre valaki elmondhatja magáról, hogy hóna alá nyúlt Fortuna asszonyság.Igen én is integettem neked a piacon, de nagyon siettél, és nem hallottad.Szerencsére én is sikeresen zártam a piaci tevékenységemet.Jó jó volt egy kis befektetés is, de azt gondolom, hogy megtérült.
    Reggel látom, hogy még a szintet is megugrottad és újból jól lekőröztél.Ám azért köszönöm az érte kapott pontokat ami szintén nem volt kevés.
    A lábasokat készitik a szamarak, persze nagyon érdekes módját választották a késztermék elkészitésésnek.Egy nagyon jó kitaláció révén az edény alapanyaga, amit ha jól nézek, ez nem ám olyan kerámia bevonatos, meg kitudja még , talán teflonos.Nem.Ez a régi hagyományos,aluminium lábas.Szóval az aluminium lemez ki van feszitve két faoszlop között és az én egyik szamaram háttal álvva a lemeznek , vesz egy mély levegőt és a két hátsó lábával akkorát rúg a lemezre, hogy képzeljétek, egyből kifordul a lábas belőle,és a lemez mögötti csúzdára huppan, majd onnan az alagsorban lévő csomagolóba kerül a lábas. Szinte hihetetlen.
    Ám van még egy másik is, azok már fejletebbek, mert naracsosban készitik a lábasokat.Itt is vannak mókás dolgok, mert az egyik szamár már háttakarót is kapott, és egy rojtokkal letakart fulpituson áll és várja a kellő áhitatot, mert mindjárt egy akkorát fúj a lemezre,hogy csak úgy sűvit a lehellete, s a lábas már gurul is le a csúzdán a csomagolóba..Majd egy félfordulattal felém fordulva várja az elismerésemet.Megint csak azt tudom mondani, hogy szinte hihetetelen ez a technológia.Ám a lábasok készülnek....

Legyen szép és tartalmas a napotok, legyetek Ti is szerencsések, mint Sutike,s a mosoly tudjátok!!

Utoljára szerkesztett: 18.10.14
    -Szamoca59- és Csillagzafír kedveli ezt.
  20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

[​IMG]Meghoztam a kávét ! A szamár tenyésztés úgy látom ki fárasztott mindenkit. Sütike az arany szamárnak és a szintlépésnek annyira örült, hogy még most is alszik. A lábasok nálam is készülnek, mint Marikánál. Jó volt ez a tenyésztés, a bukszám is dagadtabb lett és hamar meg is lett mindenem. További szép napot, és aki ma kezdi sikeres tenyésztést.

Utoljára szerkesztett: 18.10.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.