Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek! tegnap tényleg fáradt voltam, kora este elaludtam a tv előtt. 10 órakor felébredtem, és betámolyogtam az ágyba.
    Ma viszont csak 10 órára kell mennem, mert csak egy térdizületi keresztszalag-szakadás lesz. Előtte a tesómat elviszem a laborba, aztán, ha végzek elmegyek érte. Ez a mai tervezet. Amit persze a doktor még módosíthat

Kopi! A tavaszi tekercset, mint Erika kínai étteremben ettem először. Aztán egy kicsit magyarosítottam. Szóval én réteslapra teszem a vajon megpárolt zöldséget, meglocsolom, sós rétesöntettel (tojás+tejföl) aztán mintha rétest sütnék, berakom a sütőbe. Nagyon finom és könnyű étel, akinek van kedve próbálja ki,érdemes.
    Ma ismét opera, de csak 10 órára kell mennem, mert csak egy térdizületi keresztszalag-szakadás lesz. Előtte a tesómat eldobom a laborba. aztán ha végzek elmegyek érte. Ez a mai terv. Aztán nálunk úgy van, hogy ember tervez...........doktor végezxDxD
    Jutus! Ne add fel a vetélkedőt! lehet, hogy egy kicsit lassan érő csapat vagyunk, meglátod a következőnél sokkal nagyobb lesz a beküldők aránya. ( magamat is beleszámolva)
    Hoztam egy kis reggelit, hogy jó induljon a napotok
    [​IMG] [​IMG]

Aki nem nem szereti annak egy kis kolbász, és mindenkinek kávé.

georga06 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Orsolya, női név a latin Ursula név magyaros olvasatából ered, jelentése medvécske.[2] Fejlődési sora: Ursula, Orsola, Orsolya. Újabban ezt a származtatást kétségbe vonják, és egy ófelnémet név latinosított változatának vélik. Ez a név a Hors, Ors, a mai német nyelvben Ross, jelentése: ló, paripa. A lovat szent állatként tisztelték, ezért a név valószínűleg totemnév lehetett. (Vérten Orsolya magyar válogatott kézilabdázó)
    I. e. 2137-ben ezen a napon volt az első feljegyzett napfogyatkozás Kínában.
    1878-ban megszületett Krúdy Gyula magyar író.
    1805-ben meghalt Horatio Nelson brit admirális, flottaparancsnok.
    Földünkért világnap van ma.
    A hajdúböszörményi pásztorok úgy tartották, ha ilyenkor szép (napos) az idő, akkor az karácsonyig meg is marad. Úgy vélték, amilyen Orsolya-napkor az idő, olyan lesz a tél.

Egy egész terület mamut nem adott vashulladékot és íróecsetet sem. Kérdem én, akkor mi fog? (Költői kérdés volt.)
    Ez a tavaszi tekercs kipróbálásra érdemes...
    Az éjszaka leple alatt ültetett hosszú növényeket még nem lehet aratni, míg lejár az idejük elfoglalom magam valami hasznos ténykedéssel...

.Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Erzsike! Kösz a napi információt, amit azzal egészítenék ki, hogy a lányomnak (Orsolya) is ma van a névnapja. Reggel jött haza munkából, már meg is köszöntöttem:)
    A többiek hol vannak??? Hasatokra süt a nap!!!!![​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szép reggelt kivánok, bár felénk nagyon szürke és esik az eső.Igy a mai program[​IMG]
    Lujza, boldog névnapot a lányodnak!!

Utoljára szerkesztett: 21.10.14
    sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Olvass hangosan, hogy én is szórakozzak...

sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Rendben van...

7. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Sajnos, nem sütött a hasamra a nap, mert hogy borongós az idő, és esni is fog, nagyon úgy látszik. Megint nem szeretem idő van, de azért el foglalom magam a lakásban, bőven van mit csinálnom. Reggel jött a barátnőm, aztán el beszélgettünk egy kicsit, így nem értem ide, az aratás is félben maradt a kis farmon, de nem olyan nagy baj az.
    Lujza, a nagyobb baj az, hogy a reggelidnek minden része étvágyat hoz nekem, mert mindet szeretem......
    A tavaszi tekercset én is rétes lapból csinálom néha, de én be is csomagolom, ahogy az eredeti van..:D :D A lányommal szeretjük nagyon. Egyik szombatra beteszem ebédre, amikor ehetek belőle.
    Szép napot, jó munkát, és ORSINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt nektek !

Valóban ma egy kicsit lusta a banda, de nem azért mert a hasukra süt a nap hanem a [​IMG]fejükre esik az eső.
    Lujza köszi a reggelit és a kávét a lányodnak meg boldog névnapot. [​IMG]

eva550125 kedveli ezt.
  9. kpe59

Mit olvasunk?[​IMG]

Nem biztos ám az, hogy lusta. Lehet, hogy csak mással van elfoglalva...

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Az lehet Erzsike biztos főzik a finom ebédet. Hoztam egy pár könyvet, [​IMG] Erzsike válogassál belőle.

11. kpe59

Most nem érek rá olvasni, azért is kértem meg -elzemari- t, hogy olvasson fel nekem. Még nem tudom mit olvasunk.
    A te felhozatalodban is biztos vannak érdekes könyvek, majd válogatunk belőle.

12. sutimami57

Halihóóó...jó étvágyat az ebédhez! A konyha szekrényem egyik alsó része ki van pakolva, de mikor nekiállok dolgozni, folyton csengetnek...ma már két látogatóm volt....Nem lusta vagyok ám, hanem elfoglalt..:) :)

13. georga06

georga06 Fórum hercege

Szep jo napot kivanok mindenkinek!

Jutus koszonom szepen a kedves ajandekot. En elvezem a vetelkedoket, de sajna a mult het elegge zuros volt szamomra. Elnezest, hogy nem tudtam reszt venni csak a kezdeti kerdesekben. Szeretem az irodalmat (imadok olvasni), a sportot (F1 az egyik kedvenc), meg barmelyik temat szeretem korbejarni. Szoval "vevo vagyok", ha legkozelebb is ilyen otleted tamadna es igerem, hogy tobb idot fogok szanni ra.:)

Ha mar ide is el jutottam, had mutatkozzam be nagy vonalakban.

A nevem Gyorgyi, 2010-ben kezdtem a jatekot, aztan par ev szunet utan az iden tavasszal ujra bele vetettem magam a gazdalkodasba, de most mar maximalisan.
    Van akiket ismerek mar, a Hortobagyi kirandulasrol vagy eppen az Épektol a Kuncogoktol (ott vagyok leginkabb megtalalhato), de ahogy az épekhez, ugy hozzatok is tobbszor be-be kukkantok es igy proballak megismerni benneteket. Nagyon orulok, hogy jo szomszedi viszony van a csoportjaink kozott. Megtiszteltetes szamomra, hogy ilyen gazdatarsakat ismerhetek meg itt a forumon belul.

Magamrol par mondatban. Skociabol jatszom, 6 eve elunk kinnt a csaladdal. Van 2 nagy gyermekem, a fiam 24 eves, o autista es van egy 20 eves lanyom, o dolgozik. Van egy 4 eves kutyusunk, Sunny (west highland terrier), igy 5-en alkotjuk a csaladot. Szoval megtoltjuk az autot ;)
    A hobbym a sutes (sutik, tortak) es igazabol ezt kicsit uzletileg is csinalom igeny szerint. Szeretek kirandulni, kedvelem a sportot (foci, F1, motoGP, tenisz), imadok olvasni, zenet hallgatni (kiveve a kemeny rock-ot). A regi filmek, mesek, ifjusagi filmek a nagy kedvenceim, ezeket gyujtom is amennyire csak tehetem.
    Ennyit diohejban.

Mindenkinek tovabbi kellemes napot kivanok!

Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Erzsike, nem tudom, hogy szereted e a tőlünk szokatlan életeket.Én igen, és ezért most Ayse, Seherezádá lánya cimű könyvet olvasom.
    Ayse legfőbb vágya, hogy végre saját életét tudja élni, de szülei vallásos világában ez szinte lehetetlen.
    Ez a huszonötéves szerzőnő Berlinben született:Szülei török bevándorlók, pontosabban ősi hagyományokat ápoló jezidek, akik hazájukban a vallásuk miatt üldözik a kurdok.Középiskolái után ápolónőnek tanult, majd elszökik otthonról de visszaviszik.....

Tényleg mit szóltok, hogy a nagyon fiatal Pakisztáni tinédzser,Malala Juszafzai kapta az idei Béke Nobel dijat.Évek óta küzd azért, hogy a lányok is tanulhassanak.1997-ben született..

georgaGyörgyi, nagyon örülök, hogy ellátogattál hozzánk.Ha kedved s időd engedi, gyere sokszor, mert nagyon jó lenne beszélgetni veled is.A kézjegyedet már láttam többször de még igy közelről nem nagyon találkoztunk.
    Én négy éve játszom ezzel a jó kis gazdálkodós játékkal, igaz kissé ösztönössen, de igyekszem a jó tippeket én is össze szedegetni, inne és onnan, ahol a nagyon jó kis gazdák meg is osztják velünk.Már az idősebb korosztályhoz tartozom, de lélekben még valahogy nem értem utol magamat.A gyerekek, már megnőttek, sőőőt még az unokák is.Nagyon szeretek utazni, mindegy az, hogy a szomszéd városba, vagy éppen külföldre, csak tudjak menni.S ma már az is nagy örömmel tölt el, ha itt megoszthatom az élményeimet a kedves gazdákkal, mert szinte újra élem az eseményeket, élményeket.
    Örülök, hogy szereted a meséket, mert néha itt is elhangzanak a farmi élettel kapcsolatos kis történések, olyan kicsit mesébe hajlóan...
    Korábban volt már egy kedves gazda aki a Felvidékről levelezett velünk, és nagyon élveztük minden sorát.
    Kivánom, hogy érezd jól magadat közöttünk és légy vendégünk máskor is...

További szép és tartalmas napot kivánok...

-Szamoca59-, georga06 és sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

Jó lesz. Érdekel az egész más élet, mint a miénk. Ezért is tetszett annyira a Bengáli tűz is.
    Szeretek kicsit belelátni olyan kultúrákba, ami számunkra teljesen idegen.

georga06, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. sutimami57

Szia, kedves Györgyi! Szeretettel köszöntelek a nyugiházban. Itt van a mi virtuális otthonunk, és egy remek kis csapat gyűlt össze. Mindig öröm számunkra, ha látogatókkal találkozunk errefelé, és csak bíztatni tudlak arra, hogy ygere máskor is, és ha bármiről van kedved beszélgetni, írjál nyugodtan.
    Én nem olyan régen kezdtem a játékot, februárban lesz két éve, és nagyon szeretem. A gazdákat is, és ha a játék kedv alább hagy néha, itt mindig kapunk egy kis buzdítást!
    Marika, Erzsike! Én is nagyon stzeretem azokat a könyveket, amelyek más világokról, idegen kúltúrákról szólnak. Éppen tegnap este töltöttem le két könyvet, melyek nagyon érdekesnek tűnnek.
    Germanus Gyula: Allah Akbar!
    A kitűnő orientalista, Germanus Gyula (1884-1979) nagyszabású műve, az Allah Akbar! az iszlám rejtelmes világába kalauzolja el az olvasót. A lebilincselő útirajz egyben kimagasló művelődéstörténeti munka, amely az iszlám kultúra és vallás legteljesebb és leghitelesebb tükrét nyújtja. A szerző értékes tanulmányt ad az iszlám indiai szerepéről, Egyiptom szellemi életéről.

Az ő felesége írta a Bengáli tüzet, már többször olvastam, nagyon szeretem.

A másik könyv:
    Ali, Nudzsúd - Nudzsúd vagyok, 10 éves elvált asszony
    Ez a könyv egy jemeni kislány igaz története, akiben volt annyi bátorság, hogy szembeszálljon hazája hagyományaival és ősi törvényeivel: azt követelte, hogy elválhasson a férjétől. Ez sikerült is neki, elsőként egy olyan országban, ahol a lányok több mint felét tizennyolc éves koruk előtt adják férjhez.

Igaz, még a gépemen vannak a könyvek, de igyekszem letölteni az e-bookra. Minden nap találok érdekességeket a könyvtárban, így, könyv hiányom soha nincsen..:) :)

eva550125, -elzemari- és georga06 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Juj de jó is volt G. Hajnóczy Rózsa amikor Indiáról irt róla.Igaz már régen olvastam de azért még emlékszem rá.
    Emlékszem amikor irta, hogy elámúlt nagyon amikor lement a konyhába, és a szakács a földön gyúrta a kenyeret.Gondolta, meglepi majd egy asztallal, hogy ne kelljen a földön végezni ezt a műveletet, s mi lett a végeredmény?Az asztalon gugolva végezte a kenyér készitést a szakács.Vagy a szülések, amiknél jelen volt.Nagyon nagyon jó volt.
    Én az utóbbi időben elég sokat olvastam az arab világról és igen elámulok rajta.Eszembe jut, amikor Jordániában voltam és a tenger parton, ahol nem európaiaknak kialalkitott helyen voltunk, hanem az úgynevezett szabad strandon, ott láttam egy szaudi családot.A férfi, rövid úszónadrágban és a hölgy teljes testét eltakaró fekete lepelben volt.Ez rendben is lehet a melegben, de legalább ne lenne fekete.Jordániában csak a fejkendőt hordják a hölgyek.
    Sok érdekes dolog van ami különbözik a mi életünktől.

sutimami57 és georga06 kedveli ezt.
  18. -elzemari-

georgaGyörgyi, amilyen tortát a múltkoriban láttam, na ott aztán a csodálkozástól teljesen elnémultam.Van itt is egy két, kedves gazdaasszony, aki még milyen finom sütiket szokott késziteni.!!Juj de szeretném egyszer, ha a közelükbe tudnék kerülni, és megkóstolni őket...Az a szerencse, hogy a virtuális sütik nem hizlalnak.Valamikor ezt Te mondtad ugye Sutike, vagy talán Lujza, nem is tudom már, de nagyon igaz...

sutimami57 és georga06 kedveli ezt.
  19. georga06

georga06 Fórum hercege

Koszon szepen kedves soraitokat!
    Nagy erdeklodessel olvasom irodalmi elmenyeiteket es ilyenkor osztol kora tavaszig en is a konyvek rabja vagyok. Legyen az papir alapu vagy e-book, amikor idom engedi (altalaban kora reggel vagy este ) olvasok. Persze, amint le tudtam a farmon a munkat (ami egyre tobb) :)na meg a vv-ben. Nekem a konyv a nyugalom, sokkal jobban is alszom, ha elotte olvasok, habar nagyon nehez letenni a kezembol a konyvet ;)
    Nagyon szeretem a magyar irokat, koltoket, az angol regenyeket is szeretem, plane amiota szemelyesen is eljutok egy-egy helyszinre, ahol jatszodik az altalam olvasott regeny. Kulonben meg nem szoktam valogatni nagyon, barmelyik orszag kulturajaval kapcsolatos konyveket elolvasom. Igy kicsit szinesebb a vilagkepem is.
    Szeretem bele elni magam abba mit olvasok es olvasas kozben szinte filmkent peregnek elottem a cselekmenyek es a helyszini leirasok alapjan maga a helyet is el tudom kepzelni.

Marika talan eppen a szulinapi emeletes tortamra gondolsz ;) Igen, jo, hogy a virtualis etelek nem hizlalnak, habar a tortakat, kremes sutiket atengedem szivesen, en sos manias vagyok :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  20. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Végre hazaértem, a front is ideért, úgyhogy a gerincem is elcsitult végre. Megállapítottam, hogy hamarosan vége az ősznek is, ezért a tesómmal beszereztünk egy-egy pár kényelmes téli lábbelit, ami se nem csizma, se nem cipő. meg a traihoz kellett vennem néhány kiegészítőt, mint gyertya, szűrő stb., Aztán elfogyott a pénzünk és hazajöttünk.:sleepy:
    nagyon lehűlt a levegő, ezért most befűtök, de csak a konyhában.
    Ezeket a történeteket én is nagyon szeretem, imádok belekukkantani más kultúrák hétköznapjaiba. Sütike! Ez a e-book nem is rossz ötlet, máris utána nézek:)
    Szia Györgyi! Én is üdvözöllek, gyere máskor is beszélgetni.
    Most megyek aratni, tüzelni, aztán majd érkezem: Lujza

eva550125, georga06 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.